2010-02-28  21:08:08

Mumma

Jag och Karin har gjort sushi ikväll. Det blev riktigt gott! Det blev minsann fyra makirullar och lite annat. Dock upptäckte jag att vi saknade tillräckligt med soya. Illa! Men det slank ner ändå! Nu har jag hicka och är mätt!

Jag har också bestämt mig att denna sommaren ska bli min. Jag ska äga 2010.
Jag ska starta med att åka till SRF, Sweden Rock Festival, för första gången i mitt liv och som jag drömt om sedan -06! Ska bli så härligt! Jag har bokat en 4-dagar biljett och jag ska ha Karin med mig! Vi ska bilda vårt eget camp och vi har kommit på massor av roliga idéer till den! Som vi har skrattat åt våra galna tankar.
Yes, oh yes!
Fler av er som ska dit??

     2010-02-27  17:59:39

Tävling?

Inne på Fokis blogg så utlyste hon en tävling som jag genast kände att jag ville vara med i!
Det handlar om ett presentkort för 400, 700 eller 1000 kr(!!) till sajten Accesoarshopen.se.

Jag gick genast in på sajten och blev kär i några smycken och väskor! Här har ni ett litet urval om vad min blick fastnade för! Det skulle vara skönt att få lite nytt i smyckesskrinet samt väskan skulle ju passa perfekt som både skötväska och handväska! Jag gillar't! Det är inte heller alldeles för dyrt på sajten..





     2010-02-27  11:09:22

Mm.. YES

Allt smakar aceton/diskmedel just nu.
Jag började undra om det var något med halssjuka, förkylning eller liknande men en tjejkompis påminde mig om kroppens funktioner vid en diet.

Från wikipedia:
Ketos är ett metaboliskt tillstånd som uppstår när levern i stor omfattning frisätter ketonkroppar i blodet. Triglycerider (fett) bryts ned till fettsyror och dessa omvandlas i sin tur till ketonkroppar av levern. Ketos inträder vid fasta och kan leda till en doft av aceton.

Hmm, det låter kanske allvarligare än vad det är.
Jag är inte i en fasta just nu dock har jag börjat ersätta de flesta målen med Naturdiets smoothies och shakes. Jag äter lite frukt till mellanmål och middag på kvällen. Det borde ju vara anledningen..
Och när jag gick på Extravaganzas möten så var det just Ketos man ville att man skulle starta upp med. Där åt man ju bara ca. 600-800 kcal om dagen med deras shakes och soppor och det är vad jag är uppe i nu också. Det var deras viktminskningsprogramidé (wow, titta på det långa och krångliga ordet!).
Så, jag kanske ska vara nöjd och se om något händer??


     2010-02-26  18:26:21

Stod på vågen idag igen..

Idag kl. 11.30 skulle jag gå bort till VC igen och väga mig. Jag hade nästan glömt bort det men inte att motionera och äta rätt. Denna veckan har jag startat upp mitt gymmande och lagt upp schema ect ect. Så nu hoppas jag att jag kan vara på friskis&svettis minst 3 dagar i veckan och promenera resten.

Så jag lämnade kvar Adam i lägenheten med Karin och drog på mig ytterkläderna. Mot VC började tankarna "men vänta nu.. tänk om jag inte gått ner något i vikt, jag som verkligen börjat känna av det nu. Jag är inte lika stressad längre och allt verkar falla på plats.."
Så jag började dra ner på tempot bara för att lugna nerverna lite. Jag ville så gärna att det skulle bli en fin siffra på vågen!

Väl där kom Eva mot mig med ett leende och jag slutade faktiskt tänka dem negativa tankarna.
Jag vet att Eva ibland läser min blogg och jag måste bara för säga rakt ut till henne.. Du inger hopp för mig Eva. Din sunda attityd och underbara, varma bemötande gör att jag vill gå och väga mig och jag vill visa att jag kan. Jag vill för min egen skull se bra resultat och jag känner mig lugn när jag är på VC. Jag känner att det är jag som har kontrollen över min vardag och mat inte tvärtom. Tack!

Vågen visade...

- 1 kg !!!

Yes! Jag klarade gå ner 1 kg på en vecka och mer ska det bli! Jag känner mig peppad och glad! This is working!

     2010-02-25  13:47:07

Jag är svettig men jag gillar't!

Idag så gick jag nog upp innan tuppen. För att sedan ångra mitt beslut och gick tillbaka till sängen. Tanken var att jag skulle hinna duscha medan Adam fortfarande sov och vara helt redo med packad skötväska, gymväska och vara redo med frukost till Adam och mig. Men jag gick upp 7.15 istället, 45 min innan jag skulle möta min mamma på Åhlens. Men jag hann ändå allt och 8.01 var jag utanför Åhlens, då hade dem precis öppnat inför BOKREAN! (Jag hoppade att duscha givetvis..)

Väl där så blev vi lite besvikna. Vart var alla bokhögar och berg av kuriosa? Det var ca. 7 prydliga små gångar med lite böcker. Åhlens hade ju skickat ut ett reklamblad, med hyfsat många titlar i, som jag trodde skulle vara en försmak men alla böckerna i detta reklamblad var nog det enda som fanns, förutom lite strölitteratur som dem lagt dit dagen innan. Sedan blev vi glada igen då vi kom på att nu ska vi handla böcker!
Jag handlade titlar som:
Ego Woman, Carolina Gynning
Hemliga pappan, Andreas Ekström
Livet kan inte vänta, Sara Natt och Dag
Älskade form (svensk formhistoria från 50-, 60- och 70-talen), Thomas Eriksson
Sushi (tradition och fusion), Emi Kazuko
Barnböcker:
Gissa hur mycket jag tycker om dig (4 böcker om vintern, sommar, höst och vår), Sam McBratney och Anita Jeram
Pricken, Margret Rey
Sedan två böcker till Julia på hennes födelsedag.
Eftersom jag handlade så mycket böcker och betalade mammas med så fick jag två värdecheckar på 50kr.

Efter det gick vi hem till mina föräldrar där jag lämnade Adam och begav mig till gymmet!
Jag körde mitt cirkelträningspass och det tog ca. 1 timme, alldeles lagom! Jag var väl inte direkt genomsvettig när jag gick därifrån men min kropp fick minsann träning för på varje sista set om 10 reps. så fick jag kämpa med dem sista 2-3 reps.
Så nu sitter jag sunkig, luktar illa och otvättat hår. Men vet ni vad? JAG GILLAR DET!
Jag har nu tagit ett steg till mot mitt mål och ett stort steg! Jag förtjänar att lukta illa nu och må bra.
När jag gick hem ifrån gymmet kände jag mig 3 meter lång och 50 kg lättare. Jag kände mig stolt över mig själv. Jag känner mig lycklig, glad, nöjd och som om det vore vår ute. Jag skulle velat kunna kopiera den känslan och lägga ner den i pillerform och dela ut till alla jag mötte. Då hade världen varit en bra plats!

     2010-02-24  21:10:18

Dagens middag!

Ikväll kommer Karin hem sent, som hon visserligen gjort hela veckan. Men maten är färdig när hon kommer hem!
Jag har idag gjort laxbiffar med rostade potatis.

4 portioner

500 gr laxfilé utan skinn
1/2 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 litet ägg
1/2 dl hackad koriander
smör till stekning

Till servering:
sesamrostade sötpotatis eller klyftpotatis
valfri sås
limeklyftor

1.
Mixa laxen grovt i matberedaren.
2. Skala och finhacka löken.
3. Blanda laxfärs, lök, salt, peppar, ägg och koriander. Forma färsen i 8 biffar.
4. Stek biffarna i smör, ca. 4 min på varje sida.

Jag gjorde dem med klyftpotatis och i vet alla att kalorierna ligger i såsen, så försök hoppa över den?
Till detta skar jag upp lite rödlök, sockerärtor och tomater. Jag hade också i lite ströbröd i smeten för att få en liten knaprigare yta.
Enligt ett liknande recept i en Viktväktarkokbok där dem dock hade potatis i laxbiffarna, som då heter laxkakor, så blir 325 kcal per portion som är två st laxbiffar i detta fallet och ca. 3 små potatisar.


Bilden är ifrån Leva & Bo, nr. 5. Laxbiffar m. sesamrostade sötpotatis och wasabisås.


     2010-02-24  16:36:48

Kontroll av Adam

Adam fick reda på hur tung och lång han är nu.
Han är 11 månader och väger 10,9kg och är 77 cm lång! Vilken grabb!
Han har under sina 11 månader vuxit från 50-77 cm vilket blir i genomsnitt 2,4 cm i månaden! Och han har ökat från 3,5kg till 10,9kg vilket blir ca. 600gr i månaden! Men det är närmare bestämt 1kg i månaden mellan 3-8 månaders ålder och nu bara 200-350gr i månaden från 9-11 månader. Coolt vilket som. Tänk sen när man växer 1 cm per år.. det ses ju som mycket.

Sedan har vi varit på babycaféet och busat med alla barnen där! Adam var verkligen på solskenshumör idag och det var skönt, för jag satt nog rakt upp och ner på min stol med mitt kaffe alla 3 timmar vi var där. Inget springa och plocka bort eller sura miner.
Nu är han dock förbannad för mamma landade vid datorn istället för slava i köket. Men maten är på G!

     2010-02-24  09:50:42

Det värker

Idag värkte mitt huvud och käke när jag vaknade. Usch.. vart kom detta ifrån?
Jag är riiiktigt trött och känner mig sliten. Som tur är mår Adam bättre nu men hostar lite..

Igår förresten, så vad jag ju på en gyminstruktion med Lina och det var riktigt peppande! Vi fick visat oss massor av maskiner, exkl. konditionmaskinerna och balansövningarna. Så nu har vi oss ett gympass på ca. 45-60 min. Jag blev också kär i crosstrainern! Så mysigt att bara kunna ställa sig där en timme eller så..
Imorgon ska jag testa gympasset för första gången.
Jag knåpade också ihop en motionsschema för att se vilka dagar som det saknas barnvakt på.
Såhär ser det ut än så länge:

Mån - INGET BARNVAKT (promenad 1 timme?)
Tis - Mamma&Barn jympa 10.00-10.55
Ons - INGET BARNVAKT mellan 7-15, men vill jag gå på gratis-jympapasset 19:30 finns där.
Tors - Mammagym 7.15-11.30
Fre - Gym 13.00/13.30-14.00/14.30
Lör - Yoga och/eller Wii Active här hemma eller vilodag.
Sön - Promenad 1 timme med Karin

Så, nu skulle jag bara vilja ha någon som kan passa Adam mellan 7-15-15.00 på måndag och ons sedan är jag faktiskt 100% nöjd. Dock är jag jätteglad för dem 5 dagarna jag planerat redan nu.

Denna veckan blir förresten en "fiskvecka" (skaldjurs/havsvecka) för mig och Karin.
Vi ska testa receptet på laxkakor/laxbullar med rostade potatis och morötter.
På tisdag ska vi ha räkor med kokos och så ska vi fixa sushi i helgen!


     2010-02-23  08:04:22

G.Y.M

Snart ska jag och Adam springa ner mot stan. Han ska in till Karin och hennes mamma och jag ska möta upp Lina utan för Friskis&Svettis, vi ska nämligen på vår första gyminstruktion! Dem har byggt om på Friskis&Svettis och har nu ett relativt stort gym.. med massa pojkar i! Haha..
Så jag har träningskläderna på, ska packa ner ombyte och träningsskorna och fixa med Adams skötväska, sedan går vi!
Vi mötte en gammal arbetskamrat där då vi fixade Linas gymkort igår, så då kanske man träffar på honom i gymmet någon dag, det vore ju trevligt! Då får han visa oss hur man gör..

Efter gyminstruktionen ska jag hämta Adam och sedan fara till Ängelholm där jag ska fika med Ida och hennes två småttingar. Ska bli kul att få träffa hennes minsting! Puh, nej nu ska en dietshake ner i magen och jag får inte glömma att ta fram mat till mig och Karin till ikväll.


     2010-02-22  19:37:00

Vet du vaaad?

Vet ni vem som ligger i vårt badkar nu? Micke!!
Han skulle ha kommit enligt planen nu men han hade minsann tagit ledigt idag och han dök upp redan kl. 14 idag. Så vi mötes upp inne i stan och han var med mig när jag shoppade loss på Lagerhaus, gud vad där finns fina saker! Dem har släppt en ny kollektion med pac-man-spöken i massa fina färger och former. Jag bokade en av spökena i kartong som används om pynt i butiken.. så om 2½ vecka ska dem ta ner dem och då ska jag köpa en och rama in till Adam. Den var ca. 1x0,5m.. jag valde den orangea!

Efter det åkte vi hem och kröp ner i soffan. Där har vi suttit mestadels av tiden.. fast jag var på en avstickare och köpte mat. Micke åt pizza och jag tog sushi. Och jag testade mitt gamla sushiställe och vilka trevliga killar som jobbar där! Den ene var ny och stod och lärde sig medan den andra och jag samtalde om allt möjligt. Vi kom fram till att han och jag pluggat och bott i Kalmar samtidigt, det var väldigt trevligt! Maki-rullarna var riktigt goda men nästan lite för stora.
Sedan åkte jag över till Torinos och hämtade Mickes vanliga pizza. Där har jag hämtat så många pizzor till Micke att jag nu räknas som stammis, en aning pinsamt! Men man blir alltid så glatt välkomnad när man kommer dit plus man får ju lite "kompis-rabatt".
Nu har vi iaf mumsat i oss all den goda maten och Micke tar ett varmt bad. Snart ska vi gosa igen för Micke ska sova tidigt då han ska iväg i gryningen till Halmstad och så blir jag gräsänka i en vecka till. Men jag har ju en sådan upptagen vecka att det kommer gå bra!

Bilder kommer på min shopping-madness!

     2010-02-22  09:02:21

Ny vecka, nya tag

Godmorgon!
Idag fick jag sovmorgon av Adam och det var ju snällt, dock hade jag lovat att ringa Micke tidigt så det blev ju inte av!

Jag satt precis och läste min almanacka och insåg att jag är hyfsat upptagen!
Idag ska jag träffa Lina för en lunch/fika och på kvällen kommer Micke(!).
På tisdag ska Lina och jag få vår första gyminstruktion på friskis&svettis sedan ska jag vidare till Ängelholm, för en fika med Ida och hennes två småttingar.
På onsdag ska Adam på sin 11 månaders kontroll och på eftermiddagen är det demonstration för att bevara The Tivoli i stan.
På torsdag ska jag köa till bokrean, handla massor och sedan lämna Adam till mamma för att gå och gymma.
På fredag ska jag väga mig och på kvällen kommer Micke!

Puh. Det var länge sedan jag var uppbokad såhär men det känns fantastisk! Att inte behöva sitta hemma och damma. Få komma ut och gå små vardagspromenader, precis vad jag behöver! Jag måste förresten fixa min stegräknare. Den var bra att ha då jag bodde i Kalmar. Det var faktiskt en liten motivationshöjare när man såg att man bara var 4000-5000 steg ifrån 10.000 så gick man en kvällspromenad och kände sig nyttig!

Jag höll på att glömma! Jag måste få mitt paket på posten innan fredag då Emese fyller år på söndag och jag vill hinna pyssla ihop det jag hade tänkt!

Jag måste också i vecka (blir nog ons) gå ner till lärcentrum och säga att jag vill få en Matte B repetition så jag kan börja läsa upp Matte C. När det sedan är gjort så kan jag äntligen söka in till Ekonomiprogrammet till våren!

     2010-02-21  22:42:30

Världens snällaste!

Nu ska ni får veta hur snäll jag är. Jag borde ibland gå en kurs på hur man inte uppför sig perfekt. Det ska läsas med ironi det sista. Men dock var jag vänlig idag.

Jag och Karin gick ju och såg Shutter Island nu kl. 18 och när vi väl satt oss ner, fått av oss jackorna och jag skulle räta ut mina ben så halkar jag och välter ut min Cola Zero (reklam, reklam!) rakt ner på golvet under sätena framför. Som tur var, var klockan bara fem minuter i och jag fick jättedåligt samvete för dem som skulle sitta framför oss. Sätena var fortfarande tomma men jag hade sett på bokningen att platserna före oss var bokade. Jag hade då inte velat sitta i klibbig cola och luktar socker om fötterna. Så jag sprang ut, fick ursäkta mig för alla som satt på vår rad och frågade vad man kunde göra åt läsk på golvet? Han som klippte biljetter var han som också städade men han hade händerna fulla med att släppa in folk i biosalarna bredvid där Avatar 3D skulle visas kl. 18 också. Jag kläcker ur mig "ge mig moppen, jag fixar det själv.. jag välte ju ut den själv!" Han tittar på mig och skiner upp, "vill du det?". Javisst, ge mig moppen bara så jag hinner in innan dem framför ska sätta sig ner. Så jag fick mopp och balja och sprang in igen.. Då står dem som ska sitta där.. men Karin hade hindrat dem från att sätta sig ner. Så jag fick ursäkta mig för hela raden framför och försökte inte smälla någon med hinken i ansiktet. Sedan var det bara att svabba, snabbt som ögat! Dem tre som skulle sitta där tackade så jättemycket och tyckte det var väldigt snällt av mig och dem undrade om jag kunde komma hem och moppa hos dem sen. Se, så duktig och omtänksam jag är om mina medmänniskor. Men herregud, jag ville verkligen inte sitta och se dem undra vad fan det var som luktade och klibbade så under hela biobesöket.
Nu fick vi alla njuta av filmen som vi borde!

Adam hade skött sig exemplariskt hos I (Karins mamma).
Han har nu börjat stå mer och mer själv och kommit underfund på en ny krypstil. Han kryp-går just nu. Ni vet, som Mowgli. Så han vill gå.. men än saknar han förmågan att resa sig upp ifrån golvet och våga ta första stegen, men vi är där snart!! Heja Adam!

     2010-02-21  13:36:56

Biodejt

Det blir bio ikväll.
Kl. 18:00 ska jag och Karin mysa i biomörkret. Vi beslutade oss för att se Shutter Island med Leo DiCaprio. Längesedan jag såg en film med honom, han är ju faktiskt inte så kass som skådespelare dock har jag aldrig fattat vad folk tycker är attraktivt med honom..
Sedan ska vi se bio igen om 1½ vecka. Det är kul med bio nu igen.. ska bli kul när man kan se alla nya tecknade filmer med Adam. Jag, min bror och vår pappa gick ofta, ofta på bio. Vi såg alla Disneyfilmer på premiärerna och sedan kunde vi se samma med mamma någon vecka efter. Mamma och jag gick på bio lite oftare när jag blev äldre, på såna här chic flicks eller tecknat igen. Dennis och pappa såg mest dem nya actionfilmerna. Dennis och jag har ofta gått tillsammans med flera andra och då årets stora biosatsningar och mamma och pappa ser alla deckare. Vilket roligt mönster jag upptäckte vi har/hade. Gör ni så också?
Har en biopartner till olika filmer eller flera, som jag och min familj?
Det slog mig att min bror och vår mamma har aldrig gått på bio tillsammans, hoppas inte Adam blir sån! Jag älskar bio!

Adam leker med massor av klossar jag visade honom att han hade i en fin liten kista så jag tror jag ska testa hoppa in i duschen snabbt. Behöver bara fixa håret.. så är jag ju klar för ikväll.




     2010-02-21  09:03:43

Zombiiiiiie

Jag känner mig som en levande död. Eller en död levande..
JAG ÄR TRÖTT!
Jag hade en dålig natt. Adam var orolig hela kväll och vid halv nio tänkte jag natta honom men det funka inte så han fick springa av sig lite till. Men efter 20 min så kom han krypandes och var gnällig så in i sängen igen.. Då somnade han direkt men det gjorde jag med! Så vi sov i ca. 40 min sedan vaknade jag och tänkte lägga honom i hans säng men precis när jag släpper greppet om honom vaknar han!! Så det var bara börja om och sedan igen och sedan igen. Till slut somnade jag igen bredvid honom och då sov vi till halv tre på natten sedan bökade han till det igen.. några gnällrundor efter det somnade han igen och denna gången verkade det funka. Jag vaknade dock efter detta knäppa sömnmönster lite efter fem och gick ut till datorn. Jag var hälften trött och hälften pigg men jag visste att går jag och lägger mig igen så kommer jag ha huvudvärk då Adam vaknar kl 7. Så jag stannade upp och är fortfarande vaken och är inte överdrivit trött men jag ska försöka sova lite då Adam sover förmiddag.

Idag ska jag och Karin på bio!! Mamma och pappa tackar för hotellnatten med att bjuda mig och min flickvän på bio! Vi ska se Shutter Island kl 18. Ska bli spännande. Det är en sån film man inte vet vad man ska vänta sig så man går gärna inte och ser en sådan film på bio - om man inte blir bjuden!

Har ni sett detta roliga klippet förresten?
Jag hoppas att det är som jag tror, ett stort skämt! Då L.A.R.P står i vanliga fall för Live Action Role Playing, inte Live Avatar Role Playing som videon visar.



Johanna P: Varför mina föräldrar fick hotellnatten är ju för att Micke inte är i Helsingborg. Han kunde inte komma ner pga vädret. Det har ju varit hyfsat lugnt i Skåne men Skåne är bara 1/3 av resan från Södertälje. Jag kunde inte boka om hotellnatten då den var köpt via en Smartbox och det fanns inga hotell att byta till som föll inom utgångsdatumet på boxen den 28/2. Mina föräldrar behövde lite ompyssling också. Så jag har varit själv i helgen. Men tanken var ju som du säger, vi är småbarnsföräldrar och det skulle varit skönt att få komma bort, mamma och pappa skulle ju ha passat Adam, nu fick dem passa varandra istället.

     2010-02-20  09:13:26

Dåligt gjort!

Vet ni vad jag gjorde igårkväll? Haha..
Jag var vaken till runt 2:30! Herregud vad jag var trött imorse.
Men jag hade riktigt mycket energi till kvällen och Adam somnade redan 20:15 och där satt jag, mäktigt uttråkad och inget att göra. Så jag tog faktiskt min Steltonbringare och fyllde den med kaffe. Jag drack upp allt! Där emellan drack jag faktiskt en öl också.. inte så konstigt att jag var pigg.
Men jag hade ett par roliga samtal med vänner över MSN Messenger.

Det märktes dock att jag hade tagit en endaste liten öl och varit uppe länge. Det värker lite bakom ögonen. Adam och jag vaknade 7:00 imorse och bara låg i sängen en timme.. Nu är dagen på G och när Adam ska sova nu i förmiddag ska jag också göra det! För sen ska jag rensa lite i lägenheten, jag behöver nämligen börja packa lite till!
Ikväll ska mina föräldrar till Malmö och bo på hotellet jag och Micke skulle ha gjort. Den är så söta, för dem ser verkligen fram emot det och varför tänkte vi inte på det tidigare? Att ge mina föräldrar det? Dock var ju hotellnatten en present från Micke till mig, i en sån Smartbox. Jag undrar om man kan beställa ngn fin bricka med mumsigheter dem kan ha stående när dem checkat in! Jag vet ju inte när dem ska checka in så det är nog bättre med någon fin dricka.. Jag ska logga in på hotelles hemsida och kolla upp det! Det förtjänar mina underbara föräldrar och Adams snälla morföräldrar.

Emese, som jag nämnt tidigare, som är mamma till Julia (i vecka äldre än Adam) fyller år den 28e feb och jag har kommit på en rolig sak att göra i födelsedagspresent till henne! Jag var på Systrene Grene i onsdags och handlade lite men jag hittade via en hemsida det jag ville göra från början. Vi får se om jag hinner fixa det!
Bilder kommer inte förrän den 28e.

Adam blev väldigt tyst innan..
Jag undrade vad han hade förr sig, för alltid när det blir tyst är det bus på G. Då har han vält ner påsen med majskrokar på golvet!! Jag vet inte hur många han fick i sig men det var nog ett par.. haha. Tur det var det. Dock har jag inget annat liggande framme..

     2010-02-19  19:57:53

Läkerol

Jag nämnde ju de "nya" Läkeroltuggummina för ett par dagar sedan. Nu har Läkerol gått ut med en tävling på 100.000kr! Man ska skapa sin egen mix av 3 olika smaker, namnge den och bli röstad på.

Skulle ni vilja hjälpa mig? Både att rösta och kanske gå med själva? Då värvar jag er!!
Vore supersnällt av er!


     2010-02-19  16:48:31

Dadada..

Här har ni lite bilder på Adam och mig. Färgerna på webcameran är inte korrekt inställt men jag orkar inte ändra!


 


Jag vägde mig innan förresten, på vågen här hemma och då visade den 116,6kg - 3 kg fel!! Puh.. Jag ska kolla om den visa samma sak nästa fredag då vet man ju det.. samtidigt som är tråkigt att se.

Natalie: Nej, jag vet att DOM är korrekt på det viset att man uttalar DEM så. Men då skulle jag hellre vilja se att man skriver DÅM, i alla fall här i Skåne, då det låter mer så. Plus att då slipper man förvirra det med ordet dom. Samtidigt man ska inte skriva "oxå", "dej" och "mej". Men det är ju så man säger.. men då skulle ju hälften av Sveriges ord behöva skrivas om :)
Jag fick iaf fel på svensklektionen när jag skrev dom ibland.. Det var rödpennan direkt!!
Jag tycker man slaktar det svenska skrivspråket när man skriver fel. Mitt fel jag gjorde i förra inlägget som Karin ville lyfta fram var att jag skrev DEM där jag bara skuller skrivit DE..

David: Vilken pärla du är! Flera såna vikt(iga) kommentarer då fler av mina läsare undrar ibland.


     2010-02-19  11:17:37

Efter vägning

Nu är jag och Adam hemma efter har varit på Vårdcentralen och träffat Eva!
Eva påminde ju mig att hon faktiskt heter Eva, som i Adam & Eva. Det har jag faktiskt inte tänkt på!
Vi får också välkomna henne in till min blogg. Hon fick faktiskt min bloggadress och jag blev glatt överraskad att hon ville läsa! Då kan vi få lite expertkommentarer senare kanske?

Domen blev:
-0,8kg
Jag är helt klart nöjd men jag trodde faktiskt att det kunde ha stått på ca. -2kg men när jag tänker efter har jag faktiskt inte rört mig så mycket som jag trott i o m Adam varit sjuk, jag har städat massor i lägenheten och ja.. det har faktiskt inte blivit av, jag har bara hunnit med ett pass på gymmet men mer ska det bli nästa vecka, eller hur Lina? Då är det definitivt varje tis och tors åtminstone! Sedan om någon kan passa Adam så kan jag sätta dit 1-2 dagar till. Hör av er om ni har lust! Adam är rumsren, snäll och hårar inte ner era möbler.

Jag fick lite mer information. Jag fick med mig ett litet blad om exempel på frukost, lunch och middag för att komma upp i 2000kcal/dag. Då är det ju bara för mig att ta bort lite för att komma upp i mina 1462 kcal.
Sen fick jag låna en kokbok. En Miljon Lätta Menyer (jag skulle lägga upp en bild på boken men min blogg vill inte som jag vill).

Jag läste lite snabbt under frukost alternativen om vad man då kan äta och såg att det står med mjukt bröd. Där efter står det att det då ska ha lägst 7gr kostfiber/100gr. Jag gick då ut i köket och kollade på vad vi trodde var ett mörkt och nyttigt bröd men den hade endast 3,7gr - det är ganska mkt mindre än 7gr! Så gör om gör rätt! Men vi har faktiskt inte ekonomin att slänga brödet eller låta det blir till något annat så det får bli vid nästa inköp. Nu är jag iaf lite klokare och vet vad jag ska titta efter.
Jag såg att knäckebröd har hela 21gr kostfiber/100gr! Så det borde ju finnas många bröd som har mellan 7-21gr.


     2010-02-19  08:14:05

"Gå inte ut"!

Aftonbladet varnar för snö och extremt blåsigt och skriver "gå inte ut".
Kanske tur att Micke inte kommer ikväll. För fastän det är OK väglag här i Skåne så är det ca. 1/3 eller mindre av hela hans resa neråt från Södertälje.
Men mirakel kan ske??


Idag ska jag väga mig! Kl. 9.30 ska jag befinna på mig Vårdcentralen med Adam.
Puh, jag är riiiiktigt nervös denna gången. För det har gått bra med maten, jag har inte ätit för mkt eller onyttigt, jag har inte rört mig lika mycket som jag velat men jag rörde mig mer än första veckan. Så håll tummarna!!
Jag ska faktiskt ta bussen ut, jag vet, det är inte långt att gå och så jädrans kallt är det inte men anledningen kan jag inte ta upp här.. men jag lovar er att skulle jag inte lida av det jag gör så skulle jag gått! (Jag har gått dit alla 4 ggr jag varit där tidigare).


Karin: Det var bara fyra/fem st och jag kan ju inte ta bort dem för då faller ju meningarna? Hur menar du egentligen? Bättre fler dem än ett dom som är fjortis/var inte med på svenskan.

     2010-02-18  20:43:26

Dumma snö!!

Det blir nog ingen hotellnatt och barnfri helg.
Det snöar fortfarande och temperaturerna spelar oss spratt. Micke vågar inte köra 54 mil neråt och jag klandrar honom inte. Fastän kanske vår bil är säker och han kör hyfsat säkert så kan det vara någon annan idiot som är ute på vägarna. Jag är rädd om min man.
Så vi har faktiskt frågat mina föräldrar om dem vill ha det istället. Det ville dem och dem lät jätteglada!
Det förtjänar dem! Plus dem känner mycket väl till Malmö.

Jag hoppas Micke kan komma ner på tisdag iaf, det är ju länge sedan vi sågs!!
Men sedan kommer han nästa helg istället..

Så tråkigt men det kan man inte göra något åt. Han kan mycket väl ta tåget, då kanske han inte dör men alla tåg är ju grymt försenade och krånglar. Han måste vara 100% på att han kommer upp igen då han är under utbildning.

Jaja.. vad är en bal på slottet..

     2010-02-18  13:59:59

Bläh

Nu är jag och Adam förkylda. Min lilla groda låter som om han vore i målbrottet och när han skrattar kommer det bara ljud när han andas in i slutet, låter jättegulligt.

Om ca. 1 timme kommer Madelen över och vi ska diskutera Adams födelsedag lite. Ska bli så spännande!
Jag har hunnit plocka undan lite och jag är så glad att lägenheten äntligen är ren och fin hela tiden!! Jag känner en större frihet. Jag kan gå ut när jag vill utan känna att "nej, jag borde ju städa.."

Shoot! Jag har glömt att ta ut kycklingen ur frysen..


     2010-02-17  08:18:33

Förkylning

Varför kan inte familjer slippa smitta varandra? Varför kan inte generna komma på en kombo som fixar att när någon i en familj (nu snackar vi föräldrar och dess biologiska barn) blir sjuk inte kan smitta.
För det känns ju nu som när Adam börjar på dagis så kommer jag bli lika ofta sjuk som honom. Det kommer att suga!
Just nu har jag jätteont i min hals och undrar om jag ska springa ner till babycaféet. Nu är jag ju "sjuk" (tror inte jag har halsfluss eller så, har ingen feber är inte trött eller dylikt) och då smittar jag väl inte? Plus jag ska inte hosta i någons ansikte, ta på någon eller dela glas/kopp. Är det OK då? Får söka lite information på nätet. Jag får åtminstone springa ner med kakan till dem.

Jag tror faktiskt det är min kropp som är så jävla ensvis och mesig efter träningen. Jag var ju faktiskt liite snörvlig innan träning och så tänkte den "nu lurar vi Frida att hon är sjuk så slipper jag anstränga mig på ett tag".

Jag ska förresten till Lund och Malmö idag, eller det ena eller andra. Jag fick låna mammas bil idag så jag och Adam ska på utflykt själva! Ska bli kul, måste bara kolla upp hur man kör till där jag vill.

     2010-02-16  22:29:59

Pecannötpaj

Nu bakar/gör jag och Karin Pecannötpaj och nej vi ska inte äta den. Eller jag ska isf bara smaka för att veta hur den blev och då snackar vi en tsk eller så. Jag älskar att baka och jag tänker inte sluta för att jag räknar kalorier! Jag gillar doften, jag gillar att få baka något som andra kommer att gilla och jag gillar att skryta (hehe) att jag minsann gjort den där goda kakan helt själv! Jag vill bli duktig på att baka, jag vill lära mig recept utantill.
Jag vill faktiskt bli bullmamma.

Så vi beslutade för att testa det receptet jag såg i ett nummer av ICAs medlemstidning Buffé.
Men shit vad den där pajen tar lång tid. Den ska ligga 1 timme i kylskåpet sedan i ugnen 1 timme. Galet. Så den blir lagom färdig när jag skulle sovit för 2 timmar sedan, alltså runt midnatt.


Tony: Jag vet att pyttipanna är skitmat, men jag hade en port. infryst och lika bra att äta den för Micke bor inte här längre och äter inte så lite som det var kvar heller för den delen. Jag har inte hur mkt pengar som helst som arbetslös så jag måste samtidigt spara pengar och handla massa nytt. Lite motsägelsefullt. Plus att jag har rört mig lite nu ändå så dem där kolhydraterna gick nog inte direkt till mina lår. Förhoppningsvis.
Och jag har ju lyckats gå ner minst 1 kg i veckan flera ggr innan.. Och det är bara starten jag vill ska vara så annars kommer inget att hända och jag tänkte inte gå ner i vikt dem närmsta 3 åren. Isf opererar jag mig hellre!

Johanna: Det blev aldrig ngt glas vin, jag gick och la mig istället. Plus jag vet vad vinet innehåller men jag tänker ju alltid dricka vin så jag tänkte inte gå cold turkey på saker som jag vet att jag kommer äta/dricka i lagom mängd.. bättre låta kroppen vänja sig lite vid det än chocka den senare och få straffas för det då! :)

     2010-02-16  09:11:34

Orättvist

Min blogg har inte gillat mig dem senaste dagarna. Jag har inte kunnat logga in förrän nu!
Sedan har min dator också joinat bloggen i hatmarschen mot mig och kluddat deluxe med mig. Samma gäller internetuppkopplingen. Ja, de senaste 2 dagarna har jag suttit och svurit framför datorn!

Men nu verkar det vara OK.
Jag sitter här nu, träningsklädd och ska faktiskt gå på mitt första jympapass! Mammajympa, så jag tar med mig Adam! Vi ska alldeles strax smita, kl. 10 börjar det.



Jag har också fått tillbaka min energi. Idag har jag städat lite (läs: plockat undan), satt igång diskmaskinen och bädda (vilket jag aldrig brukade göra..). Jag har sovit gott idag och ska nu försöka klämma ner en frukost. Jag känner mig frisk och pigg igen, det är verkligen skönt. Jag känner att livet verkligen har mycket att erbjuda!
Men jag är nervös inför träningspasset!
Jag har inte tränat på jättelänge samt aldrig gått på något jympapass i mitt liv. Men det behövs! Jag har syndat två dagar i rad med att ätit endast 1 gång om dagen plus igår drack jag en varm choklad!



     2010-02-12  21:59:20

Ojdå!!

Tillägg till förra inlägget. Tuggummina är inte nyheter, men dock äre ovanligt att dem skriver med hur många kalorier per tuggummi! Hihi.

Jag har jättesvårt för att äta upp alla dem kalorier jag ska få äta om dagen.
En genomsnittlig kvinna ska väl äta mellan 2000-2200 kcal om dagen, om jag inte minns fel. Jag ska äta 1462 kcal om dagen för att förlora i genomsnitt 1kg i veckan. Med låg aktivitet.
Idag har jag ätit en rejäl frukost, pyttipanna till lunch och nu en nyttigare variant av köttfärspaj plus efterätt! Då har jag ätit 1048 kcal, jag har alltså 400 kcal kvar!! Och jag skulle, om jag vore normalviktig ätit ytterligare 600kcal. Hur f*n har jag gått upp i vikt? Hur har jag lyckats?
Jag har ju ätit så totalt fel som man bara kan!
Och nej, jag har inte räknat kcal fel, jag har t o m lagt till några då jag varit osäker. Tar hellre högre kcalvärde än lägre och är jag osäker på något i app:ens databas söker jag alltid på nätet innan jag väljer.
Jag blir väldigt ledsen när jag inser att jag låtit mig själv gå upp 35kg mer än vad en normal kvinna i min ålder ska väga på bara skitmat. Jag har frossat i något som i slutändan inte är så gott och underbart.
Här kämpar jag för att komma upp i rätt mängd kcal som är mindre än normalt. Hur snedvriden var min värld innan? Och varför har jag inte gjort något förräns nu? Jag ska vara glad att jag inte lät det gå längre och jag hoppas innerligt på bra resultat den 19e. Men jag är glad för bara -0,5kg. Jag vet iaf att jag tänker rätt nu, att min kropp kommer lite efter får vara.

Vet ni vad, jag "slösar" mina sista kcal på 2 glas vin faktiskt. Sedan får det räcka, jag har dock ändå 179 kcal kvar då. Det är fredag och jag ska inte äta onyttigt i helgen.

     2010-02-12  08:39:32

Godmorgon!!

Idag väckte Adam mig 7:30. Då hade vi sovit färdigt tydligen. Det var ganska nice! Men vi gosade lite i sängen och gick inte upp förrän 7:45. Men det känns bra, för jag var orolig att alla rutiner skulle falla pannkaka igår då han krånglade lite med lunchsömnen.

Meddelade jag förresten att jag skaffat gymkort nu?
Gym, dagtid - special. För oss arbetssökande. Det kostar 600kr för 3 månader och man får tillgång till alla aktiviteter och gym från 6:45-15 på vardagar. Det bästa med att alla aktiviteter ingår är att deras mamma&barn aktiviteter får jag ta del av. Dvs att jag kan utan problem ta med mig Adam, som jag var så förbannad över att jag inte fick innan, på tis - då det är ett mammajympa-pass och på tors - då det är mammagym (man får ta med sig barnvagnarna in). Så 2 dagar i veckan kan jag komma hemifrån med Adam. Sedan kan man säkert få lite barnvakt någon annan dag. Jag är supernöjd!

Karin: Nyheten i hyllan menades inte kcalmängden på tuggummina utan självaste tuggummina, läs inlägget igen :) Det är uppdelat i två delar. Det visste jag också, plus att på olika dietprogram nämner dem alltid Wrigles tuggummi som är 5 kcal, det jag menade med att 3 kcal är lite t o m för tuggummi. Det var mest den nya utformningen på tuggummiförpackningarna och kvalitén på tuggummina som var självaste nyheten. Gör om, gör rätt.

     2010-02-11  22:22:07

Läkert

Har ni sett nyheten i tuggummihyllan?
För övrigt så älskar jag tuggumi! Speciellt nu när man ska hålla koll på vikten. Jag tuggar istället för godis, jag tuggar istället för att småäta och jag tuggar istället för att äta medans jag lagar mat.



Jag märkte en smart sak, i min kaloribesatthet.
Läkerol har märkt ut hur många kcal det går åt per tuggummi. Hur snällt är inte det?
Så om ni köper dessa, kolla på baksidan längst upp till vänster, där finns en liten ruta!

För er som bara undrar så innehåller ett av dessa tuggummi endast 3 kcal och det är bra lite, även för tuggummi! Då jag kan meddela att en putteliten Viktväktarnas Chocobiscuits är 20 kcal och 100gr lösviktgodis är 400 kcal!! Jag måste ju tillägga att dessa tuggummi är grymt goda!

Jag tänkte också på att jag tror jag vill lägga in lite såna här inslag i min blogg. För jag har märkt folk har mycket frågor om vad jag äter, vad jag snackar om med Eva på vårdcentralen ect. Så då kan ni faktiskt få lite nyttig information bland allt skräp jag skriver. Hoppas det är OK!

     2010-02-10  09:51:19

Alice i Underlandet



Jag fick ett sms 9:25 från SF om att biljetterna till Alice i Underlandet med Johnny Depp av Tim Burton släppts!
Jag gick snabbt in via länken i mobilen och reserverade 2 st biljetter till mig och Karin på premiären!

Den är i 3D och det är andra 3D visningen som sker i Helsingborg. Precis efter att Avatar släpptes så kom den nya projektorn till stan och några fick faktiskt se den i Helsingborg istället för att åka till Ängelholm (3 mil bort) eller Malmö (6 mil bort). Karin såg den i 3D men Alice i Underlandet blir min första ordentliga 3D visning. Jag har sett liknande visningar på shower i audiotorium (eller hur det stavas) i Köpenhamn och Göteborg. Men då handlade det mest om att saker skulle hoppa ut och in från skärmen och jag hoppas inte det är fallet med Alice i Underlandet. Jag är inte intresserad av att störas av att saker och ting rör sig runt utanför. Men jag välkomnar ett större djup och starkare upplevelser med hjälp av 3Dn.

Så missa inte att se denna film!


     2010-02-09  23:04:38

KARIN!!!

Karin 

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin

Karin


     2010-02-09  08:51:07

Sen kväll, tidig morgon

Wow, idag var det lite svårt att gå upp när klockan ringde.
Jag har upptäckt att det är nog pga jag har gått och lagt mig då Adam somnat, runt 21-21:30 tiden plus att jag börjat äta frukost, lunch och middag - ordentligt, så har jag haft all denna energi.
För idag hade jag den där lilla huvudvärken mellan ögonen. Så det blir nog tidig sänggång för mig hädanefter!
För jag gillade ha energi fr o m 7:30 på morgonen.'

Idag åker min skatt.
Vi packade bilen med lådor, hyllor och allt möjligt igårkväll. Nu blev det ännu tommare i lägenheten, men det finns en hel del kvar! Men lite till ska hämtas helgen Micke kommer ner för lite sent alla hjärtansdagsfirande i Malmö.
Vad ska ni göra på Alla Hjärtansdag? Bruka ni göra samma saker eller gör ni olika? Låter ni er partner fixa allt?
Jag brukar göra olika och jag brukar vilja hålla i planeringen. Jag gillar också hålla det internt. Alltså att lyfta fram det man har gemensamt, eller haft gemensamt och kanske något man skrattat åt förut för att få en liten lättsam tvist. Jag gillar ge gåvor med eftertanke bakom. Det blir så mycket mer personligare då fastän det kan vara en kastrull eller ett duschdraperi! Detta året ska jag faktiskt slå på stort och vi har bokat en hotellnatt i Malmö. Vi ska vara barnfria och vi ska GOSA bara. Det är det vi saknar nu. Vi ska sova till kl 11 (om vi vill) och vi behöver inte plocka upp saker från golvet så inte Adam stoppar det i munnen. Vi behöver inte lukta kiss, bajs och välling.
Men vi kommer sakna vår lilla groda, men det gör det speciellt också. Man ska saknar varandra ibland.

Adam är förresten jättekrånglig med maten och har varit det sedan han var kräksjuk. Nu är det en vecka sedan och dem på BVC tyckte det var lite konstigt. Han klarar kall mat bätte än varm men börjar ändå storgråta efter några skedar av båda. Jag försöker lugna honom med lite sång och det funkar, så under en grötmåltid hinner jag sjunga Imse Vimse Spindel 5 ggr, En Kulen Natt 3 ggr, Lilla snigel 2 ggr och Klappa klappa 5-6 ggr.
Jag gör allt så att lillgrodan får i sig maten. Men idag ville han inte fastän jag sjöng. Så vi får hoppas han fick i sig så det räckte. Jag får hålla lite koll och se om några tänder dyker upp, än så länge syns inget på tandköttet.

Madde: Jag ringde vården för 3 veckor sedan för att diskutera om dem kan hjälpa mig med min övervikt. Jag fick pratat med en läkare som också tog grundliga prover och sedan blev jag skickad till deras utb. kostrådgivare - en sjuksköterska (Eva). Hos henne går jag gratis och väger mig. Hon informerar också om vad jag ska få i mig mer och jag har fått hem massor av bra papper osv. Men man måste fixa viktnedgången själv, jag går bara hos henne för att få hjälp utifrån och feedback. Dem som har stor övervikt, som mig, kan få hjälpmedel i form av piller, som jag kanske ska testa om 1-2 månader. Men då måste man ha ett BMI på över 35 tror jag, eller mer! Mitt ligger på 40,1 just nu. Men du kan ju alltid ringa och höra? Hur dem ställer sig till din viktnedgång? Om dem kan hjälpa eller så. Jag fick en kostanadsfri telefontid med en läkare som sa att jag absolut fick hjälp via dem. Fråga efter det, så du inte går dit och betalar 120kr för inget! Och vad jag sa i telefonen var min vikt, min vikthistoria och vad jag vill gå ner. Lycka till!


     2010-02-08  10:04:10

Another day

Tjingeplingelingling!

Jag är fortfarande på G och börjar misstänka att detta kommer att hålla i sig! Jag har tonvis med energi, det är inte längre svårt och tufft att vakna om dagarna. Jag hinner göra allt det jag planerar och ibland lite extra! Jag är glad och känner mig faktiskt rent ut sagt lycklig! Mitt liv är på väg att ändras. Det står en flytt vid dörren, Adam fyller snart 1 år, mina föräldrar ska flytta, jag försöker gå ner i vikt - vilket verkar lyckas denna gången! Det är bara bra.
Nu skulle jag bara vilja få ett gymkort, fixa med studierna och kanske ett extrajobb? Men om allt detta också skulle fixa sig kanske jag skulle spricka.. av lycka alltså.

Micke är på väg med släpet nu och är väl här om ca. 1-2 timmar. Då ska vi städa, plocka och ordna.
Sedan ska vi äta någon god middag och sova tidigt. För det gäller att ordna så mycket som möjligt innan Micke åker på riktigt. Då står jag själv med en stor lägenhet, så jag vill utnyttja tvåsamheten så mycket som möjligt. Samtidigt ska vi ha det mysigt också. Då han, min man, faktiskt ska åka imorgon.
Dock kommer vi få en underbar helg den 20-21 då vi ska bo på hotell i Malmö och vara barnfria. DÅ SKA VI MYSA!

Jag har fått reda på att en annan tjej ska flytta ifrån Skåne till Södertälje, som mina föräldrar känner. Hon ska också jobba på en förskola där uppe, man kanske ska försöka få in Adam där så han inte förlorar sin skånska? Ja, du vet ju själv vem du är! Ska bli kul om man kunde träffas och snacka skit om Södertälje emellanåt.. hehe.
Våra föräldrar planerar att samåka till Södertälje, ska ju bli spännande!

Ni kan läsa hennes blogg också, http://mittlivitalje.blogg.se


     2010-02-07  22:15:09

Besatt

Nu är jag själv. Ensam med Adam. Iaf i lägenheten.
Micke åkte någon gång i eftermiddags, kommer inte ihåg när och han tog lite med sig.
Vi hade dock kunnat få mer dubbel så många kartonger men Micke intalade ju mig att man inte alls fick med så mycket i ett sånt där släp. Det fick ju plats massor!
Micke åkte med 3 meters soffan, skrivbordet (SOM VÄGDE TON!), soffbord, 3 Billy CD/DVDhyllor och ca. 15 kartonger. Imorgon ska han hämta fler kartonger, förhoppningsvis de två Markörhyllorna och så hans mat.
Imorgon kommer det kännas tomt! Då ska han ju inte komma tillbaka dagen efter...

Jaja, jag överlever nog.
Jag har ju min Karin som får underhålla mig i 1 månad eller så.

Apropå vikt och hela den baletten så har jag gått och blivit praktiserande kaloripolis! Jag är helt besatt av min nya app till iPhonen. ShapeUp Club heter den. Den är gratis och underbar! Den har en stooor databas med ca. 100.000 matkombos inlagda i en fast databas sedan kan man söka lokalt (som svenska märken eller så) och då kan man få upp 200.000 andra förslag. Det är dock privatpersoner som skrivit in faktan om maten och så, den stämmer ju inte till 100% men det är ju hyfsat ok. Jag har använt det i två dagar och är så nöjd! Det känns så bra att ha en liten maskin som räknar ut alla kalorier.
Enligt den ska en viktnedgång från 114 till 79 kg med att gå ner ca. 1 kg i veckan ta 35 veckor. Vi kan ju hoppas?
Jag ska väga mig igen hos Eva den 19e feb. Vet inte om jag ska väga mig själv nästa fredag eller vänta och bli överraskad. Det lutar mot det sista. Då jag inte vill bli förfärad om vår våg, som just nu visar 1-1,5kg mer.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Junior har lärt sig somna runt 21snåret nu. Vi är snart där!! Målet är 19-19:30.


     2010-02-07  12:05:48

Idag åker halva vår familj.

Idag åker Micke upp med första flyttlasset, men han kommer hem imorgon. Då ska han lämna släpp och fylla bilen en andra gång, för att åka upp på riktigt. Visserligen kommer han ner igen om 14 dagar då vi ska fira alla hjärtans dag lite sent med att bo barnfritt på hotell. Så än så länge känns det inte så tungt.
Det är givetvis tråkigt! Men vi kommer att få det bra. Micke bor fint och rymligt där uppe. Vi kan besöka honom närsom. Jag kommer få hjälp av Karin och min familj med Adam, vilket jag uppskattar till hundra!
Jag ska börja motionera och studera upp betyg, så jag kommer inte sitta hemma och grubbla.

Det är bara tråkigt för Micke mest. Det är ju han som blir utan Adam, jag har ju mitt solsken varje dag.
Men han kommer nog vara upptagen med det nya jobbet och lära sig allt han kan.

Men sånt här händer varje dag, speciellt nu, då så många blivit varslade/förlorat sina jobb och måste ta jobb på annan ort. Vi ska ju inte direkt bo såhär alltid nu. Jag och Adam ska ju upp till sommaren, kanske tidigare.

Nej, nu måste jag hjälpa till och bära möbler!


     2010-02-06  11:10:34

Solen skiner!

Ja, solen skiner både ute och inne. Hos mig började morgonen med att kl. ringde kl 8 och både jag och Adam hoppade ur sängen! Jag satte på kaffekokaren och gjorde iordning Adams välling. Ungen fick mat och så väntade jag på mitt kaffe. En timme efter det delade Adam och jag på min filmjölk och banan, det var mysigt. Kul att Adam gillar filmjölk! Sedan borstade vi tänderna och sjöng.
Ja, det var så perfekt och sockersött så att vissa kan spy på det men det är så härligt med energi!

Adam somnade kl 21 igår och sov till kl 8 imorse, det är 11 timmars nattsömn! Herregud! Det är rekord! Nu får vi se hur han vill sova idag, för jag önskar verkligen att vi fått snurr på hans mat- och sovklocka!

Här har ni lite bilder att se på. Det har ju varit tunt med det, men min förra mobil la av, av allt bebisdregel i den och min iPhone håller jag på att lära mig!



Adam tittar på när Micke badar badkar, han vill jättegärna hoppa i själv!

Oj, vad gör du pappa??

Efter många sura miner och vägran att lämna badrummet fick Adam hoppa i plurret!

Under ett av förra veckans Babycaféträffar så kollade Adam in Emeses rumpa!

Dagen efter kräksjukan. Då bjuder vi på strålande leende och mycket lek!

Såhär fint är det vid skötbordet nu. Har plockat ner och undan massor som inte behövs längre!
Samt det distraherar lillgrodan fruktansvärt. Det är inget kul att byta blöja på en hobby-akrobat.

Såhär välorganiserat och prydligt ihopvikt är det i vårt linnéskåp/Adams garderob.


     2010-02-05  16:06:56

Aftonbladet.se

Jag läste en artikel på aftonbladet.se om ett par som blivit nominerade till guiness rekordbok för att varit så snabba på att träffas och bilda en familj! De fixade biffen på 11 månader och det slog mig att det gjorde jag och Micke med. Nu körde vi ju inte på volvo, villa och vovvespåret.

Här är artiklen.

Jag kom också på att jag går i mina föräldrars fotspår.

Dem träffades i januari/februari 1984 - då var min pappa fortfarande officellt gift men i skilsmässa.
Dem förlovade sig 13e juli 1984 - då hade min pappas skilsmässa precis gått igenom och mina föräldrar bodde nog ihop då, inte säker.
Dem gifte sig 8e september 1984.
Jag kom till världen 25e juli 1985 - 1 år och 12 dagar efter förlovningen. 10 månader efter giftemålet.

Micke och jag träffades den 17e april 2008.
Vi blev tillsammans officiellt & flyttade ihop 23e juni 2008.
Jag blev gravid den 8e augusti 2008.
Vi flyttar in i större boende den 1e november 2008.
Adam föddes ca. 1 månad för tidig, den 22e mars 2009 - det var dagen innan vi skulle fira 9 mån som par.
Han föddes alltså 26 dagar innan Mickes och min årsdag, ca. 11 månader efter vi träffades första gången!

Jag läste en artikel när jag väntade Adam att hon den Christine Meltzer, från Hey Baberiba! också blev gravid med sitt första barn 3 månader in i hennes och hennes sambo/make eller om dem ens är tillsammans fortfarande också år 2008. Så, så ovanligt är det inte.
Läs bibloggarna till artikeln. Det var ju dö-vanligt förr, inte så vanligt nu. Klart det då kraven på en själv som vuxen och samhällsmedborgare ökar för varje år med utbildning, ekonomiskt trygghet, bostad, bil och arbete.

     2010-02-05  13:15:00

LYCKA!!

Jag har lyckats!
Jag var och vägde mig kl 11:30 idag på Vårdcentralen och den där Eva, åter igen, vilken underbar människa!

Jag har gått ner 1,6kg på 1 vecka.

Nu står vågen på 114,4. Nästa vecka så är det bara jag, Adam och Karin hemma. Då ska jag sätta igång på riktigt! I'm so happy!!

     2010-02-03  17:00:09

Kärlek

Jag måste skicka lite kärlek till alla er som läste mitt utelämnade inlägg om min vikt.
Alla ni som svarat med PM, kommentarer och MSNmeddelande. Wow. Ni är verkligen underbara! Det ska ni veta.
Ni har verkligen bringat ljus i tillvaron.

Vissa av er håller med, vissa av er förstår fortfarande inte men hejar på. Vissa vill berätta om sina viktuppgångar.
Jag lyssnar och jag suger åt mig all information. Så snällt.

Och flera av er har kallat mig modig och jag rodnar varje gång jag hör det. För jag ha faktiskt inte vågat läsa mitt inlägg efter att jag postat det. Jag är så rädd jag ska radera det då jag kommer på hur pinsamt det var att skriva. Jag försöker att motstå och Micke har inte fått kommentera det här hemma..
Jag ville bara skriva, inte fundera över inlägget. Jag vill gå vidare därifrån. Jag måste vidare!!

Men tack. Tusen tack!
Ni vet vilka ni är!!


Jag kommer att uppdatera lite sporadisk om min viktnedgång. Men jag vill inte att min blogg ska bli en recept/fight-med-vågen/ångest-över-godiset-jag-åt-i-helgen forum. Det hoppas jag ni förstår och kan relatera till.
Men jag kommer skriva med stora feta bokstäver varje gång jag går ner om det så är 0,5 kg!!!!!
Apropå det, på fredag är det första invägningen. Men jag har ju varit magsjuk och haft det dåligt. Så vi får se!

     2010-02-03  12:33:56

Puh, åter igen vilken natt!!

Inatt var det Mickes tur att vara kräksjuk. Det var ingna vackra ljud som kom ifrån toaletten. Jag är fortfarande och Adam med för den delen, friska och pigga! Adam har t o m börjat sova och äta bättre och mer rutinmässigt de senaste 3 dagarna. Just nu sover han för första gången sedan han gick upp, vilket är perfekt! Jag vill se att han sover efter lunch lite längre sedan efter kanske mellis lite lagom. Sedan ska han tidigt i säng! Sedan för att vara riktigt nöjd ska han sova en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen, men det tar sig! Jag är positiv!

Micke ligger och ojar sig i sängen och jag är glad att jag inte är lika "mesig" i mina sjukdomar. Jag kan inte ligga en hel dag i sängen. Jag försöker ligga lite överallt isf, i soffan, i stolen kanske på köksgolvet medan jag gör en macka? Ja, inte i en svettig säng hela dagarna. Sovrum är så tråkiga också. Nu har vi ju en TV där inne så det funkar.

Jag ska försöka ta mig i kragen och sopa fram bilen och ta mig till MAXI. Adam behöver blöjor och vi behöver mat.


Johanna P: Jo, Micke skulle varit pappaledig fr o m jul till Adam kom in på dagis. Men nu blev ju jag med jobbet då det lades ner i jul (skulle ha börjat jobba 1 feb). Så jag kan ju inte direkt gå arbetslös och inte har rätt till varken a-kassa och annan ersättning och Micke på pappaledighet. Så jag skickade honom på jobb igen. Så vi har en fast och ordentlig inkomst. Det hade säkert funkat med en arbetslös/nada-inkomst och en på pappaledighet om vi haft billigare boende ect. Men att gå från 17.000kr till 0 kr i månaden är ganska drastiskt. Jag har heller inga danska mammadagar kvar. Det är bara Micke som har rätt till sista tiden och den får inte jag ta ifrån honom.
Och min mamma/pappa kan passa Adam på kvällstid och helger, men då gällde inte friskis erbjudandet jag ville ha. Och min tjejkompis kan bara passa Adam då och då, då kan jag inte lägga upp ett träningsschema och det är vad som behövs för en viktnedgång. Så life sucks just nu! :(

Shirin: Vart gör du av Liam då du är där?

     2010-02-02  15:16:58

Jag orkar inte mer

Vilken kväll, natt och morgon!

Igår skulle jag ha en bra dag och den började riktigt fint med att jag verklige orkade gå upp runt 08 och väcka mitt sömninga barn. Vi åt frukost tillsammans och alla mat och sovtider klockade.
Vi skulle äta lunch med Lina kl 13 och jag hann minsann gå en liten runda, utföra ett ärende och komma lite tidigare än beräknat. Lina bjöd för övrigt på en dundergod pestokyckling!
Adam var nöjd och glad och fortsatte uppföra sig exemplariskt och jag fick i honom middag redan 17:30. Så jag misstänkte han skulle vara i säng mellan 21-22 (dvs 3 timmar tidigare än vanligt!!). Men runt 19 började han bli väldigt dåsig och ja, bara seg.
En timme efter fick vi svaret. Då kom det fem kaskadspyor efter varandra rakt över soffan. Jag flög in i badrummet med Micke hack i häl och vi fick ut dynor, av med Adams kläder, sköljde av honom och lugna honom. Sedan gick jag ut igen men det tog bara en halvtimme sedan upprepades allt denna gången blev jag nerkräkt. In med mig OCH Adam i badrummet och Adam var redan bara i blöja så vi sköljde bara av honom men jag fick slänga alla mina kläder i tvättmaskinen och tur att jag inte satte igång den direkt för resten av kvällen lyckades Adam pricka in både sängkläder och handdukar som vi klädde allt i.
Så dåligt han mådde. Men han var fortfarande glad, kan inte påstå att han var pigg. VILKEN KVÄLL!
Adam slocknade till slut lite efter 23 och det var ändå tidigare än vanligt och vi höll tummarna att det skulle bli en lugn natt. Det blev det. Inga mer kaskadspyor eller liknande men han grät några gånger och så blev han jättetäppt i näsan men han vaknade ändå utvilad och glad 08 imorse.

Dagen har gått bra nu också. Hans mat och sovtider är över förväntan och han är bara lite klängig, men det hade jag också varit efter en sådan natt!

Väl vid min dator i förmiddags hade jag tänkt kolla upp lite med gym och sådan och så besviken jag blev! Jag kan inte uttnyttja några rabatter jag får som både arbetslös och mamma. SUCK! Så det gäller att bara ut och traska och jag är så feed up med det! Speciellt nu när det är bajsigt väder! Så jag blev mäktigt sur och känner mig verkligen fast.
Jag kan inte söka jobb för jag har ett barn under 1 år (dvs inte förskolevänlig). Jag får ingen ersättningen för att jag inte kan söka jobb aktivt vilket är det enda kravet dem har typ. Jag får inga ordentliga gymkort pga jag har blöjbarn och vill gymma då dem inte passar barn. Jag kan inte bara anta att folk i min närhet kan ta Adam när jag känner för det och jag tänker ALDRIG ta sådant förgivet. Det är det värsta jag vet när folk gör så (tar varandra förgivet alltså).

Jag är bara så butter idag och nu började det ju snöa idag så jag kan glömma ut och gå med tunna byxor, som är det enda rena och torra jag har efter kräkningar igår (då Adam kräkte ner mina enda två par jag kan använda.. vill jag kunna komma i fler par måste jag gå ner i vikt = gå ut och gå.. ja ni ser den onda spiralen va?)

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!