2011-05-29  08:59:10

Pottie

Adam är en naturbegåvning.

Min lilla pojke på 2 år (och två månader) har börjat kissa på pottan! Och han gör det med stil!
Jag satte fram den på skoj för ca. 3 veckor sedan och bad han sätta sig på den och kissa. Snacka om att jag blev förvånad när jag såg att han gjorde det också! Jag började fundera på om jag kanske skulle dra igång en potträning nu innan sommaren, så slipper han den svettiga blöjan. Sagt och gjort i tisdags drog vi igång! Och det var lättare än jag kunde hoppats på!

Just nu kör vi byx, underklädes- och blöjlös hemma. Men han har redan lärt sig känna efter och går och kissar när han väljer själv. T o m bara när det är några få droppar som vill ut. Han har också hunnit göra nummer två på pottan! Jag är så stolt, så förvånad och så bortskämd med en sådan snäll och lättlärd liten pojke. Jag kan inte begära mer!
Nästa vecka ska vi testa dra på kalsingarna och se om han förstår skillnaden mellan dem och blöjor.

Och apropå hans utveckling så har han också börjat räkna. Han kan nu räkna till tre och gör det ofta.


Så fastän min Mors Dag kommer att gå ut på att städa och tvätta så har jag en underbar son att titta på som gör mig så lycklig att inte behöver en frukost på sängen.

     2011-05-25  21:09:00

Nerd Alert

Man har varit med på internet alldeles för länge..

När man fnissar i sin ensamhet åt sådant här:


 

Och ja, jag har 1337 inlägg att läsa just nu. Har redan plöjt igenom ca. 400 st. Följer man för många bloggar, antagligen? Borde jag kanske läsa mer dagligen då, troligtvis. Men jag älskar mina bloggar!!

     2011-05-23  17:47:24

Idag får jag besök

Inte ovanligt men alltid minst lika uppskattat!

Mina föräldrar kommer till oss ikväll och sover över.
Eller jag tror det i alla fall.
Min mobil har varit död på batteri sedan lunch och min laddare ligger i Kävlinge.
Jag måste skramla ihop pengar för att köra och hämta den. Jag glömde en sun-lotion, nytt hänglås och två märkpennor. Udda grejer men jag "shoppade loss" på Ica Maxi i Löddeköpinge när jag väntade på min killkompis skulle sluta i fredags.

Så jag vet inte riktigt när jag ska vänta mig min mamma. Men snart tror jag.
Pappa ska gå på fotbollsmatch kl. 19 så han kör direkt dit och kommer igen lite efter 21.

Jag har en bild på Adam ni ska få se, kanske ikväll om jag orkar köra till Kävlinge ikväll eller så snart min mobilladdare hittar hem igen! Men ni få som känner mig vet jag är superkass på att ladda min mobil och glömmer den och laddaren överallt! Värst var när jag glömde min mobil i Danmark när jag jobbade där, på en fredag och fick inte återse den förrän på måndag. Hände inte en, två eller tre gånger, utan fler!


Vill ni höra min nya theme-song av mitt liv (skämt och sidor, men den är grymt nice!)
Den kommer ifrån min pappas mixband, ett kassettband han spelade in för mer än 15 år sedan, som jag lyssnade på tusen gånger i helgen.


     2011-05-22  20:51:34

Tävling

Tatueringar.

Jag har velat ha en sedan jag var 16 år.
Då ville jag tatuera in två kinesiska tecken (jag var inte mycket bättre än alla andra) som skulle betyda Lycka och Sprit. Så totalt omoget men tanken lockar fortfarande då det ligger en hel del historia, lyckliga minnen och högstadiekärlek till en äldre kille bakom. Ja, det är inte direkt bokstavligt talat kopplat till tecknens betydelse men nästan.
Efter det ville jag ha ha en höfttatuering i form av leopardfläckar. Jag ville också gärna ha en pinuptatuering på armen, men i vilket utförande har jag inte kommit fram till men nu när jag tänker efter så skulle jag vilja göra en modern tolkning av en pinupa med lite kontoriskstil sittandes framför en dator. Det eller en pinupa framför ett staffli.
Sedan började min kreativa pedantiska sida och jag började få ångest över vad jag skulle passa i, hur jag skulle känna för tatueringen om några år. Fast nu har jag släppt dem tankarna då jag inte skulle skämts för någon av dessa tatueringar jag beskrivit. Det skulle vara, som tatueringa är/ska vara, en väg av minnen och min egen skrivna historia - på min hud.

Så nu har jag bestämt mig för att min första tatuering ska få bli ett ankare. Det ska symbolisera Adam. Han är mitt ankare här i livet. Han har fått mig att stanna upp, njuta av stunden och växa upp. Den kommer att hamna på min underarm.

Men min drömtatuering är något helt annat. Det är en sleeve med starka pastellfärger där gamla sagofigurer ska få gestaltas. Huvudnumret i tatueringen är min favoritbild som alltid får mig att skratta.

Vad tycker ni? Är den inte gudomligt söt?!
Jag vill se Super Mario inspirerade kullar, svampar och care bears körands i deras molnbilar.

För att jag ska våga och ha råd att göra denna drömtatuering deltar jag i en tävling via TLC.

 

 


     2011-05-21  14:07:52

Tjenare!!

Hejsan hej!

Jag lever.
Jag andas.
Men jag orkar inte lika mycket som innan.

Jag har hamnat i en mindre formsvacka. En sån där svacka där man börjar tänka lite för mycket. Man börjar analysera och bli mer känslostyrd än vanligt. Jag kände ett tag att jag bara trampade vatten. Att jag inte kom någonstans och gjorde inget för att utvecklas eller glädjas.
Jag har mött för många stolpskott än vad jag är van vid att hantera och jag blir så förvånad och besviken varje gång. Jag har någon gammal naiv synd på hur folk är. Eller hur de i sin tur blivit uppfostrade. Det här med lite vett och etikett, speciellt nu när allt är datoriserat och alla har alla på facebook så fungerar inte "hade inga pengar på min mobil"-ursäkten längre. Vill man inte hör av sig så vill man inte men bädda inte in det i bomull och se ut som ett fån i slutändan! Att Du är en idiot kan jag gå vidare ifrån men besvikelsen tar lite längre tid att bearbeta.

Jag fick aldrig jobbet från Espresso House. Det har ingen inverkan på min formsvacka, bara en fotnot för det var ett av de sista jag skrev om.

Jag har dock möblerat men jag gjorde det mitt i natten så det blev aldrig något före foto. Men ni ska få se hur det blev i alla fall! Det ser helt OK ut. Det är mer funktionellt såhär, men jag blev förälskad i den förra möbleringen. Fast jag är en sådan person som möblerar om flera gånger än köper nytt material. Billigare så.

Jag har börjat arbeta!!
På McDonalds. En hel vecka har gått nu och jag är mör i kroppen! Min vänstra handled går knappt att röra. Min rygg och nacke knakar vid minsta ansträngning och jag tycker att jag luktar lök och frityrolja hela tiden. Men det har gått bra! Jag fick 10 av 10 i betyg om hur jag skött första veckan under mitt lilla "utvecklingssamtal". Jag har redan hittat två arbetskollegor som kan tänka sig hitta på något efter jobb i sommar. De 6 st jag började med samtidigt är alla duktiga och vi är ett bra team som bryr oss om varandra.
Så nu tar jag dag för dag. Ska jobba in mig, fixa fortsatta bra betyg under upplärningsperioden. Försöka fixa så jag blir självförsörjande och börja blicka framåt. Där borta i horisonten finns högskolestudier, bättre ekonomiskt läge och kanske till och med kärleken.
Men just nu är jag nöjd med att cykla till McDonalds och jobba tills svetten lackar i pannan!

     2011-05-05  21:37:31

Barnledigt och fotboll

Imorgon är det fredag och helgen startar!

Det kommer nog att bli en skön helg trots struligt i början.
Adam ska åka till sin pappa i Södertälje och jag ska bara sitta hemma. Det är skönt emellanåt.
Fast jag har faktiskt bokat upp mig. Kunde inte låta bli!
Min kära far bjöd med mig på min första BoISmatch, som är imorgon. Jag har skjutsat honom ett par gånger till matcher och sett han och min bror åka dit men jag har faktiskt aldrig gått på en själv. Ska bli superskoj!

Jag var och fixade ett gymkort idag och på vägen till Adams dagis så mötte jag Karin och Andreas. Vi bestämde att vi skulle gymma ihop lördag och söndag, på morgonen. Kommer bli alldeles lagom att göra utanför hemmet och lite att göra i hemmet.
Jag lovade ju er t ex bilder på min ommöblering. Men den har inte blivit av än! För när jag fick reda på att Adam skulle åka upp till Södertälje så tänkte jag vänta med att göra det tills han åkt. Så kan jag ta ordentligt med bilder utan att behöva ta hänsyn till hans lekstunder, leksaker eller oroa mig att han ska springa in i bild (inte för att det blir sämre bilder - nästa tvärtom). Jag kan bara säga att jag är GLAD att jag köpte en soffa på hjul! Då slipper jag invänta hjälp eller så vid såna här små infall.

Hur tror ni jag kommer att möblera?

     2011-05-04  16:06:34

Ordning och reda

Idag ska vi flexa musklerna.

Jag hade tänkt möblera idag. Jag stör mig lite på möblemanget när jag sett ett annat som intresserade mig i en tidning. Jag ska försöka fixa foto på före och efter, men ni får nöja er med mobilfoton, då jag inte äger en annan kamera. Men det är ljust ute ett tag till, så det vore inga problem. Just nu har jag lärt mig ändra ljus och färg i bilder via min Photoshopkurs, så man kanske kan laborera fram ett bättre resultat i så fall.

Min hosta fortsätter. Kan hosta vara virus? Jag har noll koll på förkylningvirus eller baciller!
Men jag har snart hostat, både torr och slem, i över 1,5 vecka. Utan feber dock. Idag har jag spelat badminton också. I mina slitna leggings och håliga strumpor. Jag skulle egentligen bara vara hejarklack men det är ju så förbaskat kul så jag kunde inte låta bli! Samma var det förra veckan då jag dålig i hosta och de andra skulle spela brännboll - älskar't! Jag behöver röra mig också.

Snart ska jag hämta vilddjuret. Var snabbt hemma med matvaror.

     2011-05-02  21:46:46

Kvällning

Jag är redo att hoppa i säng.

Men dagen har varit trevlig.
Det kändes som en evighet att ta sig till intervjun idag. Fick gå upp tidigare, lämna Adam tidigare och sedan tar det ju trots allt nästa en timme till Malmö plus bussresan till Huvudkontoret. Men vi var ett glatt gäng som gick in och ett glatt gäng hem tillbaka. Det var bra information men gruppintervjuupplägget (vilket ord!) var lite knepigt. Man hade svårt för att visa vad man tyckte och tänkte exakt då man gärna inte ville upprepa vad den andra sa, man vågade inte direkt avbryta eller säga sitt efter någon annan. Utan vi satt där som ett par ljushuvuden och räckte upp handen.
Men jobbet i sig lockar något otroligt! Hade ju varit superkul!

Ett av mina starkaste minnen med min pappa. Som jag tror att jag t o m skrev i hans farsdagspresent som bestod utav tre handskrivna "brev" med minnen från mig, min bror och Adam.
Det var det heliga morgonkaffet. Min pappa ska alltid ha kaffe, direkt. Med sin tidning.
Och så detta med sockerbitarna. Han ska ha 1,5 sockerbit i. Så man/han måste alltid knäcka en sockerbit för att få exakt. Sedan rörde han runt det snabbt så att bubblorna samlades i mitten och det kallade han "myntet" och det åt han alltid först innan han tog första klunken. Ibland fick vi barn ta den. Ibland bad vi om att få den. Det var så speciellt på något sätt.

Förresten, min pappa blev jääätteglad när han upptäckte för något år sedan att de sålde "halva" sockerbitar, nu slipper han knäcka!

     2011-05-02  10:00:00

Intervju

Nu sitter jag i Malmö.

Håll nu era tummar för mig!
Idag är det gruppintervju för deltid- och heltidstjänster på Espresso House i Helsingborg.


     2011-05-01  21:03:20

Potta

Om ni undrar vad det förra inlägget handlade om.

Det går fort fram här hemma!
Först det första så kissade Adam i pottan idag!! Heja heja!
Sedan försökte han blogga om det också, via min mobil. Det blev bara ett P.
Kan det stå för Potta kanske? Hehe.

Nej, men han råkade bara komma åt min mobil när jag ringde mina närmsta och berättade om Adams kisseri.
Jag är nog en väldigt pinsam mamma. Men det får han tåla. Brås han på min sida av släkten så är mycket av vår humor på ens egen bekostnad och aldrig andras.
Men jag är otroligt glad att Adam gjorde som han blev tillsagd.
Han sprang utan blöja en stund, sedan blev det mycket fokus på familjejuvelerna så jag drog snabbt fram hans nya potta som är formad som en motorcykel, skitsöt! Den har alltså ett litet styre man kan hålla i och påklistrade lampor och blinkers. Så jag bad honom sätta sig där och det gjorde han. Sedan gjorde jag "ksssssss"-ljudet för att förklara vad man skulle göra. Adam hängde på och härmade mig men vad jag inte förstod förrän han reste sig upp och var på väg att hälla ut innehållet på golvet var att han varit duktig och kissat i pottan!
Jag började genast skratta och hurra och Adam blev helt hög av min glädje. Jag tror han sprang runt och gapskrek och skrattade i 45 min efteråt.
Jag hann iaf ringa hans pappa, hans gudmor, min tjejkompis och hans mormor och morfar. Alla mäktigt stolta!
Men jag tänkte inte sätta igång med någon potträning ännu, jag tar det lite som det kommer. Som idag.

Imorgon är det arbetsintervju som gäller. Håll tummarna.
Jag vill jättegärna jobba där. Kl. 10 ska jag infinna mig på huvudkontoret i Malmö. Spännande!
Nu blir det ett varmt bad och att lägga fram allt inför imorgon.

     2011-05-01  17:21:30

P

P


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!