2009-08-31  21:51:09

Adams filmdebut

Adam försöker äta upp mina fingrar.     2009-08-31  13:34:51

Slem

Jag satt precis och la in en video på Adam och jag skrattar så varje gång jag tittar. Han håller på med dem mest konstiga ljuden nu. Mycket gurglande, munpruttande blandat med skrik och bara oändliga mängder av saliv!
Jag ska se om jag kan lägga upp filmen här någon gång i veckan. Jag är ju så ny på det här med att blogga! MEN, jag har nu upptäckt hur enkelt det var med hjälp av denna stilmallen att ändra header och färger. Så det ska jag försöka hinna med. Åtminstone få något som liknar mer.. mig!

Om en halvtimme kommer Karin hit, hon och jag har umgåtts mycket nu dem senaste 3 veckorna och det känns verkligen som på den gamla goda tiden. Vi var precis hela tiden, vi möttes upp i stan bara för att säga hej ibland och vi sov över hos varandra titt som tätt. Alla dessa galna fester vi gick på. PUH!
Men sedan flyttade jag till Kalmar och hon senare till Stockholm. Jag återvände till Helsingborg för 2 år sedan och hon kom tillbaka till oss nu i sommar! Så det är jättekul att ha henne nära igen!
Hon och hennes mamma ska passa Adam den 8e sep, då ska jag och Micke fira mina föräldrar 25års bröllopsdag med att gå ut och äta på restaurang. Det ska bli spännande. Första gången jag är ifrån Adam sådär..
Idag ska vi iaf titta in den fasta loppmarknade Framtid här i stan och se om vi kan fynda lite.

Min mamma kanske kommer över idag också. Det var en vecka sedan vi sågs nu, jag börjar sakna henne. Då ska vi gå igenom vår källare! Lite läskigt, för jag vet inte vad som finns där nere längre. Det är bara högar med kartonger, men det ska bli skönt att ta reda på vad som finns där.


     2009-08-30  22:01:03

Nostalgi

Jag sitter och tittar på Sagan om Ring - Konungens Återkomst som går på trean och upptäckte precis att kungen av Gondor är samma snubbe som spelar knäppgöken i Fringe, jag gillar honom jättemycket! Och han spelar bra i denna filmen med. Det var posivt överraskande då jag inte är så såld på Sagan om Ringen triologin.

Och, Micke köpte en läsk häromdagen (han jobbade ju som avd. ansvarig för dryck på ICA MAXI) som han ville jag skulle smaka. Den var god sa han. DET VAR GODARE ÄN GOD! Den smakar PIGGELIN!!!!
Schweppes Pear Lime heter den!

     2009-08-30  18:50:02

Adam är en badfantast

Nu, nu har jag inte gjort så mycket mer än suttit i vår soffa och haft huvudvärk. Jag fick en sprängade huvudvärk efter ha simmat med Adam. Så flera panodil senare så börjar den äntligen släppa!

Idag på babysimmet skulle våra små bebisar testa på att dyka! "Herregud", hörde man från mammorna i ringen. "Jojo, ni ska hålle dem såhär å så onder ytan bare..", visade vår gotländska simtränare. Och visst gick det bra! Adam stängde munnen och ögonen precis som man ska göra och blev inte rädd eller så. Jag sprack nästan av stolthet då jag såg hur dem andra barnen kämpade för att få luft igen och vissa blev livrädda. Jag led ju samtidigt med föräldrarna som såg lika livrädda ut när deras barn såg ut att dö av andnöd eller kallsup. Simläraren försäkrade om att dem har bra relflexer dem här små liven så dem hostar upp allt igen eller så kissar dem extra mycket senare idag. Vattnet åker ner i magen, inte lungorna.
Sedan skulle barnen balansera, eller lära sig balansera. Då skulle man sätta höger pekfinger mellan fötterna på dem och så dra ner dem under vattnet så att dem hade ytan i armhållorna eller mer och när man rätade ut deras ben så har dem en rolig reflex att spänna benen och spjärna emot - voilá dem balanserar med hjälp av vattnet!! Såg skitcoolt ut och visst klarade min lilla påg av det med! HEJA HEJA! Tyvärr hängde inte Julia med på varken dyken eller balanserandet. Men herregud, det är ju här hon ska lära sig det!
Nästa gång ska vi inte dit, då har vi namngivning i Södertälje och kommer inte hem förrän på kvällen. Jättesynd!

Jag är beroende igen. Jag är nere i Tradera.se-träsket igen! Jag har bara idag handlat 5 retrobrickor med 60tals mönster, 5 Erik Kold burkar, en annan svensk design plastburk, en tygpåse till förvaring med en babuschka på. Och nu övervakar jag två Anita Wangel plåtburkar med psykadeliska mönster, också 60tal.
Jag måste ju ha dem till mitt "nya" kök! Och jag har bestämt mig för att fynda allt!
Jag har just nu inte spenderat mer än 500kr, jag är överlycklig!

Och så hittade jag en underbar netbutik, www.happystor.se där är det fullt med Kitch Kitchen saker!! Jag ska inhandla hyllremsor och hyllpapper och få ett retroskafferi! Underbart!

     2009-08-30  09:36:46

Alltså.. jag är en aning kass

Godmorgon mina vänner!
Idag är det ju babysim som gäller för mig & Adam. Micke mår inte speciellt tip top så han stannar hemma, fastän han inte jobbar. Lite tråkigt tycker jag då jag hade hoppas att han kunde följa med och ta foto iaf men när man inte mår bra så är ju inte en kvalmig och klorluktfull (tänkte precis skriva kloroform.. det vore ju ett misstag) simhall det man vill uppleva. Så det bli bara jag och Adam, de två musketörerna.'

Jag var hemskt dålig på att uppdatera igår men gårdagen var väldigt lik dagen innan den (läs: förrgår). Adam var ett kinkmonster och vägrade sova efter morgonmålet. När han tillslut somnade så skulle jag duscha, klä på mig, sminka mig, fixa iordning skötväska och barnvagn. Sedan kom jag på att jag glömt klä på Adam!! Så det var ju att väcka honom igen och på snabbt med kläder och bädda ner honom i liggsitsen och be till gudarna att han somnar om! Min bön blev hörd denna gången och så bar det av till stan! Vi skulle möta upp Karin och se om vi kunde fynda lite på loppiset på Mäster Palms plats som är sista lördagen i månaden, varje månad (förutom vinteruppehållet). Jag hittade två barntavlor med motiv ur dem här Trollsagorna och en lära gå/stå "kärra" från IKEA.
Efter den lilla rundan gick vi och åt urgoda bagels och lillskiten fick också sin mjölk.
När jag och Karin sagt adjö så var det bara att rulla vidare med vagnen mot nästa möte - KAJSA! Henne har jag och Adam inte träffat på hur länge som helst. Vi tog en fika på Fahlmans tillsammans med hennes lillasyster. Gemytligt och trevligt. Vi snackade mest om jobb då både jag och Kajsa jobbar som brevbärare, hon inom Posten och jag Bring Citymail Danmark. Det fick bli en kort fika, då jag och Adam var trötta och vi skulle inom affären och handla lite också innan vi traskade hem.
Så jag var väl hemma i lägenheten runt 18 tiden och då skulle det städas lite och ätas. Sedan la jag mig mätt och belåten och lagom trött i soffan. Några minuter senare sov jag. Därav kunde jag inte uppdatera bloggen.

Men tack för igår Karin och Kajsa.

Jag sitter just nu nuduschad och tänker över om jag ska ta mig ett ryck i köket eller fortsätta slösurfa. Jag har redan hunnit köpa 5 artiklar via tradera till mitt projekt i köket. Jag har lagt bud på 2 till och överbevakar 10 st andra. Jag har kommit på vilken stil jag vill ha i köket, kitchigt retro. Färger, lagom med pastell men med mycket 60-70tals mönster.

     2009-08-28  17:57:03

Superkoll!

Det blir lite av citatdagen idag men jag kan inte låta bli och dela med mig om Mickes och mitt samtal i soffan nyss.
Micke är smalare än mig och han har alltid skämtat om att jag äter upp hans mat (såna skämt är också min humor, inget jag tar illa upp av).

MICKE: Du är hushållsgrisen..
JAG: Hushållsgris?
MICKE: Ja, vid jultid förr så gav man resterna till grisarna/grisen.
JAG: Ha.. ha.. tack! Jag kom och tänka på avfallsgrisen i The Flintstones filmen..
MICKE: Det fanns inte grisar på den tiden!
JAG: Okej, någon slags dåtidssvin då?
MICKE: NEJ! Det var en dinosauriegris!
JAG: Ha.. ha.. Okej! Men elefanten som är duschen då, dem fanns väl inte då heller?
MICKE: Men hallå.. det heter Dinofant!

Det visste jag inte. Man lär sig varje dag.

     2009-08-28  13:47:53

Samtal med min mamma

Min mamma är en intressant kvinna. Jag har upptäckt att hon är en aning knepig att prata i telefon med. För det första har hon alltid klagat på att jag aldrig ringer henne, t.ex när jag bodde i Kalmar i 1,5 år. För det andra så ringer hon själv aldrig mig - fungerar inte telefonen åt det hållet eller?

I alla fall, hon ringde mig för ca. 1 timme sedan och det var ett kort och förvirrat samtal.

JAG: Hej, det är Frida..
MAMMA: Hej, det är din lilla mamma.
(jag hör hon och andra fnissar i bakgrunden..)
JAG: Vad fnissar ni om?
MAMMA: Nej, jag förklarade bara att det luktar hemskt mycket malört här, vi har en sådan växt utanför fönstret.
(okej, vad var det roliga i det? vad har dem i kaffe på hennes jobb?)
JAG: Jaha, vad kul. Ha.. ha..
MAMMA: Jag ringde bara för att höra hur du och mitt lilla barnbarn mår.
JAG: Jo, Adam mår bra, jag nattade honom precis men jag har dock sträckt en muskel i ryggen, så jag liknar dig när du har ryggont.
MAMMA: Okej (totalt ointresserad av hur jag mådde egentligen, det var mest Adam hon var intresserad av), hur har det gått med möblerandet? (jag fick en byrå till Adams rum av henne och pappa igår)
JAG: Som sagt, jag har ont i ryggen, så jag tror inte jag lyfter några byrårer idag. Den fick stanna i hallen.
MAMMA: Okej, jaha, den passade bra i hans rum då?
JAG: Ja, nu står den ju i h a l l e n så jag vet inte riktigt än, men mitt ögonmått säger att den passar fint där inne.
MAMMA: Ska du ha hans kläder i den nu?
JAG: Nja, vi får se - vi kanske fyller den med handdukar till en början så behåller vi garderoben i serveringsgången till att ha hans kläder i.
MAMMA: Det låter bra..
JAG: ...
MAMMA: ...
JAG: Jaha, ska ni till Torekov i helgen?
MAMMA: Ja, jag och pappa åker ikväll, vi stannar nog till måndags.
JAG: Vad trevligt..
MAMMA: ...
JAG: ...
MAMMA: Ja, men nu har jag faktiskt inte tid att prata, detta är faktiskt min lunchrast. Jag har inte tid att prata hela dagen. Hejdå.
(vänta nu.. det var DU som ringde MIG och det var DU som ställde en massa frågor)
JAG: Ehm.. okej, hejdå - ha så kul i Torekov, hälsa pappa!

-klick-

     2009-08-28  09:39:21

Fjortissnack till frukost

Haha.. jag och Karin, herregud! Vi har varit vänner sedan högstadiet och vi har minsann vart fjortisar, lekt fjortisar och gjort narr av fjortisar. Men nu precis, när man tittade på vår msnruta och inte förstår snacket innan eller snacket efter så framstod vi som två riktiga mesar. Jag skrattade gott när jag läste vad vi skrivit.

Vad vi snackar om är att vi båda skall försöka hålla en pulverdiet, Naturdiets Chokladshakes. Vi började för 1 vecka sedan. Men vi har lyckats synda båda två men är in the game igen!För det andra är väl våra nickname inte dem seriösaste, men dem är våra.
kautkurt - kåtkurt & liebespuppe - tyska för knulldocka/uppblåsbar barbara     2009-08-28  08:59:14

Vet ni vad..

Jag orkar faktiskt inte göra något alls idag.
Efter ha bråkat med den smågnälliga Adam igår på både babycaféet och i Stadsparken så säger min rygg "neeeeej"! Jag har riktigt ont. Så det blir nog ingen resa till Netto för att fynda Pilatesboll och jag kanske inte orkar flytta Adams byrå helt själv. Men kl är inte ens 9.00 så vad har inte gett upp hoppet om att min energi ska komma tillbaka. Jag får väl dra ner några koppar kaffe och äta lite.

Jag tror faktiskt att jag ska gå och sätta igång kaffekokaren, skrapa ihop lite frukost och lägga mig i sängen igen.

     2009-08-27  21:08:26

150 km/h

Denna dagen har på något sätt bara flygit förbi!
Adam vaknade oerhört tidigt imorse, runt 6.00 men han ville inte ha mat förrän kl 6.30 och det fick han. Efter det vet jag inte vad som skedde med mig. Jag fick bara för mig att hinna så mycket jag bara kunde innan babycaféet öppnade kl. 9.00. Så efter maten fick Adam leka i sitt babygym lite, sedan fick när han blev trött fick han sova bredvid Micke i våra sänga. Under tiden så tog jag en dusch och kollade sedan mailen. När jag upptäckte att Adam verkade vilja sova en bra stund så fick jag den galna idéen att baka! Så fram med muffinsboken och så gjorde jag Pekan- och Sirapscupcakes. Det var riktigt enkelt och 9.05 var allt färdigt, Adam hade dock vaknat under tiden så han hann jag klä på under tiden cupcakesen stod i ugnen.
  Sedan flög vi ner på babycaféet kl 9.10 och där åt vi frukost och snackade lite sedan överraskade jag dem andra att plocka fram cupcakesen. Dem gick hem så jag funderar på att ha dem till namngivningen, jag vill dock ha 2 andra sorter också.

Efter babycaféet så ringde Karin och frågade om hon kunde komma förbi och dricka lite kaffe. Givetvis! Här är det öppet hus för den som behagar att komma. Vi hann snacka lite om allt och inget sedan när Karin gick kom nästa person, han var dock inbokad - Magnus, försäkringskillen från TryggHansa. Vi skulle prata barnförsäkringar och jag tyckte deras erbjudande var bra och slog till! Så nu är min lille soldat försäkrad till han är 25 år. Under tiden jag satt och snackade med Magnus så ringde Emese (Julias mamma) om jag ville följa med till Stadsparken och få lite sol. Absolut, min energi var inte slut än. Så när jag sa adjö till Magnus packade jag ihop mig och Adam och gick ner för att möta Emese och Julia. Vi satt och hade det bra i parken tills det började blåsa lite för mycket, då bestämde vi oss för att fönstershoppa lite med vagnarna. Det blev mer än så, jag kom hem med tre vaser i form av en större, mellan och mindre keramikflaska och ett par badbyxor till Adam och en liten tygkeps. Så nu kommer han vara fin på babysimmet på söndag.

Just nu sitter jag här i soffan med en mätt Adam och glor på TV. Jag har fått mat av Micke och jag är faktiskt riktigt nöjd med dagen och jättetrött! Micke tar ett bad och vi ska väl gå och lägga oss snart. Imorgon ska jag möblera om i Adams rum då han fick sin nya byrå idag. Sedan hade jag tänkt jag skulle hinna göra min alldeles egna mobil med pappersblommor och kaaanske åka till Netto för att handla en billig Pilatesboll. Ni får se vad som händer..

     2009-08-26  17:40:00

Danmark vs Sverige

Det är inte alltid lätt att jobba i Danmark och bo i Sverige. För två länder som bara har 5 km vatten emellansig (Helsingborg - Helsingör) och som haft så många samarbeten genom åren så är det så stor skillnad mellan de olika sektionerna inom kommunerna.
  Jag arbetar i Danmark sedan juli 2007 och betalar dansk skatt vilket betyder att jag inte har någon rätt till svenska familjeförmåner eller barnbidrag. Dock har jag rätt till danska familjeförmåner (familieydelser som det så fint heter där). Men nu arbetar min sambo i Sverige och betalar svensk skatt och har i sin tur rätt till familjeförmåner och bidrag härifrån. Summan av detta är att vårt barn har rätt till det svenska barnbidraget men ska också bli kompenserad av Danmark för dem har ett högre barnbidrag (närmare 2000kr i månaden) - för att jag betalar minsann 38% dansk skatt!
  Vi är ca. 20.000 svenskar (i år) som pendlar till Danmark var dag och det bör ju vara ett par av dem som fått barn genom åren, eller hur?
  Ändå när jag mailade min arbetskommun så blev jag vidarebefodrad och vidarebefodrad... och vidarebefodrad. Ingen ville prata med mig och ingen förstod mig. Till slut efter 2,5 månad letande efter rätt danska sektion/person så fann jag henne! Vad som krävdes var ETT ynka mail, PÅ ENGELSKA(!). Hon tog snällt emot mina uppgifter och sa att nu ligger det i Malmös FK händer. "Vad bra", tänkte jag. Men ack så fel jag kunde ha. Nu sitter jag här, med en son som är 5 månader och inget danskt barnbidrag så långt ögat kan se. Så idag ringde jag faktiskt FK och frågade om Sverige överhuvudtaget fått in mina uppgifter från Danmark och vad Malmös uppgift egentligen var. Tanten jag pratade med (dem är alltid tanter där på FK, hur gamla eller unga dem är) sa att allt den speciella sektionen för pendlare skulle göra var att sätta en OK-stämpel på mina papper och skicka tillbaka det. Ska det ta 1,5 månad? Dem ska inte ens ta beslutet i frågan! Då kan jag förstå det tar tid. Allt de ska göra är att öppna ett kuvert, titta och läsa, kanske be någon annan läsa eller översätta och sedan godkänna det och skicka tillbaka. Det tar för övrigt 1-2 dagar extra att skicka brev till Danmark, inte 1,5 månad!
Hon verkar själv förundrad och skickade ett meddelande till dem att jag ville veta mer. Så nu ska dem ringa mig.

Adam är precis matad och ligger i sitt babygym och kvittrar. Han har börjat hasa sig bakåt. Han rullar över på mage och sedan sätter han ändan i vädret och trycker ifrån med armarna.
  Vi fick oväntat besök av Jim och Jenny, väldigt trevlig. Jag syndade tillsammans med dem och åt lite kebab - thank you, come again!
  Efter att dem hade åkt gick vi ner (vi bor i samma byggnad som BVC, Distrikssköterskan och Familjecentralen) till babycaféet där det var fullt med mammor, pappor och barn. Julia och hennes mamma var där naturligtvis och jag la Adam brevid Julia på lekfilten. Först upptäckte jag och Emese (uttalas Emeshe) att vi klätt våra kära små barn lika. Julia hade en grön body och vita byxor och Adam hade en vit body och gröna byxor. Sedan när dem legat där ett tag, Adam på rygg och Julia på mage så rullade Julia mot Adam och så låg dem så, som skedar. Min son skedade med en tjej! Vi hann dock inte ta foto på detta men vi och dem andra fick sig ett gott skratt då dem små liven såg ut som om ett litet par.

     2009-08-26  10:14:44

God morgonHär sitter jag i vår tomma, stora lägenhet och dricker mitt morgonkaffe och ska snart bita i mitt äpple. Jag har suttit och bläddrat igenom min muffinsbok efter smarriga recept jag vill pröva till namngivningen här i Helsingborg.
Adam sover sedan 30 min tillbaka och det enda som hörs är tvättmaskinen buller inne i badrummet.

För ett tag sedan, när jag satt och läste igenom anonyma som kända mammabloggar, så undrade jag var dem fick all ork ifrån. Ibland kunde man läsa ett inlägg från kl. 9.00 att dem väckt barnen, matat dem, till och med duschat dem ibland, gått ut med sopor, ätit frukost och läst tidningen ungefär. Var fick dem all tid ifrån? Hade dem mer än 60 minuter per timme eller? Hade dem kanske superkrafter?
  Jag kunde verkligen inte förstå hur dem klarade av det. Jag orkade knappt kliva upp ur sängen och jag tyckte Adam grät hela tiden och var bökig. Såhär kände jag ungefär från att Adam kom till han var 2 månader. Lägenheten, som är så fin i övrigt, såg ut som ett mindre inbördeskrig hade skördat sitt offer. Tvättkorgen var full gånger 5 och disken växte.
  Min barnmorska berättade för mig att jag led av en mindre variant av förlossningdepression. Att jag inte visste om det själv var ju skrämmande, men det tröstade hon mig om att det ofta är så. Mammor tror bara att dem är dåliga mammor istället för att erkänna att dem kanske mår psykiskt dåligt. Det är trots allt en stor förändring. Och för vår lilla familj var det mycket som händer på 1 år.
  Micke och jag träffades i April -08, i Juni -08 flyttade vi ihop och i Augusti -08 (080808) fick vi beskedet om att jag var med barn. Adam kom 1 månad för tidigt, en dag innan vår 9 månader dag som ett officiellt par. Så ni kan förstå tempot? Men sedan kan jag lugnt säga att Adam faktiskt var planerad och klart, som förstagångs föräldrar visste vi kanske inte vad vi gav oss in i, men we're still going strong. Det är såhär jag och Micke fungerar. Det ska ske här och nu!
Vi är intensiva och impulsiva.
  Jag fick ingen medicinering, för mitt fall var inte så allvarligt, men jag fick gå på mammasamtal, utan Adam, för att rycka upp mig lite. Det fungerade och efter 1 månad så var jag som en helt ny människa och mamma!
Och jag kan nu med glädje skriva att jag faktiskt har gått upp, matat Adam, gett Micke frukost på sängen, läst dagstidningen, bläddrat i min muffinsbok, handdiskat, satt in i diskmaskinen, plockat undan och satt igång en tvättmaskin innna kl 9.00! I feel great!
  Det tog mig bara 5 månader att komma hit, till denna punkt. Men jag fullkomligt njuter.

     2009-08-26  09:15:57

Babysim i bilder
     2009-08-25  09:28:19

Det blev inte mycket sömn.


Jag satt just nu och registrera mig på Bloggportalen.se. Vilken bra grej! Fast när frågorna som "Vad handlar din blogg om?" ställs direkt till en så börjar man ju själv undra. Samtidigt har man ju redan bestämt sig och börjat forma sin bloggidentitet. Men vadå? Får man inte ändra sig sen? (jo, det går..)
Fast vad svarade Kenza, Blondinbella & Kissies blogg om när dem skrev i rutan första gången? "Såhär fort kan en blondin (dock är Kenza ljusbrunett) tjäna pengar på stackars små ungdomar som bara söker efter en förebild eller idol.." Eller hade dem också en djupare mening? Kenza verkar i alla fall oerhört innovativ och designar allt som går! Blondinbella försöker mest vara ansiktet utåt åt saker och ting, men gör hon något själv? Och Kissie, hon super bara.

Adam däckade i soffan nu efter ha gnällt sedan han vaknade 7.30. Han har fortfarande feber - har haft det hela natten.
[fotnot: Nu känner jag inte dessa damer privat och detta är endast mina flyktiga tankar efter ha läst några inlägg, dem flesta på Kenzas dock, på deras bloggar. Detta är inte min slutgiltiga åsikt om dessa tjejer. Ta det med en nypa salt!]

     2009-08-24  19:33:57

Vårt kök - mitt nya projekt

   
Ingången till vårt kök. Det är väldigt stort och med lite gammeldags inredning.
Problemområdet är våra öppna hyllor som jag inte riktigt vet vad jag ska fylla med.
Jag har inte direkt ngt coolt porslin att dra fram, dock har jag hittat ett par riktigt
fina tallrikar från IKEA (hör och häpna!) som isf skulle passa bra.Det med kryss över är saker som inte står vid sin rätta plats. Så tänk bort
dem sakerna. Bland annat är det lite som fortfarande skall skruvas upp och
en skål som jag just nu använder till småkrafs.
Någon med lite tips om vad som skulle vara snyggt att ha framme?Andra änden av köket, till vänster om spisen. Detta är diskhon med disk-
maskinen. Det är vår hyresvärd (som bott i samma lägenhet) som byggt in
en bänkdiskmaskin i skafferiet. Utsikten är riktigt tråkig men ändå trevligt
med det stora fönstret som släpper in otroligt mycket ljus. Just på bilden
är det massa disk i diskhon och grytan jag kokar Adams nappflaskor i.Såhär ser det ut just nu. Väldigt öde och väldigt sparsamt. Det enda som jag
gillar är min Geisha som jag köpt på Lagerhaus. Teaskålen är framtagen
för att jag hade gäster som drack te och så den finas disken (nappflaskor).
Jag skulle vilja plantera grönt i mina vita krukor som står så fint där. Just
nu är det ett ljus i vardera för att ha ngt fint framme. Vad kan man plantera?
Helst inte kryddor, då jag inte kommer att bruka dem.Också den sista delen av köket. Där är också outnyttjad yta som jag just nu
bara fyllt med något så det inte står gapande tomt. Kokböckerna vet jag inte
om dem skalll vara i den hyllan eller kanske dem andra hyllorna?

Sedan är bordet där temporärt till vi hittar en annan lösning. Jag vill helst
ha en serveringsvagn eller liknande. Vi har ett matsalsbord plus 2 soffbord
i våra "vardagsrum". Dörren är den gamla ingången till pigkammaren som
nu är Adams rum slash gästrum - fler bilder på det kommer senare.

     2009-08-24  14:08:34

Namngivning

Jag måste förresten skriva av mig angående Adams kommande namngivningar. Ja, i flertal. Han ska ha två.
En i Södertälje, där Micke är ifrån en här i Helsingborg där vi nu bor och där jag är ifrån.
 Vi har bjudit 14 personer där uppe och 35 stycken här nere, sammanlagt 49 personer - det är egentligen galet mycket.
Förrförra helgen satt jag och min mamma och planerade hur vi skulle få plats i vår lägenhet och hur vi skulle duka. Vi lyckades nog ändå komma fram till en hyfsat vattentätt plan och vi fick tummen upp av min sambo.
Men namngivningen här nere sker inte förrän den 19e september, namngivningen där uppe sker dock snart - den 5e september. Fast där ska det vara lite mer lågmält och inte direkt påkostat.

Jag längtar dock redan! Ska bli så kul att få säga det vi ska säga och visa upp Adam för alla. Han är ju inte en bebis längre, han är numera en liten pojke.
 Det är därför min mamma kommer idag förresten, för att förbereda inför namngivningen. Vi har en stor lägenhet (118 kvm) som ska städas och vara i tiptop skick.

Just nu sitter junior och försöker bita av huvudet på Wayne i sitt Wayne & Julia vagnhänge. Han har precis vaknat från sin dvala efter sprutorna och febern har gått ner.

     2009-08-24  12:24:57

Temporär lösning

Okej, detta får bli min temporära lösning. Min temporära oas.
Då jag blev blogglös för ett par månader sedan. Så detta är permiären!

Jag bloggade innan om min graviditet som slutade i att Adam kom till oss, den 22.3 2009.
Nu är herrn 5 månader (läs: i förrgår, 22.8) och väger som ett betongblock och är vansinnigt lång!

Apropå Adam så är han min lilla minitrooper.
Idag fick han sin andra vaccination, två elaka sprutor i vardera ben.
Han pep till just när dem stack honom, lite mer vid den nya vaccinationsprutan, då det ska spänna mer. Sedan tittade han med tårar i ögonen på mig och sa, som bara jag kan höra, "nu är jag färdig mamma, nu vill jag sova..".

                                                                                         adam 2,5 månad gammal       
                                                                                   Adam 2,5 månad gammal

Han har inte velat släppa min famn sedan detta, men för ca. 20 minuter somnade han in riktigt tungt och jag kunde lägga honom ifrån mig.
 Jag önska jag kunde vara så duktig på att ta sprutor.

För släkt och vänner: så väger nu Adam 8,4kg (!!) och är 68,5 cm lång.

På dagens agenda så är det bara besök från min kära mor som väntar. Vi ska rensa lite till i vår stora lägenhet och fixa med vår källare som ska fyllas med kartonger med loppisprylar och rensas från gammal skit.

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!