2010-01-27  12:23:22

En ny dag.

Vet ni hur konstigt min hjärna fungerar?
Jag vaknade imorse och skämdes för gårdagens inlägg. Så pass illa är det att jag mår illa av vad jag skrivit. Jag ville så gärna bara spola tillbaka och radera inlägget. Men jag behövde nog skriva ner det. Nu finns det där, ute, för alla att se. Eller dem som vill se rättare sagt.

Madde; Jag trodde också dem skulle inte ta mig på allvar. Ring? Jag ringde och fick en telefontid, som är kostnadsfri och jag behövde inte se läkaren i ögonen eller något. Man kunde vara ärlig..

Idag har jag fyllt i dem söta små blanketterna jag fick av Eva igår.
Det var riktigt gamla blanketter och jag hade velat skriva en uppsats för att förklara, snarare ursäkta mig själv. Jag kommer direkt i defensiv mode när jag ska förklara mitt läge. Ja, för vem låter sig själv förfalla såhär? Det är kanske svårt för vissa att förstå men jag vägde inte så här mycket över en natt. Det nästan smyger sig på en och ja, jag är lat och jag har riktigt dålig självdisciplin vilket inte har hjälpt mig precis.
Men nu har jag snällt skrivit i vad jag äter till frukost, lunch och om jag fikar ofta. Så jag är taggad!! Ge mig fredag!

Kolla vad Adam har på sig idag! http://piraten.bilddagboken.se
Idag är det Babycafé mellan 13-16.

Förresten, det ringde en jättesnäll kille till min mobil för bara 30 min sedan.
Han sökte lägenhet och sett lägenheten i vårt hus via blocket.se men våra klantiga hyresvärdar har bara skrivit i adressen som företagsnamn och inte anget något aktuellt nummer. Så han hade tagit saker i egna händer och sökt på vår adress och tagit första bästa mobil nr så samtalet lät såhär.
"Hej, Micke från Helsingborg här. En konstig fråga, bor du på *********gatan 7*?"
"Öh ja?"
"Jag söker en lägenhet.. blabla - Har du deras företagsnamn och telefonnummer kanske?"

Nu ska jag ha kaffe och en macka. Tack och hej!

     2010-01-26  19:33:58

Sanningens stund

Jag var på Närlunda Vårdcentral idag och tog prover. Nu kommer en ny resa att börja. En nystart mitt i allt det andra. För jag måste ändra på mig, jag måste börja ta bättre hand om mig själv. För det första ska jag, som vilken missbrukare erkänna en del saker. Jag ska se sanningen i vitögat och bara berätta.
För vem bryr sig egentligen? Jag har mitt på det torra, det vill säga att jag inte behöver imponera på någon just nu. Det skulle i så fall vara att imponera med det jag kommer (och jag ska klara det!) att uppnå och utföra.
Jag måste ta kontrollen och inte skämmas för den jag är, alla gör vi fel och jag har hamnat i ett matmissbruk. Det låter så knepigt och overkligt. Att jag låtit något än mig själv styra. Att jag har låtit det gå så lång att nu är vården villig att hjälpa mig. Jag är evigt tacksam för idag.
Nu kanske flera av er inte tar mig på allvar och tänker "vem har inte ett matmissbruk? Vem gillar inte lite kakor till kaffet eller chips och godis till fredagsmyset?" och undrar varför jag inte "bara" börjar hos Viktväktarna.
Tro mig, jag har testat Viktväktarna och Extravaganza. Jag har läst på om Atkins, Cambridge coh GI-metoden. Jag har köpt hälsosamma kokböcker, jag har dammat av mina vegetariska kokböcker och skrivit ut Anna Skippers hälsosamma "kokbok" från säsong 1. De som känner mig vet att min favoritmaträtt är inte pizza utan en god sallad. Att min favoritdryck inte är cola/fanta/sprite utan Ramlösa. De vet också att jag under en lång period har varit en 42/44.

Idag på Vårdcentralen fick jag ta prover. Dem skulle ta blodsockervärdet, blodvärdet, väga och mäta mig.
Är ni redo?

Jag väger 116 kg.
Jag är 168 cm lång.
Mitt BMI blir 41,1

Jag har låtit mig själv gå upp så mycket att min vikt numera är tresiffrig!
Jag väger nästan en hel människa mer än normalviktiga i min längd- och ålderskategori.
Jag visste att jag vägde ca. så mycket. Jag har vägt mig innan och för 2 månader sedan stod vågen på 120 kg.

Jag mår så dåligt av att väga så här mycket. Vilket gjorde att jag ringde till Vårdcentralen för 3 veckor sedan. Idag träffade jag ST-läkaren Maja och hon och jag hade ett långt samtal om min syn på mig själv, min vardag och min viktuppgång. På min vårdcentral jobbar Eva Svensson och hon är specialiserad kostrådgivare inom vården. Det var också hon som tog mina prover.
För övrigt är mitt blodsocker och blodvärde väldigt bra. Maja tog också mitt blodtryck och hon konstaterade att jag är kärnfrisk och i bra form förutom min övervikt. Så jag är inte sjuk eller på väg att bli det. Men sådant kan ändras snabbt speciellt om jag fortsätter gå upp i vikt eller inte går ner den övervikten jag bär på nu.
Efter det mötet fick jag gå till Eva och hon tog ytterligare två blodprov, denna gången från armvecket. Det känns faktiskt skönt att lämna in dessa proverna. Att få bli tagen på allvar och bli synad medicinskt.
Jag snackade lite snabbt med Eva och vilken underbar människa hon verkade att vara! Jag är helnöjd. Jag fick ett par papper av henne att fylla i och en tid för återbesök redan denna fredagen!

Min största rädsla inför dagens besök var att inte få bli tagen på allvar. Att dem skulle säga precis det jag tror många av er tänkt och som några av er har sagt till mig. Det är liksom inte 5-10 kg jag ska få bort från lår, midja eller rumpa. Jag vill bli av med 50 kg och visst kan jag börja på Viktväktarna eller någon annan diet men 50kg med dieter eller liknande som endast kan lova en si sådär 2-3 kg i månaden i genomsnitt. Det skulle ta alldeles för lång tid för att jag skulle orka med det. Jag vet att det inte finns någon metod som är jättemycket snabbare men jag vill inte gå på en frivillig diet då jag själv har gått alla kilo själv.
Såhär tänker jag, hur ska det fungera? Det är ju jag ätit mig upp till 116 kg och sedan är det jag som med hjälp av ingen annan överbevaka och kontrollera det jag äter för att gå ner 50 kg?! Det är för mig motsägande. Jag behöver hjälp! De på Viktväktarna finns där för att hjälpa, javisst. Men inte på det sättet jag behöver. Det är så många som går på Viktväktarna samtidigt att dem har inte tid att individuellt hjälpa var och en, det är det jag behöver! Det är också det jag kommer att få, via vården. Privata samtal med en hälsocoach.
Det är dessutom gratis.

På fredag ska det bli intressant. För jag är öppen för förslag. Innan så var jag helt beredd på att "det är piller jag vill ha!" Men efter ha träffat Maja och Eva kan jag tänka mig att med hjälp av dem gå på viktkontroller ett tag framöver. Men är det så att det inte fungerar måste jag nog lägga mig på rygg och ta hjälp av mediciner.
Det känns svagt och mesigt men jag måste förlika mig med tanken att vi är inte alla lika, vissa har det svårare och vissa har det lättare.

Så är det bara. Så ligger det till och nu vet ni.
Nu kommer jag försöka uppdatera min blogg med lite viktfakta för att ha det som en öppen dagbok.
Det betyder inte att jag kommer skriva vad jag äter (om det kanske inte är ett recpet som jag vill dela med mig) utan mer uppgång och nergång. Framsteg och tankar.

Kram


     2010-01-26  10:36:29

Herregud!!

Det är ju för bövelen -10 ute idag! Men när jag vaknade (för 10 min sedan, tack vare sömntutan Adam) så såg det ju så inbjudande ut med blå himmel och vindstilla. Brr.. Tur man slipper gå ut och hämta posten.
Och jag hade tänkt gå bort till Närlunda Vårdcentral kl 13:00 men det kan jag ju glömma! Jag tar bilen!
Känns lite motsägande då jag ska gå dit på en viktkontroll.. haha. Och så tar jag bilen istället för att promenera 15 min. Men det är ju iiiiiiiiiskallt och jag har verkligen inga bra kläder för kallt väder.

Ja, det är väl vad som står på Agendan idag.
Vårdcentralen 13:40
Sedan ska jag fika med Maggan ca. 15:00 och då ska vi gå! Gå ner till stan bara och ta en varm kaffe!!

Om ni tittade i min blogg igår såg ni ett inlägg till min bilddagbok på det jag fick uppleva igår. JAG FICK EN P-BOT! Eftersom jag och Karin var så slöa på att dricka upp våra Chailatte (det känns t o m löjligt att skriva i bloggen och att säga det..) Men jag var tvungen att testa en! Det smakade som te med MASSOR av socker. Så visst var det gott, men lite för blaskigt och sött för min del. Jag är van vid att dricka espresso. Men man förstår varför alla 18 och yngre dricken den.

Jag har också kollat upp lite studier som jag ska fila vidare på idag. Jag hittade 3 intressanta program till hösten.
Ekonomi online, helfart (Distans) 180 hp (3 år) i Blekinge.
Ekonomiprogrammet, helfart (Distans) 180 hp i Gävle.
Ekonomiprogrammet online, deltid (Distans), 50-75% av 180 hp (4,5-6 år) i Växjö.

Jag är INTE sugen på att plugga 4,5-6 år men jag tar ju det jag får. Och det är ju inte skola VARJE dag då, det som är hela grejen, så då kan man ha tid för Adam och kanske att jobba. Varför inte studera något annat vid sidan av? Jag var intresserad av Ledarskap och organisation, det fanns lite överallt.
Vad säger ni?

     2010-01-25  17:20:46

Hahaha..

http://piraten.bilddagboken.se


     2010-01-24  13:23:22

Miljonlotteriet

Jag tittar på lördagens specialprogram av Miljolotteriets Lyckohjul med Hannah och Hans. Det är väldigt intressant och se på nylanserade program med annorlunda programledarpar. både Hannah och Hans är vana vid tvkameror eller liknande. Dem är inte tonåringar och dem har säkert "lugna" familjeliv. Så på den biten är dem nog inte så olika. Dem borde passa bra tycker jag men på något sätt lyckas dem vara stela.
Men jag kan bara relatera till då jag gick teaterprogrammet på gymnasiet. När man spelade mot/med vissa i klassen blev framförandet riktigt dåligt men sedan kunde man göra samma show men bytte ut någon så blev den perfekt! Det handlar om det här med ja-sägare och nej-sägare. En nej-sägare är en sådan att hur dem än gör det så avslutar dem samtalet. Vare sig dem vill eller inte. Det är svårt att ha ett flöde i dialogerna med en sådan person. Så känns det som hos Hans och Hannah. Och jag misstänker det är Hans. Han poängterar allt så hårt att det är svårt att plocka upp något efter det. När dem ska bolla repliker mellan varandra blir det en knepig paus då Hannah ska ta över från Hans och när det ska bli tvärtom låter Hans inte Hannah pratar riktigt färdigt så att det låter naturligt. Han hugger sig fram liksom..
Men sånt måste man ju lära sig.. Efter ett tag kommer dem säkert tänka lika och varit med om liknande personer i programmet. Dem kommer hitta sin nitch, sitt programledarparsnack.

Men det finns dessa paren i Morgontv också. Ganska intressant att se någon framfusig kan bli passiv beroende på vem som leder programmet med dem. En sådan kvalité är bra i teamwork eller liknande men i tv? njaaa..


Nu ska jag kolla på hur man ansöker till förskola.
Då det är bestämt att jag och Adam ska stanna kvar i Helsingborg till sommaren behöver jag ha Adam på dagis, annars kan jag inte ta något extrajobb. I värsta fall får jag gå hemma med vårdansbidraget. Men det är synd om mina föräldrar som jag ska bo hos en liten stund.
Det var ju en sådan bra plan vi gjort upp! Och så kom det där dumma brevet!!!!


     2010-01-24  11:19:41

WOW!!

Godförmiddag.

Mina planer sprack i morse. Jag trodde jag skulle orka gå upp kl 8 och väcka Adam men ikke! Jag somnade om snabbt efter att väckarklockan ringde och vi vaknade alla tre vid 10 istället. Adam vägrar att somna innan kl 1. Visst, han sover ju till 10-11 på morgonen sen men vem fasiken pallar gå upp tidigare när man måste ta hand om en knökig bebis efter midnatt. Men nu är i iaf uppe och jag hoppas han går och lägger sig tidigt ikväll! Jag ska hålla koll på hans sovtider under dagen iaf.

Jag var och köpte Toni&Guys Dry Schanpo med Karin häromdagen. För ibland hinner man inte duscha med Adam och jag har en väldigt torr eller fet hårbotten så mitt hår kan se otvättat ut samma dag, fast på kvällen! Speciellt när jag har min lite mörkare utväxt på mitt blekta hår.
Jag testade iaf den imorse och vilket bra resultat! Mitt hår ser inte alls lika otvättat ut och det känns fräscht! PRÖVA DEN!


Köpt på KICKS för ca. 125 kr


     2010-01-23  01:37:24

Tristress med roligheter

Karin har varit här. OVANLIGT??
Det har varit lika mysigt och trevligt som alltid.

Vi roade oss ett bra tag på en ny site Karin visade mig. Ni som läser flera bloggar har säkert sett adressen förut.
www.omegle.com
Roligt till en början men blir ganska snabbt segt. Men det finns några roliga fiskar där ute. Speciellt dem som skämtar till det. "DAMN YOU DEREK... no, it was scotty" :)

Dansken var ju intressant, Karin. Fick han din msn eller? :)


     2010-01-22  11:06:42

Bert

Godmorgon, eller ja, det var för flera timmar sedan men jag har inte hunnit sitta vid datorn än.
Idag väckte jag min kära lilla son kl 8.30 då vi måste vända tillbaka dygnet på honom. Han somnade kl 22 igår men det verkade på honom som om han skulle sova till kl 10-11 igen. Han var riktigt svårväckt! Han vaknade först då jag bytt blöja på honom och trädde på byxorna igen.

Vi har nu hunnit äta frukost, båda två, leka lite och sett Bert - Sista oskulden. HERREGUD VILKEN BRA FILM DET ÄR! Ni borde se den igen. Regissören gör ju egentligen ett mindre mästerverk och det är ju såna här udda och fåniga filmer som vinner priser i Amerika. Den har små roliga inslag och detaljer plus perfekta vinklar som man inte sett innan. Då Bert och åke går ner för en backe så går där en t.ex en gothtjej med sitt hängbuksvin till vänster och så precis innan scenen ska bytas så springer en kvinna och man i morgonrockar förbi.
Eller alla grannar i huset där Bert och nyinflyttade Viktoria bor. Där vimlar ju av kändisar. Felix Herngren, Per Morberg och Jakob Eklund är några av bifigurerna i denna film.

Den skönaste scenen är då Åke beställt en video från en porrtidning (RumpNytt) med en snubbe som heter Benny Frisk, spelad av just Jakob Eklund som många känner som Johan Falk - en riktigt actionsnubbe.
Jag hittade klippet på youtube! Titta riktigt noga på tjejen till höger bakom honom. Det är inte mindre än LAILA BAGGE! Underbart, fast här är hon Laila Cahling, innan hon träffat Bagge dvs.


     2010-01-19  19:40:16

Kära lilla barn

Jag är stolt över min knäppa lilla son.
Han slickar på väggarna som ingen annan. Han dreglar på en som få. Han vet precis hur han ska sagla ner ens glasögon. Det är en fröjd att se honom gnugga sina tunga mot sina jeans. Han är verkligen min lilla groda.

Hahah.. Vi har precis haft en mysig liten stund inne i sovrummet, hela lilla familjen Almkvist-Hansson. Jag kommer ut därifrån med fläckiga glasögon och blöta jeans men nöjd! Adam sover nu. Det gör Micke med för den delen.

Adam stod upp idag. Precis nu. I sängen. Jag låg på sidan och han klättrade upp med hjälp av mig. Så stod han sådär, med båda händerna mot min höft. Så släppte han ena handen och vände sig mot mig sedan släppte han plötsligt andra handen och bara stod där, med sitt lilla leende med tungan utanför. Så stod han säkert så i 5-6 sekunder (visst det låter lite, men räkna själv i huvudet och tänk dig att Adam ALDRIG har stått själv..).

Allt händer i sängen.
Han satte sig första gången där. Han kröp sina första steg där och nu stod han där för första gången. Vi tillbringar mycket tid i sängarna visserligen. Kan bero på att vi spänt ihop en 120+90 säng och där får vi alla plats utan att sitta på det kalla golvet. Det är mjukt också.

Jag är en stolt mamma!

     2010-01-18  10:15:24

Åter igen fel!

Nu har det blivit fel igen med min gamla, gamla, gamla adress. Ja, den är 3 år gammal plus att jag varit skriven på två adressen efter exkl. den adressen vi bor på nu. Det hade inte varit någon fara om jag varit reggan under dem andra, för dem är inom Helsingborg men denna som alltid ställer till det är min adress i KALMAR!!

Jag beställde ju en iPhone i butik, på Väla i slutet av förra veckan. Den skulle komma idag sa hon och det gjorde den! Men när jag läste mitt sms jag fick från DHL kunde jag inte placera adressen den kommit till, men ser senare att adressen avslutas med Kalmar. Vad ska jag göra nu???
Jag var iaf snabb med att ringa kundtjänst och förklarade att jag köpt den i butik, jag fick höra muntligt min befintliga adress, min sambo är vittne till det (för jag kaaan vara lite förvirrad ibland med vad jag hört och inte hört) och att telefonen skulle komma på måndag. Nu har den ju t o m landat på detta utelämningsställe. Så nu måste ju någon komma och hämta den därifrån, när nu det sker, ta den till poststationen, sätta på en eftersändelse som 3 nu startade FASTÄN JAG REDAN HAFT DET 2 GGR EFTER DENNA ADRESSEN, plus jag har upplyst 3 om min "nya" adress som jag haft i 1 år och vi har fått andra varor från 3 korrekt hemskickade efter det. Jag litar INTE på att det blir rätt denna gången heller och jag ska personligen ringa alla företag som jag är involverade i när vi flyttar till Södertälje!

Jag kommer ju inte få min nya leksak förrän slutet av denna veckan säkert och min mobil är så omöjlig nu att den vägrar att ladda sig (som tur är hade Micke en likadan innan sin iPhone så jag fick använda det batteriet..).
FY!!

Om några timmar ska jag på hörselprov.


     2010-01-17  17:06:24

Nystart

Nu börjar det vända här hemma.
Vi har nu bytt plats på skrivbordet och matsalsbordet och skärmat av, bokstavligt talat, vår matsal. Där inne ska nu bara möbler och kartonger stå, som hör till flytten. Plus allmänt skräp och loppissakerna.
Jag har också börjat slänga lite kläder. Vi började med Mickes då han ska flytta upp först. Så alla hans saker ska vara 100% igenomgångna och nerpackade då han ska med sig det upp. Ganska skönt faktiskt, att vi ska flytta i intervaller. Jag får lite längre tid på mig att säga adjö till Helsingborg och Micke får som sagt möjligheten att ge järnet och jobba ordentligt utan att tänka på att Adam och jag väntar där hemma. Vi är båda supernöjda.

Adam sitter och slafsar i sig sin leverpastejmacka bredvid mig. Jag tycker halva mackan ligger på golvet men han börjar se mätt ut. Han är iaf den mest nöjda bebis efter sin leverpastejmack-stund för då får han kladda hur mycket han vill. Det brukar börja med att jag ger honom lite fruktpuré/dessert/klet och sedan ställer jag fram tallriken med den uppskurna mackan framför honom. Då vill han gärna bara gräva ner händerna i mackan och känna på den. Bli kladdig och komma i rätt stämning. Sedan försöker han köra in så mycket macka det bara går i munnen och tuggar glatt. Till sist får han sin päronjuice, för hans mage. HAPPY BABY!!

Det känns bra att det börjar bli en nystart nu. Vi går igenom precis alla våra lådor, vi slänger massor som vi skulle slängt för länge sedan, från första flytten till och med. Saker vi växt ifrån och saker Adam växt ur. Frågan är bara hur många möbler vi kan behålla. Vi visste vart vi skulle flytta för 1 vecka sedan men nu är vi på ruta ett igen. Vi letar lägenhet och det är lite läskigt då vi ska säga upp vår nuvarande imorgon. Så jag hoppas vi får en inom de 3 månader annars får vi maganisera saker och jag och Adam bor hos mina föräldrar en stund. Vi ska nämligen inte flytta upp förrän det finns en lägenhet till oss. Vi orkar inte mellanlanda i Mickes föräldrars lillstuga, där Micke nu ska bo under tiden han jobbar.
Så kanske fram till maj/juni bor jag och Adam kvar i Helsingborg. Ska bli spännande.
Karin ska nog flytta in fr o m feb då Micke sticker.


     2010-01-12  18:53:17

Slackerdag

Idag har Micke, jag & Adam varit på Väla och fikat/shoppat.
Jag hittade en skjortklänning på Indiska till min kusins examensfest på lördag. Sedan köpte jag en iphone!


Nu lagar Micke mat och jag packar i lådor.


     2010-01-11  11:01:46

100111

Svärföräldrar är skit.

fast bara mina, inte Mickes.


     2010-01-11  10:32:12

Datumlotteri

Jag avgudar Lasse Åberg och jag gillar hans små framträdande i reklamer. Som GodEl och den nya för DatumLotteriet.

Jag bestämde mig faktiskt att bli prenumerant, som det så fint heter, på DatumLotteriet idag. Med Adams födelsenr. Skulle "jag" vinna ska pengarna direkt sättas in (om beloppet är under 50.000kr) på hans bankkonto. Det är väl ändå en rolig investering? Överskottet av DatumLotteriet går till Bröstcancerfonden och Prostatacancerfonden och det gör det bara bättre!
Jag kommer vara med tills Adam blir 18 år, och då bör man väl kunna vinna något?

Gå in på deras sida!
www.datumlotteriet.se

Mina föräldrar har gjort liknande och skrivit in mig och min bror när vi var nyfödda i fotbollsförbundets lotteri i Torekov och förrförra året vann vi faktiskt. Jag vann förstapris och min bror andrapris! 1000kr respektive 500kr. Dem pengarna fick vi fastän det är mina föräldrar som betalat för medlemskapet.

     2010-01-10  21:02:34

Funny sh*t

Herregud. Tack alla för ni gjorde gårdagen så förbaskat lyckad och rolig!

Jag & Micke bjöd in Jim & Jenny och i sista minut så bjöd vi också in Sabina (Adams gudmor) och Karin pga olika anledningar men alla är välkommna hem till oss! Alla känner också alla då vi umgåtts många ggr förr.
Vi skulle dricka lite alkohol, äta lite och så spela sällskapsspel och Wii.
Tårarna fullkomligt sprutade så som jag skrattade åt alla när vi spelade Med Andra Ord, som jag fick i julklapp. Vilka förklaringar man kommer med ibland som man tycker är 100%iga och smarta medan den andra i laget sitter som ett fån och undrar vad man rökte innan maten. Bäst var Sabina och jag i samma lag då vi låg under med noll "pluppar" mot Karin och Jims typ 10 eller nått.

Det blev ju inte bättre då vi började spela Wii runt midnatt. Team, Supermario Bros.
Jag säger bara, Karin:
"Gå ni fram och döda dem.."
"PLUPPA INTE MIG, PLUPPA INTE MIG!!"     2010-01-08  20:39:01

100108

Puh! Idag skrev jag in mig på arbetsförmedlingen, tillsammans med min vapendragare Karin. Det kändes stort med samtidigt väldigt lågt. Jag är arbetslös. Jag har inget jobb för första gången. Jag har alltid gått från jobb till jobb och haft en paus på 3 månader en gång, frivilligt. Och nu är allt väldigt rörigt.
Jag är arbetslös, då jag är uppsagd.
Men jag är inte arbetssökande.
Jag är inte mammaledig då Micke är pappaledig hela januari och efter det vet jag inte om jag ska ta mina sista dagar eller leva på sista lönen ect.

Så jag är i no-mans-land. Då jag kan inte söka jobba aktivt, men jag har ingen egentlig inkomst och jag är inte mammaledig. Men jag har dock pengar, det är det ingen fara med.. bara det att det är en knepig situation.
Jag har ingen rätt till alfa-kassa. Då jag är förhindrad av Adam. Jag får vänta tills han blir året. Då får jag se om jag ska få in han på ett dagis eller endast ha vårdnadsbidraget. Annars blir det han på dagis 15h/v och jobb.

Nog snackat om tråkiga formaliter.

Jag trodde Adams gudmor skulle komma till Sverige/Helsingborg efter jul- och nyårsresa till Indien med hennes familj, men tji fick jag! Jag hade misstolkat henne sms och det är i natt hon kommer dvs hon kan först komma förbi imorgon, men det ska bli så kul att träffa henne!!Jag har tittat i alla mina lådor från källaren. Det mesta var mitt skit, eller ja.. det är sådär mittimellan samlarobjekt och skit. Det är gamla teckningar/skisser tillsammans med gosedjur och kärleksbrev från gamla pojkvänner. Ska man slänga sånt? Ska man spara det? Ska man sålla ur och spara lite och göra något roligt av det? Min mamma har själv samlat massor av brev och foton som hör denna kategoritill i en fin gammal kapsäck. Som hon tittar ibland.. hon har klätt den med stickers från hela världen och autografer från olika människor. En sån är liksom snygg att ha i garderoben eller under sängen, men nu ska vi ju bo JÄÄÄÄÄTTEMINDRE! Så jag måste isf ha den i Mickes föräldrars garage.

 


     2010-01-07  11:08:17

Inbrott i natt

Inatt vid 00:34 så hörde vi en hög smäll, vad jag trodde var grannarna som möblerade om igen.
Men Micke visste bättre, han hör bättre än mig också(!) och tittade ut genom fönstret och ser någon som brutit sig in i matbutiken Gott Hjärta mitt över gatan. Det visade sig senare vara tre stycken som sprang inne i butiken.
Micke ringde polisen direkt och snackade med dem hela händelseförloppet igenom. Polisen sägs ha sett dem, dvs dem kört bakvägen och spanat då det inte är så klokt att ta folk på bar gärning då vi visste inte om dem hade något vapen eller annat tillhygge plus det kan bli kaos och dem vandaliserar butiken ännu mer.
Efter ca. 15-20 min var ungdomarna färdiga och gick bara rätt ut och svängde förbi butiken. Men vi lyckades se dem rätt bra och gav ett utförligt signalement på alla tre. Vi såg också vart dem gick en bra bit bort då vi bor så högt upp. Vi fick sedan höra att dem tagit två av dem tre direkt men skickat hund på den tredje som hamnade på akuten. SKÖNT VAR JU DET! Inte att killen hamnat på akuten men att dem blir tagna.

Men var det verkligen värt det? Deras liv kommer ju bli helt annorlunda och svårare nu. Ingen kredittrovärdighet, kanske nekande av jobb ect. För vadå, lite ciggaretter och en växelkassa?
Jag var så förbannad, då jag känner dem som äger butiken och hoppas innerligt att dem inte förstört något!
Men jag var där nere i morse och berättade allt och det hade varit ganska lugnt. Men dem hade själva inte fått reda på något förrän dem själva ringt polisen imorse då det hade sett ut som ett slagfält där inne men dörrarna var låsta (det hade Fastighetsjouren sett till att fixa).

Här har ni ett felaktigt inlägg av HD.se om vad som skedde inatt.
http://hd.se/helsingborg/2010/01/07/tva-greps-efter-inbrott-i-butik/

Det var ju värsta amatörerna eller liknande som utförde det då dem var i butiken alldeles för länge och sprang runt som förvirrade råttor där inne. Plus vilken butik, en sådan liten butik, har mycket värdefulla saker kvar efter stängning?! Visst, de har ingen överbevakning men det betyder inte att man går fri - det har Micke bevisat.

     2010-01-06  20:26:30

MAMMA!!!

IDAG SA ADAM MAMMA TILL MIG! Riktigt ordentligt och flera ggr, inte bara sådär helt plötsligt.. Ordentligt och ljudligt. Framför Micke och min mamma med. Min mamma blev helt rörd. Ja, Adam är ingen lillfis längre.

Idag har vi fan inte direkt gjort något heller. Hahaha.. vi är så lata.
Men imorgon ska vi gå igenom förrådet och fixa med kartonger hoppas jag.

Nu ska jag sätta mig i soffan med min älskling och mammagrisen :)

     2010-01-05  18:44:33

100105

Idag har vi inte gjort mycket.
Adam vaknade först kl 10 (!!) och fick en shot välling. Vi gick inte upp förrän kl 12 ur sängarna och då satte vi gång lite städning. En maskin tvätt och disk började gå medan vi packade upp alla Mickes kassar med mat, julklappar och smutstvätt. Mer än så gjorde vi inte.

Jag och Adam har suttit i soffan mestadels då jag har skrivit på SPARA, SLÄNGA/SÄLJA och KANSKE listor på vad vi ska ta med oss till det nya boendet. Det är inte mycket som hamnat under KANSKE då jag och Micke har varit otroligt samstämiga på vad vi ska göra av med och behålla - vilket är ovanligt då vi båda har starka åsikter om inredning och personlig smak. Men uppe i vårt nya hus kommer vi nog kunna mötas mer då Micke gillar avskalat och jag ska köra på lite modern Shabby Chic stil.

Micke var iväg en sväng till Väla med min lillebror och kom hem med kläder och detta:


En digital klocka då han avskyr tickandet från vanliga väggur men jag vill ha en klocka i hallen!
Snygg komprimiss vill jag säga.
En badrumsserie som hette ID i valnöt, det fanns en kopp och toalettborste med också.
Allt är ifrån Bolagret.


     2010-01-04  22:05:49

Fy f*n för danska Nordea!!

Jag är så arg, så jävla arg! Jag har precis suttit och bara spytt ut massa svordomar!!

Jag skulle föra över min föräldrarpeng den 30e då det var då jag fick dem. Jag hade till 15:30 - TRODDE JAG, för när jag väl förde över dem 15:15 så står det i ett irriterande litet meddelande att betalningsfristen var kl 13:00 helt plötsligt. Jaja, det stod att jag skulle få dem den 4e januari och det fick jag leva med.
Jag räknade ihop alla våra räkningar och upptäckte att denna månaden blir riiiiktigt knaper. Jag behövde alla mina pengar till julklapparnas fakturor, CSN, elen och saker till Adam vi behövt att köpa (resesäng, nya pyjamasar ect..).
Jag har ju inget arbete mera och ska då inte betala a-kassan längre och det räcker med att inte betala i ca. 3-4 månader så avslutar dem det till en. Men denna gången hade jag faktiskt tänkt ringa dem men samtidigt inte förra över några pengar denna gången.

Men nu när jag ska gå in för att betala räkningar så finns det inga pengar på mitt svenska konto och jag loggar in snabbt på mitt danska konto och se att dem där jädrans pengarna fortfarande ligger under behandling och det är för att den där a-kassan är dragen och summan som jag angivit som skall föras över helt plötsligt inte stämmer längre. OCH DEM PENGARNA SOM DROGS VAR DEM ENDA PENGARNA JAG SKULLE HA ÖVER DENNA MÅNADEN! 700kr, till INGET, då jag inte har rätt till a-kassan ändå!! SÅ SURT!
Men hur kan detta få gå till?
Jag "överförde" ju 15.000kr och på detta lilla "kvitto" man skriver under med sin säkerhetskod (hos danska Nordea) står där den summan som skall föras över och när och det datumet var idag. Hur kan då ett utomstående företag gå in och DRA pengar frå en summan som står under behandling att föras över. Jo, visst, pengarna existerar ju ändå på det danska kontot men dem är ju tingade!

Så den danska banken fick ett vääääldigt argt mail och jag vill ha tillbaka dem 700kr!!!!
Jag ska minsann ifrågasätta detta mycket.

     2010-01-04  11:27:23

tjenamoss

IDAG KOMMER MICKE HEM! IDAG KOMMER MICKE HEM!
Han är på väg ner nu, fullpackad bil.

Vi ska bjuda min bror på korv stroganoff ikväll och så ska vi spela wii - hoppas jag. JAG SKA IAF!

Happy!

     2010-01-03  19:10:05

Fortfarande hos mamma och pappa

Vi har inte kommit så långt, jag och Adam. Vi är fortfarande hos mina föräldrar. Mycket pga min bror är här, han åker ju tillbaka till Österrike den 6e med min pappa. Så vi får fira hans födelsedag lite innan (han fyller 12 jan).

Jag har suttit och surfat den senaste timmen på "kompakt living", "compact living" och har fått lite inspiration. Men det finns alltså inte mycket att hämta hem. Så jag hoppas jag kan sprida lite ljus då jag ordnar om i bloggen till att ge tips och råd till de som bor mindre, självmant eller inte. För så ofta är det inte jag träffat folk, speciellt familjer med yngre föräldrar, som bor som vi gör nu - på 118 kvm. Det är isf föräldrar som var unga när dem fick sina barn men efter x antal år skaffat sig sitt hus eller så.
Jag hoppas folk vill läsa det jag skriver också. För jag kommer naturligtvis förmedla min vardag där uppe. Det kommer bli mycket nytt, många tankar och annan vardag. En mindre kulturkrock faktiskt.. men det är mina föräldrars förtjänst som misstag. Jag är van vid centralt, många vänner till både mig och min övriga familj, intresse i uteliv, fikor, shopping och leva livet.
Nu byter jag detta mot landet, väldigt liten vänskara (till en början) till mig och typ ingen till övriga av Mickes familj, knappt något vettigt uteliv men säkert mycket fika - iaf Adam och jag, hyfsat shopping - isf på något stort köpcentrum och det lugna livet. Men det är väl inte fy skam?

Jag har redan nu spånat fram med min mamma hur vi ska lösa förvaringen och fler finns det att leta fram.
Det kommer bli mycket hemmabygge och fynd. Jag vill blanda nya, moderna visioner med gamla hjälpmedel.

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!