2010-04-30  11:13:56

Hejdå Skåne! Vi ses igen om 2 veckor!

img_0548 (MMS)

Hejdå Skåne! Vi ses igen om 2 veckor!


     2010-04-30  09:49:38

Tuff, tuff - nu är jr och jag på väg till ...

img_0546 (MMS)

Tuff, tuff - nu är jr och jag på väg till Enhörna. Första anhalt, Hässleholm!


     2010-04-29  22:57:19

Åh sweetheart!

Nu är det inget kvar i lägenheten. Nu har vi lämnat nycklarna och nu ska jag bara vänta tills juni sedan är jag helt färdig med allt vad som heter flytta!!

Då ska jag packa upp alla kartonger.

:(

Jag orkar knappt, men det måste göras! Ni vet om alla ni mammor i Stockholmstraken får komma över på kaffe och cupcakes och hålla mig sällskap bland alla kartonger! Det är säkert 40 st jag ska gå igenom, massor av lösa ting ska placeras ut och svarta sopsäckar ska ses över. Puha!

Imorgon åker jag och Adam till Micke-skatt, kl. 9.36 går tåget och jag hoppas Adam kommer vara på ett bra humör. Han är visserligen alltid på bra humör, mer eller mindre men jag vill se han sprudlande samtidigt med en släng av trötthet så han sover ordentligt! Jag har massor av god färdkost till oss som vi ska mumsa på, sedan har jag den lilla datorn med mig och leksaker till Adam. Vi kommer att hinna mysa massor innan vi är framme.
Vi hade tänkt grilla men det kanske blir att vi äter med svärföräldrarna.
I alla fall det blir Enhörna för hela slanten mellan imorgon och 12-13 april!

     2010-04-29  09:22:28

Besiktning 2

Jag glömde bort själva rubriken i inlägget igår. Jag fantiserade mig bort till klänningarna.
Jag var och fick den gamla lägenheten besiktigad igår. Den blev godkänd utan problem och idag är jag officiellt 08. Nu är min adress i Södertälje, woohoo? Kontraktet till lägenheten går ut imorgon och då faller depositionen in. Så nu är det ut världen, så skönt!

Idag hoppas vi på sol då jag inte har något alls att göra så jag vill vara utomhus. Sitta och dricka kaffe i parken kanske? Så kan Adam krypa runt än bli uttråkad i en vagn eller barnstol.

Nu ska jag göra lite kaffe och köra upp mammas bil ifrån garaget och ställa den på lastzonen och börja svettas! Här ska det bäras saker! Det "sista" från lägenheten.. det allra sista hämtas ikväll.

     2010-04-28  17:13:08

Besiktning

Spring hit och dit. Fram med sulkyn, tillbaka med den. Adam ska ha mat, Adam ska sova. PUH!
Idag har det varit eld i röven på oss!
Först valde vi att gå och handla kl. 9.30 då mamma gick till jobb och vi tog en liten vända på Söder först. Adam somnade inne i butiken och jag tänkte att då tar jag en liten promenix igen.. så jag gick inom Söderpunkten (ett litet, litet varuhus i Helsingborg) och suktade i skyltfönstret hos Lindex. Deras kläder med glitter och neon is to die for! Jag valde att plocka lite kläder för att bara testa, jag är ju lite ny med min kropp. Vad går det för egentligen? Jag väger ju dock fortfarande mer än vad jag gjorde innan graviditeten men ändå! Så jag plockade på mig ett par harembyxor, en skjort-tunika, en fladdrig klänning och en lager på lager-klänning.
Harembyxorna var jag BIG NONO! Haha.. Jag hade då inte fått mig ett eget harem om jag gått runt med dem.
Skjorttunikan var i storlek 44 (!) och jag fick på mig den! Victory! Men tuttarna var för stora och den satt faktiskt tajt, men jag fick den utan problem på mig, inget korvskinn men ändå väldigt tajt. Det var en liten vinst i sig.
Den fladdriga klänningen var också i storlek 44 och den satt ju utan problem också riktigt bra.. förutom över bysten som inte alls fick plats, de trycktes in till stora pannkakor. Såg väldigt komiskt ut.. så åter igen nej.
Men lager-på-lager klänningen, som fanns i svart och turkost - u n d e r b a r ! Det var en storlek L. Halleluja! Okej, den ska säkert sitta mer löst men wtf, den fanns endast upp till L och den satt absoluuut inte tajt utan helt perfa! Jag fick craving och stod och snurrade länge i båset. Jag hade inte tittat på prislapparna då jag inte tänkte köpa något, bara testa olika modeller. Men nu tittade jag.. 249kr. Not bad, not bad at all. För den med pengar..
Jag lever på existensminimum just nu och det är rättare sagt "lånade" pengar, av min sambo och mig själv.
Men tur jag inte hade plånboken med mig så jag gick sorgest ut ur butiken efter hängt tillbaka denna underbara kreation!

Efter si sådär 40 min plingar min mobil till och där ser jag ett meddelande från Lindex.
"Hej.. du får nu 25% rabatt på ett köp.." VA?!!!
Men vänta nu. 25% rabatt av 249kr blir, 1/4 av priset.. 1/4 är ca. 60kr av det där. Efter ha räknat ut det i mobilen konstaterade jag att klänningen skulle isf gå på ca. 180kr! Jag var på väg in i butiken igen då jag kom på att jag inte hade plånboken på mig och jag kan faktiskt vänta.. Vänta tills jag fått lite mer pengar. Men inte för länge!


     2010-04-27  21:51:14

Bloooooodet droppar..

Jag försvann för en dag eller så men jag har haft det huller om buller. Gamla lägenheten måste bli klar innan imorgon! Och det verkar bli så. Så imorgon ska jag besiktiga den kl. 12 tillsammans med den trevliga Corina, sedan förhoppningsvis skrivs papper på och vi får vå deposition insatt på kontot direkt. Klaaaart! Sedan är det ur världen!

Efter det ska jag längta till torsdag då jag officiellt via en adressändring blir 08a-bo och kan söka in på komvux i Södertälje. Ska läsa Matte C på distans via något av Jensens vuxenutbildningar. Spännande!

Karin och Anna, som jag för övrigt fikade med idag, upplyste mig om att Bacardi har kommit med en nyhet! En nyhet som kommer få min sommar att bli ännu bättre, i alkoholhaltig grad!


     2010-04-26  12:11:03

Läs och häpna!

Jag var varit väldigt inne på att visa upp mina fina amatörfotografier och det har hänt otroligt mycket runt omkring mig och Adam. Flytten in till mamma och pappa flöt på problemfri men flytten till Södertälje som legat i bakgrunden hela tiden har gått trögt och dåligt. Vi har nu fått anställa en städerska som ska hjälpa oss med den sista städningen i den stora lägenheten och allt är nästan borta. Nu på fredag ska den vara tom och ren.
Jag ska upp i lägenheten om en stund och dra ner allt till källaren så städerskan kan dra runt ordentligt. Jag ska försöka torka av kylskåpet lite till och se över dem förbaskade köksfläktarna. Undra om jag ska kolla över filtrena under vasken i kök och badrum också kanske..

Men till det jag ville komma innan, jag har inte alls skrivit mycket om vikt, kcal och motion längre. En av faktorerna har varit att jag runt påsk inte rörde på mig i två veckor, det fanns ingen tid eller ork till det! Men nu är jag back on track och har varit ute med Karin några gånger och promenerat men framförallt varit på gymmet på morgonarna innan frukost!
Jag ställde mig på vågen imorse, jag vet att runt påsk (läs: efter) vägde jag 109,2-109,4.

107,6 !
(startvikt: 119,6 kg)

Nu är jag alltså -12 kg sedan mitten av januari, så jäkla skönt!
Jag hoppas innerligt att det blir under 100 kg vid min födelsedag om nästan exakt 3 månader. Det är väl inte ett orimligt "krav" från min sida? Det skulle resultera i ca. -2,5 kg i månaden (~0,6 kg i veckan). 
Den dagen det inte står tresiffrigt på vågen kommer jag gråta, glädjetårar givetvis! Men det kommer verkligen kännas så bra och förhoppningsvis synas också! Jag vet att för många av er som läser så är 80-85 kg kanske otroligt mycket (tänker på Katrin Zytomierska som anser sig fet vid 80 kg, fastän hon är gravid). Men jag har alltid vägt mycket så en siffra som 80 är inte oroande mycket i mina ögon.
Jag har bekanta som dragit samma storlek när jag vägde 80-85 då dem vägde runt 70 kg. Som nu har jag storlek 46 i vissa kläder men jag vill påstå jag är en i en mellanstorlek - 46/48 (dock är mina träningskläder i 44/46 t.ex).

Jag är i alla fall ganska snart halvvägs (-18 kg är halvvägs) mot mitt mål som jag hoppas jag fixar till jul. Det vore den bästa julklappen någonsin! Ett smalare, hälsosammare och aktivare liv. Det är egentligen ofattbart att jag kanske klarar att väga runt 80-85 kg helst exakt 80 kg.
När jag blev gravid med Adam vägde jag 98 kg, bara det är +18 kg än vad jag har haft som trivselvikt i många år!

På fredag ska jag väga mig på VCs våg. Det var otroligt länge sedan.

Upp, upp och iväääääg - mot ett smalare år!

     2010-04-25  11:11:21

Telefonsamtal till Salzburg

Min bror och pappa snackar varje dag via Skype. Dem är så söta, för de snackar egentligen inte med varandra. De snackar samtidigt, om helt olika saker. Min pappa beskriver vädret, vad Adam sysslar med och vart mamma är medan Dennis bara babblar på om idrott och resultat. Sådär, över huvudet på varandra. Men de lyssnar på varandra ändå. Det är så gulligt, för det var så dem snackade öga mot öga också, innan min bror flyttade till Salzburg.
De använder sig av cam också, varje gång.
Min bror är 23 år gammal och bor tillsammans med sin tjej, Lisa, i Salzburg. Lisa kommer därifrån och var au-pair till en förmögen familj utanför Landskrona. Hon fann en vän i en italiensk tjej (Lisa talar lite italienska) och de två gjorde stan i Helsingborg några helger. Där connectade Lisas kompis med Dennis kompis och de tre började umgås, min bror fick sedan träffa Lisa och sedan dess har de umgåtts. Först som kompisar, sedan som flick- och pojkvän och nu som sambos! De flyttade ner då Lisas år här i Sverige var slut, den 7e juli 2009.
Jag bör tillägga att Lisa talar flytande svenska och är otroligt språkbegåvad och min bror har nu läst färdigt två st tyskakurser och var nästan bäst i klassen, båda gångerna. Han är också språkbegåvad och behärskar nu tyska flytande och spanska sedan gymnasiet. Samt lite italienska lär Lisa honom, då de har varit där några gånger och hälsat på kompisar.
Jag saknar honom otroligt mycket och det känns tufft att han inte är här nu med Adam. Jag vill att Adam ska ha en bra relation till sin morbror. Det är min tvilling, i själen, min bror.
Här är en bild ifrån igårkväll då pappa och Dennis samtalar över Skype. Adam vill vara med!

     2010-04-24  16:25:46

Recept

Jag fick en frågan om vad Fajitas är och hur man gör det och jag som älskar det just nu så tänkte jag skriva ner det! Ni måste bara bryta den tråkiga tacotraditionen på tjejmiddagar eller liknande och göra fajitas någon gång! Man kan fortfarande ha lite plockemat men istället för den hemska och tråkiga köttfärsen så har man en rykande het panna med kyckling och annat gott! (Märks det att jag inte alls gillar köttfärs??)

Jag och Karin testade färdig fajitaskryddning både i pulvetform och flytande och den som är pulverbaserad var godast! Så ni vet!

4 port.
400-500 gr kyckling (det är sisådär 2-3 kyckingfiléer - inga monsterfiléer!)
0,5-1 mango (beroende på hur sött man vill ha det och om man gillar mango)
0,5-1 burk minimajs
1 st paprika
1 st gul lök

1-1,5 dl vatten
1 st påse med Fajitas kryddmix,
(Finns hos ICA, Santa Maria och Old el Paso) 

1. Strimla kycklingen och bryn den på järnet.
2. Tillsätt hackad lök, strimlad paprika, skurna minimajs, mango och kryddmix. Blanda väl.
3. Häll i vattnet (mängd kan variera från kryddmix till kryddmix så läs alltid först bak på påsen!)
4. Låt sjuda i ca. 5-10 min. Rör om då och då.
5. Värm tortillabröd i ugn eller micro.

Nu kan man också, om man kanske har en tillbjudning, endast fixa till kycklingen, kryddmixen och lök innan och låter gästerna lägga på paprika, minimajs, mango och annat på efteråt. Det tar ju absolut inte längre tid än tacos!

Kostnad ~ 100 kr beroende på vilka produkter du använder och vilken mängd.
Kcal ~ 260 kcal/fajitas     2010-04-23  22:10:07

FAIL!

Hur går detta ihop?

OBS!! Läs TILL KÖTTFÄRS!

Sedan på baksidan så står där ett exempel på hur man kan göra Fajitas (men under tiden kan ni ju gå tillbaka och konstatera att på bilden bredvid texten "köttfärs" ser det inte direkt ut som det.. kyckling kanske??)

Här får ni också bevis på hur idiotiskt dålig jag är på att fotografera!1. För suddigt, manuell macro
2. Blixten reflekterades rakt på själva motivet.
3. Jag försökte "lura" blixten och hålla för, satan var varmt det blev!!

Men det här var vad jag ville visa:


Som jag trodde! Kyckling.. men varför står det då köttfärs på framsidan?!

 

Här har vi en som inte kunde skita mer i vilket.

 

 


     2010-04-23  18:00:53

Gott och blandat

Adams nya intresse är att gå med sin lära-gå-vagn. Det är så roligt att han äntligen uppskattar den. Min mamma undrar ju varför han inte går nu, vi gick tydligen runt året, både jag och min bror plus Micke (Adams pappa). Adam väntar lite.. gör väl inget?
Och som Karin sa, underligt att inte fler går runt året. Det är en som gått runt året från gänget på Babycaféet men hon var också supertidig! Hon började redan gå när hon var 8-9 månader. Alice, Sölvi, Leo och Vincent gick alla runt 13-14 månaders ålder.. typ som att Adam skulle lära sig gå inom en månad nu, kan väl vara rimligt? Så mycket han springer med vagnen.
Julia som varit först med mycket går inte heller, hon gillar inte lära-gå-vagnen längre dock kryper hon inte, hon går på knäna! Skitgulligt samtidigt lite underligt.

Här är lite bilder på gårdagens aktiviteter:


Här meckar vi med vagnen. Är alla fastspända? Är hjulen pumpade? (Egentligen sitter han och surar, om ni tittar riktigt noggrannt ser ni den sura minen, det var för att han precis snubblade till och landade på rumpan, han skäller på vagnen..)


Det är bara upp på det igen! Att misslyckas finns inte i vår bok!


Och så vände vi och gick tillbaka igen. Adams högerfot är väldigt dominant och han lyfter knappt vänsterbenet. Han ser ut som en liten pirat när han går.


Hur vänder man nu den här då?


Hörre du, blev det inte lite bak och fram nu Adam? Du får nog övningsköra lite till innan du får ditt körkort!


Vadå då? Med en sådan söt rumpa i vädret så kommer ingen polis stoppa mig!


Detta ser ut som en tidningsbild till en artikel. Om hur beroendet av nappar förstörde Adams liv.. han väljer att vara anonym.Nu kom morfar hem!! Nu är det kramkalas som gäller!


     2010-04-23  09:09:13

Godmorgon

Jag är helt slut i kroppen! Adam har sovit oroligt som vanligt och jag börjar misstänka han är i en växfas/utvecklingsfas, då brukar man sova oroligt. Han vaknar flera gånger på natten och snyftar "mamma" men allt han vill ha är nappen. Så fort sista delen av nappen är i munnen faller han ihop och somnar på sekunden. Han kan t o m stå upp i sängen men så fort nappen är inne så däckar han.
Men Adam somnade väldigt tidigt och utan kvällsvällningen igår så idag vaknade han 6.30!! Så trött jag är nuuu! Han har legat och bökat bredvid mig tills mamma drog upp honom (och mig) vid 7.15. Orkade knappt öppna ögonen, de gjorde så ont.
Men nu är dagen igång och jag hoppas Adam sover 2 timmar, de borde han behöva då han bara sov 9 timmar då han brukar sova 12 på nätterna, under förmiddagen. Då ska minsann jag också sova!

Ikväll blir det bara jag och pappa som är hemma. Mamma är på klassträff.
Vi ska mumsa i oss kycklingfajitas. Jag är absolut beroende av det sedan jag och Karin gjorde det. Så enkelt och supergott! Glöm tacos, det är fajitas som gäller för min del nu!


     2010-04-22  19:32:22

Drömklänningen

Idag, när jag och mamma tittade i affärer så såg jag min drömklänning. Eller rättare sagt min mamma testade den.
Vi var inne på Kappahl och dreglade över deras nya Vintage Stories. Denna gången 50-tal. Underbara, pastelliga och blommiga 50-tal. Men det finns inget från storlek 46 (bara ett fåtal plagg, alltså inte alla, speciellt inte de snyggaste) och uppåt och inte heller för småpojkar. Endast för "smala" kvinnor/mammor och småtjejer. Det fanns väl fina 50-tals kläder till pojkar också? Hela grejen med grease t. ex?! Det är 50-tal! Så ett par coola jeans och t-shirts med alldeles för korta ärmar, collage-tröjor och allt! Jovisst, det kanske inte passar just de flickkläder som är ute nu, de är ju väldigt puttinuttiga och romantiska men jag anser ändå det borde finnas en manlig version.
Jag kan förstå, ur säljarsynen (och jag har för mig jag sett en artikel om varför det bara lanserats till flickor/kvinnor), att kvinnor handlar mer kläder än män, därför finns inte kollektionen för herrar/pojkar och Kappahl har väl ingen direkt överflödig herravdelning. Men vad är det här med att inte ha det till 0-12 mån pojkar! Det är inte ens unisex kläder vi snackar om utan helt och hållet, rosa, rosigt och rött Jag vet att man kan ha rött och rosa till pojkar men det finns bara i klänningar och kjolar. Så pass långt vill jag inte driva genusperspektivet.

Åter till min drömklänning.
Titta på denna underbara skapelse!
Från Kappahl alltså, 499kr.     2010-04-22  16:22:52

Frukosten i bilder

Idag blir min lille prins 13 månader! Happy almost-birthday (bara 11 mån kvar!)


mmm.. filmjölk och macka = sant


mormor hjälper till, det är jobbigt att vara en latmask!


hahah.. hon är så rolig, mormor!


".. och så kom där en liten, liten mus som ville.. "


aaah.. det är mysigt med frukostbus


här skriker/snackar vi för fulla muggar


ser ni mitt blåmärke bättre nu?     2010-04-22  12:09:04

Usch, fy och pii!! Jag sitter hos min tand...

img_0511 (MMS)

Usch, fy och pii!! Jag sitter hos min tandläkare och ska på en liten kontroll. Jag avskyr tandläkaren! Förra gången jag var här skulle jag laga ett hål och jag bröt ihop totalt. Bölade som ett barn.. Tragiskt och traumatiskt. Wish me luck!


     2010-04-22  10:23:54

Vems ögon?

Vems blå ögon tror ni Adam fått?


     2010-04-21  18:21:55

Vilken hårfärg?

Jaha, killen börjar blir stor. Det är lika med hår!! Adam föddes skallig som ett bowlingklot och det har väl kanske växt ett hårstrå om dagen från det lilla huvudet. Men nu har han en liten, ljus ansamling i nacken i var fall.
Men nu är frågan vilken hårfärg tror vi att han kommer att få?

Jag var rödhårig som ingen annan när jag föddes, dock hade jag mycket hår från början. Nu är jag blond.
Min bror är råttfärgad, min far är brun/röd och min mamma är blond.
Micke föddes med vitt hår men är nu mörkbrun. Hans föräldrar är båda mörka och likaså hans syster.

Såhär ser Adams nacke ut:


     2010-04-21  10:28:41

Dubbel olycka

Igår så skedde en mindre olycka, likaså imorse. Dock liten, som i liiiiten, olycka.
(åter igen kan jag feteglömma att kunna centrera bilderna, de bara hoppar från högst upp i inlägget till längst ner och ja, texten hoppar hit och dit. Jag lyckades centrera de sista bilderna men inte alls i den ordningen jag ville ha, detta är ju helt omöjligt!!!! Skickar snart ett mail till blogg.se och frågar varför och om de har några idiotsäkra tips!)


Mina glasögon gick isönder.

Så nu fumlar jag mig fram. Men jag ville dock har nya sedan länge.

(här ska vara en bild på Lilleman men den rymmer varje gång jag försöker centrera den, så titta på samlingen längst ner istället.)

Lilleman snubblade i sängen imorse och föll huvudstupa över kanten.
Jag hann fånga upp honom någolunda men han smällde ändå i pannan i golvet (vi sover i en bäddsoffa, så det är inte långt till golvet - både positivt och negativt). Ser ni blåmärket, ett runt litet märke ca. 2 cm ovanför hans högra öga.

Idag ska vi fotograferas på Babycaféet, trevligt när han har blåmärken. Det syns ju på sådana fotografier, de använder ju inte kassa kamror eller belysning. Jaja, jag får se om det syns för mycket isf hoppar jag fotona. Men det är iaf 6 st för 300kr, olika foton eller 6 st lika. Superbra pris!

Och så lite fler bilder på Adam, jag tog imorse. Hans ögon blir fantastiskt blåa i blixtens sken, dock ser han lite full eller sömnig ut när den överraskar honom. Det är mina söndriga glasögon han leker med.

 

 


     2010-04-20  11:34:58

Såhär går det..

Jo, såhär går det när en amatör får syn på en kamera!
Jag skulle städa loss lite här hos mina föräldrar och först på listan stod det att dammsuga Adams leksakskistor. Jag tog också ut "ätbara" leksaker och stoppade undan. Så nu är dem rena och fina igen! Puh, så mycket damm som samlas där.. leksaker in, leksaker ut, leksaker blir dammiga och ligger gnider sig i lådorna ja. Pi!
Adam har i alla fall en fin samling klossar som vi köpt på loppis, min mamma och jag.

Detta upptäckte jag att man kunde göra!
Fyra färger, ett namn på fyra bokstäver.. TADAAAA!Och så mina favoritklossar:


     2010-04-19  13:41:46

Lunchen i bilder

Jag kom på att varför inte använda mamma och pappas D60 och ta lite fina bilder på Adam?
Sagt och gjort! Här kommer lite vardagsbilder från vår lunch ihop.

Och så hittade jag en bild ifrån påskas på mig.
Korall är min nya favoritfärg.


     2010-04-19  10:06:37

Minnen i en liten.. sockerskål?

Är det inte otroligt vad små saker från ens familjehem eller ens saker som tillhört ens familj kan få minnen att bubbla till ytan. Glada som sorgliga.
Imorse, efter att jag varit på gymmet, så satte jag mig ner för att hinna ta en kopp kaffe med mamma då får jag syn på den här bredvid mig!(Förlåt för att övrig text är centrerad men jag förstår mig verkligen inte på denna buggen som blogg.se har! När man lagt upp en bild så kan man inte få texten efter den som vanligt! Jag blir galen! Det hjälper inte att lägga in bilden/bilderna sist heller.. Någon som vet varför?)
Vad är det nu för speciellt med den här? Detta är min mors sockerskål. Detta är den skål som alltid stod på spisfläkten i vårt gamla radhus på Raus Södra i Helsingborg. Det var i den här skålen min bror gick och åt sockerbit efter sockerbit fastän han inte fick(!) och var gång så försökte han saaaakta ta av locket och lika smidigt lägga på det igen, för annars hörde mamma vart han hade fingrarna. Så underbart att se den igen! Och så underbart att jag märkte att mamma bytt ut den "nya" mot denna imorse. Minnen!
Jag kom också ihåg att när Dennis smygåt socker så åt jag 1/4 gurka med massor av salt. Vem gjorde egentligen missen? Han som åt socker med en ämnesomsättning från Gud eller hon som proppade i sig salt, som binder och redan var lite smårund?! Haha..


     2010-04-18  14:14:52

kolla vad jag ska få leka med i sommar!

Titta här var jag ska få leka med i sommar?!


Micke har godkänt blomster- och grönsaksland vid lillstugan!
Här vill jag gräva ut en liten fyrkant till kanske vinbärsbuske? Eller nåt annat större buskage och så blommor längs staketet och/eller hallon?


De där fula rabarberliknande blanden ska jag försöka minska ner och se vad man kan ersätta dem med. Bakom dem, under till kan man säga finns en liten damm. En liten pöl som säkert kan pyntas och vårdas den med!


Här är Mickes sk "berg", det är en gigantisk sten som friggeboden också står på tror jag. Vet inte hur djupt eller hur brett den sträcker sig under marken men den ska iaf sköljas ren från mossa och skit och där ska mina lyktor stå tillsammans med krukor och förhoppningsvis en kar med små örter. Det ni också ser är Mickes föräldrar friggebod/gästhus, det gula är deras dubbelgarage där alla våra prylar gömmer sig just nu. Jag ska få be om att ha en hobbyhörna där inne då det är ett uppvärmt garage, det finns också ett pingisbord där inne. Och den andra gula husknuten ni ser till höger är faktiskt Mickes familjehem, hans föräldrar hus, så vi bor bara 20 m bort från deras hus. Uppe på det lilla "berget".


Vad jag i alla fall fått godkänt från Mickes föräldrar är att byta ut dessa gamla plattor på vår veranda (framför dessa stenar ligger "berget" och friggeboden och till vänster är det där stora staketet). Ska bli kul att få lägga nytt och få det fint och fräsch för bor vi inte kvar just i denna stuga under Södertäljevistelsen så kommer jag ju ändå återkomma varma sommardagar och ta hand om min lilla trädgård. Det får bli vår lilla kolonilott typ.

Projekt blommor och kryddor har jag inte fått klartecken från svärföräldrarna än. Det är trots allt deras ägor.


     2010-04-17  14:28:43

Välkommen till familjen.

Ni vet väl vem som har börjat blogga? Maria Montazami!! I like her.
Här bloggar hon, bland tofsar, gelehallon och glamour.
Och Karin, du ser väl vilken fin utstyrsel hon har lite längre ner på bloggen? Ledtråd: sportig röd och blå dress.

Jag sitter här hemma just nu, i ett nersläckt sovrum, då Adam somnade nyss och har skitont i min vänstra skinka, ländrygg och vänster baklår. Jag har antingen sträckt(streckt?) något eller så är det en nerv i kläm. Det gör i alla fall riktigt ont när jag ställer mig upp och när jag sitter i 45-90 grader. Halvligger jag bakåt så känns det inget. Vilken tur att jag har en stol som är bakåtlutande. Här sitter jag bra.

Adam är fortfarande riktigt pigg och frisk. Han sover som han brukar och äter när han brukar. Ja, allt är som bortblåst och jag undrar åter igenom om Resorb junior plus, vätskeersättningen från Nestlé, som drogs in i dagarna ställde till det med hans mage mer än vad som behövdes. Så att sjukhusvistelsen egentligen gjorde honom mer sjukare än friskare, då dem nyttjar Nestlés produkter där som om de vore barnprodukternas Gud.

Micke är och städar vår gamla lägenhet nu. Vi ska dock få hjälp, flyttstädhjälp då Adams sjukdom och min tidsbrist gör att vi inte kommer att hinna. Han ska i alla fall ta så mycket han hinner så man slipper betala alldeles för mycket. Sedan ska han få bära en massor, som jag egentligen skulle. Stackars killen, men han gör det så gärna. Vi har också börjat diskutera vårt boende där uppe och vi har flera idéer vi skulle vilja fullfölja men allt hänger på Mickes föräldrar som äger den lilla stugan vi ska bo i och är ganska revirbenägna. Håll tummarna??

     2010-04-15  10:12:29

oh happy day!

Adam är nog tillbaka till sitt vanliga jag nu. Så gott som.
Han har nu ätit en halv port. gröt, en halv macka och druckit lite saft. Och kl. är precis efter 10. Det här ser lovande ut. Han har också tagit sin vagn för en liten promenad, så pigg är han.

Som min mamma sa, han kunde gott fått stanna en dag till på sjukhuset, så dem kunde sett med egna ögon att han äter och vi hade ju varit mycket bättre tillfreds och tillmods. För han släpptes faktiskt hem då han var som värst, med kräkningarna.
Och jag undrar jag om vätskeersättningen gjort något av detta. Han bytte ju igår och helt plötsligt är han bra. Helt plötsligt slutar hans diarrér (dock har han inte bajsat alls men det är en annan historia). Och när man minskade mängden så slutar han kräka.
Så frågan är om han hade blivit bättre där, som han är nu..

Min pappa är dock sjuk nu istället och är hemma med oss.

     2010-04-14  17:02:24

En majskrok i timmenNu sover lilleman igen och denna gången sover jag inte. Jag känner för att göra något mer, mänskligt?
Jag har annars sedan i söndags endast gjort det Adam gjort.

På sjukhuset var vi isolerade, i ett speciellt rum med en sluss till utgång. Personalen tog alltid på sig något plastliknande skynke över sig och var otroligt noggranna med att tvätta sig när det gick ut. Jag fick inte heller gå ut och allt de behövde fanns där inne. Undersökningsbord till Adam, våg, alla olika medel och shit och t o m en egen diskmaskin då min och Adams disk inte fick diskas med det andra. Jag fick trycka på en knapp varje gång jag ville ha kaffe eller en frukt vilket resulterade i att jag inte orkade ta upp personalens tid till sådant onödigt. Så jag har knappt druckit eller ätit något sedan i söndags. Jag är otroligt trött också, så jag orkade inte äta upp min sallad till lunch idag ens. Mina kaffekoppar står som ett berg i diskhon, mer än hälften är kvar.
Mina föräldrar fick iaf komma på besök närsom under dygnet och det gjorde dem med! Dem var där innan de gick till jobb, de var där på lunchen och de var där direkt efter jobb. Mamma erbjöd sig t o m att skicka hem mig om vi legat inne till imorgon och ta nattpasset med Adam. Mina föräldrar ställer verkligen upp, i ur och skur!!
Micke ville också komma ner igår, bara över dagen för att avbelasta mig men vi bestämde till helgen istället. Då ska jag få åtminstone en natt utan att pyssla om Adam, om han inte kräker dvs, för det klarar inte Mickes känsliga mage.

Adam har fått behålla allt jag gett honom sedan jag skrev senast, det är snart 6 timmar sedan.
Jag har ökat dosen från 5 ml/10e minut till 7 ml/10e minut och snart vågar jag nog öka till 10 ml/10e min.
Och han har ätit majskrokar! Fyra stycken, en i timmen och det har hans lilla russin till mage klarat!
Vet ni hur tragiskt detta låter, men man får se det som ett framsteg, imorgon blir det "operation: gröt".

Min ängel Karin var förbi nyss och hälsade på. Så tacksam jag är. Du är bäst, Karin!
Och Danie, förlåt för att jag inte svarat på ditt sms, otroligt snällt av dig att skriva och sådant räknas verkligen. Det är sådant som ger en lite energi, då man känner att man får stödet man behöver. Tack!

 


     2010-04-14  11:22:32

Läget är detsamma, kanske bättre?

Hej,

Nu tar jag mig lite tid att skriva här då mamma tar hand om Adam lite.
Läget är inte bättre, vill jag påstå.

För att börja från början.
Adam började kräka i tors, fortsatte kräka fre och på fredag eftermiddag startade vi med vätskeersättning från Apoteket. Han fortsatte att kräka och blev torrare och slöare till slut på söndagskväll försvann han. Han blev totalt okontaktbar och vi rusade i illfart till akuten där han fick ta prover och överbevakas.

Adam och jag lades in på Helsingborgs Lasarett söndag 23.30 och då kopplades junior till ett dropp.
Han fick inte behålla något av den vätskeersättning eller gröt/välling som gavs de två dagar vi var där. Ändå blir vi utskrivna med diagnosen maginfluensa, virusbaserad. Det finns mer att berätta men jag har knappt om tid.
Vi kom hem igår runt lunch och direkt så kom två kräkningar mellan 13-16.
Sedan mellan 16 till imorse så har han fått behålla vätskeersättningen men inte pga han blir friskare utan för att jag avviker från läkarens ordination med minst 1 dl vätskeersättning i timmen till 0,5 dl i timmen. Helt plötsligt slutar han kräka.

Men.. så kräkte han nu, imorse. Allt han fått under natten. Men han fick behålla ca. 1,5-2 dl fr o m 16-02 igår.
Det är alltid nått?

Sedan kommer ett bakslag till.
Den vätskeersättning vi gett och sjukhuset gett blev indragen igår. YAY!
Så nu vet man ju inte om han instabila mage beror på att Nestlé åter igen fuckar upp. Jag bojkottar härmed allt som har med Nestlé att göra. Punkt slut. Ni har gjort så många fel så att man inte riktigt vet vad ni står för.
Jag var och köpte Sempers nya vätskeersättning med aktiv bakteriekultur och upplyste Apoteket att Nestlés, som fortfarande stod på hyllan, har dragits in. Pressmeddelandet kom upp igårkväll. De rusade snabbt till en dator och verifierade och drog ner allt från hyllan.

Nu sitter vi här.
Ger Adam vätskeersättning, 5 ml var 10e minut och håller andan varje gång han hulkar eller gnäller.

     2010-04-11  16:41:16

Det här går ju inte så bra..Adam är fortfarande hemskt dålig. Han har sedan imorse endast klarat av vätskeersättning från Apoteket. Vi ger honom 5 ml i en spruta för oralt bruk var 3-5e minut och efter 4 timmar imorse försökte vi ge honom lite vällning men efter 3 ml (han dricker vanligtvis 250 ml) så vände det plus all annan ersättning som varit i magen. Så det var bara att börja från början, men nu har vi upptäckt att han inte tåler att man rör hans mage eller ben, så att byta blöja tar helt plötsligt väldigt lång tid då man knappt kan böja hans ben utan att han hulkar.
Det är 2 steg fram och ett bak som gäller.
Vi kör på endast vätskeersättning till kl 8 imorgonbitti, då vågar vi försöka ge honom välling igen då blöjfunktionen är som den ska då han fått ersättning. Så håll tummarna?

Hela familjen har spenderat dagen inne i sovrummet där Adam ligger. Vi har ätit frukost här, löst Melodikrysset här och duschat/kissat i omgångar. Mina föräldrar är absolut underbara, för detta hade jag aldrig klarat av själv..

     2010-04-10  13:06:14

Väldigt försenade bilder.

Jag skulle lagt upp dessa bilderna för länge sedan men så mycket har kommit emellan samt de ligger på den datorn jag sitter vid nu, en dator som knappt är igång då internet hackar och datorn är dögammal. Så jag vet inte varför pappa la in bilderna här, men gjort är gjort.

Här kommer bilderna, från vår kamera från Adams 1års kalas.. Jag väntar fortfarande på Elins.


Gudmor Sabina & Adam


Förrätten; Majskrokar


Gästerna


Adam med bebisnapp (0-6mån) & Gudmor Sabina


Paketen!!


Morfar Göran som undrar om han kanske kommer i de där läckra Lederhosen ^^


Karin & hennes mamma är alltid lika kreativa och färgglada!


Nu ska vi öppna paket! (och jag vinner tävlingen med längst utväxt..)


Adam knep ballongerna så jag trodde att dem skulle smälla.


Adam fick ett par superhäftiga solglasögon!


Och fina böcker.. ser ni alla ballonger? Hahah.. Karin hade ballonger på varje present.


Pappa Micke fick också paket, då han fyllde år 11 dagar innan..


Hur fungerar den här då?


Den här gillade Adam starkt! Pappas present.


Massor av presentpapper och paket! Ballongerna var också en favorit. Han lyckades inte smälla en enda, bra!


Adam bjöd på lite dans emellanåt. True entertainer.


Sedan var det dags för tårta!! Vad säger ni om det här? 12 pers på tårtor för 100 pers.
Tack Madelen!


Adam och alla sina tårtor. Karin och hennes mamma ser sugna ut.


A:et med Apan. Citron- & vanilj-fyllning. Det är endast sugarpaste på, ej marsipan.
Allt handmade av Madelen. Kolla in på hennes blogg.


D:et med den underbart söta babydraken (det är en napp han har i munnen, ej tunga).
Denna hade en vit chokladfluff med cocos och dumlecreme-fyllning. Allas favorit!!


Andra A:et, ska se ut som en apelsin. Vanliga prinsesstårte-fyllning.


M:et med massor av meloner på. Päron- och after eight-fyllning som var knepig till en början men blev dagen efter min absoluta favorit till kaffet. Superb fikatårta, om man bjuder på ordentligt svart kaffe!


     2010-04-10  10:26:55

Mamma till en sjukling

Puha.. (som danskarna säger)
Jag har en riktigt liten sjukling här hemma.
Igår kräkte han ner sig själv och barnvagnen när Karin och jag promenerade. Därefter har det fortsatt, han har inte fått behålla något och fick feber inatt. Han har fortfarande feber den lille stackaren.

Jag har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen både idag och igår och vilka snälla människor jag mött. Den första ringde barnakuten för att verifiera hennes egna tankar, proffsigt och den andra var så full av nyttig information och sakkunnig att man verkligen kände sig trygg. Hon ska också ringa tillbaka kl. 14 och se om allt går bra och gav mig en inköpslista. Karin, the one and only - my rock, kommer över så jag kan handla.

Jag har skrutten i min famn. Han är brännhet och allt jag kan tänka på är då Charlie Sheen steker ägg på den där tjejens mage i första Hot Shot filmen, vet ni vad jag snackar om?


     2010-04-09  15:21:08

Ny läsare

Vi har en ny läsare.
Saftan. Välkommen..

"Hej, Saftaaaaan.."

Han är inte som alla andra barn. Han är speciell. Han har också en blogg.

Här har vi beviset på att han är lite annorlunda, eller att vi är annorlunda tillsammans.Ser ni så duktiga vi är på att capsa??


     2010-04-09  12:06:43

FÖRRA INLÄGGET

JAG SKREV INTE I CAPS I FÖRRA INLÄGGET DÅ "TÄVLINGSLEDAREN" GÅR IN OCH KOLLA BLOGGARNA SOM LÄNKAR OCH VILL INTE FRAMSTÅ SOM DUM ELLER OSERIÖS! DET HANDLAR OM FINA BESTICK, SÅ HÅLL TUMMARNA FÖR MIG? JAG HAR JU TJATAT PÅ MICKE SEDAN VI FLYTTADE IHOP ATT VI SKA SLÄNGA VÅRA FULA IKEABESTICK OCH KÖPA NYA, SOM VI BÅDA GILLAR.. MEN DET BLIR ALDIRG AV. INGET MAN BOKAR TID TILL ATT GÖRA. LETA BESTICK.

JAG HAR BESTÄMT MIG FÖR ATT TAGGA NER PÅ CAPSANDET OCH SKRIVER CAPS I ENDAST INLÄGG SOM ETT SÅDANT HÄR, SKA NÄMLIGEN LÄGGA IN LITE BILDER OCH VILL INTE FÖRSTÖRA SYNEN AV HELHETEN MED CAPS. SÅ NÄSTA INLÄGG MED BILDER IFRÅN ENHÖRNA BLIR INTE MED CAPS.. HIHI.

IM TRUE TO MY CAPS LOCK.

     2010-04-09  11:50:39

Tävling via Henrick´s Tankegångar

Åh, jag gillar min nya inredningsblogg jag följer. Henrick's Tankegångar.
Han har aktuella och trevliga tävlingar som passar många, dock blir det ju större konkurrens men vadå? Han har också fin personlig stil och inläggen fångar mitt intresser var gång!

Jag är med i en av hans tävlingar igen och kommer säkert vara med fler gånger, så förbered er på detta!


     2010-04-09  10:52:02

CAPS LOCK DAY

IDAG ÄR DET CAPSLOCK DAY!
SÅ FOLK UPPMANAS ATT SKRIVA I CAPSLOOK I SMS, MAILEN OCH PÅ NÄTET.
JAG HAR HÅLLT PÅ I CA. 45 MIN NU OCH STÖR MIG INTE SÅ MYCKET LÄNGRE. KARIN ÄR GIVETVIS MED PÅ NOTERNA. MIN ALLDELES UNDERBARA VAPENDRAGARE.

JAG FÅR SE HUR LÄNGE JAG ORKAR. VIA SMS GÅR JU INTE DÅ JAG HAR EN IPHONE OCH ÄN SÅ LÄNGE HAR JAG INTE HITTAT EN FUNKTION SOM FIXAR CAPS, SOM PÅ DE GAMLA MOBILERNA. TÄNKER INTE SITTA OCH TRYCKA IN IPHONES MOTSVARIGHET TILL SHIFT TILL VARJE BOKSTAV! FÅR KANSKE RINGA FOLK ISTÄLLET OCH SKRIKA LITE LÄTT, SÅ DET UPPFATTAS SOM CAPS LOCK.. HIHI.

SKULLE NI ORKA EN HEL DAG?
PÅ MSN FUNKAR DET FINT DÅ MAN KAN ÄNDRA OM SIN FONT OCH SÅ, DET BLIR MINDRE FYRKANTIGT OCH TRÅKIGT.

JAG SKA EFTER DUSCHEN JAG SKA TA NU, VISA VAD JAG SKA FÅ GÖRA I ENHÖRNA TILL SOMMAREN!

     2010-04-07  09:57:03

Inbrottet

Jag upptäckte att jag inte berättat om inbrottet i bilen vi hade.
Micke och jag hade en bra morgon i Helsingborg i söndags. Det flöt på bra allt, Adam var klar, väskorna var packade och jag skulle bara diska lite medan Micke gick ner till bilen. Efter fem minuter kommer han upp.
"Vi har haft inbrott i bilen," sa han.
VA??!
Min allra första tanke var, håll minen, det är säkert bara ett av hans skämt. Kanske ett sent 1 april-skämt. Men sådan tur hade vi inte. Jag tittade ner på gatan och där står vår kära bil med sidorutan på förarsidan inslagen.
De hade tagit med sig vår GPS, laddaren till den och till våra iPhones och Mickes senaste inköp, en FMsändare.
Det var så tragiskt att jag började skratta. Det är trots allt bara saker och min far och jag har påmint Micke några gånger om att ta in GPS eller dölj den. Det blev ett sådant typiskt "Hillbillyn kommer till stan" över det hela då man inte behöver låsa dörrar eller bilar i Enhörna (dit vi snart ska flytta) och superstark grannverksamhet.
Jag kan inte skylla allt på Mickes naiva syn på Helsingborg och människors "shoppingrundor" mitt i natten, då jag själv satt i bilen med honom innan vi gick in i lägenheten för kvällen. Jag påminde honom faktiskt inte just denna gång. Det är ingens fel i detta läget, om inte bovarnas! Säger man bovar eller tjuvar? Så töntigt laddade ord båda två. Finns det bättre ord? Kriminella? Njaa.. det låter som om man måste vara inskriven på någon lista hos polisen för att få den stämpeln. Det kanske dem är men..

Men efter alla tråkiga samtal som skulle göras så var vi ju tvungna att fixa glassplittret och tejpa rutan.
Det blev en svart påse och 3 rullar silvertejp. Varför vi använde så mycket tejp var för att vi skulle samma dag åka från Helsingborg. 6 timmar på mestadels motorväg med en fladdrande påse i bakgrunden?! Nejtack! Så vi hade bara plastpåsen som en hinna sedan täckte vi hela rutan med tejp så att inget fladdrade.
Resan upp gick bra och under resan så bokade Micke en tid till en verkstad i Södertälje igår (läs: tis 6/4). Så nu har vi en hel bil och Micke kan jobba igen. Vi fick också ärvas pappas FMsändare (som är mycket finare och dyrare än den vi köpte) vi fick också betala lägre självrisk för att det fanns ett vattentätt samarbete mellan verkstaden och vårt försäkringsbolag och pga GPS var så ny och kvittot finns kvar så ersätter dem den med! Så vi hade faktiskt lite tur i all otur ändå!

     2010-04-05  13:05:32

Operation: behålla nageln!

Det är inte så läskigt som titeln låter!
Jag har inte klämt fingret eller kört något igenom nageln. Det är min "belönings"nagel som lossnat.
Så tufft är det att bädda sängar! Svettet dryper, tårarna rinner och naglarna flyger!!
Jag har inte tid att gå utan nagel och det ser ju bara cp ut, så lite tejp fixar biffen.

     2010-04-05  09:28:38

Vad är det här?

Argh!
Det blev en tidig morgon då Adam satte sig upp i sängen 5:40 imorse och vad ledsen. Jag bytte på honom och fick sängen för oss själv då Micke gick ut och la sig på soffan. Lite onödigt för en halvtimme senare hade inte Adam somnat om så vi gick upp och tittade på tv. Men vi hade det ganska mysigt, jag och lillfisen, tills jag tittade ut.
Det snöar!!
Vad i helsifyr är det här?! Är fjollträsk efterblivet och fattar inte att snötiderna är över! Det ska regna och blåsa nu i si sådär 1-2 månader innan värmen kommer..
Jag blev riktigt arg. Jag som tänkt promenera och andas lite frisk luft, inte bli en snögubbe!
Någon som har en riktigt stor fläkt som man kan smälta bort all denna fördömda snö?
Och ni övriga 08:or, hur klarar ni detta??

     2010-04-04  19:38:52

Nu har junior kastat in handduken och både...

img_0491 (MMS)

Nu har junior kastat in handduken och både Micke och jag börjar bli sömniga i ögonen. Det är fortfarande många mil kvar (läs: 17 mil) då jag skriver detta meddelande. Det ska bli kul att komma upp denna gången för jag ska inreda lite :) planera och pyssla och förhoppningsvis få träffa Tine, Sofie och kanske Natalie och Elli om tiden finns. ALLA är välkomna på kaffe och kakor! Bara ring!!


     2010-04-04  16:03:06

Nu är resten på väg till Södertälje! Jag o...

img_0485 (MMS)

Nu är resten på väg till Södertälje! Jag och Adam leker fripassagerare. Vi sitter här bland alla kartonger och kassar. Det var en dramatisk morgon med inbrott i bilen, stor stöld och glassplitter att ta hand om. Polisanmäla, försäkring och bilglasreperatör ringdes.. Puh! Men vi är inte nere för det, saker kommer och går. Nu är det 49 mil kvar av vår resa!!


     2010-04-03  10:38:17

Supriiiiise!!

Det blev ingen middag ute eller öl.
Micke kom och överraskade mig!

Bara sådär! Det var jättemysigt och uppskattat. Vi fick en bra kväll och allt och lite till kom med till Torekov.
Sedan har vi haft det ännu mysigare i Torekov med mina föräldrar med god mat och sällskap. Adam avgudar ju sin mormor och morfar och dem leker så fint med honom. Mamma är ju superduktig som hade honom själv mellan tisdag och torsdag. Supermormor!!

Jag, Micke och Adam kom tillbaka igår och vi har bara gottat oss i sängen. Jag ska äta frukost först nu! Hihi.

Och vet ni vaaaad?
Det där tråkiga med Adams mage var visst en tand. En kindtand! Så snart kan man gnaga stora råa köttbitar.
Hans mage är mycket bättre men ont har han istället. För nu har den spruckit igenom.. en liten tandspets.

Till den stora nyheten *trumvirvel*ADAM HAR TAGIT SINA FÖRSTA STEG!!


Igår, den 2e april 2010, så tog vår lilla skrutt sina två första stapplande steg.. mot IKEAkatalogen han så gärna ville läsa. Så nu vet ni, han ska bli inredningsarkitekt!


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!