2010-03-31  18:36:40

Middag ute och en öl?

Jag är så sugen på att sätta mig på någon restaurang i stan och äta. Kanske ta en öl eller åtminstone sitta och titta på folk. Men ingen kan.
Karin ska mysa med sin mamma och Maria har börjat med maten.
Vilka känner jag mer som jag vill sitta och snacka med.. Jag kände massor innan som jag var ute och åt med. Alexander och jag åt kinamat ofta. Veronica och min lillebror var jag också ut med. Sedan när man jobbade hade man inte tid eller så åt man med arbetskamraterna direkt när man landade i Sverige igen.

Hmm..


     2010-03-31  10:22:10

JAAAAAAAAAAAAAA !!!

Jag ställde mig nyss på mamma och pappas våg. Det är samma våg som visade på 119,6 kg i början av januari. Kan ni fatta hur mycket? Helt galet. Och fine, jag har varit gravid men jag vägde bara typ 106kg efter förlossningen. Jag hade rent ut sagt tryckt i mig godis och jag var tung innan graviditeten och har alltid haft dåliga vanor, men såna kan man ändra!

Och nu imorse så stod jag där och väntade på sifforna. För 1,5-2 veckor sedan stod den på 111,8 


109,0kg !!

Jag har alltså förlorat mer än 10kg på 3 månader. Det betyder att fortsätter jag såhär och successivt ökar träning och minskar allt annat så kanske jag är under 100strecket till midsommar!! Jag vill!
Så ta nu lite av min glädje och gör er dag bra!
Jag är nu under 110strecket enligt mina föräldrars våg och väntar på det officiella hos VC.

     2010-03-31  09:48:37

Se dagens ljus

Wow!
Jag gick upp 9.00. Vet ni hur lyxigt det kändes? Jag sov tills jag vaknade! Så nu är jag riktigt utvilad men usch vad jag saknar Adam såhär på morgonen. Att få kramas i sängen och snacka lite. Få ge honom välling.. nej, får inte skriva mer om det för då blir jag bara deppig. Imorgon får jag träffa min prins.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost sedan iväg och gymma.
Efter det är det städning av lägenhet som står på schemat, hela köket skulle jag vilja blåsa ut nu.

     2010-03-30  18:29:04

Ricky Martin är GAYRicky Martin, en latino lover som nu gillar andra pojkar.
Good for you! Och många bloggar, artiklar och videos säger att det spekulerats om hans sexuella läggning innan men jag har faktiskt aldrig tänkt tanken. Jag har trott han varit en löjlig one-man-boyband.

Får inte textraden "shake your bon-bon" en ny innebörd?

 


     2010-03-30  15:03:52

Jag handlar möbler på distans. Micke mmsar...

img_0484 (MMS)

Jag handlar möbler på distans. Micke mmsar bilder, jag tackar ja. Slipper man betala då också??


     2010-03-30  09:20:54

Rösta på mig!

Rösta på mig!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Trodde ni va? Att jag blivit så snygg och modell? Hahah..
Nej, men min bikini med cupcakes är het! RÖSTA VETTJA!


     2010-03-29  22:34:48

Träningsvärk!!

Usch, pi och fy vilken träningsvärk jag har i mina vrister ikväll. Jag körde ett längre gympass idag. Jag inkluderade promenadband i 30 min, snabb takt och det gillade inte mina vrister!! Frågan är om det blir bättre om man lutar bandet? Ni vet, det är ett sådant band som man kan höja framtill så det blir lite uppförsbacke.
Och det märktes att det var påsklov på gymet. Fullt med småungar (läs: 18-21 år) som occuperade maskinerna onödigt länge och dem gymade 3o3 eller 4o4 och körde långsamma reps. per set. Förstod någon?
De körde alltså 10 repetitioner per man på en maskin, alltså t.ex 10 rep. gånger 3 eller 4 pers, gånger ytterligare 3 (man kör ju oftas 10x3 på en maskin). Sedan där emellan skulle dem rätta till kläder, hår och snacka skit. Så respektlöst och jobbigt att höra och se.

Jag ökade i vikt och repetitioner idag. 15x3 kör jag nu och allt från 3-10kg mer per maskin.
Jag vill också inkludera minst 20 min promenadband alt. 15-20 min crosstrainer.
Jag vill ge allt och lite till så jag får mina drömresultat, -1kg i veckan.

Sedan har jag och mamma haft full rulle med Adam och hans dåliga mage. Vi bytar nog 8-10 blöjor istället för närmre 5. Stackars lillen. Vill att han ska bli bra nu! Ska upp till lägenheten och BVC imorn och höra lite om vad man kan tänka på. Mamma ska ju passa Adam i Torekov mellan tis-tors. Vill underlätta det för dem båda!

Jag har gjort klart ett rum i lägenheten idag! Imorgon ska jag fösa in lite saker där, som ska med upp till Södertälje efter påsk. Sedan ska skräp och loppis sorteras och köket ska packas ner. Sedan hoppas jag att jag hinner torka av skåp och hyllor i köket.


Imorgon lovar jag det kommer lite bilder på Adams 1års kalas! Pappa laddade in alla i deras sega hemmadator och raderade dem från kameran så jag måste fixa dem via den.

     2010-03-29  09:20:10

Alternativ: Städtant

Godmorgon fölket! (Ja, jag har medvetet skrivit med ö)

Det har varit en tuff natt då min ängel lider av diarré så det var nattliga blöjbyten. Det var länge sedan..
Han är inne på femte dagen nu och imorgon kontaktar jag BVC om det fortsätter. Han är frisk i övrigt! Tur det! Han hade precis lite morsekodssamtal med mormor genom toalettdörren. Så sött när han kom på att knackar man så knackade det tillbaka.

Och så till dem goda nyheterna!
ADAM KAN GÅ! Med sin lära gå vagn givetvis. Men bara sådär, över en natt, igår så gick han, flera sträckor. Helt stelbent och hackigt. Så nu ska vi öva! Så det går lättare, snart kommer han springa om mig. Ska bli spännande!


     2010-03-28  21:07:54

I wanna go.. HOME!

Sedär.. detta trodde jag aldrig skulle ske igen.

Jag bor hos mina föräldrar igen. Just nyinflyttade. Denna gången är "mitt" rum inrett med skötbord, leksakshörna och spjälsäng för junior bor ju också här, hos mormor och morfar! Nu ska det mysas, gosas och umgås varje dag tills slutet av juni då vi flyttar igen! Nästa gång blir vi nollåttor. Hua!
Så härligt att jag har sådan bra kontakt med mina föräldrar att jag kan mellanlanda hos dem utan problem.

En anonym läsare skrev till mig:

Du gumman....vad är det för viktminskningsmetod du går efter ? Jag har nämnligen en väninna som påstår som du att hon inte kan gå ner i vikt utan en magäskcs-op och påstår sig testat allt =) Men se, nu går det ju skitbra för dig så nu tänkte jag att jag skulle ge henne tips om den metoden DU går efter 0) Kram!
Jag går ju inte på någon viktminskningsmetod med ett speciellt namn eller så. Jag har helt enkelt tagit hjälp av en kostrådgivare via min vårdcentral och anser dem man har en övervikt så ska dem tillhandahålla en dietist eller kostrådgivare. Jag fick ta blod- och kissprover så att det inte skulle finnas några sjukdomar som ställde till det. Kan alltid vara bra att veta. Då ämnesomsättning och högt blodtryck kan ställa till det. Och vill din vännina ha en GP (Gastric Bypass-op) så ska hon gå via sin vårdcentral ändå så jag tycker hon ska ta kontakt med dem. Jag blev tagen på stort allvar men är det så att hon inte blir det så ring nästa och du, som hennes vän kanske kan följa med som moraliskt stöd?
Min kostrådgivning går via en sjuksköterska, alltså är det kostnadsfritt, fastän jag får konsultation, privata besök (bättre än gruppmötena på xtravaganaza och viktväktarna!) och material så jag kan inte svara på vad en dietist kanske kan kosta, någon som vet om det kostar? Sedan testar jag medicinen Xenical just nu som verkar jättebra och det är en vetenskapligt testat metod som binder fettet. Billiga tabletter må jag säga, för ens eget välmående.
Önska din vännina lycka till och hon får gärna titta in på min blogg och skriva sin mail om hon vill ha mer info från mig.

     2010-03-27  09:32:27

Adams 1års kalas!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Adams andra dag (första var födelsedagen)!!
Idag ska vi ha kalas för första gången. Första gången jag och Micke ordnar ett kalas till vår lilla groda. Ska bli så skoj! Vi blir inte 40 pers som på namngivningen utan bara 14 denna gången, intimt och bra.
Vi känner ju heller ingen i vår närmsta krets som har barn, så det är bara lilla Julia som kommer. Lite tråkigt, det blir ju inget barnkalas i den bemärkelsen, utan vi vuxna firar Adam.

Men vilket tråkigt väder vi fick! Igår var det strålande sol och varmt igen men idag regnar det. Phi!

Micke och Tommy är och lastar möbler. Jag och Adam flyttar ju denna helgen också, rörigt värre! Så nu har matbordet, en byrå, ett bord och köksskåpet åkt ner till mamma och pappa. Det står sedan mer möbler och massor av kartonger som i sin tur ska till Södertälje.
Såhär ser min skrivbordsyta ut nu, tur man bor i en gammal lägenhet med 55cm djupa fönsterkarmar.
     2010-03-26  20:25:17

Jag har blivit en arbetslös shopoholic

Jag har blivit en arbetslös shopoholic. Hur bra är det? Inte direkt, nej.
Men helt plötsligt så kommer jag i kläder jag plockar från hängarna och då vill jag automatiskt ha dem! Eller lurar jag mig själv kanske? Som jag sa till Karin idag "jag minns inte senast allt det jag tog till båset passade". Jag har innan fått kompromissa med min vikt. Jag såg tidigare ett highlight:at inlägg på blogg.se's startsida som löd "klär du dig som din musikstil?" eller liknande och jag måste ha klätt mig som de jag kommit i bara. Alltså inte alls min stil! Varken musikmässigt eller huvudtaget. Jag har haft så tråkiga kläder och ingen sammanklang. Jag har inte kunnat använda en annan kofta till en annan klänning och så vidare. Så tråkigt!!
Visst, jag väger fortfarande mycket mer än vad jag gjorde för 3 år sedan, men då hade jag knappt pengar att handla för, det har jag inte nu heller men jag har orken och viljan! Jag vill ha mönster, färger och jag vågar!! Idag köpte jag färger jag inte trott jag vågat innan. Jag köpte mönster och vågade ha kläder som kanske inte gjorde mig smalare men inte fetare heller! Den visade upp min kropp hur den ser ut nu och jag är damn proud of it!
Jag inhandlade världen finaste korallfärgade minikofta och en vågad klänning!
Dagen innan handlade jag träningskläder och jag tog faktiskt en rosa hood som promenadtröja. Så jäkla fin!! Jag har alltid velat ha något rosa, något man kan bär till vitt.

Så när jag stod där idag med alla passande plagg så fick jag välja vilka jag skulle köpa. Jag fick välja kläder, kläderna fick inte välja mig! Befriande, töntigt och alldeles underbart!

Bilder på dem kommer kanske i dagarna och en morgondagens outfit trillar nog in imorgon!
Tack för att ni läser och trevlig helg!

     2010-03-26  12:43:38

Första belöningen!

Sedär, nu har jag prickat av min första belöning på listan!
-5kg CHECK!!

Det kändes riktigt bra att vandra in på Söderpunkten (ett litet köpcentrum i södra delen av Helsingborg) här vid mina föräldrar och sätta mig i stolen hos euroNails. Hon frågade om jag ville kunna lacka hela nageln själv sen eller få en vit topp? Lacka(!), såklart, så det fick bli en genomskinlig topp.. sedan satte hon igång och klippte, filade, och körde sin lilla "sandpappringsmaskin" som brände som fasiken på just bara mina två ringfingrar! Hon frågade sen när jag satt med meterlånga naglar hur långa jag vill ha. Ganska långa, log jag tillbaka. Vadå, det är ju bara att fila ner dem senare om de skulle börja störa, men jag har haft längre naglar innan, dock inte tillsammans som jag har barn och gymar. Sedan var det att bygga en nagel, eller 10 rättare sagt och shit vad det gick undan!!
Under tiden kom Tims pappa och Nellys mamma från babycaféet förbi och tittade lite avundsjukt (ja, kanske inte pappan men saken var att jag pysslade om mig). Det är mysigt att ta hand om sig själv..

Så nu sitter jag här och knapprar på mina föräldrars dator med långa naglar som också är målade i påskens ära, mörklila!! Superhäftigt och jag har tagit bilder via iPhonen men kan inte föra in dem i mamma och pappas dator, det får bli ett MMSinlägg lite senare eller så fixar det nog sig när jag och Adam ska vandra hem igen.
Vi övernattade här, för det är så skönt att vara med mina föräldrar.
Dock var natten inget att hurra för då Adam bestämde sig för att vara cp-pigg mellan kl. 01:45-04:10 och sedan vakna kl. 06:00. Så jag var ett vrak imorse men hann vila tillsammans med Adam innan jag skulle fixa naglarna kl. 10.

Ikväll kommer Micke, gudfar Tommy och hans tjej Elin!

Uppdatering:

Här kommer mina naglar, tagen med kasst ljus via iPhonen.


     2010-03-25  13:16:53

Sommar?

Nu har våren verkligen kommit till Helsingborg!
Idag har vi 12-13 grader ute!

Så min jacka är som en smältugn! Jag borde hitta något lättare att ha på mig då jag ska promenera.
En vårjacka eller tjockare tröja? Tänker mer på att en för stor jacka (då jag hoppas inte att jag väger samma denna våren som nästa) är väl sämre än en för stor tröja som man isf kan använda som myströja?

Det var jättehärligt att gå på Väla med mamma och Micke fick sig sina födelsedagspresenter, vi lyckades också fixa lite till min bror och hans tjej och så åt vi en underbar lunch på Le Croissant, deras foccacia is to die for men idag testade jag deras kycklinggratäng och det var tråkigt att inte hela höll samma temperatur, då dem givetvis värmde på den.. men smaken var det inget fel på! Deras kålsallad och pestodressing är det godaste som finns och Micke beställer extra pestodressing när vi äter där. Mums!

Nu sitter jag och Adam och svettas i vår lägenhet.
Jag ska hinna trycka ner lite handdukar och kanske starta på att packa ner köket innan vi ska hämta mamma igen kl. 16. Då ska jag ut till Väla igen för att ta del av erbjudandet Intersport hade till medlemmar på Friskis&Svettis, 20% på allt och jag behöver två träningslinnen/t-shirts. Sedan ska jag handla för kalaset i helgen.

Jag ska servera laxbiffar med sesamrostade sötpotatis och till det blir det en wasabisås. Ett recept jag fann från min favoritbilaga Leva & Bo.     2010-03-25  09:45:42

Update

Status: Jag sitter hos mina föräldrar, nyduschad efter ett pass på gymet. Adam sover och snart ska vi iväg till Väla (ett stort köpcentrum i Helsingborg) där vi ska titta ut födelsedagspresent till Micke och luncha!

     2010-03-24  19:50:35

Tävling! ~ Vinn Nyheter från Höganäs Keramik

Jag kollade igenom mina bloggar och fick syn på ytterligare en tävling! Jag har blivit ett riktigt tävlingfreak på senaste tiden, men det har också ökat på grund av att jag följer allt fler och fler bloggar via Bloglovin.

Här kommer en underbar tävling från bloggen Henriks tankegångar.
Den där Flora muggen har jag suktat efter länge nu, jag älskar att muggens öra faktiskt är format som ett och muggen i övrigt är större och rymligare än vissa andra och jag som älskar mitt kaffe och dricker mycket ger det två tummar upp! Den nya färgen skulle passa perfekt in i den nya stilen jag tänkte försöka på i lillstugan.


     2010-03-24  19:13:10

Hahaha..

Vet ni vad som ploppade upp på min laptop då Adam råkade stoppa min iPodsladd i munnen??
     2010-03-24  17:44:49

Yes!

Vet ni vaad?!
Idag fick jag mitt första "har du gått ner i vikt?" av en som faktiskt träffar mig emllenaåt var 14e dag. Vet ni hur jäkla bra det känns? Att nu syns det för dem som träffar mig. Så jag blev så glad!
Jag har en tunikaklänning på mig just nu som satt åt lite innan som nu sitter rätt, så som den skulle ha gjort från början dock har jag ju hunnit töja ut armarna så det sitter lite knepigt där men det är ingen finklänning, bara något man drar över huvudet ibland.


     2010-03-24  11:41:36

Facebook är djävulen!

Jag loggade in på facebook nu och fick en jätteklump i halsen.
Vad jag fick se fick mig att hata facebook för en minut. Samtidigt som det visar på att livet fortsätter rulla på trots allt.

Detta var min syn:
Loo Marion Lönnroth gick bort igår eftermiddag. Hon avled bland sina nära och kära.
Hon hade aggressiv cancer och i februari gav dem henne ett 1 kvar att leva, hon fick en månad.
Hon efterlämnade älskade syskon och hennes son Alexander. Så tragiskt!!

Sorgen grep tag i mig igen, inte för att jag kände Loo på ett personligt plan utan för att jag vet vem hon är. Jag har snackat med henne, diskuterat och löst problem, via ett community (Hot-zone.se). Jag läste hennes blogg och följde hennes kamp som ensamstående mor och hur hon sakta med säkert tog sig ur sitt drogberoende och blev ren. Sedan hur kampen blev svårare med första cancerbeskedet och glädje när det var över!! Sedan slog det ner som en blixt.. Cancern var tillbaka, denna gången aggressivare.
Micke kände henne på ett bättre plan och han har väldigt jobbigt just nu.

Allas tankar går till dem som nu står utan Loo vid sin sida. Lilla Alex.

Men jag skrev ett brev till henne via facebook, då hon insjuknade rejält för 2-3 veckor sedan.

Frida Hansson den 27 februari kl. 21:26

Hej,
Jag vet att vi inte snackat mycket men jag vet också att du snackat lite med min sambo, Mikael på Hotzone.

När jag låg i sängen ikväll med vår son så kom jag och tänka på dig och lät tankarna flyga iväg med mig.
Vad jag började förstå var att det måste finnas en större mening med allt detta. Med din uppväxt, tonår, drogproblem, förhållande, ensamstående föräldrarskap och nu cancerbeskeden.

Jag kan inte påstå att jag är religiös eller troende men på något sätt vill jag säga att OM jag hade varit det och OM det nu hade funnit en Gud så förstår jag varför folk lägger sina liv i hans händer i en händelse som det här.
Det ger en ett lugn och trygghet. Det ger en ett hopp om att livet inte slutar nu. För det kan det bara inte. Inte för dig! Du som upplevt så mycket, sett så mycket och känt så mycket.
Jag skulle vilja påstå ur en troendes syn att det du är dagens samhälle Job. En individ som försökte förstå sig på men blev straffad till det yttersta för att finna svaren.
Jag skulle vilja säga att det är därför du fått uppleva detta. För dina efterlevnad skull. För dina systrar, din son och din pojkvän. Du är en person de har och kommer se upp till för alltid. Din plats i deras hjärtan är låst. Du har visat på en otrolig styrka och levansglädje och det är din gåva till dem! Deras liv kommer aldrig bli detsamma. Dem kommer att se, höra och smaka annorlunda! De kommer att uppskatta varje sekund av varandra och andra.

Det du gjort är inte förgäves. Det du berättat har uppmärksammats.
Din son kommer växa upp med en tro på att saker och ting ordnar sig till det bättre, för det kommer dina systrar se till!
Ditt arv är dig själv och det har du gjort bra!

Jag vill säga att OM det fanns en Gud så har du visat din plats i himlen med att föda en välskapt pojke, funnits där för dina systrar och vänner, tagit dig ur skiten och fått dig att må bra själv.
Det är nu det passar så bra och säga "Gud kallar sin Ängel tillbaka.." För det var så jag såg dig i mina tankar. Du har gett så otroligt mycket av dig själv att detta kan ju inte vara slutet för dina goda gärningar? Eller?
Det MÅSTE ju vara så att allt kommer att fortsätta för dig.
Livet här hos oss kommer också fortsätta.
Det kommer vara svårt, tungt och ledsamt men det kommer att fortsätta. Det finns inget annat.

Jag vill inte tro detta är sista gången jag skriver till dig och jag ber om ursäkt i förväg om du blir nere av detta brev och jag vill be dig ATT INTE GE UPP!

Kärlek
Frida

Länk till loo's blogg

     2010-03-24  08:56:28

Godmorgon mina små

Rise and shine people!Idag blir det nog en bra dag. En lugn dag.
Jag har precis gjort lite havregrynsgröt och micrat mitt kaffe (det hann svalna innan gröter var färdig).

Adam vaknade tidigt men lät mig snooza lite. Han lekte med sina leksaker vi har i sängen och gosade upp vid min sida i ca. 1 timme. Helt underbart! Han har perfekta mat- och sovvanor nu. Jag är bortskämd av mitt eget barn!
Han ska vägas, mätas och plågas lite idag. Det är 12månaders kontrollen och då ska man få en vaccinspruta. Ska bli intressant (?) och se hur han reagerar på en spruta nu, då han är lite mer tempramentsfull nu och när han slagit sig här hemma har han verkligen dragit på mistluren men de första omgångarna vaccinsprutor sa han knappt något.

Idag flyttar Karin ut. Inget kul dock. Jag har haft en otrolig tur som fått sådan bra hjälp av min BFF. Hon har verkligen ställt upp och det har varit mysigt att ha någon i lägenheten än bara mig och Adam. Jag har saknat henne varje gång hon sovit över hos sin mamma eller borta i övrigt. Du är din vikt värd i guld. I love you babe!


     2010-03-23  22:35:19

Så trött, så seg.. så ja?

Idag har det varit en dag fylld med rörelseglädje och frisk luft men nu är jag trött.
Jag har träningsvärk i mina lår och min rygg känns skör.

Men idag tränade jag först på gymet, sedan var jag och Karin ute på vår promenad på 5,5km.
Adam var med och han njöt av det fina vädret så när vi närmade oss lägenheten for vi in på den lilla lekplatsen i närheten och satte Adam i en av gungorna. Det var första gången han gick gunga och han älskade det! Han log stort och skrattade till lite.


     2010-03-22  18:22:45

Oväntade nyheter!

Jag skulle väga mig idag och jag var faktiskt inte så nervös. För det börjar kännas nu, det märks också.
Kläder sitter inte perfekt men inte alls lika tajt. Jag har mer ork och kraft till Adam och allt annat, dock har jag varit lite nere på sistonde men det hör inte ihop.
Karin och Adam följde med..

Så var det att ställa sig på vågen. För er som inte minns så stod vågen på 112,6kg för ca. 2 veckor sedan.
Trumvirvel tack!

110,8kg !!

-1,8kg på 2 veckor.
Detta känna som så jäkla bra nyheter! Det är så skönt att det verkligen fungerar. Allt det jag gör.
Och från mitten av januari till nu har jag gått ner ca. 8-9 kg och enligt vårdcentralen har jag gått ner 5,2kg sedan jag började där. Vet ni vad det betyder? Jag har spräckt mitt första delmål! -5kg har jag klarat av!
Så jag ska faktiskt unna mig min första belöning - att fixa mina naglar! Se om det kan fixas innan Adams kalas!

Heja!
Nu ska jag göra kycklingfajitas till Karin och mig!

     2010-03-22  14:44:52

Adam 1 år UNG

Idag blir Adam 1 år ung! För man kan ju absolut inte vara gammal när man fyller sitt första år. Eller hur?

Jag tänkte skriva lite om just vad som händer för 1 år sedan, när Adam kom till världen men det kan vi ta efter maten, så ingen behöver springa på toaletten om man är lite känslig i magen.. hihi!

Adam sov över hos mina föräldrar inatt och jag gick ner imorse för att sjunga och ge Adam sina paket!
När jag kom innan för dörrarna hos mina föräldrar hörde jag Adams härliga skratt och mamma och han satt och lekte fint i sängarna och som en sol sken han upp när han fick syn på mig! RED ALERT - mammahjärta smälter!
Så vi pussades lite och sedan ringde jag Micke som fick nyvaket gratta Adam och sedan var det paketöppning!!

Av mamma och pappa fick han:Från mig och mamma fick han:Och de två hemliga paketen från Kanada:
En Olympiska Spelen-tröja, köpt i Kanada!! Så jäkla cool! Den är ifrån mammas kusin (som dock är mer som min kusin pga det är så stor ålderskillnad mellan mamma och Toby)

.. och från Salzburg:LEDERHOSEN!! Hur häftigt är inte det? Denna är ifrån min lillebror som bott i Salzburg snart 1 år. Äkta kalvskin och söt skjorta till!


     2010-03-22  09:58:28

No subject1

img_0425 (MMS)

Idag fick Adam öppna massa paket och han fick ytterligare ett mystiskt paket, denna gången från Salzburg! Vad kan det vara? Det får ni se när vi kommer hem ifrån matbutiken!


     2010-03-21  16:53:21

Svett, sår och tavlor

Denna dagen har gått i ett!!

Adam vaknade kl 6.15 (?????) imorse, tidigaste ever! Men kanske det var för att han somnade kl. 19.20? Ja, det var det nog minsann, härligt! Det är dessa tiderna jag vill se på hans sovvanor och nu undrar ni vad jag är för en självplågare som vill gå upp så tidigt på mornarna, men det är inte så farligt! Jag gick upp kl. 4.30-5.00 när jag jobbade för Cityfail i 2½ år. Sedan är det härligare med tidigare morna så att man får sin egentid på kvällarna då man kan avnjuta en ordentligt middag med nära och kära och se 21.00 filmen på tv utan barnjoller och skrik. Sedan vad ska man egentligen göra upp längre än 22-23 på vardagar? Speciellt inte när det är förskola och plugg som är min närmsta framtid.

Vi lekte iaf fall massor och stökade ner rejält här hemma, men det var för att Adam skulle bli hämtad av mina föräldrar i eftermiddag och övernatta där, så jag ville ju träffa honom lite innan dess. Så det var 100% lekstuga och galenheter här i förmiddags sedan var det lunch och strax där efter kom min mamma förbi och hämtade Adam.

Efter det har jag satt igång och packa, packa och packa!

Såhär tråkigt och tomt ser det ut i vår matsal (vardagsrum nr. 2).

  Och fler kartonger ska det bli!!!

Förresten, vad lyssnar ni på för musik t. ex när ni storstädar eller gör något liknande?? Jag har så få låtar på min Spotify att jag gärna tar emot lite rekommendationer. Själv spelas Aerosmith högt och mitt älskade undergroundband Thunder!

 


     2010-03-20  18:01:47

Kommit hem

Nu är jag och Adam hemma från Julias 1års kalas.

Vilka fina presenter hon fick! Hon blev också jätteglad för det hon fick ifrån oss. Det var dundergod mat och tårtan var jättecool! Vi var ca. 25 pers som var där och många barn så det var sorl och skrik lite om varannat. Emeses familj är jätteomtänksamma och jag känner mig så välkommen och dem gillar Adam och han gillar dem tillbaka, speciellt Emeses bror Ede med den stora mustaschen.

Nu ska jag varva ner och inte göra så mycket mer för lägenheten är städad sedan igår och imorgon ska jag packa då mamma och pappa kommer och hämtar Adam.När de vuxna äter tårta så får barnen bröd. Kändes ju lite fuskigt men det är så hemskt mycket socker i tårtor, speciellt såna födelsedags/specialtårtor så jag väntar faktiskt med att ta Adams tårtoskuld till hans egen tårta.

Jag fick lite(?!) med mig hem.


     2010-03-20  08:09:56

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott! Det har faktiskt jag!
Nu sitter jag här med en rykande het kopp kaffe, med lite kanel i. Visste ni att kanel öka förbränningen? Så det är utmärkt att hälla på lite i kaffebryggaren (precis så det täcker kaffepulvret) eller på filen, yoghurten och havregrynsgröten! Jag har det på båda!

 Min fina morgonustyrsel är en gammal rosa, tjock badrock från Hemtex, men den är underbart skön och varm!
Sedan är koppen från Filippa K.

(Nej, min mun ser inte ut sådär alltid..)

 


     2010-03-19  18:50:02

Tävling!

Jag smet in på Egoinas blogg och såg denna underbara tävling.
Tänkte delta med motiveringen:

"Det finns inte många tjockisar med dålig klädsmak som skulle kunna lägga ut dagens outfit. Jag känner mig träffad att göra ett slag i saken och visa att alla kan inte passa i allt men man försöker åtminstone? Eller så kan jag ju alltid fotografera min lilla Adam och vad han hittar på med för bus!"


Jag lovar härmed:
Jag ska försöka göra en Kenza (uppdatera morgonbilder med "knullrufs" och en kaffekopp).
Jag ska försöka göra en Blondinbella (dagens outfit med en snygg handväska - jag äger dock bara en).
Jag ska försöka göra en Lilla Gumman (videoblogga om olika prylar jag får hem med posten)
Jag ska försöka göra en Foki (och fotografera allt jag äter).
Jag ska försöka göra en Simplicity (fotografera min inredning).

Jag ska försöka göra allt och lite till! Jag kommer i alla fall ha rätt medel att göra det med.     2010-03-19  17:37:05

Deg i hjärnan!

Jag är fortfarande inte 100%.
Det känns som om jag går omkring med ett åskmoln ovanför skallen, är det stress?
Jag har aldrig blivit sjuk av stress, men det kan man väl? Allt snack om att "gå in i väggen" och så..  Jag tror ju inte jag är så pass stress-skadad men en liten gnutta kanske.
Och så har inte solen varit framme på 3 dagar, Helsingborg kör med sin vanliga uppvärmning innan våren spricker ut för fulla muggar som resulterar i molningt och dimma! Färjorna tutar lite titt som tätt.. (så att dem inte ska krocka med varandra).

Micke är så snäll och tror jag är i klimateriet, i så fall har jag åldrats supersnabbt pga honom! Back at ya!

Förresten, jag vill bara meddela att om det hade funnits ett VM i att ha världen bästa vänner hade mitt hemmalag vunnit! Ni är så söta mot mig och det var flera som meddelade att jag varit duktig med mina femtontusen bollar i luften och att dem kan hjälpa mig med Adam! My hat goes of for you people! Ni är verkligen underbara! ♥

Igår fick förresten Adam ett mystiskt paket från Kanada! (Kanske är VMmedaljerna för världens bästa kompisar?)Sedan så har jag ju städat som en tok nu mellan 14.oo-17.oo och här ser ni min fina städ-outfit!Tunikaklänning, Indiska
Tights, Ellos
Dödskalledunsockar, Åhlens
Allt köpt för en billig peng för många år sedan, so don't try to copy me! (ironi?)

     2010-03-18  17:59:33

Smärta bakom ögonen

Jag börjar nog känna att jag är trött. Ack, så trött.
Jag skulle börja gå igenom mina kläder och efter en kvart kom jag på mig själv att fortfarande stirra på alla kläder där inne. Jag ryckte upp mig och hämtade en svart sopsäck.. den står där (läs: ligger) fortfarande, tom.
Jag orkade inte mer..

Adam är sur på mig nu också och han blev sur på päronet han fick innan.
Vi är sura och trötta båda två.
Jag ska iaf bege min in i köket och börja göra mat, få lite i magen, kyla in resten till Karin sedan sitta i soffan med en kopp kaffe. Ja, för jag orkar inte mer.
Anna kommme som sagt förbi imorgon och då kan hon ta Adam lite så kan jag koncentrera mig på att packa. Jag ska också sova imorgon när Adam sover eftermiddag, för att ha extra mycket energi till eftermiddagen!

     2010-03-18  15:45:19

Gegga

Denna dagen har varit trögflytande.
Adam sov över hos mina föräldrar inatt men det blev ingen sovmorgon för det. Jag gick upp kl. 7 för att vara på gymet kl. 8. Det går riktigt bra på gymet nu, nu har jag fått in ett tempo och tänkte faktiskt lägga till 4-5 övningar då jag har tid för det. Kommer kunna kanske vara på gymet 2 timmar när jag mellanlandar hos mina föräldrar. Då ska jag lära mig crosstrainern eller bara gå på bandet och njuta av lite musik. Få lite alone time.

Just nu försöker jag packa och städa samtidigt roa Adam. Funkar väl sådär.
Samtidigt går mina tankar till hans födelsedag om några dagar och sedan är det hans kalas som ska ordnas.
Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in i, själv.

Att koordinera två flyttar, en där jag och Adam ska och alla saker som ska vidare upp till Södertälje.
Städning av vår stora lägenhet.
Adams 1 års dag.
Adams 1 års kalas.
Träna, äta rätt och vara en glad mamma?

Jag har faktiskt lite huvudvärk över detta.
Men imorgon får jag lite hjälp av min kära kusin Anna som kommer över på fika slash barnpassning. Sedan ska faktiskt Karin vara hemma i helgen och mellan sön-mån ska Adam sova hos mina föräldrar igen. Så i början av nästa vecka ska 70% vara klart vill jag lova.

     2010-03-16  15:55:25

Blandade bilder

Här kommer lite bilder från vad som hänt nyligen!
Mycket nöje!


Adam ser inte ut som en bebis längre. Här är han finklädd inför Emeses kalas!


Min snutteplutt ♥


VÅREN HAR KOMMIT TILL HELSINGBORG! Nu finns inte ens den lilla snön som syns på bilden kvar!


Min lilla poser hemma hos mina föräldrar. Älskade ängel!


Här är en mindre gullig bild på Adam, dagen kan kastade ner mina tamponger i toaletten och blev hysteriskt arg över att han inte kunde leka med dem längre då han inte når ner till toalettvattnet, thank God!


Jag fick äntligen hem min peruk som jag köpte från Tradera!


Adam och jag är på väg till Enhörna och hälsa på Micke!


Adam och Micke leker med sänglamporna. Adam undrar hur man tänder och släcker dem.


Här är lillstugan vi ska bo i sen. Titta på all snö och tänk på att bilden tidigare här nere i Helsingborg är tagen 1,5 vecka förre denna!


Titta här vad jag köpt till Adams framtida rum! Detta var skyltningen för den nya badrumsserien inne på Lagerhaus. Jag var snabb och bokade den och hämtade den igår.


     2010-03-16  14:40:39

Adam the Diva!

Herregud!
Herregud!
Herregud!

Adam har precis gått in i en fas. Jag hoppas innerligt det är en fas, hoppas, hoppas, hoppas!
Han är sur hela tiden! Inget fungerar för den här lilla grabben.
Maten smakar skit, mamma är skit, tv: är skit, leksakerna är skit.. och så skriker han också! Bara rakt ut, en hög ton, läääänge! Det vibrerar inne i skallen på mig när han drar igång sin show.

Vad är detta egentligen?
Jag vill kalla denna fasen för BITCH-fasen. För det är så han uppför sig, på god väg till att bli en Diva.
Han gick från ängel på tågfärden hem i lördags till lucifer dagen efter.
Han är som mig, när jag ska ha mens. Överkänslig och sur. Han gråter stora, tunga krokodiltårar bara jag tittar på honom efter jag sagt åt honom. Gråt, gråt, gråt..

Så nu får jag bära omkring på honom 80% av tiden, han är tillbaka på sin välling-diet för det är det enda han vill ha, napparna är inga favoriter längre och sömn - vad är det mamma?

Hjälp mig!

     2010-03-15  10:25:10

Happy B-day!

Idag fyller Julia (Adams BFF) 1 år!


Wow, ett så kort år det har varit, fastän man gått hemma och möglat så har ju de små spirat och vuxit från bebispaket till racerbarn! Nu ska det skrikas, protesteras, lekas och läras att gå. Vilken härlig tid det är! På lördag ska jag och Adam på kalas hos Emese och Janos för lilla (läs: stora) Julia. Jag har finurlat på hennes present ett tag nu och hoppas damen blir nöjd.

Imorse så var det en trög morgon. Adam slocknade sent igårkväll men jag var uppe kl 6.45 och väckte honom. Sedan skrek han på mig tills vi gick utanför dörrarna 7.45 (ja, verkligen skrek! så sur var han för jag väckte honom) för att ta oss ner till min mamma så jag kunde träna. När vi väl kom innanför mina föräldrar ytterdörr så sken han upp som en (falsk) sol och ville leka helt plötsligt. Så elakt av honom. Jaja, tur för min mamma i alla fall.
Så iväg till träningen! Pumpa, pumpa, dricka vatten, pumpa. pumpa, streeeeeeetcha och så gå tillbaka.
Nu var denna morgonen ordnad! Adam har fått sova, jag har fått kaffe i blodet och mamma har försvunnit iväg till jobb.


Jag måste ju bara berätta en sak för er. Om min panikångest jag hade igår. Jag nådde verkligen botten och kände inte för att resa mig därifrån.
Jag har ju inte kunnat röra mig som jag velat/brukar uppe i Södertälje för att jag inte hittar bland alla småstigar där och snön ställde till det för vår "stadsvagn". Mindre kul. Sedan så åt jag otroligt mycket kolhydrater då familjen Almkvist inte gillar något annat. Men jag tänkte "min kropp får fixa 5 dagar av mindre aktivitet och lite onyttigare mat, bara jag äter tallriksmodellen och håller mig vid mina mål."
Så igår, innan jag skulle gå och lägga mig så vägde jag mig på vår ambivalenta våg där hemma (som stod på 112,9kg innan jag åkte, 0,6kg mer än VC's).

114,7 kg !!

Jag trodde jag skulle dö. Jag ville dö. Jag ville bara lägga mig ner i fosterställning och försvinna. Hur i helsefyr (som Mickes mamma så fint skriver det ibland) har jag kunnat gå upp 2kg på 5 dagar? Hur? Varför?
Så inne på msn råkade jag skylla min sorg lite på min stackars särbo som tog illa vid sig, med all rätt! Det har ju inte han med att göra egentligen. Men jag var desperat och jag kände hur min andning blev svagare.
Jag gick och la mig tidigt för jag orkade inte hålla skenet uppe, förlåt Karin.

.. Sedan ställde jag mig på vågen imorse.
112,1 kg !!
Och jag ställde mig en gång till och en gång till och en gång till, denna gång med annat underlag för att se om det blev skillnad. Nej, samma härliga tal blinkade God morgon tillbaka! Wow, så jag har faktiskt gått ner 0,8 kg? Jag tror ju inte riktigt på det men jag har i alla fall inte gått upp 2 kg! Så idag började dagen fint!

(fotnot: Ställde mig här hemma på mamma och pappas våg för första gången sedan 2,5-3 månader - då vägde jag 119,6kg enligt den vågen och vet ni vad den visade? 111,8! Så jag har på 3 månader gått ner ca. 8 kg!)

     2010-03-14  09:38:45

Back on track !

Nu är jag hemma. Eller nästan i alla fall.
Jag hann vara hemma i 10 min sedan skulle jag iväg igen för jag blev bjuden till Melodifestivals finalen av Jim och Jenny. Så det kunde jag inte tacka nej till då jag faktiskt aldrig sett en hel final förut. Så vi var uppe i lägenheten för att packa om och byta om sedan ta med oss bilbarnstolen ner till stan igen då min mamma varit så omtänksam och lämnat bilen till mig. Sedan begav vi oss till Össjö där jag nu sitter, mätt efter en stooor frukost a la Berntsenstyle.
Finalen var inte så rolig eller spännande som jag trodde det skulle vara, så jag känner inte att jag missat något de andra åren, jag lyssnar ändå aldrig på någon av "hitsen" som det blir från det där programmet. Så jag tänkte inte kommentera något mer att Dolph är het.
Sällskapet och maten var dock mycket trevligare och jag sov gott fastän jag har mindre allergiattacker mot deras söta lilla katt. Jag väser och harklar mig men det försvann när jag sov, det var ju tur det.

Efter detta ska jag till mina föräldrar i Torekov och hälsa på Bodil och äta plättar.

     2010-03-13  12:20:22

På god väg.

Nu sitter Adam och jag på tåget mot Helsingborg (eller rättare sagt Lund där vi ska byta tåg mot Helsingborg).
Det funkar minst lika bra för Adam att sitta helt själv. Han sa sina flärpar att pilla med och majskrokar i massor! Han försöker dock tjuvläsa min Allt i Hemmet över axeln på mig.. men inga kladdiga fingrar på mina tidningar!

Vi är strax i Norrköping tror jag. Så vi har många timmar kvar att slå ihjäl på tåget.
Jag fick låna med mig Mickes mini Compaq och så surfar jag via min iPhone, supersmidigt!

När vi kommer hem står lägenheten tom och vi ska nog bara sitta i soffan för att sedan ta ett ordentligt packning/städ-ryck imorgon. För om 14 dagar ska jag flytta in hos mamma och pappa.

Och förlåt ni som läser bloggen som också är bjudna till Adams 1års kalas, inbjudningarna har ännu inte kommit iväg och jag hoppas ni får dem på måndag i var fall och att ni fortfarande haft datumet i åtanke och inte planerat något då! ♥

     2010-03-12  10:09:00

Från tråkigt till roligt

Idag ska Micke ända till Borlänge för att sälja. Jag hoppas säljmötet går snabbt så att han snabbt kan komma tillbaka till Södertälje, för idag ska vi få träffa S & O samt C & A och B! Förstår ni? Hahah.. det känns så corny att använda mig av bokstäver (så bloggigt av mig!) än deras riktiga namn men jag har inte fått klartecken att använda deras riktiga namn och jag respekterar att alla inte vill synas överallt och det är första gången vi ses. Men jag ska fråga när vi ses om bilder och namn får komma upp, båda mammorna har bloggar men jag kan inte bara anta saker.
Det ska iaf ätas äppelkaka med vaniljsås eller som Micke säger "vaniljsås med äppelkaka.."

Nu kokar jag ägg och kaffe och ska snart bre en macka och fortsätta sitta framför tvn.
När Adam sedan sover förmiddag ska jag städa lite, för jag åker imorgon.. Tråkigt men det är skönt att bli av med denna snön! Jag gillar att våren kommit till Helsingborg.

Och gott folk, jag kanske flyttar upp tidigare!
Det är för att jag fått höra om ett jobb som jag är väldigt intresserad av och det handlar om heltid i ca. 1 år sedan kanske chans till extraarbete? Det enda som "krånglar" just nu är Adams dagisplatser. Men jag ska försöka ringa Helsingborgs kommun på måndag och höra om det här med "byte av Förskola", har man förtursrätt om man har sitt barn på dagis i en kommun men flyttar till en annan pga arbete? Tänker bara på att de på arbetsförmedlingen snackat så gott om att man ska försöka söka jobb utanför sin kommun och ta alla jobb som kommer ens väg.
Jag vet att är man skriven i Enhörna, som vi ska bli, så har man förtursrätt i sin tur till förskolor i Södertälje, men menas det en förtursrätt på en väntetid som ändå är 6 månader eller är det som i "du får en plats när du behöver det". Ja, det ska iaf kollas upp och så kanske jag flyttar upp i juni istället för augusti.
Det blir också då att jag slumpar Komvux och söker in på folkhögskola i Södertälje och väntar med att söka in till Ekonomiprogrammet till VT 2011. Vad säger ni?

     2010-03-11  13:22:33

Kaffe med kanel i..

Idag är det min kära älskling födelsedag! Han fyller 29 idag och det är hans sista 2:a, sedan nästa år börjar 3:orna. Jag vet han är nervös så vi får försöka förhala dagen så gott det går idag. Ni glömmer väl inte att gratta honom? Och vet ni vad jag nästan övertalat honom att göra? Starta upp sin blogg igen! Denna gången med en annan inriktning än sin (läs: tråkiga - haha) vardag. Han ska starta en outfit-blogg! Jag vet det kryllar av såna men jag kan känna att han har faktiskt något att tillföra.
Micke är inte världen pretto-face, inte speciellt smal eller överdrivet muskolös. Han är normal. Han är relativt lång och har bra passform när det kommer till kläder. Sedan är det ju ett plus att han älskar kläder (mer än mig faktiskt). Han har också fått ett nytt jobb där man måste vara lite ytlig. Så han har köpt massor av nya skjortor. Han skickar nämligen sms till mig varannan dag nästan med "dagens outfit" och han är faktiskt inte helt lost när det kommer till färger och kombinationer. Så vad säger ni? Jag hejar i alla fall på!
Sedan är han intresserad av hudvårdprodukter och hårvårdprodukter med.. så sådant kan man också ta med. I like it!

Jag längtar tills vi ska flytta upp hit nu. Då jag har åter igen fått en inspirationvåg över mig så att det verkligen kliar i fingrarna. Jag längtar efter att ta "för och efter"-bilder och lägga upp tips, råd och inspirationskällor för er. Just nu känns min blogg lite lam då jag inte direkt kan visa bilder på vad jag gör hemma nu, då allt jag gör är att packar och inget mer. Det ser ut som en rörig ungkarlslya hemma i vår stora lägenhet nu. Men det kommer bli ordning på det! Samtidigt som jag ska börja packa ner det sista hade jag tänkt måla om lite och då ska ni få vara med! Jag och Karin ska pimpa Adams spjälsäng bland annat.
Så inom kort kommer det upp lite mer bilder och efter sommaren får det blir en kompaktliving blogg istället.

För att smygstarta lite så kommer här en sak jag läste i inredningsbloggen. Detta vill jag ha ovanför Adams säng eller våran (som kommer befinna sig i samma rum dock).

                             

En tavelvägg gjord av textiler. Hur enkelt och roligt låter inte det? Man har kanske gått och suktat efter en viss textil men vågar inte köpa det som gardin eller metervara och sy kuddar av det. Eller man kanske har köpt det men tyckte inte det passa till det man tänkte. Köp IKEAs billiga ramar och fynda härliga tyger! Man kan ju ha dessa tavlorna överallt! Varför inte klippa isönder ens tonårings gamla täcke han/hon hade i sin vagga eller spjälsäng och häng som ett minne över sin säng?
Jag är speciellt glad över det då jag älskar 60- och 70-tals tyger men kan tycka det blir lite mustigt att ha det som gardin eller liknande, här har jag funnit en underbar komprimiss! Tack inredningsbloggen för inspirationen!     2010-03-10  12:29:56

What to do?

Igår gick det inte så bra att uppdatera med bilder då jag inte riktigt vet hur man gör med iPhonen och så. Innan var det så lätt att bara skicka in dem via blåtand (bluetooth). Men det finns några bilder på min bilddagbok och jag ska försöka ladda upp videon till Facebook och youtube och sedan länka in den här. Blir det bra?

Igår var jag och shoppade lite inne i Södertälje. Jag handlade present till Micke, han fyller 29 imorgon!
Sedan fixade jag mina tabletter jag fått utskrivet av Eva på vårdcentralen, Xenical. Det fungerar lite som Alli, bara att det är lite starkare och vetenskapligt bevisat. Det ska binda fettet och transportera det den naturliga vägen. Så första veckan skulle man befinna sig nära en toalett. Sedan får man material skickat till sin vårdcentral från BMI Direkt, då man ringer in sitt batchnr från produkten. Ska bli spännande!
Enligt biförpackningssedeln så om tabletterna fungerar ska dem kunna reducera min vikt med minst 5% (det handlar om 7-8kg för mig) vilket är mer än välkommet! Gör dem inte det räknas tabletterna som icke fungerande och jag ska inte äta dem mer. Spännande!

På fredag ska jag kanske få träffa Tine och hennes små troll!! Ska bli superkul!
Vi har chattat i 8 år men aldrig träffast och nu har Micke börjat att snacka med en tjejkompis till henne och vi ska då ses allihopa! Heja heja!

     2010-03-09  17:34:19

Södertäl- yeah!

Resan igår till Södertälje var full av dramatik, skratt och tårar.
Jag försökte blogga via mobilen men fattade inte hur. Tänkte lägga upp en bild men åter igen förstod jag inte. Hur gör man? Sedan filmade jag Adam och tänkte länka den på facebook men mitt nät försvann då 70% av videon var färdig. Så allt kommer in till bloggen ikväll! Om jag lyckas med det.

Jag tog tåget till Hässleholm för att byta mot Stockholm.
Hållplats nr. 2 - Ramlösa så hoppar där på en trevlig gubbe som via konduktören hör att jag är på väg mot Stockholm. Han började snacka glatt och det var en trevlig stund. Han skulle av i Norrköping och hade svårt att förstå allt jag sa, men jag tror han hörde dåligt men inte erkände det då han ville kalla Adam för David hela tiden fastän jag sa det högt och tydligt.
Lite senare hoppar en ung tjej med sin cykel på tåget och står vid oss med barnvagnar. När konduktören kommer till henne frågan han om biljetten för cykeln. Det kostar också förklarade han. Tjejen trodde han skämtade men när han sedan förklarade att det kostar en barnbiljett och krävde 32kr av henne. Inte mycket men den lilla tjejen, 16 år max, hade bara småskrammel kvar. Hon ringde sin mamma och fick veta av henne också att tydligen kostar det (mamman surfade in på skanetrafikens hemsida). Då blev hon arg och konduktören var klumpig och blev också arg. De stod där och munhöggs ett tag till slut stannade tåget och konduktören säger hårt: "Jaha, men du har ingen biljett för din cykel så du måste hoppa av här!" Varför? Det är ju i så fall bara cykeln om ska "hoppa av" och det kan man väl göra? Så får man hämta den en annan dag tänkte jag. Men tjejen blev bara ännu argare och ledsnare och snyftade "men jag känner ju ingen här och mina föräldrar har ingen bil.. detta är ju mina sista pengar och visar upp 17kr." Konduktören nöjde sig inte med dem och tänkte kasta av henne. Alla runt om satt som fågelholkar och då brast det för mig. Man kan inte kasta av en lilltjej som förklarade att hon inte har fler pengar och inte kan bli hämtad. Det är kallt och ruggigt och det är faktiskt konduktörens kollegor som gjort misstaget att låtit henne åka med cykeln innan, då hon förklarade att hon alltid tar tåget hem från skolan. De får i så fall ha bättre riktlinjer och inte låta några få åka och några inte. Denna konduktör var också ny, det märktes.
Så jag gick fram till tjejen och sa "hur mycket behöver du?". Konduktören fyllde i att 32kr för cykeln och 100kr som straffavgift. "Det tar jag.." sa jag och letade fram min plånbok. Man såg på konduktören att hans samvete hann fatt honom då en främling betalar för detta. Så han vände sig om till tjejen och sa "jag tar dina 17kr som en varning.." och gick.

Den lilla gubben som jag satt bredvid tyckte det var väldigt vänligt men jag tyckte att jag agerade långsamt. Det är så konstigt det där med goda gärningar. Det ska väl vara just det, goda gärningar, inte egoistiska gärningar? Jaja, resan gick vidare och jag snackade mer med min lilla stockholmska gubbe som var så kär. När vi väl skulle av i Hässleholm tog han mina väskor och hjälpte mig av. Ni vet det där sista trappsteget de brukar fälla ut gör ju inte det längre pga dem kan frysa fast. Så det är ett rejält gap mellan perrong och tågvagn. Addera två stora resväskor på det..
Men min lilla gubbe släppte inte väskorna utan gick med sin egen väska bredvid mig och tyckte att han kunde hjälpa till, vi skulle ju ändå åt samma håll. Så där stod vi på perrongen och inväntade x2000. Vi kommer fram till att vi faktiskt ska sitta i samam vagn bara 2 säten ifrån varandra så han är så vänlig och hjälper mig och Adam på och stannar vid Adams vagn medan jag går fram med väskor och jackor. Sedan under resans gång tittar han förbi, jag glömde ta hans namn, och snackar lite, gosar med Adam och bara står där i gången. Jättetrevligt!
Sedan var man framme!

DET ÄR MASSOR AV SNÖ HÄR UPPE! Fy.


     2010-03-07  18:38:00

Skryt, jag vet!

När jag drog min vanliga runda bland mina bloggar jag följer (jag använder mig av bloglovin) så kom jag in på en av mina nya favoriter. Jag har kanske lite konstig smak i bloggar (inget ont mot er som skriver dem jag gillar) men jag gillar faktiskt när man skriver om lite annorlunda saker. Saker som jag inte vet så mycket om som någon annan är grym på. Jag orkar bara inte mer skvaller och "detta är min vardag, detta har jag på mig idag och vet du vad min väska kostade?!!". Bleh. Mina ögon torkar ut av sådant nu.. så jag har pausat mig själv med att läsa Kenza, Kissie, Blondinbella och annat patrask! Nu läser jag hellre mina tjejkompisar bloggar och bloggar som den jag ska presentera nu.

http://nailtastic.blogspot.com/2010/03/guld-x-3.html
Det är en tjej som samlar på nagellack och hon har mååånga! Det är faktiskt intressant då hon provar dem och sedan fotograferar dem. Så slipper man testa dem själva.. haha.
Nej, men det som hände mig nyss var att jag frågade henne om hon hade eller visste om något fint guldigt nagellack och då letar tjejen fram sina 3 hon har och målar sina naglar i färgerna och fotograferar och lägger upp det. Hur snällt är inte det?? Plus jag hittade en favorit bland dem tre och ska nu surfa fram resultat via google.

Och vill ni se dagens drama som Adam skapade så gå in på min bilddagbok.
Grabben är bra konstig!
Jag bör ju också tillägga att han saboterade min lappis idag. Han slet av bokstaven J och den går inte att sätta tillbaka. Tur man har en lappis som är så känslig att den lilla knölen som är kvar fungerar lika fint. Man måste bara vara träffsäker, men det är lugna puckar efter ha chattat sedan man var 13 år gammal.     2010-03-07  09:38:33

I need food

Nu sitter jag här.
Det känns som om klockan vore halv två på eftermiddagen men det slog mig att kl är bara lite över nio.
Jag är hungrig och min kropp behöver frukost. Kaffekokaren står och bubblar i detta nu.
Adam sitter inne i badrummet och försöker zappa fram en intressant kanal på tvättmaskinen.

Jag borde äta en macka idag. Det var länge sedan. En macka med.. keso kanske? Ja, keso och grönsaker!
Kanske en frukt till? Päron eller clementin.

Jag ska förresten modifiera min belöningslista.
På -20kg så hade jag skrivit "ny garderob" men jag tänker ändra det till "skaffa en tatuering"!!
Jag har velat ha en tatuering på armen (helarm) eller på vaden men mina propotioner kommer (förhoppningsvis!) ändras efter -20kg.

Sarah: Det stora ligger på Rosenbergsgatan 11 - har öppet vardagar 10-18 och helger 10-15. Men det är inte precis där man fyndar billigt då han som håller i det är kunnig inom svensk konst och form. Men han har allt. Så man hittar definitivt det man letar efter! Det mindre var på Troedsgatan 2.

Karin: I know! Jag tänkte på dig.. men du har ju mysigt där du är :) Vi kan ju gå senare! Speciellt till det stora. Det har ju alltid öppet!

     2010-03-06  12:05:59

Jag HJÄRTA loppis

Jag sitter hemma hos mina föräldrar nu.
Jag och Adam stannade över natten efter middagen igår. Så jag har haft en underbar morgon, som alltid när man får hjälp av sina föräldrar.
Adam och jag vaknade kl. 7 och då vaknade min mamma också, så in med Adam i deras stora säng och så fixade jag mig iordning. Sedan gjorde dem frukost och jag lekte med Adam, sedan matade min pappa Adam och jag fick njuta av min frukost tillsammans med mamma.. Ja, ni förstår vad jag menar? Det är riktigt lyxigt att vara här!

Vi har hunnit åka iväg på några fasta loppis här i Helsingborg.
En som har samarbete med Hemlösas Hus och där fyndade jag två plåtburkar och en glasskål.
Sedan åkte vi vidare till det jättestora loppiset där man hittar allt! Det är hylla upp och hylla ner i över 200 kvm tror jag.
Där hann jag beta av 1/10 av butiken men fyndade antika ramar, jag ska försöka hitta fler imorgon som jag sedan ska spraymåla svarta!

Nu ska vi äta lunch och sedan bär det av till Össjö, till Jim och Jenny!


     2010-03-05  15:03:31

The Killer Scale

Jaha..
Jag ställde mig på vågen idag igen.
-0,3kg
På en vecka med motion i massor och dietshakes så det sprutar ur öronen på mig.
-0,3kg
Inte mer?
Jag förlorade ju 1kg på en vecka då jag inte rörde på mig.
Vad orättvist!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Jag mår ju bra, har haft en underbar vecka och har energi för ett helt kompani. Så jag känner mig ju inte sämre på så sätt bara det att shit vad modfälld man kan bli.

Sedan kom jag på den lysande idén när jag tagit på mig jackan efter vår lilla samtal vi har varje gång efter The Killer Scale.
Jag måste ju mäta mig! För jag tyckte inte det stämde, det kan bara inte stämma.. vart skulle allt jag känt annars tagit vägen?
Så fram med Herr Måttband och så visa ut vart midjan var, andas in och andas ut.. .. .

-5 cm !!!!

Yes. Tack!
Sådär.. sedan promenerade jag hem.


Nu har jag varit på gymmet medan min kära far tog hand om Adam.
Jag ska försöka få mig och honom lite mat, sedan kanske duscha.. om inte Adam är trött, vilket jag tror han är!
Isf dushar jag, han nannar och sedan ska vi äta god middag hos mina föräldrar då Karin rymt till Rydebäck eller någon annan håla.


     2010-03-05  11:09:39

Gratis är gott!

Jag har helt plötsligt av någon anledning kommit in på mindre bloggar och hamnat i deras tävlingträsk!
But i like it! Det finns ju så fina saker att vinna och som min titel säger "Gratis är gott!"

Denna gången var det via bloggen LillMian.
Där länkade hon till en av mina favoritbutiker - Kitsch.se !!
älska, älska, älska, älska kitsch!

Jag har sett hos mina bildagboks-mamma-kompisar och blogg-mamma-kompisar om deras såna här, sittdjur..
För det är ju egentligen vad det är. En sak.. en mjuk sak man ska sitta på! Den är så fiiin!


     2010-03-05  08:30:48

Upp och hoppa, men våga inte ät!

Idag ska jag väga mig! Kl. 11.30 som förra gången. Men jag blir alltså verkligen jättenervös när jag kommer på att jag ska väga mig. Jag vill ju så gärna att det ska visa resultat allt jag gör. Jag kan inte säga att jag lever för detta resultat som jag väntar mig men jag vet att jag kommer bli arg om det står still. Men det betyder också att om det så bara står -0,1 på vågen blir jag glad. För det betyder att min kropp arbetar och att man kanske skulle börja förlita sig på måtten en liten stund..
Vi mätte aldrig förra gången så det ska bli spännande denna gången för det känns alltså som en miniskillnad.

Igår lagade jag och Karin skitgod mat!
Vi gjorde rotfrukter i ugn och till det hade vi sojakorv.
Rotfrukterna vi använde var kålrot, rotselleri, potatis, morot och palsternacka. Jag fick lägga lite lök vid sidan av, då lilla Karin avskyr det.
Vad jag kan få fram så är inte sojakorv bättre inom kaloriräknarsynsättet (gillar ni inte mina überlånga ord?) men det borde ju vara bättre för kroppen istället för att trycka i sig restprodukter som korv.
Dock vet jag att falukorv är en farlig korv! Den ska ni hålla er undan!!

Förresten, det är ingen som har ett tält dem vill bli av med?

     2010-03-04  17:16:16

Wow, åter igen en busy day!

Jag vet inte om jag ska gilla att ha ett fullspäckat schema eller inte..
Visst det är kul att hitta på saker än sitta framför tv:n hela dagen men det kan också bli stressig och bökigt. Det här med att pussla ihop saker och ting är inte riktigt min grej. Jag gör inte så med pengar heller. Har jag en hundralapp i plånboken men kanske jämna pengar i mynt så orkar jag inte hålla på att samla ihop alla enkronor och femtiöringar till rätt summa.. Fram med hundringen! Jag kanske bör tillägga att busschafförer gillar inte mig. Kanske för mycket den enkla vägen ut? (Visserligen hamnar kronorna i Adams spargrisar).
Men nu handlade det dock om vardagssysslor. Jag kan känna mig helt utpumpad efter en förmiddag full med massa "möten".

Idag gymade jag mellan 8.30-9.15.
Sedan duschade jag och fixade mig iordning.
Var på babycaféet mellan 10.20-12.
Sedan hem och så städade vi massor och så gick vi en promenad på 1,5 timme runt 14tiden.

När jag kom hem kände jag mig helt död.
Alltså, det var inte mycket generellt på hela dagen men mycket mellan en vis tid.

Gillar ni att planera era almanackor helt fulla? Utnyttja varenda sekund och gärna så att man lämnar butiken för att hoppa på bussen 1 min efter det för att fika tills partnern slutat jobba och direkt på att handla mat sedan har man tusen tvprogram inplanerade. Puh, snacka om att sakta urholka sig själv.
Jag gillar egentid och då menar jag slösurfa, pilla ludd från naveln och bara läsa en bok.


     2010-03-03  07:51:33

Busy day!

Idag har jag ett fullspäckat schema!
Det är morgonmys som gäller nu sedan ska vi ut och gå med Karin och Maria kl. 12.
Efter det är det babycafé mellan 13-16 och sedan ska jag och Karin på BIO - Alice i Underlandet, 3D!
Ska bli så skoj, så skoj. Min första biobesök i 3D. Har gått på liknande shower men inte biobesök.
Karin snälla mamma I ska passa Adam.

Jag sov jätteoroligt i natt. Jag drömde flera korta små mardrömmar. Jag drömde att min bror blivit skadad och fått svåra hjärnskador. Han var gravt handikappad och hela min familj flög ner till Österrike för att hjälpa hans flickvän Lisa. Hemskt!! Jag kunde inte somna om efter den drömmen. Det kändes så äkta, så skrämmande. Jag var på väg att ringa min bror och kolla så han mådde bra men kl. var bara 6.10. Strax därefter vaknade Adam till så jag hämtade honom till min säng och vi gosade fram till kl. 7.

Jag tipsade om Jennys blogg häromdagen och vi snackade lite på msn innan hon öppnade upp den. Så skrev hon om en belöningslista att ha som lite morot till en viktnedgång. Jag tänkte köra igång med en sådan jag med!

-5kg - Fixa mina naglar.
-10kg - Boka en massage.
-15kg - Köpa nya glasögon.
-20kg - Ordna en ny garderob.
-25kg - Åka på en weekend utomlands!

Vad säger ni om den? Fråga är om man ska ha en strafflista också? Innan så hade mamma och jag ett system att för varje kg jag gick ner fick jag 100 kr men för varje kg jag gick upp fick jag böta 50kr.

     2010-03-02  20:01:08

Puha!

Adam var ingen snällis på jympan i morse! Han skulle fram och pilla på alla andras skor och bebisar. Och han riktar ju in sig mot ögonen nu så man kan inte låta honom sitta nära dem små. Så första halvtimmen tränade jag med att springa efter honom eller ha honoom i famnen under övningarna. Det var tungt! Tänk er själv att vara ur form, massa jumpaövningar medan man håller en 11kg ofrivillig bebis i famnen. Puh! Det var tränning det!!
Men sedan sista halvtimmen gick det bra! Då började han digga med i musiken och jag hann göra några fullständiga rörelser.
HD var förresten med på passet till en början, så vi får se om vi är med i tidningen imorgon!

Sedan for vi hem men innan dess gick jag in på Özen och handlade massa goa grönsaker! Det är nu min nya favoritbutik inför sådant. Fanns ju otroligt mycket till billig peng. Så det blev en hel kasse med bara grönt och gott! Där inne försvann mitt nät till min mobil och det hängde upp sig. Så först nu, ca. 9 timmar efteråt funkade min mobil!

Och en rolig sak att veta, eller jag tycker det i mitt kaloriletande. Så handlade jag Göteborgs Smörgåsrån och ute på förpackningen står det exakt hur många kcal det är per rån! I love när  det står så.. och det är hela 15 kcal per rån. Ganska mycket kan jag tycka.. men det är så bra att veta. Då är det en sak mindre man behöver oroa sig för om det är massa dolda saker i.. nu vet man och kan "planera" in. Då det blir några rån som hamnar i min mage då jag tar en liten bit varje gång Adam ska ha.

Ni missar väl inte Dating in the Dark som börjar nu på femman!!

     2010-03-02  08:23:55

Rise and shine!

Sådär ja. Nu var det tisdag igen och mars i är i full gång!
Jag vaknade hyffsat sent imorse men nu är vi uppe och Adam har fått sin frukost och jag ska göra mig redo för mamma-jympan som börjar kl. 10.
Sedan efter det vet jag inte vad jag ska göra. Fast jag har en idé om att bara sitta i soffan med en kopp kaffe och en bok. Det var väldigt länge sedan. Om jag inte minns fel ska Karin jobba sent idag..
Men jag hoppas jag kommer iväg och kan handla batteri till min stegräknare iaf, så mycket vill jag planera. Sedan ska jag och Adam ut och gå i eftermiddag.

Jag måste ju tipsa om min tjejkompis Jennys nya blogg.
Där skriver hon om sina tankar innan sin GP (Gastric Bypass, som hon kanske kommer att bli beviljad i mars).

See ya!

     2010-03-01  20:08:25

Stark soya!

Jag har varit ute och promenerat med Maria nu! Puh, vad det började blåsa och snöa mitt i promenade. Tydligen så börjar den danska stormen Xynthia dra över Helsingborg nu. Men det var inte så farligt, vi blev bara överrumplade att ena sekunden är det lugnt andra så yr det omkring huvudet.
Vi promenerade iaf samma runda som jag och Karin gick igår och den tar ca. 1h 45m i normal takt. Skönt! På ons ska vi alla tre testa en lite kortare på ca. 30-45 min så man har två att välja mellan.

När jag var på väg hem handlade jag soya. Japansk soya. När jag kom hem och kollade på burken så insåg jag att det minsann innehöll etanol. 7,7 % alk. innehöll vår Japanska soya från Coop. Helt otroligt! Man skulle ju lätt kunna dricka en sån! Hahaha.. Mer än en starköl.
Undra hur många kcal den innehåller då, med sin alkoholhalt och allt.. Ja, jag ville inte veta.

Imorgon är det mamma&barn-jympa kl 10! Ser jag framemot!

     2010-03-01  11:22:51

Allergi


Igår gjorde jag och Karin makirullar med avocado, gurka och kräftstjärtar. Det var otroligt gott men en timme efter att jag ätit färdigt började jag må riiiiktigt illa. Min mage knöt sig, det gjorde ont. Jag började få frossa och smakade blod i munnen. Min hals kändes vattning, liksom svullen.
Så jag tror jag har blivit allergisk mot kräftor då jag fick samma reaktion med min mamma i somras då vi åt kräftor. Jag hade smärtor in i natten men fick ändå en god natt sömn och jag har vilat tillsammans med Adam nu på förmiddagen.
Jag ska pilla ur räkorna nästa gång vi äter det, då det blev massa kvar. Sedan ska jag faktiskt försöka äta kräftstjärtar en gång till för att se om det verkligen var det. Isf vet jag..

Idag fick jag reda på att min mamma kan ta Adam mellan kl. 7/8-10 på mornarna om jag vill gymma! Samma sak gäller tisdagar, om jag inte vill gå på mamma&barn-jympan. Så det ska vi nog kunna uttnyttja!
Men idag ska jag ut och promenera med Karin & Maria. Ja, Adam får rulla med såklart.

Jag ska faktiskt gå in på ShapeLink och föra in promenaden vi gick imorgon.
Ni kan ju testa den sajten om ni vill se hur pass många kcal ni förlorar per promenar eller jympapass. Sidan är inte självklar, alltså inte superenkelt att navigera men med några klick så börjar man förstå lite mera.

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!