2010-09-30  22:13:53

En helg kvar bara

Godkväll alla Ni underbara!

Jag har haft en fartfylld dag med gott sällskap, inspiration och fint väder.
Igår blev jag och Adam medbjudna på köttbullefest på IKEA med Lina och Alexandra med lilla C. Vilket drama det började med! Av någon anledning så hade Adam plockat ur min telefon ur skötväskan innan vi gick och lagt den på ett mycket bra ställe. Det märker jag först då bussen bromsar in vid hållplatsen och vi ska kliva på. PANIK! Men jag är inte så förälskad i min mobil så jag tänkte "det ordnar sig". Så vi avnjöt den lilla bussturen från centrum ut till IKEA med att dela på en tysk, nybakad kringla från Das Backhaus. När vi kom fram så tänkte jag först att man kanske skulle vänta utanför (jag kom tio minuter innan utsatt tid), men det var ganska kyligt så vi gick in. Där nere var det alldeles tomt och då började jag bli nervös att de kanske redan väntade på mig i restaurangen så vi gick upp dit. Men ingen var där, så vi slog oss ner och väntade. Då under tiden hade Lina och Alex anlänt till IKEA och letade och väntade på mig vid ingångarna. Komiskt och pinsamt! Men vi hittade varandra tillslut och fick tryckt i oss lite köttbullar.
Efter det goda sällskapet gick jag och Adam ensamma igenom det nya IKEA och leta inspiration och jag skrev upp allt fint jag hittade. Jag såg en smart lösning till min kökssoffa, som är vääldigt låg. De hade nämligen kombinerat tre olika sittdynor till en snygg stolklädsel. Det skulle bli ett långt inlägg om jag skrev om allt jag hittade där men det var detta med sittdynorna som inspirerade mig mest. Adam skötte sig underbart genom hela IKEA.

Jag har också fått reda på att jag gått vidare bland ett urval till ett jobb i Malmö. Jag är nu en av 33 sökande, om jag inte misstog mig i mailet. Nu väntar intervju och provanställning. Så allt kanske ändå ordnar sig.. ett jobb nästan då Adam är inskolad och färdig. Hur perfekt är inte detta? Dock är det endast deltid men det är alltid en början, eller hur? Glad är jag!

Efter denna helgen ska Adam börja på förskola. Ska bli så skoj! Han ska få andra barn att leka med, fröknar att gosa med och så mycket äventyr han kommer att uppleva. Så skönt för mig att få lite avbelastning så att jag kan vara en lugnare och gladare mamma när han kommer hem. Han kommer få sina allra första vänner där, sina allra första minnen, kan ni tänka er hur stort detta egentligen är? Superhäftigt!

Sov nu så gott och vet ni vad? Det är fredag imorgon och snart helg, det förtjänar ni!

Puss och kram

     2010-09-29  13:23:55

Och dagen fortsätter

Jag är riktigt förvånad. Idag verkar vara en riktigt bra dag, fastän jag smakar gamla mynt och blod i munnen (jag gör alltid det när jag är förkyld). Jag har faktiskt energi till att ta tag i saker. Dock har jag lagt min energi på Adam just idag, det förtjänar han. Jag väntar ivrigt på hans overall och min nya vinterjacka som är beställda! Vill inte springa ut i kylan med en förkylning i kroppen, utan varma plagg. Men vi ska ändå trotsa kyla en kort stund då jag behöver köpa lite mat och bakingredienser. Kanelbullarna jag gjorde för några dagar sedan är snart uppätna och jag älskar att baka. Har Heden här som hjälpreda, alternativ barnvakt också.
Idag ska jag försöka mig på ett Leila Lindholm recept, lyxig vetedeg med kardemumma som ska bli grunden till en mandel- och äppelkrans. Vad sägs om det, som höstfika?

Vad har ni spenderat er förmiddag på?

Kram

     2010-09-29  08:50:02

Vad händer

Godmorgon alla!

Idag är en bra dag. Idag vaknade både jag och Adam på rätt sida och jag körde igång direkt med frukost. Är på kaffekopp nummer två och börjar fundera på vart denna dagen ska gå i för riktning. Det blir nog minsann att packa lite fler kartonger, förmodligen gå igenom loppissakerna jag ska sälja på Bakluckeloppiset (om vädret är bra) på söndag. Efter att Adam har sovit middag hade jag tänkt ta en promenad och handla lite nyttosaker. Adam saknar ett par rejäla vantar. Det blir väl bra? En lugn förmiddag med en lika lugn eftermiddag.
På tors hade vi tänkt åka, om min förkylning tillåter, till IKEA med Lina, Alexandra och lille Constantine och äta köttbullar från deras Måndag till Fredag erbjudande. Man kanske skulle kunna titta in de där rummen jag blev så inspirerad av förra gången. Jag måste börja skriva en "önskelista" av vad jag behöver till enskilda rum och skriva ut cirkapris så man vet hur mycket man behöver spara. Så får man beta av ett rum i taget.

Adam står framför TVn med en blöja i famnen. Han har alltid gillat flärparna på saker, helst gosedjur då. Det har verkligen inte varit svårt att finna trygghet med honom, så fort det finns en gosig flärp (tvättlappen) på något så kan han somna in. Men just nu har han fastnat för stängningsmekanismen på blöjorna, det är som en liten flärp. När han inte har en lös blöja i famnen brukar han pilla på sin egen blöja, alltså den han har på sig. Ser riktigt roligt ut, dock blir det krångligt när han ska sova.. bökigt att få tag på sin egen rumpa och ligga bekvämt.

Igår hade jag en sådan frossa, lite på grund av förkylningen och lite på grund av att det är så förbaskat kallt i lägenheten. Vi bor i en tegel/betong grundad lägenhet med många väggar ut mot gatorna, så väggarna är iskalla plus att elementen inte är påslagna än. Så jag försökte fiska fram lite gosiga filtar till mig i soffan men vad jag egentligen hade behövt var en sån här.


{källa: Bluebox}

Istället för att bli en mumie när man behöver lägga filten över bröstkorg och axlar har den ett par användbara öppningar till armarna, perfekt om man dricker kaffe (eller snart varm choklad) och den har till och med en ficka på magen för fjärrkontrollen! Man behöver inte röra sig en centimeter. Julklapp? Ja, tack!

Tjing, tjing!

     2010-09-28  12:21:48

Klädkammaren

Jag sitter och funderar lite på min klädkammare i den nya lägenheten. Den är hyfsat rejäl, ca. 2x3 m. Just nu har den en genomgående hylla, högt, med hänganordning undertill. De som bor där nu har använt det som förvaringsutrymme och garderob. Jag vill försöka förvandla den till en walk-in closet eller dressing room. Där man kan gå in och välja kläder, smycken och skor. Jag har en bild på vad har som mall för min vison.


{källa: okänd}

Jag skulle har dock inget fönster i min klädkammare utan tänkte sätta en större byrå där men kanske en ordentlig spegel som lämpar sig för sminkning eller varför inte en fin tavla? Den ljusa och öppna känslan vill jag försöka förmedla med och byta ut den mörka färgen som fanns där nu, som får klädkammaren att påminna om ett förråd, mot just vitt. Men uppdelningen som bilden har vill jag också försöka få. Med förvaring och hyllor på ena sidan medan hänganordningen är på andra sidan, jag och Adam har inte så mycket kläder tillsammans att vi behöver fylla hela med hängare, tur det. Men så kommer det till, vad för hänganordning? Ska man köra standardiserat med hylla som har en stång imonterat eller piffa upp det? Varför inte använda sig av IKEAS lösningar (t.ex PORTIS) med två häftiga klädställningar, där har man också utrymme för skor och lådor undertill eller något egenkomponerat som att låta en silverstång hänga från taket.

 
{källa: IKEA}


{källa: okänd}


Så en hybrid mellan dressing room och walk-in closet med mycket förvaring än stora tomma ytor (som faktiskt är ganska vanligt bland de två nämnda). Det ska dock inte bli för instängt än vad det redan är. Tror ni jag klarar det? Har ni själva några klädkammardrömmar??


     2010-09-27  14:28:28

Höganäs Keramik är nostalgi!

Nu är jag där igen!

Jag vill vara med i många tävlingar. Jag läser många bloggar med stora, genomtänka och bra tävlingar. Men ibland så fångar några min blick. Som den jag skrev om nyligen, konsttrycken av en annan bloggerska. Jag har suttit och spånat med min inre inredningsarkitekt om vad jag ska fylla mitt hem med. Jag har kommit överrens om att jag gärna vill sponsra och använda mig av lokala medel.
Och idag fångade mitt öga just en sådan tävling. Lokalt, bra att ha, behövs och alldeles underbart!!

Tävlingen hålls av Jannice, som själv är verksam i Helsingborg och bor bara ett stenkast från mitt föräldrarhem. Hon är licencerad Feng Shui-konsult och har ytterligare en blogg om detta.


     2010-09-27  12:19:06

Jag hjärta miljön

Tittut i stugan!Har ni fått den nya telefonkatalogen? Förhoppningsvis INTE, då den är miljöförstörande, men ändå..
Men nu har de finurliga säljarna på Eniro gått och blivit lite paradoxala men ack så bra initiativ! De har lagt lite extra glöd och eftertanke i de nya katalogerna.

Varje stad/kommun har sin egen katalog med en lokal kändis på. På kändisen finns det en fin mask. Jag undrade genast vad som menades med detta när jag tittade i min mammas katalog (hon är inte så glad i det digitala än plus hennes internet i Torekov är lika med MISSLYCKAT försök) och såg inuti en uppmaning till lite bättre miljötänk!
Eniro uppmanar och inspirerar att man inte ska slänga den gamla katalogen utan göra snygga papier maché-masker av den. Vilken underbar idé! Jag visade glatt min mamma som genast ringde sin klassföreståndare (min mamma jobbar som elevassistent) och bad henne meddela barnens föräldrar att ta med sig sina gamla kataloger och ha en pysseldag! De var faktiskt riktigt snygga masker kändisarna hade på sig också, speciellt den där man gjort ögonfransar i form av de olika postkoderna.

Jag älskar miljövänliga pyssel som får en att återanvända och glädjas av vardagssaker. Barnens fantasi får ännu mer rum för utveckling. En liten fotnot är ju också att telefonkatalogernas papper är tydligen av en sådan pappersmassa att de passar utmärkt till papier mache och när man söker på telefonkatalog får man just upp tips och råd om att använda detta istället för tidningspapper.

 
     2010-09-26  11:49:08

Trött som in i Norden

Hej på Er!Kvällen blev en händelserik afton med många kramar och skratt. Vi var ca. 40-42 stycken som samlades vid Gamla skolan i Torekov. Jag har träffat alla kusiner utom en, som är ny. Ja, inte som i nyfödd eller så utan han "hittades" förra året. Det hade tydligen spekuleras i att en av min morfar bröder hade en son utanför sitt äktenskap men de visste inget om honom. Men tydligen hade Nore (som är min morfars bror) tagit sin skyldighet som far och gett honom sitt efternamn, Santesson, vilket var ganska stort på början av 1950talet, speciellt om man själv var född i 1900talets början och inte var gift med mamman. Men på något vänster hittade man honom och han fick träffa sin halvsyster och halvbror förra året. Nu fick han också se nästan hela släkten!

Adam vägrade dock att somna så vid 22:30 kastade jag in handduken och gick hem med min lilla vilding, som för övrigt somnade 10 min från att vi kommit innanför mamma och pappas ytterdörr.
Men när mamma och pappa kom hem plockade de upp Adam och tog med honom in till sig så jag fick sovmorgon och en oavbruten sömn, väldigt snällt!
Och Veronica, foton togs och kommer så snart pappa lagt in dem på datorn och i sin tur skickat dem till mig!

Allt är städat och iordning nere på Gamla skolan. Vi avnjöt en frukost där nere, vi som fixat träffen (jag räknar in mig själv för att jag "tillhör" en av festfixarna).Nu när jag, Adam och pappa ska återvända till Helsingborg ska vi inom Fleninge och plocka upp en kökssoffa jag köpt. Här är bilden från annonsen på Blocket.

Visst är den fin? Jag köpte ju 4 stycken pinnstolar på Bakluckeloppiset för några söndagar sedan och då tändes min törst för en hederlig kökssoffa. Som också underlättar det lite för när Adam ska sitta vid bordet och vill sitta själv, för han är och klättrar på stolar nu och har ibland fått äta sittandes själv men han kasar runt och så.

För att avsluta helgen här hos mina föräldrar så tänkte jag klistra in en bild på min underbara och ståtliga son som i sin glans vinkar av morfar när han skulle till jobb i fredags. Tänk er fågelkvitter, krispig morgonluft och vi hade alla hunnit äta frukost..


Massa kramar

     2010-09-25  11:35:32

Gårdagens början

Goddagens!Igår var jag och min mamma ute och gick med Adam under tre tillfällen. De är ju så obeskrivligt vackert nere i byn. Alla de äldre husen, nybyggena är 5-10 cykeltur ut från centrum. Butikerna tillsammans med restaurangerna gör allt så gemytligt, personligt och tryggt. Jag önskar verkligen jag kan få bo här någon gång. Jag är otroligt glad över att mina föräldrar beslutade sig för att bosätta sig här efter att min mormor gått bort. För nu får Adam samma uppväxt som mig - sin mormor och morfar i sköna Torekov. Sommarlov, vinterlov, långhelger med lek, solnedgångar och glassätning!

Vad jag ville meddela med detta var att vi tog lite bilder. Det var ett bra tag sedan de dök upp bilder här, speciellt på Adam. Han är en stor kille nu. Vi var och gungade.


Eftersom vi helt plötsligt fick ont om tid får det räcka med en bild mitt i farten. Adam gillar verkligen att gunga nu, men han är inte totalt såld på det som andra barn. Barnvagn och gungor är på delad andra plats då att springa ifrån mamma, mormor, morfar och Karin är prio. 1!! "Sitta i sandlådan och leka, vad är det?" Säger bara, lycka till förskolelärare! Tur det finns en inhängad.. haha

Hoppas ni får en underbar lördag!

Här blir det en snabblunch sedan börjar kusinträffen kl. 15 och förhoppningsvis ända ut i småtimmarna. Vi är 45 stycken som kommer att dyka upp.

Kram

     2010-09-24  10:54:22

Mörning

Godmorgon/förmiddag!

Igår anlände jag till Torekov, några timmar för tidigt tydligen. Vi hade sagt eftermiddag, inte förmiddag men det blev lika bra! Så det var gos, lek och planering som stod på schemat. Adam absolut avgudar sin mormor och vill gärna vara i hennes famn hela tiden. Nu har hon dock lunginflammation och orkar inte så mycket, vilket inte lilla Adam förstår men vi kom runt det ändå.
Kvällen spenderades framför TVn när min pappa kom hem och så fick det bli en tidig kväll. Är så glad att vara här, i Torekov. Vädret är underbart och havsluften gör en gott (förutom för rynkorna?). Närodlade råvaror och skratt vid middagsbordet gör att jag inte vill åka tillbaka till stan. Och så kanske det också blir..
Vi har nämligen tanken på att köpa ett större boende och bo tillsammans, generationsboende som det så fint heter. Det betyder att jag kan få mer hjälp, mamma och pappa får mer tid med Adam samtidigt som jag kan göra "deras" sysslor. Det kommer inte finnas en lika stor ekonomisk press på någon av oss och vi kanske kan få syssla med det vi vill och drömmer om.
Det finns nämligen kanske ett Bed and Breakfast plus boende till salu i mars 2011. Så ni kan väl hålla tummarna? Som jag sagt tidigare så kommer 2011 bli mitt år! Ett företag och billigare boende vore ju guld värt i den planeringen. Vi brainstorma igår och alla önskar vi redan haft gården. Så kul!

Nu ska jag och min mamma sätta oss ner och skriva bordsplacering och påbörja vårt släktträd inför kusinträffen imorgon.
Hoppas solen skiner lika mycket på er som här!

Kram

     2010-09-23  08:36:05

Have a lovely day

Godmogon folket!

Nu ska jag och junior sätta oss ner och äta frukost sedan är det off till Torekov för avslappning, omhändertagande (om min mamma), god mat, gott sällskap och lite fest. En alldeles utmärkt hösthelg. Efter helgen är det också bara precis en vecka kvar tills min lilla påg ska börja på förskola.

Håll tummarna att jag får med mig all packning ner till bilen bara. Fyra väskor, en Adam och en barnvagn. 1,5 våning utan hiss. Jag ska testa fixa allt på första försöket! Jag är ju Hulken.Peace

     2010-09-22  18:08:16

Ljuva dofter

Jag fick energi idag! Härliga känsla! Dock kom min andningsvårighet fram istället.. haha. Om det inte är det andra så är de det första, men hellre det än vara i en dimma i huvudet.
Så jag har städat och plockat undan. Hunnit göra lunch till mig och junior och nu är middagen i ugnen.
Och till min stora lycka så har jag testat göra kanelbullar för första gången! Inte svårt alls, jag har ju dock gjort lussekatter åtskilda gånger men faktiskt aldrig kanelbullar - själv det vill säga. Så mitt kök är nu hem åt 40 nybakade och väldoftande små bullar. Eller ja, vi är minus några stycket då Heden, jag och Adam smakade på några.

Imorgon, tidigt, åker jag och Adam till underbara, oslagbara Torekov. Jag och min familj ska faktiskt diskutera en rolig och ny sak som kanske ändrar allt. Jag hoppas verkligen den nya grejen kan slå in. De skulle underlätta för oss alla! Vad berättar jag om det blir något eller inte..

Hur var er dag?

Kram
från en piggare, gladare Frida

     2010-09-22  08:52:38

Vi testar igen..

Godmorgon vänner och bekanta!


Det blev inget bak igår. Tiden räckte inte till efter att jag lagat mat plus mitt huvud känns som om det ska explodera emellanåt. Men jag hoppas att jag kan få fixa det efter att Adam har sovit, eller under tiden.

Idag står städa på schemat, för jag ska iväg imorgon på morgonen. Jag och Adam ska hälsa på min lunginflammationssjuka mamma och krya på henne lite. Sedan ska jag hjälpa till att förbereda inför kusinträffen på lördag. Det var ca. 5 år sedan jag träffade alla mammas kusiner och nästkusiner. Eftersom mamma är yngst av alla så är många av mina nästkusiner ca. 10 år äldre och de har barn som är ca. 3-8 år gamla. Men nu finns där lite yngre sysslingar till Adam. Adam är nog t o m äldst bland de "nya". Det är endast släkt från min morfars sida och han hade 6 syskon, ingen är kvar i livet, morfar som var näst äldst var den som gick bort sist. Men alla syskon hade ca. 3 barn. Så mamma har väl 17 kusiner tror jag och så kusinbarn på det och kusinbarnbarn. Fest!

Jag räknar ner till då Adam ska börja sin inskolning på förskolan. Det är nu 12 dagar kvar och det känns fortfarande lika pirrigt och spännande! Jag ska äntligen få slippa slå en knut på mig själv. Hinna  vädra, dammsuga och dammtorka så min allergi inte förstör varje morgon för mig som det gör nu. Jag orkar inget mer. Jag har alltid varit den där irriterande morgonpigga personen men när jag vaknar på mornarna nu känns det som hela mitt huvud är fyllt med vatten och att jag fått utstå flera slag mot huvudet medan jag sov. Det är hemskt!

Nu ska vi starta dagen här hemma med att få i oss lite mat och kaffe.

Vi hörs senare!
Kram

     2010-09-21  22:24:25

Kvällsinlägg

Jag sitter här nu i totalt mörker och tänkte krypa ner i min säng där min lilla prins redan sover. Han brukar sova i sin sköna spjälsäng bredvid mig men av någon anledning vill han inte komma till ro där. Han gråter fortfarande lite då och då och verkar allmänt orolig. Det är väl antingen en fas eller så mullrar det i magen.

Hade ni en fin dag idag?


Jag fick testat att göra kokt falukorv med pepparrotssås och junior älskade det! Han åt med stor aptit två portioner, bebis/barnportioner. Det var inte alls svårt att göra och jag ska definitivt testa det fler gånger. Det känns så bra att laga mat till sitt barn. Att äta detsamma och få ordentliga middagsrutiner med sköna stunder runt middagsbordet. Min familj har alltid värderat det högt och jag minns inte en enda gång då man ätit själv eller bara med en annan ur familjen. Vi satt alltid tillsammans, vare sig det var i köket, middagsbordet eller soffbordet och om det så gällde McDonalds eller söndagsstek. Det är viktigt, det är sammanhållande och kärleksfullt. Man är en familj. Nu menar jag inte att man är disfunktionell som familj om man inte har det så, alla vet att med dagens jobb, stress och utbildningar så är det svårt att få tid men då tycker jag man också ska försöka sträva efter det. Inte för att addera mer till ens stress men ändå.. kan ni förstå tanken bakom det jag skriver? Glädjen i att man vill vara tillsammans och att barnen också ska känna den drivkraften. Att när man väl får tid, njuta och vara med i samtalet runt middagsbordet, kanske bjuda på dessert just därför. Eller laga det barnen vill eller det man själv känner för att bjuda på? Att man inte direkt tänker negativa tankar som "detta var första gången denna månaden" eller "jaha, för ovanlighetens skull.." Skit i det! Man kan inte alltid få som man vill men man får inte glömma att leva i nuet. Vad är det nu Mads Mikkelsen säger i reklamen, livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns. Exakt så är det! Jag har säkert ätit middag många gånger själv, men jag minns bara de gånger jag ätit tillsammans med min familj.

Nu ska jag sluta mumla och krypa till kojs!

Tack för idag och hoppas ni sover gott och får en bra morgon.

Natti natti


     2010-09-21  14:53:21

Bakistisdag

Herregud!


Haha.. nu undrar ni nog vilket hemsk förälder jag är som dricker på en måndag! Men rubriken är bara för att förvirra er lite! Jag mår bättre nu och har därför bestämt mig för att baka idag. Det ska bli kanelbullar för hela slanten! Så jag ska bara hoppa in i duschen (med Adam, för annars kommer han in med kläder på och allt!) sedan ska vi dra oss ner till Özen livs och hitta alla ingredienser. Då får vi lite sol i ansiktet och andas frisk luft. Man blir ju inte piggare av att vara hemma, men det är nödvändigt ibland.

Till middag hade jag tänkt göra en favorit som min mormor brukade bjuda på. Kokt falukorv med pepparrotssås. Resultater får ni reda på senare ikväll. Jag har aldrig försökt mig på det tidigare men tänkte med lite mildare sås så borde ju junior också klara av att äta det.


Duschen nästa!

Kram

     2010-09-21  09:29:23

Rise and shine!

Godmorgon kära läsare!


Jag hoppas ni har sovit bättre än mig. Jag har nämligen haft en liten terrorist i min säng inatt. Jag har sedan första reklamen för det nya programmet i TV 4 Plus, Paranomal State, längtat till kl. 21 igårkväll för att sjunka ner med min kaffekopp och bli lite skrämd och fascinerad. Första 15 min gick på programmet och jag gillade utformningen. Den påminde om min gamla favoritserie Ghost Hunters som jag saknar innerligt. Men sedan började junior gråta högljutt, som om han drömt en mardröm. Jag fick sedan under programmets senare del springa in 3 gånger till och från, till slut fick jag krypa ner själv och se om han kunde somna. Så jag missade slutet. Det fick ju inte mig att somna in bättre för det. Adam somnade till slut men han skulle tvunget ligga upp mot min arm/ansikte hela natten. Vid ett tillfälle kröp han upp, likt en katt, och la sig över mitt ansikte. Så skulle han sova tydligen! Och så sov vi mellan 21.30 till 08.00 (våra rutiner ligger på 19-06). Vilken natt.
Så nu har vi fått i oss frukost och är pigga och belåtna.

Jag har ingen aning om vad vi två ska hitta på idag. Jag mår fortfarande fruktansvärt dåligt och Adam är inte så pass självgående så man kan släppa honom lös på lekplatsen, utan att jag måste jaga efter. Har ni några tips?

Ha det bra så länge!

     2010-09-20  13:02:04

Tävlingsinriktad

Jag hittade en rolig tävling på en av bloggarna jag följer - Ellas Inspiration.
Jag har ju pratat mycket om att jag letar efter konst till min nya lägenhet, gärna konsttryck och/eller posters med glada budskap eller nostalgi som får en att le. Jag vill ha färgsprakande, dekorativa och meningsfulla saker i mitt hem.


 


Ni kan ju själva gå in på sidan som samarbetar inför tävlingen - hos Studio Nele. De hade faktiskt ett par söta tavlor där. Min favorit, förutom den jag tävlar om, var den här.200kr


     2010-09-20  12:42:16

Inte bra

Tack för maten, det var gott!
Jag har nu tryckt i mig kycklingfilén som blev över ifrån igår och grönsaker, puh, dags att knäppa upp översta knappen i byxorna (bildigt talat, jag har leggings på mig).

Det var en pärs att ta sig upp för tappan idag! Jag hade 4 kassar med mat, 2 kassar frukt och grönsaker från torget och så skötväska och handväska på det. Allt skulle upp! Det var saker som skulle in i frysen, då jag mellan affären och lägenheten postat brev och gjort ett snabbt ärende, direkt! Och min kära son, som så gärna vill göra allt själv i vanliga fall helt plötsligt tappat minnet om hur man går i en trappa. Han bara lägger sig rak lång och protesterar och där står jag, svettig, sur, stressad och har huvudvärk. Så jag fick lämna honom där ("abandon ship", man överbord!) medan jag sprang upp med första lasset, hämtade andra lasset och lämnade det tredje för att ta min min totalt skrikande son som förde världens liv i trappen - stackars grannar! Så snabbt av med hans ytterkläder, ner med honom i sängen, trycka in nappen och ge honom Hello Kitty-nallen. 5 minuter senare sov han, så då var det bara att springa ner och ta sista lasset samtidigt som jag passade på att parkera barnvagnen i källaren och gå ut med soporna. Förresten, den kvarglömda tvätten fick också hänga med, på axeln. Man har inte tid att vara trött, lat eller omotiverad som ensamstående. 

Jag mår fortfarande inte bättre. Hela mitt huvud är åt skogen. Jag börjar bli snuvig nu också så jag misstänker förkylning med lite PMS vid sidan av, en härlig kombo!

Vad har ni gjort idag?Hoppas ni får en fortsatt trevlig eftermiddag!
Jag ska landa i soffan med en kopp kaffe och vänta på att junior ska vakna.


     2010-09-20  09:04:53

Dark, dark day

Idag är en sorgsen dag. Moderaterna vann.
Jag gillar det inte men får väl göra det bästa av situationen. Men jämställdhet och miljön får väl vänta 4 år till. Och får Sverigedemokraterna bestämma så ska hela genusforskningen slopas, hemska tanke! Vi är inte olika!
Men arbeta ni för kortsiktigt tjockare plånbok medan era barn, eller framtida barn lider.
Jaja, nog om politik!

Godmorgon!
Jag hoppas ni får en bättre dag än vad det ser ut som (regn och rusk). Jag och Adam står redo för att åka till Willys och handla.Föresten, ni som inte ser headern, det är pga Chrome. Endast Chrome som krånglar till det, varför vet jag inte. Kan skicka iväg ett mail till supporten på blogg.se.

Kram!


     2010-09-19  22:30:50

Sömntuta

Jag skulle jättegärna vilja orka sitta uppe och se mer valvaka men jag orkar verkligen inte.
Jag är så trött i huvudet, kroppen och har ont i magen. Inget hjälper, har tagit 5 st. ipren idag, vilket är otroligt ovanligt för mig (Karin vet!) men huvudvärken försvinner verkligen inte.

Jag tryckte i mig en kycklingfilé, gurka och "bea" till middag. Puh, en rejäl portion landade i magen.Nu säger någon att headern inte fungerar, vilket webläsare öppnar du (anonym) bloggen i?

Godnatt småttingar!


     2010-09-19  20:52:48

Hoppas det är bättre?

Nu har jag och Veronica försökt luska ut vad som var fel på designen.
Det verkar kruxa vid min signatur, så vi får se vad vi kan göra.
Men nu är den borttagen och det bör se bättre ut?
Vad säger ni?


Idag på bakluckeloppiset fann jag 2 par skor till Adam. Ett par bruna kängor, Rådis och så ett par röda TreTorn regnstövlar. Så synd att jag inte har en kamera. Jag fann också en söt liten plastburk med 60-70tals inspirerat motiv på och en riktigt gammal träbil som jag ska ha framme (ej lekas med då färgen flagnar så).
En summa på totalt 60kr. Jag är nöjd!

     2010-09-19  10:05:24

Godmorgon kära vänner

Godmorgon!
Idag verkar det bli en bra morgon. Solen skiner inte fram genom molnen men det varken regnar eller blåser ("peppar, peppar, ta i trä.."). Jag och Adam har precis duschat. Mitt lilla monster älskar att bada och/eller duscha! Han är inte heller rädd för att få vatten i ansiktet, nästan tvärtom. Dock är det lite tufft ibland då man aldrig får chansen att duscha själv. Han ska alltid vara med! Men det unnar jag honom. Stå där och kramas och skratta medan varmt vatten sprutar åt alla håll!

Jag ska snart iväg till vår söndagsrutin, bakluckeloppiset här i Helsingborg.
Det är varje söndag, fram till den 31/10 och är mellan 11-15.
Jag hoppas att jag kan möta upp Emese & lilla Julia (samt bebis nr. 2 i magen) där. Oavsett så ska jag och Adam köra ut till dem i Ekeby senare.Förresten, den fina vintagepostern som jag har i min header kan man köpa på Allposters.se. Bland massa annat! Jag ska fylla mitt hem med konst som gör en glad och som får en att fnissa.

Hoppas ni får en trevlig dag!


     2010-09-18  15:37:27

NY DESIGN!

Ser ni gott folk?
Vilken fin och ny design jag har! Den är som en vårvind, snarare höstvind, då det snart är okt.
Tack vare Veronica! Åh, så snyggt! Jag älskar den!

Nu har jag ett ordentligt ansikte utåt. Nu återstår det bara att fylla den med varma inlägg och söta bilder!
Uppe i headern ser ni ju ett av mina önskemål som tavla i hemmet, vintagepostern med propaganda från England.
Keep calm and Carry on! Suverän, snygg och så cool!


     2010-09-18  09:36:33

Förbaskade attityd!

Jag är arg. Så arg jag är.. jag knyter mina händer gå på gång att jag nu har ont i lederna.
Vill bara slå någon. Nej, jag vet vem jag vill slå men då vinner jag inte fighten!

Jag stör mig på min granne undertill.
Jesper heter han. Vad kan han vara.. ca. 35-40 år gammal och ungkarl.
Han spelar sin techno- och rockmusik (som för övrigt i smak är bra men..) SKITHÖGT! Han spelar VARJE söndag, för då är det hans tvätt- och städdag. Han spelar nästan varje dag på dagtid, med öppna fönster. Folket utanför, på gatan väljer t o m att byta trottoarsida pga ljudnivån!
Jag har ju fått min kvalsterallergi som gör att jag måste vädra ur rummet och sängkläderna varje dag men det är otroligt störande att få den där musiken rakt in i hela lägenheten på köpet!
Han har också skrivit elakta och arroganta små anteckningar i tvättstugan och han har t o m skickat en lapp till min kära, lilla, söta pappa att han inte får dra ut stolen till köksbordet på morgonen för Jesper sovrum är precis undertill. Herregud! Min pappa ska väl få kunna äta sin frukost? Och det handlar om ett ljud på några sekunder. Och nu skrev han en lapp till mig, i källaren och jag blev så förbannad att han fick en arg lapp tillbaka!!
Nu har jag också skrivit till vår hyresvärd och läst på om hyreslagen och pga jag inte kan vädra mina sängkläder i lugn och ro samt att jag inte kan natta min son kl 19 i mitt sovrum har jag lagen på min sida. Det kallas att han stör min boendemiljö och det är respektlöst!
Så jag tänker inte ghe mig. Nu ska han få!!!

För övrigt sitter jag och Veronica och pillar på min nya bloggdesign. Tjejen är ett proffs!

     2010-09-17  17:32:06

Lite bloggtorka pga idéfinurlande

Jag har haft lite bloggtorka för att jag tänkt på vad jag vill skriva.
Det är inte så att jag inte har något att skriva, utan tvärtom! Men jag är så missnöjd över hur bloggen ser ut.
Färgerna, headern och till och med typsnittet på texten.
Jag vill skriva om så mycket. Jag har ju vardagen att skriva om, jag har hela livet som ensamstående mamma att skriva om, Adam och mina vänner, inte mode - för det är jag för tjock för - får återkomma till det efter jul och så min kära inredning.

Jag tror jag lutar mot inredning, inspiration och kreativitet.
Men jag har ännu inget hem att inreda och jag har inte en kamera att fotografera mina framsteg med.
Så det blir lite svårt.
Dock SKA jag. Bara så ni vet. Detta kommer bli en blogg om mer inredning och vardag än något annat!
Blir det bra?

Jag sitter just nu och titta på konst. Jag har inga tavlor som är mig. Jag har fina tavlor och dyra tavlor men det är arv och gåvor från mina föräldrar och morföräldrar. De kanske kommer upp då jag bor i ett hus och är ca. 50+.
Just nu vill jag ha konsttryck och/eller coola posters.

Jag ska försöka visa vilka som är mina favoriter just nu men Adam ropar på mig. Han vill ha mat!     2010-09-10  11:23:29

Förskola

Idag var jag och Adam och tittade in förskolan han blivit placerad på.
Jättefin! Stor, rymlig och luftig lokal. Plats för många lekande barn, god uppsikt över alla. Bra planering, fina leksaker. Lugna förskolefröknar. Det visades sig också att en gammal klasskamrat från Högskoletiden jobbar där (jag håller tummarna att du får den där tjänsten Frida! Vi har samma namn ja!). Hennes mamma är också rektorn och min mammas gamla chef. Så ja, Helsingborg är en liten stad.
Men jag vill definitivt sätta min son där! Tydligen är det en bra blandning av föräldrar också, från folk som jobbar i andra kommuner och/eller Danmark, ensamstående ect.

Och Adam for iväg som ett skott in bland alla barnen när jag satte ner honom på golvet. Han började direkt leka och busa. Jag är så glad för att han ska få gå där. Ha en egen liten fristad från mig och hemmet.
Nu när jag är arbetslös/arbetssökande får han går där tis-tors, 8.30-13.30 vilket är underbara tider!

Jag är fortfarande i ett lyckorus. Jag ska nu sätta mig ner och skriva i alla papper, ringa ett samtal om vår läckande kran och så knopa ihop ett mail till arbetsförmedlingen om den goda nyheten! I want a job!


     2010-09-09  21:01:59

klumpsumman är lika med LYCKLIG!

Sa inte jag att allt skulle ordna sig?
Sa jag inte att allt skulle ske samtidigt? Jo, det gjorde jag!
Och se!

ADAM HAR FÅTT EN PLACERING TILL EN FÖRSKOLA!
Slottvångens Förskola, den 4/10. Det vill säga OM jag tackar ja. Men det gör jag nog.
Läget är inte supernära där jag ska flytta men det är nära allt annat i stan, där jag förhoppningsvis ska jobba sen.
Det är ett bra läge om jag skulle vilja flytta igen, det är så centralt. Inget att oroa sig över! Det är bara att dra fram cykeln på mornarna och få pusta i ca. 15 min.
Men jag är så lycklig. Så glad! Så stolt, för att "lillen" ska börja på förskola. Få utlopp för sin energi och kreativitet!
Han måste vara mäktigt trött på sin gamla mamma nu.

Och jag kan i så fall fr o m 4/10 räknas som arbetssökande PÅ RIKTIGT! Jobbmarknaden, here i come!
Det kanske kan firas med champagne på inflyttningen, för kanske, riktigt kaaanske, har både jag och Adam en stabil och trygg tillvaro då. OH HAPPY DAY!

Får man lov att gråta glädjetårar nu? Ge mig en näsduk tack!
Jag älskar livet just nu!

     2010-09-08  11:33:14

Kom igen september!

Jag vill flytta nu!
Jag vill inte bara flytta nu utan att det ska vara december nu! För då har jag förmodligen fått svar från förskolorna i stan om när Adam kan börja men om det inte är så kan det inte dröja länge till förrän jag får ett svar då "garantin" som säger att man ska få en förskoleplats inom 4 månader har som sista datum i mitten november. Sedan planerar vår familj en vinterresa till Salzburg för att hälsa på min lillebror Dennis(!), som kommer att antingen falla in under julafton eller nyår.
Förstår ni hur peppad jag är inför 2011?? Det känns som om 2010 var året allt hände men 2011 är MITT år. Då har jag förmodligen en mer stabil vardag och allt är bara så.. normalt och fint.

Jag drömmer på nätterna om hur jag ska inreda, jag går dagligen in på blocket och fantiserar om vilka möbler jag ska ha. Jag köpte nya köksstolar på bakluckeloppiset i söndags så nu saknas inte det längre, ett borde skulle dock sitta fint men har ett temporärt just nu så det krisar inte. Det kliar så förbaskat i mina fingrar!
Jag hoppas Adam kommer gilla att ha ett eget rum, fastän det kommer dröja lite innan han får sova där, skynda långsamt är lagom för en sådan lite parvel. Det blir gos i mitt sovrum till en början, men det är skönt att veta att leksakerna har ett rum.

Adam är jätteduktig med sina nya ord och om jag hade varit den där mamman som korsförhört honom dagligen och repeterat "vad heter detta?" eller "här kommer N A L L E N, kan du säga NALLEN???" så hade han säkert sagt mer, men det känns så fejkat. För det är väl självklart att Adam härmar mig men förstår han verkligen innebörden då? Jag är inte så mycket för bebisspråk heller. Han har iaf helt själv lärt sig säga "mamma", "hejdå", "titta", "ja", "nej" och "tack". Behövs inte så mycket mer när man är 17 månader tycker jag. Fast jag tror säkert han säger mer men jag har bara uppfattat detta, min dåliga hörsel är inte en bra medarbetare att förstå mummelspråk. 

     2010-09-03  11:15:03

Adams nya


Har ni sett så lik han är mig?


     2010-09-01  09:57:44

Orklös, arbetslös och snart Adamlös

Jag har totalt noll energi, ork eller motivation just nu. Jag låter allt glida förbi och lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Jag orkar inte äta eller laga mat, kläder - var är det? Jag har ju mitt sköna nattlinne att springa runt i. Fy bubblan. Såhär är det VARJE gång jag ska ha lingonveckan. Tillsammans med min allergi gör det mina mornar till rena skärselden! Jag har ont i varenda muskel, det värker i ryggen och magen och för att inte snacka om HUVUDET! Men med en Ipren och allergitabletter lugnar det sig men jag är helt mör inuti om ni förstår vad jag menar?
Jag har dock gått och fixat magiska piller (också kallat preventivmedel i folkmun) som ska försöka dämpa mina problem.

Jag vågar inte heller väga mig under tiden då jag sväller upp som bara den och vill inte bli besviken.
Men jag mätte midjan igår och nu ligger den på 100 cm, det är mycket i andras ögon/öron men för mig är det en liten vinst! Snart slipper jag vara tresiffrig överallt! Jag startade med ett midjemått på ca. 116 cm.

Idag ska jag, Adam, Karin och Heden på "invigningen" av IKEA, den börjar ju redan kl. 10 idag men Karin slutar jobba kl. 14 så då ska vi åka dit och kolla lite. Jag är så sugen på att handla lite till Adam men ska faktiskt vänta nu när vi fått glada nyheter. VI HAR FÅTT EN EGEN LÄGENHET! Vi har ju en lägenhet nu också men den är för dyr och kommer bli dyrare i januari. Så vi har hittat en mindre och en billigare.
Det blir inflytt den 1/12 och då har förhoppningsvis Adam fått dagisplats eller är redan inskolad. Så till början av nästa år är jag på G igen. 2011 får bli mitt år!


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!