2009-12-30  17:40:27

Hos föräldrarna

Jag sitter hos mina föräldrar nu.
Jag och Adam åkte ner till mamma igår efter att vi varit och fikat och firat min kusin Johanna på hennes 22års dag. Vi fick se deras fina nya lägenhet, och det slog mig att deras planlösning var exakt som den förra dock hade sovrum och kök bytt plats. Vardagsrum, toalett och utseendet på rummen (fyrkantiga eller rektangulära) och deras dörr var exakt på samma sida i trapphuset. Ja, you name it. Jag tyckte den var identisk! Enkelt att möblera, då den är identisk.. Men min kusin kunde inte riktigt se det. Konstigt, då det är dem som bott i den andra..
Jaja, ointressant, men en observation.

Idag kom min bror till Sverige!!!!!!!!
Han bor i Österrike med sin flickvän Lisa (som är där ifrån) sedan juli detta året (läs: 2009). Men dem ska fira nyår i Sverige, med oss - familjen! (och lektant Karin såklart..) SÅ KUL! Jag har saknat min lillebror.
Han har inte träffat Adam på jättelänge och dem hade riktigt roligt med honom. Nu kan han ju leka, sitta, krypa och är ju mer en liten pojke än en bebis han var när dem lämnade Sverige.
Nu ligger dem två och vilar, och Adam också för den delen.

Jag undrar om mina föräldrar blivit kidnappad, då dem skulle köpa kryddor och hämta ett paket för ca. 1½ timme sedan i en butik 5 min bort. Hmm.. vart tar dem vägen?! Kanske skulle ta och ringa dem, man börjar ju bli lite paranoid.

     2009-12-28  23:13:44

HEMMA HEMMA!

Nu har jag och Adam varit hemma i Helsingborg ett bra tag men jag har inte fått en lugn stund. Adam har verkligen inte varit glad de senaste timmarna. Han har jättesvårt för att äta och vällingen ger honom ju inte direkt massor av energi. Så det är många tårar men han är så snäll annars att det fungerar.

Tågresan gick över förväntan bra!
Jag hittade snabbt våra platser, la upp väskor och jackor och bar sedan in sittdelen och den passade perfekt! I helt utfällt läge, dvs ryggstödet helt plant så fick den plats utan att vippa överhuvudtaget. Så där satt och låg Adam jättefint med alla sina leksaker. Han sov gott i 1½ timme.. samma gamla lukter och tågets lugnande rörelse. Han var dock krånglig med maten men det fixade vi ändå.

Johanna P: Ja, rödvinet hoppar vi nog då vi testade med alvedon och det fungerade alldeles utmärkt. Bättre det än att öppna en hel flaska rödvin, hihi. Han har fått alvedon varje förmiddag nu (bara 3 dagar i streck) nu men vår färdkost + mediciner kom inte med på färden då min slarver till sambo missade det.

Ja, för att förklara ytterligare i den kommentaren jag svarade på så hade jag packat jättefint kvällen innan och imorse kokade jag vatten till Adam och kaffe till mig. Packade all vår färdkost plus all restmat fint i två väskor. Micke bar snällt ut dem till bilen för att sätta in vagn och bilbarnstol innan vi skulle åka.
När vi väl var på stationen så kommer han på att han aldrig satte in KASSARNA i bilen. Jag fick panik. Jag tänkte bara på Adam!! Som skulle äta 30 min in i resan. Och han kan inte äta allt nu med hans tandvärk och jag hade tänkt slippa resa mig från platsen med nykokt kaffe, frukt och skvallertidning.
Micke löste situationen med att köra till en närliggande butik och handlade lite.. Men det kunde varit bättre om han hade kommit ihåg kassarna!
Jag började storlipa och grät ända upp till perrongen, jag sket fullständigt i vad folk trodde jag var uppriven och stressad! Plus det är alltid tråkigt när jag och Micke är ifrån varandra.
Men som ni just läst, tur resan gick lätt.

Imorgon ska jag till överläkaren på Öron- Näsa & Halsavd. på sjukhuset, kl. 8.45
Sedan ska jag med Adam till hans läkarundersökning på BVC kl. 11.30.
Efter det ska jag få träffa min kära mamma och vi ska fika och fira min kusins födelsedag!

     2009-12-27  22:04:22

Bör tilläggas

Adam har som sagt nu fått fyra tänder där nere och två där uppe men fortsätter vara gnällig och sömnig.
FÖR HAN FÅR TVÅ TÄNDER TILL!! Dvs två till där uppe. Detta betyder att när han är 10 mån kommer han att ha 8 tänder. Puh, jag vill gärna att det ska ta slut någongång.

Han går fortfarande på vällingdiet, det är det ända som går ner. Dock blir han krånglig i magen..

Jag åker imorgon kl 11.39.. Ska bli intressant att åka tåg med Adam.
Jag har kommit på en smart lösning också, men det är inte säkert den funkar, men SKULLE den det vore det perfekt. Jag tänkte ta loss sittdelen till vagnen och sätta den med ryggstödet mot det bord jag hoppas vi får. Då kan Adam sitta i den (då det är två sätten bokade till oss) med spännena i. Han kan också sova bra i den. Sedan kan jag vika ner vagnstommen och trycka den mellan två sätten, ni vet dem där sättena med ryggarna emot varandra så att det blir ett bagageutrymme där emellan..
SKITSMART!!

     2009-12-27  13:57:32

Stolt dotter

Dagens HD.

Läs och avundas min mammas mod!
Hon är lite.. egen.


     2009-12-26  20:31:04

Ensam

Nu sitter jag och Adam ensam i lillstugan medan de andra roar sig..

Markus, Michaela, Tommy och Elin kom på besök och pojkarna satte sig genast och pillade med sina datorer de ska ha med sig till Åland. Det var ju mindre kul men jag och Michaela fick snacka lite med den nya tjejen, Elin. Adam fick leka med henne också och han godkände henne direkt!
Efter det skulle det åkas miniskidor bakom vår bil. Men då undrade jag hur Micke tänkt.. Jag då?

"ööh.. men vem ska ta hand om Adam", var svaret jag fick. SCHYSST!!!
Tydligen kom jag som ett paket tillsammans med Adam. Men senast jag kollade vill jag också hitta på roliga saker!

Ja, Micke skämdes direkt och jag utnyttjade situtationen. Bara för att jag inte få följa med ut i snön så ska jag få min pall eller stol i badrummet med allt krimskrams. Och det ska spelas sällskapsspel när dem kommer in i värmen igen. Sedan ska jag få min fondvägg i sovrummet också! Det gick han med på medan han skämdes!
Så jag gråter inte.

Jag sitter och skriver ner allt jag "vill ha" och sedan ska jag försöka hitta priser på internet, i butik eller på loppis för att se hur mycket jag måste spara. Jag ska sluta köpa en sak i taget och köpa allt tillsammans för att inte missta inspiration eller vision under tiden. Plus då slipper jag förlora pengar varje månad och kanske köpa något annat utan behöva ha det i bakhuvudet att nu sitter jag med en av tio saker till en vision.
Det får nog bli mitt nyårslöfte. Att bli mer ekonomisk och göra en budget.

     2009-12-26  00:11:37

Förkylning

Jag blev förkyld av detta fina men kyliga vädret. Så jag har varit hängig och snorig i 3 dagar nu. Ja, på självaste julafton också! Men det är ingen ovanlighet om man är mig. Det är ofta så att jag har diverse krämpor då.

Det var en spännande julafton. Det var första gången jag var borta på julen. Det vill säga utan min familj. Vi har inte alltid varit hemma eller på samma ställe för den delen. Men jag har aldrig firat utan mina föräldrar. Mina föredettingar har alltid varit hemma hos oss. Men nu var jag borta, men jag hade ju min lilla familj.
JAG FICK JÄTTEFINA JULKLAPPAR! Alldeles för mycket också kan jag anse.. men glad blev jag.
Adam fick en hel hög med julklappar och han gillade dem alla.

Maten var också god men jag blev faktiskt lite besviken över att det var köpemat. Jag är ju bortskämd med mormors och mammas hemmagjorda julbord. Där är köttbullarna, sillen, janssons, patéerna, grön- och rödkålen samt snapsen alltid hemmagjord iaf! När mormor levde var skinkan griljerad hemma och laxen gravad homestyle!
Sällskapet var också bra. Men Adam var lite sur.. Han ska ju ha en till tand! Så nummer 6 är uppe nu också. Nu har han fyra där nere och två där uppe.. helt sjukt. Ja, men dem säger ju att när dem väl kommer så kommer alla på en gång.

På måndag åker jag och Adam hem. Ska bli intressant. Fem timmars tåg med honom ner. Förhoppningsvis skriker han inte, då han är lite gnällig med tänderna. Jag ska iaf ge honom välling på färden ner.. det tar han ALLTID, utan gråt. Dock håller han sig inte lika länge på det men det är ju ingen fara..

Micke sitter och spelar min julklapp. Supermario till Nintendo Wii:t. I LOVE IT!!

Hoppas ni hade en trevlig jul!

     2009-12-21  17:22:45

Slöddertälje

Nu sitter jag i Slöddertälje.
Vi åkte 5.19 imorse och var framme ca. kl 11.30. Det gick som smort! Adam sov ända fram till 9.15 då fick han frukost i farten, sittades i sin stol alltså. Det gick han definitivt med på, så vi slapp stanna en enda gång under hela resan. Micke var givetvis riktigt mör när vi kom fram men han har hunnit vila två ggr redan.
Väl framme gosade Adam med sin farmor och farfar och vi bar in all packning i lillstugan. Sedan var det dopp i grytan! Det var första gången jag fick smaka det och det var riktigt gott!
Just nu sitter vi i lillstugan igen och jag har fått elda i minikaminen!! Jag är bäst på att slänga in pinnar och jag var t o m och hämtade ved. Detta kan jag trivas med. Pyssla om kaminen, få det varmt och mysigt i lilla huset.

Adam har sovit i ca. 2,5 timme nu!!! Men han har också varit vaken massor, han sov inte mellan 11-15 och det är mycket för honom. Så det blev inget mellis för honom, han ska äta om ca. 40 min men vi får se om han kan hålla sig så länge.. Han myser med mig i soffan iaf.


Jag råkade se julklapparna vi ska få från Sibyl & Bruno, det var många! :)

     2009-12-20  23:35:10

Vart tar världen vägen?

Vad händer egentligen med vår värld? Sedan när blev det så "lätt" att dö. Hur snabbt och intenstivt lever vi egentligen? Slösar vi bort våra få år i livet för adrenalin och andra kickar? Stannar vi upp för få gånger och bara är. Kan man dö nu för tiden vid 30 års ålder och säga att man levt livet eller är man fortfarande "ung"?

Brittany Murphy dog imorse av ett hjärtstillestånd i sitt och sin makes hem.

G
A
L
E
T
!

Vi fortsätter att chockas och allt jag kan säga är med en gnutta negativitet, "2009 var året det hände.."
Det var då vi förlorade 3 stora stjärnor. Har detta hänt förr? För den enda som snabbt förklarades död pga överdos är ju Heath. Nu vet vi inget om Brittany än men det är ju fortfarande bara spekulationer om Michaels död.

Tankarna går till Brittanys familj och man som får ett sådant sorgligt besked 4 dagar innan julafton.
Glöm aldrig att det finns ett liv efter döden! (För dem som lämnas kvar..)

     2009-12-20  01:04:12

NU ÄR ALLT FÄRDIGT!!

Nu har jag och Micke slagit in alla paket (ja, dina födelsedagspaket med Karin..)
Jag har hunnit städa, tvätta allt och packa min & Adams resväska, ställt fram skötväska plus blöjor i hallen. All Adams mat är redo, frysklamrarna fryses, kylväska och termosar står redo för kaffe och vatten iövermorgon.

Allt är färdigt. Förutom mäta möblerna. Då vi saknar mätinstrument. Jag ska låna det imorgon. Så får vi mäta fort som fan innan sänggående imorgon. INTE GLÖMMA!!

Imorgon går dagen nog snabbt! kl. 11 till akuten och bli 300kr fattigare, håll tummarna att det är fint i örat!!
Sedan ska jag nog snabbt hem och kolla över packningen igen, eller direkt till Karin.
Sedan efter Karin ska jag upp och hämta julmaten och sedan ner till mamma och pappa där vi ska vara resten av kvällen och fira en tidig julafton. MYSIGT!

     2009-12-19  19:56:58

YAY!




Jag slår in julklappar!! Det är det bästa jag vet. Men i år blir det inget överdrivit. Jag brukar annars gilla göra små konstverk under granen med tema på papper. Gärna perfekta rosetter och krull samt rim.
Det blir bara massor av julklappar detta året!


     2009-12-19  14:23:22

091219

Det var jättetrevligt igår!!
Jim, Jenny, Sandra och Karin var förbi för tacos-knyttis och det var superlyckat! Maten kom ganska snabbt ut på bordet och vi åt och gladde oss. Adam satt med runt bordet och töntade sig men han kommer undan med allt.
Sedan latade vi oss på soffan och skulle spela Wii, det blev mer skitsnack och skratt än Wii. Men roligt hade vi! Jim somnade en liten stund, det var han dock värd.. jobbat massa som han har gjort senaste tiden.
Lycka till med varmvattenberedaren nu, det är inget kul att duscha kallt när det är kallt ute!

Min kusin sms:ade mig i morse om en promenad och första reaktionen var att "usch, kommer jag hinna med allt här hemma?" Vi ska storstäda, slå in juklappar, packa väskorna, ner med så mkt som möjligt i bilen, mäta alla våra möbler, lägga fram kläder till hela familjen imorgon och verkligen INTE glömma något.
Men jag bestämde mig fort att det gör jag nog ändå och drog ut på en "liten promenad" som blev en promenad på 1 timme och 40 minuter. NICE! Vi vandrade runt på Adolfsberg och gissade oss fram. Jag kände igen mig lite.
Vi hann snacka en hel del och det var kul! Inte så ofta vi ses kära kusin!

Väl hemma gjorde jag brunch med Micke samt fixade en maskin tvätt och disk. Det går verkligen undan här! Jag torktumlar det sista nu och jag ska köra ett par maskiner disk till (vi har bara en liten bänkdiskmaskin). Jag ska packa sent ikväll då mycket vi ska ha med oss har jag tvättat och jag bar in hela tvättstället och ställde det i badkaret då det blir riktigt varmt där inne när man torktumlar, smart va?! Hahaha.. jag är en sådan.. husmor!

Nu ska jag surfa en liten stund och se om Adam vill somna om ca. 1 timme eller så. Då ska jag fara fram!!


     2009-12-18  17:07:30

Stressat samtal med Micke

Efter att jag rusat ifrån bloggen för att ringa Micke lät det såhär.

Micke: "Hej skatt"
Jag: "HEJ!!"
"??"
"Du har inte slutet va?! Du måste handla!!"
"Nej, jag har precis stämplat ut bara, vad behöver vi då?"
"..."
"Nå?"
"Det glömde jag bort nu"
"Bra, Frida.. då ses vi hemma!"
"Mm.. hejdå!"

Vad vi behövde var schampoo och toalettrullar. Men det fixade vi idag istället!

Ikväll kommer Jim, Jenny, Sandra och Karin hit för tacos-knyttis! :) Ska bli så mysigt att ha alla dem goa människorna runt sig nu nära jul. Vi ska spela Wii och dricka vin med. Micke slutar om 1 timme så jag hoppas han hinner dammsuga lite när han kommer hem medan jag fixar allt annat. Lägenheten i övrigt är i bra skick, dock ser vårt sovrum ut som kriget, men där ska ingen in och glo!
Nu ska jag hoppa in i duschen medan Adam sover för sista gången innan nattning ikväll.

     2009-12-17  21:02:29

Knark

Nu har jag tagit mitt första piller av antibiotikan. Ska vänta med örondropparna tills Micke kommer hem.
Jag hoppas det biter på min infektion. Jag tänker hela tiden på en framtida operation..

Karin var förbi en "liten" stund för skvaller och skitsnack. Alltid lika trevlig! Hon är världens bästa vapendragare!

Jag upptäckte att kl är redan 21 och Micke har slutat! Jag måste ringa honom så att han handlar hem saker!!


     2009-12-17  13:34:47

Hemma igen

Nu är jag hemma igen.
Men det var inget roligt på akuten.

Jag kom dit kl 9.00 och fick reda på att läkaren kommer först kl 10.00 så jag fick vänta. Jag gick upp till kafeterian och åt lite frukost. Sedan köpte jag mig en skvallerblaska som jag läste nere i väntrummet. Jag var förste man in och fick träffa en utomordentligt trevlig öronläkare, Gudrun Djurdin (tror jag.. eller Djurlin). Hyfsat ung och sprallig. Hon fick se vad som trillat ur mitt öra och tyckte det såg ut som en polyp. Mycket riktigt.
 Jag hade råkat klia loss en polyp (vilket inte är så lätt!!) och jag hade tydligen en polyp till bakom. Mer kunde hon inte se då jag hade en kraftig infektion i örat och förmodligen svamp också. JA ALLT MÖJLIGT!! Mitt öra är väldigt sjukt så hon började pensla på en massa, örondroppar, rengöring och så fick jag antibiotika och kortisondroppar på recept. Så jag ska vara helt slö av detta i 10 dagar, alltså på självaste julafton :(
De tog en odling och jag ska dit igen på söndag för att se att jag är rätt medicinerad och om det krävs mer.

Fy vad tråkigt. Jag är rädd att jag ska bli opererad igen. Det är fan inget kul med 3 veckor sakta återhämtning, det fula bandaget runt huvudet, värken i huvudet, blod och var och ha en liten knodd samtidigt! :/


     2009-12-17  08:23:35

återbesök

Nu ska jag på återbesök på akuten. Ska väcka Adam och Micke nu för jag ska klä på den lille, den store får klä på sig själv. Sedan måste vi snöa av bilen ordentligt så det inte blir som igårkväll när vi först skulle till akuten. Micke såg knappt något ut ur rutan.

Jag hade lite värk i örat inatt, har det fortfarande men tror inte det är allvarligt i den bemärkelsen. Jag är bara rädd att förlora mer av hörseln, det lilla som finns kvar alltså. Då jag inte kan använda hörapparater så blir jag liksom halv.

Nej, nu tickar klockan iväg!

     2009-12-17  00:44:25

Akuten..

Nu har vi varit på akuten. Med mig..

Karin och Patrik kom förbi innan ikväll som som Karin skriver som kommentar till mitt förra inlägg så förstörde dem hans planerade sovplan. Men det gör inget. Dock förstörde min mor det ännu mer.

Åter till akutbesöket. Efter att Karin och Patrik gått så kliade det i mitt öra. Jag skulle klia tillbaka med en tops, ut trillar en bit av mitt inneröra. Vad det är vet vi inte än. Det liknar något svampaktigt.
Hursom så började det rinna MASSA blod ur mitt öra, ner för halsen och över handfatet. Jag stoppade snabbt en handduk i örat och skrek till Micke att vi får åka till akuten. Snabbt på med kläder och overall på Adam, ringde mina föräldrar om de kunde passa Adam då jag ville ha Micke med mig in..
Vi lämnade Adam och åkte in till akuten. Väl där kom vi in efter 10 min och en sköterska tyckte det var väldigt underligt och ringde öronakut. Jag har inte ont eller något sånt men detta kan ju inte vara normalt?!
Är det en bit av min trumhinna som trillat ut? Är det ärrvävnad från mina operationer?
Jag är opererad 2 ggr tidigare i mitt öra pga infektioner. Jag miste 80% av hörseln när jag gjorde min första op. när jag var 12 år och gjorde en återuppbyggnad 2004. Dock utan lyckat resultat.

Jag var tydligen utom fara men han ville verkligen kolla vad som trillat ut.
Så jag ska dit kl. 9 imorgon bitti.

Wish me luck!!

     2009-12-16  18:05:06

Premiär

Idag premiäråt Adam macka med leverpastej och mosad banan! Det gillade han men hade lite svårigheter med tuggandet, men det ska han ju lära sig.. Det ska iaf vara den nya mellis han ska få runt 3-4 tiden.

Idag ska jag också försöka få han att inte somna mellan mellis och kvällsmaten. Det är ca. 1-1½ timme kvar innan han ska äta kvällsmat så än så länge verkar det gå bra. Han var gnällig för 45 min sedan men det gick över efter si sådär 15 min. Nu ska Micke och jag äta ungspannkaka och försöka se  lite tv.
Förhoppningsvis somnar Adam mellan 12-22 ikväll. Gör han det ska jag försöka gå upp kl 7 imorgon och väcka honom.

     2009-12-16  09:59:02

Dagarna bara går

Dagarna bara flyger förbi just nu. Det är roligt men samtidigt lite tråkigt. Det är bara 8 dagar kvar till julafton. Karin fyller år om 4 dagar - HEJA HEJA!! :) Sedan åker vi till Slöddertälje om 5 dagar. Otroligt!
Vi ska hinna slå in alla julklappar, städa, äta upp all mat i frys&kyl, mäta alla möbler för att se vilka som få plats i lillstugan inför flytten nästa år. Det kommer säkert att gå.

Adam ligger på sin filt i köket och äter på en grytlapp i sin pyjamas och jag har tunat in på SVT2 Direkt för att titta på Musikhjälpen. Det är en bra och rolig sak! Jag gillar såna intiativ. Plus alla är väl lite kära i Jason?
Musikhjälpens hemsida.

Jag vet dock inte om jag ska åka dit och kolla på lördag. Se hur dem har det i sin lilla "bur". Jag önskade iaf en låt nyss. Men at Work - Down Under. Min favorit "bli glad låt"!


Det är babycafétid idag - 13-16 och jag hoppas Adam ska somna om ca. 1 timme så jag kan diska och duscha lite. Inte samtidigt dock, fastän det skulle kunna gå :)




     2009-12-14  15:20:43

Mood board nummer 1

Jag har velat göra ett mood board länge nu. Ett verkligt mood board. Ett sådant med underbara inredningsartiklar som jag VILL och KAN köpa om jag sparar och är inriktad på dessa. Kanske blir mindre spontanköp och kanske också en samlad inspiration inför det nya hemmet, där vi kommer leva compact living (som jag också tänkte döpa om bloggen till..). Förhoppningsvis följer fler bloggen då, eftersom då får ni ju lite roligare nyheter då man inte ser er läsare lika ofta plus då ska det ju inredas igen och massa bloggande och fotograferande ska ta plats!!
Jag ska också börja sy, sticka och virka mer då Mickes mamma är ett mindre proffs på det, mer än vad man kan säga om min kära mor :) Hennes intressen ligger på annat håll.

Åter till mitt mood board. Jag har använt mig av artiklar och bilder från min favorittidning Family Living. Jag har också beslutat att dela upp mina boards till några stycken efter genre. Då det blev helt plötsligt mycket saker jag ville ha.. hahaha. Den som gapar efter mycket..

Vad tycks??


Detta är saker man kan hänga upp på väggen.
1. Årstidstavlor, 4-pack för 375 kr, forgeorge.se
2. I <3 TV affish för 150 krsammyrose.se
3. Smart häng, ca. 240 kr/st (30$), designglut.com
4. Stringhylla 3 plan (pris beror på återförsäljare), string.se




 


     2009-12-14  14:56:52

Efter Lucia

Igår lussade jag, Adam & Karin för nära och kära. Karin var Lucia, Adam var tärna och jag var pepparkakstomte.
Vi började med att väcka mina föräldrar med skönsång kl 8.00 och så fick vi vårt morgonkaffe där. Dem blev jätteglada! Sedan åkte vi vidare till Emese, Janos och Julia men Emese var och jobbade så vi fick återkomma. Då åkte vi ända ut till Össjö(!!) och lussade för en mindre irriterad Jim (irriterad på sin varmvattensberedare) och en förkyld Jenny. Dem blev också jätteglada och där fick Karin en macka, glad var hon.
Sedan efter en timme där så åkte vi in till stan igen och lussade hos Emese, Janos och Julia och där fick vi smaka ungerska julkakor! Gott!

Sedan blev det McDonalds på vägen hem och Karin gick nog rakt in i sängen och jag gosade ner mig och Adam i soffan. En fantastisk lyckad dag. Tack för att vi fick lussa hos Er!! Ses igen nästa år :)


     2009-12-12  10:33:22

Julbak

Det är den 12 dec idag. Karin ska komma förbi och baka lussekatter och bygga pepparkakshus med mig och Adam. Micke jobbar från 11 till 22.30 ikväll. Så vi kan busa hur mycket vi vill !! Det får bli vårt lilla lussevaka.
Imorgonbitti sker överraskningen. Vad berättar jag mer om imorgon :) Vissa ska ju inte få reda på det. Hihi..









Johanna P: Jo, jag är så pass överviktig att jag skulle klara kriterierna för en operation direkt (har fått ett samtal från en klinik t o m). Jag har ju försökt i flera år så egentligen.. min sista utväg börjar närma sig nu känner jag. Jag har varit med hos viktväktarna 2 ggr och dem fungerade jättebra men för dyra och jag gillar inte folket som går där eller sättet dem räknar points. Och nej, jag kan ju tyvärr inte lämna Adam med sin pappa och göra vad jag skulle velat, gå ut och gå eller springa till ett gym. Anledningen tänker jag inte ta här men jag mår dåligt över det med..

     2009-12-10  00:01:02

Buttert

Det var vägning idag. Hos mina föräldrar. Jag mår illa! Jag hade gått upp 0,2kg :( dumma vecka.
Jag är dålig. Jag rör mig inte tillräckligt men jag oorkar inte. Jag är så lat. För jag ooorkar inte ibland att krångla ner Adam i vagnen plus att Adam sover alltid HELA vägen när jag går. Vilket jag inte vill då han somnar bajssent på kvällarna då och då förstörs nästa dag. Lägenheten ser alltid ut som ett bombnedslag så när jag väl går får jag ingen lugn och ro för jag bara går och tänker på skitet som väntar där hemma.

Men samtidigt, som jag sa, jag ÄR lat. Det är därför jag väger vad jag väger.
Men skit också! Jag mår riktigt illa av att jag gått upp. Har många kg kvar.

Men jag ska följa Jennys råd och uppsöka läkare. Jag är avundsjuk på hennes operation!

     2009-12-09  12:48:20

Lost

Jag fick reda på att mitt arbete ska försvinna. Som i att hela företaget ska stänga ner. Citymail Danmark ska bli ett minne blott. Vi är 440 st som får gå den 4 jan. Så på tolvslaget detta året är jag ofrivilligt arbetslös för första gången i mitt liv. Hysat OK att det sker första gången vid 24 års ålder. Då har jag ändå jobbat på olika företag sedan jag var 17 år. Men samtidigt tråkigt, jag hade faktiskt sett framemot att jobba.

Jag går ju fortfarande på mammaledighet och hade tänkt ta min intjänade semester från 2008 i anslutning till att mammaledigheten stoppades den 22/12 2009, så jag hade väl varit tillbaka i arbetskläderna i början av feb. 2010.
Men det blir det ikke!
Jag kommer nu gå på full mammaledighet om inte slumpen, ödet eller rena rama turen skulle slå in och jag fick ett annat jobb i feb, för då skulle Micke ta ut sin föräldrarledighet.
Vi får 1 månads avskedslön efter den 4 jan, plus en gottgörelse facket förhandlat fram, sedan har jag 2 års semesterpengar (dvs ytterligare 2 månader betalda) som jag kommer få ut i en klumpsumma i slutet av januari eller februari, osäker på hur det blir. Plus att jag senare har 6-7 veckor kvar av min mammapeng att ta ut innan Adam blir 8 år.

Som det ser ut nu ska vi flytta, till Södertälje, i mars/april. För där har vi Mickes lillstuga på ca. 60 kvm för en billig peng i månaden. Micke ska börja söka jobb men jag också. Men Micke är ju därifrån och bör väl ha en hel del kontakter som han kan använda, kan jag tycka. Vilket som så ser jag fram emot en nystart deluxe.
Vi kommer leva så att säga compact living och jag ser många roliga inredningsmöjligheter i den lilla stugan vi själva bestämmer över. Vi har gott om plats för tre personer där och Adam får äntligen en trädgård att leka i till sommaren!! Vi flyttar upp när det börjar bli varmare så lilla stugan kommer ju inte kännas lika liten då man förhoppningsvis är mycket utomhus eller uppe hos hans farföräldrar (vars ytterdörr ligger ca. 20 m bort).

Detta kommer att bli bra! Jag känner det på mig.

Vi ska säga upp denna lägenheten runt årsskiftet eller slutet av januari.
Vi ska packa och hålla på dem 3 månaders uppsägning vi har plus vi ska hinna ha ett stort loppis av sakerna vi inte orkar eller har plats att ta upp! Så läs HD gott folk. Vi ska annonsera där och ha loppiset inomhus i vår lägenhet. Det kommer bli allt från barnkläder till möbler.

Jag har redan nu börjat skörda i mina inredningstidningar om coola och bra lösningar på compact living och jag måste erkänna att jag gillar det! Mycket hyllor, dold förvaring, multilösningar och tyger. Jag vet bara inte vart Adam ska ha sin lekhörna. Det får väl bli hela stugan isf.

Jag ska komponera ett moodboard så ni kan få se mina inspirationsdrömmar!

Puss

     2009-12-07  08:46:09

Godmorgon

7 dec.

Jag försökte vakna kl 7 imorse. Micke försökte hjälpa till med att lysa sin ipod i ansiktet på mig men jag somnade om. Dock började mitt alarm på mobilen tjuta kl 7.30 men jag snoozade ända till 7.50. Dock jag och Adam upp en timme och en kvart tidigare än vanligt. Vi ska sikta mot kl 6.30-7.00 så att han börjar gå och lägga sig tidigare. Just nu somnar han runt midnatt.

Idag ska jag försöka lägga upp en plan på vad jag ska göra och hur jag ska hinna allt?! Kanske ska göra lite av det imorgon med?

Mellan 8.00-12.00 ska jag försöka duscha & äta, det beror på Adams humör idag.
12.00-14.00 ska jag springa ner till stan, Lagerhaus.
14.00 kommer Karin och vi ska promenera 70-80 min.
15.30 beräknar jag vara hemma och då är också Micke hemma. Då ska jag sätta igång att baka.

Det är här det är knepigt. Jag hade velat åka till IKEA & Väla för att handla julklappar. Frågan är om jag hinner det. Jag ska till Malmö imorgon och då kanske jag skulle kunna ta det före eller efteråt.

18.00-21.00 ska vi mammor julpyssla på Familjecentralen.
Sedan ska jag sova! Om Micke är ledig imorgon. Så ska jag verkligen försöka gå upp 7.00.

     2009-12-06  21:18:23

Soon 2010

2009 börjar gå mot sitt slut,

Här är en sammanfattning av mitt 2009!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Definitivt, jag födde ett barn! :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?: Hade inga officiella.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Ja, om man får kalla sina kusiner för vänner? Alla äldsta kusinerna på pappas sida fick sitt första barn i år. Coolt va?

4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.

5. Vilka länder besökte du?: Bara Sverige & Danmark.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Svar på ett par frågor, mer egentid?

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 2009-03-22 då Adam föddes.

8. Vad var din största framgång 2009?: Låter kanske tjatigt nu men det är ju faktiskt Adam. Att föda ett friskt barn är en framgång!

9. Största misstaget?: .. det finns nog inget jag ångrar.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Nej, inget allvarligt.

11. Bästa köpet?: Vår nya bil!! Volkswagen Passat 2006, mörkbrun.

12. Vad spenderade du mest pengar på?: Just nu Adam men innan dess alldeles för mycket på mig själv och till lägenheten.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Ja, Adam. Det var lycka på högsta nivå.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Pitbull - You Know You Want Me & Beyoncé  - Single Ladies

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: GLADARE!!!! <3

16. Vad önskar du att du gjort mer?: Motionerat och sparat pengar.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Spenderat pengar och suttit framför datorn.

18. Hur tillbringar du julen?: Med Adam, Micke, hans föräldrar och syster i Södertälje.

19. Blev du kär i år?: Nej, var redan.

20. Favoritprogram på TV?: Biggest Loser, Greys Anatomy, Glee & Ugly Betty

21. Bästa boken du läste i år?: Rättelse: böcker, Sagan om isfolket

22. Största musikaliska upptäckten?: Inget nytt.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Oj, nu får jag dåligt samvete. För jag inte, men jag minns att jag fick ett wii plus!

25. Något du önskade dig men inte fick?: Tror jag inte..

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Den tillbringade jag med min nyblivna familj i Södetälje.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Nej, absolut inte!!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Mammakläder, haha.

29. Vad fick dig att må bra?: Micke & Adam.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Ingen speciell. Än de tre jag listade i min blogg för ett tag sedan.

31. Vem saknade du?: Mormor, mormor.. oh min kära mormor!

32. De bästa nya människorna du träffade?: Natalie & Emese.


     2009-12-06  17:58:22

Andra advent

Grattis på andra advent gott folk.
Nu är det bara två advent kvar. Hälften..

Jag har handlat julklapp till Adam idag. Jag har köpt två andra sedan tidigare. Eller inte endast mig, Micke är ju givetvis med på det hela. Det är bara det att pengarna är på mitt konto (så jag bestämmer lite iaf).
Det blev ett hängde med mjuka bokstäver.

(Nu ska det ju stå Adam, men dock också ett hjärta i slutet)
Köpt på Barnvänligt

Så nu är Adam julklappar färdiga. Vi vill inte handla för mycket för just nu växer han strax ur sina kläder. Han har vantar, overaller och mössor till vintern. Plus han har ju lite kläder till nästa storlek 74 också. Micke köpte presentpapper han ville att vi skulle paketera Adams julklappar i. Så sött gjort av honom. Det blir nog minsann en liten mjukis i honom. Eller om han har ätit upp en mjukis? Vilket som, jag blev lite rörd!

Jag har också handlat mamma och pappas julklappar nu. Fast jag vet inte om jag ska köpa en sak till. Sedan har jag kvar Mickes syster och Karins kvar :) Jag vet precis vad damerna ska få men måste åka iväg och inhandla det. Får nog bli på tisdag. Jag ska nog faktiskt köra till Malmö då också för att gå på Systrene Grene. Då ska jag lämna över en sak till mitt ex också. Som han ville köpa. Hmm.. denna planering låter faktiskt bra!

Jag har blivit en shopoholic nu i all julhandel. Jag hittar massor av fina inredningsprylar. Jag gillar det exentriska, retro och unika. Jag gillar stringhyllor, färger, designtyger och tapeter. Jag har också en förkärlek för prydnadssaker med stil. Som Geishorna som tar över inredningsaffärerna men också söta japanska figurer i övrigt. Sci-fi Bokhandeln har urgoa mjukisdjur så när vi åker upp dit ska jag nog besöka dem.

Nu ska jag tända andra ljuset i min osynliga adventljusstake.
6 dec. Snart Lucia.

Puss

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!