2011-04-30  18:58:28

Koloni

Nu är vi tillbaka!

Jag och Adam har spenderat hela eftermiddagen hos Lena och Lenny, ute på deras koloni. Så mysigt!
Adam har lekt en massa och fått vattna blommor, sig själv och åkt i skottkärran. Han trivdes så bra där ute!
Jag med för den delen. Jag är så sugen på att skaffa mig något sådant. Nu behöver jag inte så stort som de har.

Jag har också klarat mig utan att bränna mig. Jag testar Hawaiian Tropic (50+ Pink bits), som mina föräldrar köpt till mig och Adam, för andra året i rad och är så jädrans nöjd. Jag är otroligt solkänslig och andra solskyddsfaktor hjälper inte och vissa täcker så himla dåligt eller så måsta man kleta på flera gånger. Vissa är också som hudlotion i konsistensen och kletar av sig på alla kläder ect. Men Hawiian finns i så goda dofter, lätt att applicera och verkar ju hålla en hel eftermiddag i direkt solljus (mellan 13-18).


     2011-04-30  09:57:05

Siste april

Gud vilken seg morgon!

Adamskrutt fick för sig att börja knorra kl. 4.15 imorse och nöjde sig inte förrän jag pallrat mig upp och fixat välling. Sedan somnade han om tätt, tätt intill mig i min stora säng.
Men jag gjorde inte många knop senare. När Adam vaknade för andra gången och ville ha välling för andra gången så gick vi sedan in i hans rum där han började rafsa fram alla leksaker. Jag parkerade dock mitt arsle i hans säng och slumrade till. Men det var mysigt. Vi öppnade fönsterna och den varma luften ersattes snabbt av friska vindar och man hörde barnlek och fågelkvitter redan kl. 8 på morgonen.

Ja, först nu har vi börjat bli mer aktiva. Jag har glufsat i mig frukost och Adam har dansat med till MTV Breakfast Club.

Det nalkas vardagssysslor men framförallt kolonibesök hos Lena som jag lärt känna de 2 veckor jag gått på den nya "insatsen". Adam ska få mata ankor, springa i gräset och jag ska få lite kaffe och sol. Dejligt!

     2011-04-28  21:22:51

Har ni??

Jag är en samlare.

Jag är en sådan som får hjärtklappning med "2 för priset av 1"-erbjudande. Jag har blivit en sådan Krösus sedan jag började gå på försörjningsstöd. Ja, som ni förstår så lade jag namnet på min blogg Living Deluxe, när jag tjänade bra.. haha! Eller som Micke alltid sa "Spending to much". Nu skulle det nog bli "Living Deluxe, på rabatt, rea och second hand".

Nu när jag satt och såg på Herr & Fru så dök reklamen som fångade mitt intresse upp.
Expressen nya samlarserie - Bygg och Fixa.




     2011-04-27  20:41:05

Ursäkta mig!

Hoppla hoppla..

Jag har varit otroligt dålig på att blogga de senaste veckorna och det har inte varit för jag haft en kris eller bloggtorka. Jag har faktiskt inte haft tid. Helt otroligt! Sedan när har vi arbetssökande ont om tid? Ja, ibland verkar det ju som.
Jag har hunnit vara i Stockholm och det var en omvälvande och stressad resa. Jag kom hem arg och besviken men så får det vara. Det tråkiga är bara att framtida resor inte kommer bli lika smidiga som jag trott. Adam var nöjd och det är det enda som räknas. Jag kan bo på en parkbänk om det ska vara, bara han får träffa sin pappa och må bra.
Jag har också firat påsk med mina föräldrar och där har jag alltid datorförbud (mest för deras dator är sååå långsam). Vi åt gott i dagar tre och jag och Adam fick jättefina påskpresenter!

Sedan det som tagit all min ork och tid är allergin. Den förbannade allergin är tillbaka och jag mår så himla dåligt. Jag orkar inget. Min kropp är helt slapp och jag vaknar upp med en bakisaktig känsla i huvudet. Så hemskt.
Jag har också fått börja en ny "insats" som det heter, för oss med försörjningsstöd, där vi ska få lite peppning och mest aktivitet. Det är riktigt kul och bra!! Wow. Vilka eldsjälar och coacher det finns där ute.
Ja, och så har jag blivit förkyld. Så min handväska är fylld med Bromhexflaska, Alvedonflaska (Adams), ipren, panodil, näsdukar, nässpray och tuggummi. Jag låter värre än knäckehäxan!
Men det stoppade mig inte för att ta en promenad och spela brännboll med resten av gänget på Vägvisaren och Leva. Sjukt kul! Vi förlorade, men med stil! Jag älskar brännboll och kommer nog alltid göra det.

Förresten, jag ska möblera i vardagsrummet. Så ni ska få före och efterbilder alldeles strax.
Jag fick lite inspo i några tidningar som nog blir bra.

     2011-04-14  06:24:30

Rosenkindad och redo! Nu far jag och Adam...

imag0405_1302754 (MMS)

Rosenkindad och redo! Nu far jag och Adam snart till Södertälje. Där blir det avlämning av ett styck barn barn, upphämtning av en styck mamma, off road kaffe med semi nollåtta, Rotebro-mys(?) för att landa i Märsta. Hoppas Ni får en mysig torsdag! Jag vet en som är på väg till soliga Mallis! Kram på er.


     2011-04-13  13:12:32

Solidaritet

Ibland blir man så glad..

Sett i Helsingborgs Dagblad.

 

 


     2011-04-13  10:41:10

Bratz

Jag vet inte vad Adam sysslar med ibland.

Okej, det är inte dem bästa bilderna men dem är så roliga!
Först och främst har Adam en skjorta, vita jeans och en kavaj på sig - vilket är ovanligt att se. Jag gillar hellre klä upp honom med coola kläder än fina/dyra kläder. Men barn är ju så söta, som småvuxna. Det vet Karin om, som gav Adam den fina kavajen och jeansen. Vi borde gå på fest oftare innan han hinner växa ur dem. Hörde du det Karin? Bjuder du?











Adam skålar med sin mormor och mig (morfar fotograferade).
Det är helt otroligt att denna lilla pojke lärt sig att man höjer glaset, tittar på innehållet,
tar en klunk, höjer glaset och tittar omkring. Vi skrattade så tårarna rann
och Adam fortsatte dricka så tills glaset var tomt.

Underbart!


     2011-04-12  11:20:11

Organiserad?

Ibland händer det mycket på en gång!

Så var denna helgen slut. Idag var det dagistajm för Adam och han fullkompligt älskar sitt dagis just nu. Han springer in, eller ja, han hääänger på grinden in till lokalen tills jag hunnit hänga upp alla kläder. Så kul att se!

Idag är det också en ärende dag då jag har suttit i telefon, ansökt till Högskolan i Malmö och fixat med kuvert.
Ska iväg till min pappa och luncha nu!

Bild ifrån helgen. Från min pappas mobil.


     2011-04-07  10:59:59

Detaljer i hemmet

Jag är riktigt svag för detaljer.

När jag ser bilder hemma hos folk som t.ex AnnaLeena så blir jag avundsjuk på deras kreativa ådra.
Jag har alltid försökt skapa små hemligheter i mitt hem. Saker som gör att lägenheten blir rolig och spännande. Speciellt roligt är det ju när folk som besökt en många gånger fortfarande hittar nya saker.

Så när Adam fick Duplo-klossar av Danie (och Alle) med en lapp med ögon så tände det till i hjärnan på mig. Inte att ögonen skulle klistras på klossarna. De ska minsann placeras ut på annat!



Åhå, ser ni?! Ett par ögon är borta.. vart kan dem var?

 

 

 

Nu är den tråkiga synen av det gråa plastet genast borta! Nu bor där ett lejon i nyckelhålet!

 

 

 

Förresten, Veronica. Din Buzz har fått sällskap. Av sin betydligt större tvilling!!!
Men du ska veta att han leker fortfarande med din (den andre är ju för tung).




     2011-04-06  15:13:25

LCHF

Diet eller livsstil?

Jag vill ju gå ner x antal kg inför sommaren, eller ja, mest för hälsan skull och definitivt ge mig själv en bra julklapp igen (förra året gav jag mig själv en -20kg gåva). Jag räknade kcal förra året och det gick bra, för Adam åt sin barnmat och gröter. Men det gör han inte längre, utan han äter det jag äter men jag vet att han inte vill ha sallader var och varannan dag. Så vad går bäst att tillämpa på husmanskost, jo GI och LCHF! Så vi kör nu på det sistnämnda.
Första 1,5 veckan syndade jag med Adams kalas och hit och dit, resultat +3,5kg!! Aj aj aj. På'et igen.
Nu 1 vecka med mindre synder (smakade en fattig riddare och pannkakor hos Elly) och -1kg.

Vad jag ville ha sagt egentligen är att Adam är det perfekta LCHF-barnet.
Han ääälskar bär över vanliga frukter (yay, så slipper jag köpa dubbelt!)
Han gillar inte potatis.
Han älskar vitkål och avocado.

Nu ska jag krypa ner i soffan med min ledsna lilla gubbe, en av hörntändernan trisslas.



     2011-04-05  22:50:00

Tisdagstema

Tisdagstema v. 14 - favoritinredningsbutik.

När temat stod klart och jag hade kameran i högsta hugg för att fånga min personliga inredningsfavorit så kom jag på att jag inte har någon av dessa representerade, i överflöd, i mitt hem. Jag upptäckte också att inga möbler jag äger har jag köpt i första hand. Förutom sängarna i mitt sovrum och Adams rum (gästrum).
Alla mina övriga möbler har jag köpt nu men inte från någon butik. Och när jag tänker efter ännu mer har jag aldrig köpt en möbel, förutom en pall från IKEA, från butik och fått vara första ägare till en möbel. Jag har alltid köp på blocket eller via auktioner med mina föräldrar. Jag känner mig nästan lite stolt.
Men för att knyta ihop så har jag väldigt mycket nytt i tavel-, burk- och förvaringsväg givetvis!

Min absoluta favoritbutik är en butik i Torekov som heter Ljus och Lykta. Jag har de senaste 2 åren fått presentkort därifrån och när jag bodde hela sommarlov hos mina morföräldrar gick jag alltid ner och strosade i den lilla butiken innan jag tog en glass och gick hem. Det är en riktig krimskramsaffär. Hon har inte direkt billiga saker där och hon representerar många stora märken. Hennes butik är inredd i färgordning. Varje rum har en eller två färger, jag önskar att jag har bilder på det, och bland färgerna finner man allt från halsband, solglasögon, brevpressar, skålar och tvålar. Ja, allt!
Varför det är min favorit är nog väldigt knutet till mina känslor för Torekov men annars så har butiksinnehavaren väldigt god smak och varje gång jag missat att gå runt i butiken när jag varit på besök så har det inte känt som ett besök. Löjligt med sant.

Jag har en sak hängande i köket som jag fick i julklapp av min mamma för 2 år sedan.

En ljusstake med 24 ljushållare, en för varje dag till julafton.


     2011-04-05  11:58:47

Ganglion och shopping.

Ibland känner jag mig hypokondrisk.

Men denna gången tror jag faktiskt att jag funnit rätt. På internet det vill säga.
Jag har sedan gymnasiet haft i perioder riktigt ont i mina handleder, mestadels vänster. Jag har länge undrat vad det beror på. Om jag bara överansträngt mig, inflammation i lederna eller arvsanlag till reumatisk (morfar hade och mamma är op. för begynnande)?? Jag har haft ont i "böjleden" i tre dagar nu men denna gången vet jag att jag inte överansträngt mig då jag varit på kalas i Danmark. Så jag drog ut på internet och sökte igårkväll.

Min hemmadiagnos är ganglion.
Vi får se om jag orkar ta tag i det och gå till doktorn och kanske bekräfta det med ett ultraljud.

Jag ville bara påpeka detta för att kunna rättfram klaga på att fyra kassar med frukt och grönt kändes som tusen tegelstenar!! Så nu vet ni!

Ha en bra eftermiddag!

     2011-04-04  22:13:33

Släkten är värst

Ursäkta min franska.

Min mammas släkt är inte riktigt normal.
Inte någonstans.
Mina äldre släktingar, så som min mamma, hennes syster och deras danska kusiner - ja. De är original.

Vi skrattade så att jag var tvungen att ta bort min smink för det sved så i mina ögon. Här sitter vi och försöke avnjuta en härlig lördagsmiddag med samtalsämnen om hurvida 70 åriga Elly är sexuellt aktiv och om rövhål. Alltså, det spårade ur riktigt ordentligt men alla var med på det. Det som var det ljuvliga att se. Eller ja, vi som är blodssläkt skrattade, de andra - deras partners, de höll sig lite i det bakre rummet (bildligt talat).
Som alla instämde på, det kan inte vara lätt att leva med en Santesson/Sörensen.

Trine & min mor.

 

Anders, Trine & deras mor Elly.

 

Trine & min mor utför sin Elvis improvisation/imitation.


     2011-04-04  18:42:13

Thira

Jag är med och tävlar!

Jag tävlar inne hos Jennys hus!
Som för övrigt har en kick-ass blogg som jag följt ett bra tag nu!
I potten ligger en av de där supersöta hängande tygpbokstäverna samt en tygkasse!

 


     2011-04-04  15:11:57

Mycket men roligt

Jag sitter och redigerar bilder just nu.

För att vara exakt så ändrar jag storlek och klipper till mindre bra bilder till det lite bättre. 300 stycken bilder klickade jag av i helgen. Allt från när min mamma diskar i ett gammal förklädde min mormor sytt till elvis-improvisationen på lördagskvällen.

Vad jag inte fick på bild var vårt husdjur under helgen.
Eller ja, det fanns ju tre hundar med i bilden hela tiden men nu snackar jag om vår lilla gäst vid övernattningsrummet.
Min mamma skulle ut och röka på fredagskvällen och när hon öppnar dörren skriker hon till och vi undrar vad som står på. "Där är en ödla där ute!" En ödla? Jag såg en bild på en varan framför mig. Hon måste ju ha sett fel.
Men nej, mycket riktigt satt där en "ödla" utanför dörren. Det var en salamander för att vara exakt. En vattensalamander. Underbart fin.
Vi trodde först det var något barn som kanske tappat bort sitt husdjur men ikke. De lever i vilt tillstånd lite här och var i Danmark.

     2011-04-03  14:51:12

Wrong way

Hoppsan Kerstin!

Jag vill bara rätta mig själv i förra inlägget.
Vi var inte på Jylland. Utan i Vipperöd, Själland.
Finn var inte mormors storebror. Utan hennes 1-1,5 års yngre bror.
Och mammas kusin som bor i Australien är inte den yngsta av de tre bröderna. Han är mittenbarnet.

Så kan det gå när man förlorar 60% av sin hjärnkapacitet/energi. Adam är nämligen den som håller igång den!



NU KOMMER ADAM HEM!!

     2011-04-01  09:10:42

Om 30 min kommer mina föräldrar och hämtar...

imag0395_1301641 (MMS)

Om 30 min kommer mina föräldrar och hämtar mig. Då blir det frulle på färjan, shopping i Helsingör och en trip till louisiana för att se på Picasso-utställningen.


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!