2010-11-30  21:42:41

Lite mörbultad

Jag ser ut som en prickig korv av blåmärken!

Jag hittar nya, små blåmärken hela tiden. Anna på Jobbtorget fann två på min överarm idag. Suck! Mina läppar är fortfarande helt narriga och söndriga efter allt spring i kyla - värme - kyla - värme. Men jag överlever!
Jag har börjat packa upp i lägenheten nu.
Så mycket fina saker jag har! Jag älskar min benägenhet att samla på mig fina loppisfynd, för det är som att öppna en skattkista för varje kartong. Givetvis har jag "skit" också, men det är mer "skit" som inte passar in just nu. Så de åker ner i spara-kartongerna. Kanske får jag sälja lite.. men bara liiite.

Förhoppningsvis kan jag låna mina föräldrars kamera efter deras Tysklandsresa och ta lite foton på nya lägenheten.

Nu blir det lite kaffe, lite snack med folk på internet sedan ska jag försöka kolla in en kartong innan sängdags!


     2010-11-29  19:40:22

Äntligen!!

Vi är nu Fredriksdalsbor!

Det är ett område i Helsingborg, inte en stad eller by i sig. För de som inte visste!
Flytten har gått bra! Gamla lägenheten är städad och klar.
Adams rum innehåller endast kartonger som ska jag ska gå igenom veckan som kommer.

Det känns skitbra!
Jag kommer uppdatera bättre och mer strax. Men mina föräldrar bor fortfarande här och vi ska äta middag nu.

Förresten, mitt VISA har blivit scimmat. Idag ringde banken och berättade att de blivit förfrågade om utlandsutdrag från mitt konto, USA och Kenya bland annat. Så nu är det spärrat och jag ska få ett nytt. Otroligt!

     2010-11-25  15:04:24

Soon, very soon..

Imorgon gäller det!

Imorgon smäller det! Imorgon flyttar vi!
Min mamma kom till mig kl. 8.00 imorgon, tjoffa i Adam i overallen och med honom till dagis! Sedan ska vi hämta nycklarna till lägenheten (fastighetsägarens kontor ligger 40 m ifrån dagisingången) och så ska vi traska ner till Knutpunkten för att hämta nycklarna till släpet. Sedan börjas det!!
Det kliar i mina fingrar alltså.
Vi ska först och främst ta lite löst (heminredning som inte får plats i kartonger), två lampor och en dammsugare och köra upp till lägenheten. Presentera den för min kära mor och hennes kritiska ögon, ska bli intressant och höra vad hon har att säga och sedan dammsuga pga min allergi. Efter det får vi ta det som det kommer.
Vi ska hämta släpet först kl. 13 och strax därefter ska Adam hämtas från dagis och passas av Inge-Lise - den danska damen som bor i lägenheten ovanför mig i nuvarande place, Adam älskar henne! Så innan dess kommer vi väl fylla den lilla Mercan med löst krams, kanske köksgrejer och fylla på.

På lördagen kommer Veronica, Patrik, Uffe och Jim och hjälper till. Värsta gänget! Snällaste vänner!
Mamma och pappa hjälper givetvis då också, de ska sova hos oss hela helgen. Campa lite i vardagsrummet.

     2010-11-23  16:01:27

Barn till ensamma mammor

Jag gillar personliga gåvor.

Om det så handlar om julklappar, födelsedagspresenter eller spontana gåvor gillar jag när folk ger ifrån hjärtat och inte hjärnan. Jag ska inte förneka att jag gillar kreativa och pyssliga presenter också men jag kan bli så blödig ibland och bara smälter när någon ger mig en present med en djup mening.

Som den här, detta vill jag kalla årets julklapp!
En kalender med bilder på kända personer - årets män och kvinnor (vilka får ni klicka er in och se efter) i förmån till fattiga barn i Sverige. Det är Caroline Roosmark som tillsammans med Fryshuset tagit fram en kalender för sjunde året i rad där 15 kr för varje såld kalender går till ett projekt som heter "Barn till ensamma mammor".     2010-11-22  21:01:43

Kallhygge

Det börjar glesna lite mellan inläggen nu.

Ja, ni som läser bloggen hyfsat noga vet att jag är mitt uppe i en flytt nu. På fredag får jag tillgång till den nya lägenheten och hade planerat flytta över allt och hinna städa gamla lägenheten, på samma helg. Vad tror ni? Jag har barnvakt plus vi är 4 vuxna på fredagen. Barnvakt och 7 vuxna på lördagen. Sedan lite städ och upppackning på söndagen. Jag är peppad! Let's do it!

Mitt öga mår bra förresten, ni som undrar. Vet inte vad som flög i min skalle. Stress? Migrän? Damp?

Jag har börjar tänka. Det kan faktiskt komma bra saker ur det där ibland. Jag har gått på två oerhört motiverande förläsningar, Modig i vardagen av Sofia Sivertsdotter och Bli din egen Coach med Torgny Svensson. Det har fått en att inse sitt eget värde. Det är bra, för det man bär med sig inombord visas också utombord. Jag har länge velat slå mig ner i skolbänken igen. Drömmen är ekonomi. Så oromantisk är jag! Ekonomi. Matematik, budgetering, administration, excel.. jag dreglar. Men en annan, riktig, dröm är inredning. Design, konst, home styling och arkitektur. Wow. Tänk om man kunde få båda? Kanske.. men inte sådär pang boom.
Så vad säger ni? Vad ska jag våga satsa på?

     2010-11-21  08:53:01

Vad är det som händer?!

Gårdagen var lite knepig.

Igår så började jag packa ner det sista. Jag tänker endast ha uppe kläder, hygien och köksgrejer för de fem vardagarna jag har kvar innan flytten på fredag. Alla våra kläder ligger nu snyggt nervikta och alla galgar är omsorgfullt samlade i en blå ikeakasse. All heminrening är nerpackad i kartonger och vad som står på schemat idag är att packa ner alla viktiga papper i ordentligt ordning. Allt porslin ska ner i mina två mangelkorgar och gömmas från Adams nyfikna fingrar. Så jag vill påstå att cirka 65% är nerpackat och efter idag kommer endast daglig användning kvar uppe.

Men det var den lugna biten av gårdagen. Sedan händer en underlig sak!
När jag stod och lagade mat, kokt fiskfilé i krossad tomat - smaksatt med vitt vin, vitlök och basilika, så märkte jag att mitt i synfältet var det en pixlig fläck. Den växte och tillslut såg jag verkligen inget just mitt i synfältet. Jag trodde det var spislampan som bländat mig på något sätt så jag började gnugga mig i ögonen och gick för att tvätta bort mitt smink. Men fläcken bestod. Jag serverade Adam mat och tänkte själv äta, men jag såg inte tallriken! Jag var tvungen att skaka på huvudet för att vart jag satte gaffeln. Oerhört obehagligt men vi åt upp och sedan satte vi oss i soffan. Jag började störa mig riktigt ordentligt på den pixliga fläcken men efter 1,5 timme började den försvinna. Jag upptäcker då att jag ser inget ut i vänster periferi. Helt mörkt var det. När jag satte upp min hand som om jag skulle vinka till någon såg jag bara min vänstra tumme. Då plockade jag upp telefonen och ringde 1177 och förklarade mina symptom. Sköterskan i telefonen tog kontakt med en ögonläkare i Malmö som ville att jag skulle åka in och undersöka mig idag.
Sådär hade jag det i 4 timmar igår, tills slut somnade jag av huvudvärken jag fått från att anstränga mina ögon och allt dubbelseende. När jag vaknade imorse är synen tillbaka men jag har lite smärta bakom ögonen och ser lite grusigt. Jag tänker inte ringa in (kanske ringa in för att få rådgivning) utan ta denna dagen som observation.

Kan det ha varit migrän? Men jag hade ingen huvudvärk eller illamående?
Kan det ha varit något med min öroninflammation, som tryckt på en synnerv?
Bara ren slump?

     2010-11-20  11:18:49

Helt otroligt

Det är minsann bara 6 dagar kvar..

Innan jag får mina nycklar till min och Adams lägenhet.
Jag råkade somna ifrån tvättmaskinen när jag nattade Adam vid. 19.30 och vaknade pigg kl. 2.45! Jag är en sådan person som inte behöver mer än ca. 7 timmar sömn, absolut inte mer för då kommer jag aldrig ur sängen och snoozar bort hela dagen och sedan när man väl kliver upp har man en dunderhuvudvärk.
Så jag började organisera lite i mitt sovrum och kollade upp och skrev ner mer på packningslistan. Idag ska jag försöka packa ner alla saker och kläder och börja dammsuga runt lite.

Jag har fått frivillig flytthjälp till nästa lördag i form av Veronica, hennes pappa och pojkvän! Så himla snällt och jag kände att helt plötsligt kan planen om att flytta allt och faktiskt hinna städa gamla lägenheten kan ske på en helg. Nu har jag och Karin delat upp lägenheten så det är mitt sovrum, hall, badrum och vardagsrummet jag tar. Jag älskar mina vänner, de ställer alltid upp och fastän de inte alltid kan så vet jag att de hade velat och att hjärtat sitter på rätt ställe och jag känner av det!

     2010-11-18  19:27:54

Helsingborgs auktionskammare

Idag kom ett litet mail farande.

Varannan lördag har Helsingborgs Auktionskammare stadsauktion kl. 10. Jag köpte t. ex min underbara Chesterfieldsoffa därifrån men jag har också fyndat stringhyllor, taklampor och fina trälådor.
Denna lördagen kittlar de min (tomma) plånbok med några söta ting.


{En byrå med sex lådor i teak}


{En röd pall, trä och metall}


{Stapelbara stolar i teak och metall}


{Syskrin i läder}


{Klädhängare}


{Stjärnbildsglod}


{Babuskor}

Bilder lånade från Helsingborgs Auktionskammare.


     2010-11-17  20:29:06

Inte lång tid kvar nu..

Snart händer det!

Om 9 dagar får jag nycklarna till min nya lägenhet. Adams och min nya lägenhet.
Ska bli så härligt att få den där nystarten man får av ett nytt boende. Ändra om, gallra bort och hitta nytt. Det ska bli så spännande att få inreda Adams rum. Jag vill ha en röd tråd, inte ett tema, i hans rum. En slags "aha.. hon tänkte så.." känsla över rummet, inte värsta Extreme Home Makeover rum. Jag ska ha klingande pastellfärger och det kommer nog andas lite retro.


{källa okänd}


{källa okänd}


     2010-11-17  15:50:58

Carpe Diem

Hallojsan!

Nu är jag hemma efter en lång dag. Vi hade en och samma föreläsning från kl. 9 till 14.30, dock med en fikapaus, två bensträckare och lunch emellan. Vi fick nöjet att lyssna på föreläsaren Torgny Svensson. Vilken underbar människa, underhållare och coach!
Jag och två kurskamrat skrattade så tårarna sprutade när han satte igång och imiterade alla möjliga slags sammankomster mellan olika individer. Han berättarkunskaper och fantasi är inte ur denna värld!
Föreläsningen handlade just om Carpe Diem, också titeln till Torgnys bok - att fånga dagen! Att vara fantasifulla, kreativa och ödmjuka. Våga satsa på yrken som man kanske inte är kvalicifierad till, man kan alltid lära sig under tidens gång! Motivera sig själv i strävan mot sitt drömjobb och se allt som en bit på vägen.

Det blev en hel del soul searching för min del. Hjärnan går på helvarv och man är taggad inför kommande intervjuer, samtal och jobbsök! Otroligt!

Nu blir det lite banana med Adam och soffhäng tills maten ska lagas.

     2010-11-16  18:04:35

Hillhouse.se

Godmorgon, godmiddag och nu godkväll!

Idag har jag och Adam haft en "feberfri" dag hemma för att kunna återvända till dagis imorgon. Vi spenderade morgonen med att vara lite obstinata (mest Adam) och tittade på tv. Sedan kom jag på den geniala idén att åka ut till min tjejkompis som är nybliven tvåbarns mamma. Så vi satte oss i mammas bil och åkte ut.
Jag fick gosa och snackat med nykomlingen William. Vilken liten karamell! Och han log massor, han tyckte jag var rolig! Tant Frida är alltid rolig! Adam brydde sig inte om det lilla knytet, han kittlade honom på magen lite sedan var det över - leksakerna Julia har var intressantare. Men det var en härlig dag!
Vi ska försöka göra måndagar till våra dagar. Då får jag alltid låna mammas bil nämligen. Ska bli så skoj! Hoppas vi kan hålla det och träffas oftare. Det är bara en vecka mellan Adam och Julia.

Jag har tittat mer på lite inredning till hemmet och återkommer hela tiden till bilderna på Rolf-stakarna. De är verkligen mig! Jag måste bara ha ett par sådana hemma.
Det finns en liten söt webbutik som heter Hillhouse som säljer några i varma pastellfärger, de som inte syntes till på de första bilderna jag postade och det är faktiskt mer dem jag kan tänka mig. Ni måste ju hålla med om att de är fina?{Rolf ljusstakar från Hillhouse.se}
     2010-11-15  08:39:07

Varm dag

Detta var väl inte en lyckosam början på veckan.

Adam är nu inne på sin femte dag med över 39 grader i feber. Han har sedan två dagar tillbaka blivit väldigt obstinat. Han bara slänger sig på golvet och skriker. Han vill sitta i famnen, sedan vill han inte, sedan vill han ha nappen och sedan vill han inte. Något försöker han berätta, men vad vet vi inte. Lilla skrutten.
Det blev en akuttid hos läkaren, men först måste han återvända ifrån Torekov där han varit i helgen. Jag vet inte om jag ska hoppas på att det är något så man kan få medicin från det eller att det inte är något, för man vill ju inte att han ska vara sjuk.
Vad kan det vara? Han fick torrhosta för några dagar sedan också.

Aja, jag är ingen läkare och ska inte försöka mig på hemmadiagnoser, det är det värsta jag vet! När mammor rusar ut på familjeliv. se eller liknande och försöker diagnosera barnets snor! Eller när man ringer 1177 för att barnet pep när det inte brukar pipa. Hypokondri, hört talas om det?

11.15 sak vi vara hos läkaren, återkommer.


Kram

     2010-11-14  16:09:12

Världens roligaste!

Vilka grejer det finns!

Jag håller på att packa nu. Jag har tömt alla inre rum, så som garderob, nattduksbord och byrårer. Allt är nu i mindre och mellanstora kartonger eller ligger öppet och väntar på att jag ska öppna upp de riktiga flyttkartongerna, men det väntar jag med.
Men jag fick göra det roligaste hittills. Det var att paketera sängkläderna. Två täcken skulle packas ner och jag ville minnas att jag köpt såna här speciella vakuumpaketeringspåsar till förra flytten jag gjorde. De användes aldrig och jag har aldrig använt något liknande innan heller. Så de letade jag reda på och min nyfikenhet växte! I med täckena, stänga påsen, på med dammsugare och swooooooooooooooosh så försvann allt luft och kvar var ett stelt och platt paket. Superoligt! Det tråkiga är att det blev ett väldigt brett paket så man får typ bära det för sig, men ingen fara!
Ni måste testa!!Kram

     2010-11-14  15:12:34

Free mover

Jag fann dem!

Jag var förbi O.Ps galleri igår och kollade in vad ljusstakarna hette. De finns i så många vackra färger och former. Odödlig design för mig och passar så väl i köket som i badrummet! De är från Sverige och designern heter Maria L Dahlberg. Hennes design bland ljusstakarna heter Free mover och modellerna heter Rolf, Inga och Ester.
De är inte speciellt dyra, priset varierar nog från återförsäljare till återförsäljare. Men jag ska  definitivt ha 3-4 st i min nya lya!{Det är denna modellen: Rolf som jag är mest intresserad av. De finns i fler färger!}


{modell: Inga}


{modell: Ester}


     2010-11-13  18:04:47

I did it

Godkväll!

Öroninflammation - check!
Jag hade tid 13.30, kl. 13.32 var jag färdig. Öroninflammation och penicillin plus droppar rikare.
Hon trodde mig först inte, "hur länge har du haft ont?" i cirka 15 timmar svarade jag, men jag vet när jag har öroninflammation. Jag förlorade hörseln på andra örat på grund av en. Jag hade skitont i natt, kan inte gäspa utan det spänner till, jag kan inte peta mig i örat utan smärta och jag kan inte böja mig fram utan att det värker till. "Jaha.. har du varit förkyld?" Ja, jag är förkyld, har haft ont i hals och bihålor men jag har öroninflammation också! Så tittade hon i halsen.. "mhmm.. inget där längre". Sedan i örat, "ja, du har öroninflammation.." TACK! Eller vänta nu, jag hade gärnat haft fel alltså.


     2010-11-13  08:52:26

Varför inte?

Om man ska göra något ska man verkligen göra det?

Är det inte ofta så man tänker? Men nu börjar jag tycka det där talesättet är löjligt.
Inatt vaknade jag av att det marscherade 1000 soldater i mitt öra. Pulserande och susande ljud. "Neeeeeej!"
Öroninflammationen kom som ett brev på posten! Nu har jag lock för mitt bra öra (är halvdöv på det andra redan), ont och är stel i nacken på den sidan. Allt på en gång.
Det blir verkligen att ringa jourtelefonen på vår vårdcentral som faktiskt har lördagsöppet.

Jag och Adam fick förresten varsitt par vinterkängor av världens bästa pappa/morfar! Han undrade varför jag går runt i mina converse men jag klagar inte. Jag har raggsockar och så är jag inte ute och pulserar överdrivit mycket i snön. Snö får vi inte här förrän i januari och då har jag nog pengar att köpa ett par. Men han orkade inte vänta längre så han gick och köpte ett par som faktiskt liknar ett par grövre converse, skitcoola!! Älskade dem direkt! Adam fick ett par jättesöta vit/svarta Kavatkängor med grå ludd. Så stylish så.. nu sparade jag in de pengarna. Min pappa är bäst!

Godmorgon!

     2010-11-12  15:07:04

I brist på annat..

En liten grej tagen från Spiderchick.

4 TV-program jag ser:
1. Robinson
2. Paradise Hotel (om jag inte somnar när Adam gör det).
3. Biggest Loser (INTE Sverige, bläh!)
4. True Blood (som inte är aktuell längre)

4 saker jag gjort idag:
1. Hostat
2. Druckit 5 koppar kaffe.
3. Skype:at med min lillebror och hans tjej (de bor i Salzburg) som fyller år idag! GRATTIS LISA!
4. Börjat packa ner småkrafs i alla möjliga småkartonger.

4 saker jag längtar efter:
1. Att sluta hosta. På allvar, jag hostade så att jag kräktes inatt, inte OKEJ!
2. Att få tjäna mina egna pengar.
3. Resan till Salzburg över nyår med familjen och Adam. 
4. Flytta in i nya lägenheten!!

4 saker på önskelistan:

1. Nytt köksbord.
2. Hagedornhagen tavlor och/eller Therese Sennerholt.
3. En häftig tapet till Adams rum.
4. En tvättmaskin!


     2010-11-12  10:25:34

Dödssjuk

Godmorgon!

Ni får verkligen ursäkta men jag är jättesjuk.
Jag har varit dålig sedan förra fredagen och verkligen försökt få ihop vardagen. Jag har diskat, städat, gått till Jobbtorget, lekt med Adam och lagat mat precis som vanligt men allt är inte precis som vanligt vilket har resulterat i att jag crashar var och varannan dag och hostar mig igenom nätterna och kan knappt prata för det river i halsen och jag är supertäppt i näsan (eller jag låter som det).
Det har bara varit en sak efter en annan. Adam blev också dålig förra helgen och igår fick han 39 graders feber, vilket är rekordet för honom - inte ens när han var magsjuk och blev inlagd med dropp hade han 39 grader!! Han har en låg temp, 36,6, precis som mig och min pappa.

Och då jag är ensamstående har jag inte haft så mycket tid att sitta vid datorn utöver vardagssysslorna och så sjuk som jag är. Har ingen annan som kan göra sakerna åt mig eller med mig. Tråkigt.
Nu börjar jag också känna av knivskarpa smärtor i båda öronen så frågan är vad man ska göra i helgen.. Mina föräldrar har erbjudit sig ta Adam, med eller utan feber - dock inte sjuklig (men det är han inte) så att jag kan få packa inför flytten som är om 14 dagar! Jag tror jag ska ta det där erbjudandet men sedan är jag också bjuden till kalas imorgon som jag inte vet vad jag ska göra. Jag tror jag måste säga nej. Så tråkigt!
Förlåt Veronica. Jag försökte verkligen bli frisk.

Gah, den här sjukdomen är inget att leka med och jag tänker aldrig, aldrig säga "men du är ju bara förkyld.." till någon som mår som mig. Det är ett helvete!

Kram

     2010-11-08  09:27:58

Önskelistan

Okej, nu har november bara flygit fram!

Om 18 dagar flyttar jag och Adam. Kändes som om det var igår vi sa upp nuvarande lägenhet och började den 3 månaders långa väntan. Nu är det snart dags. Nästa helg ska mamma och pappa gosa med Adam i Torekov medan jag ska börja packa ner saker. Börja ransonera kläder och köksgrejer som jag absolut kommer att använda de resterande 14 dagarna innan flytt, efter nästa helg då alltså.
När november har rusat förbi är det ju december! Så skoj med jul!

På en av mina önskelistor till mitt nya hem står keramik från Paradisverkstan. Underbara skapelser!! Jag har ingen aning om vad varje sak kostar och vågar nog inte ta reda på det heller. Men ett lokalt konstgalleri bara ett stenkast från mig, P.O, säljer lite ur deras kollektioner. Han har en grej till i sitt skyltfönster som jag dreglar över varje gång jag går förbi, men vet inte vad de heter. Får gå in och fråga.

Men vad säger nu? Är inte dessa perfekt skapade? Fina fäger, lugna former och söta!


{Fröhus, bildkollage lånad av Paradisverkstan}{Flaskor, bildkollage lånad av Paradisverkstan}


     2010-11-07  10:38:01

Jag ser ljuset i tunneln

Nu vänder det!

Äntligen börjar jag kunna andas lite bättre. Jag har kunnat snyta mig och min hals är inte lika sårig. Det gör fortfarande overkligt ont i huvudet och när jag tror jag kommit på vart i huvudet jag har ont så gör det ont någon annanstans. Men jag känner mig inte lika döende, det är ett stort plus. Jag vet inte om jag är bättre eller piggare imorgon och jag var tvungen att googla om man får lov att ha barn på dagis när man själv är sjuk. Adam är nämligen frisk och äter, dricker och skriker som vanligt.


Vad säger ni om detta? Jag ska iaf bänka mig framför tv och hånskratta lite. Stackars barn?Tips från Jenny H från fejjan!

     2010-11-06  10:41:45

Tröttast av tröttast

Godmorgon!

Det har varit en tuff natt (vi somnade kl. 19.30) för både mig och Adam, mest mig dock. Adams halsont verkar försvinna och mitt bara förvärras. Jag vaknade en gång i timme ungefär av ren smärta i huvudet, kring mina bihålor och tinningar. Ett par gånger rann tårarna och jag försökte dricka så mycket vatten jag kunde för att få bort den hemska smaken i munnen jag hade. Adam vaknade till en gång och ville ligga brevid mig så det fick han. Nu imorse trodde jag att jag skulle dö och varje gång jag rörde mig så skar det till i huvudet. Mina muskler och min hud gjorde fruktansvärt ont och jag var inte långt bort från att ringa mina föräldrar och be dem ta Adam. Men jag ryckte upp mig och fixade frukost till oss båda, som vi åt nerbäddade i soffan. Nu har jag faktiskt orkat (trots konstant smärta i mitt huvud - och ja, jag har tagit både mina allergitabletter och ipren) diska, göra mellanmål och plockat undan lite. Jag måste. Det finns ingen annan som gör det och låter man bara skiten vara blir det bara jobbigare senare.

Jag har nog aldrig varit såhär förkyld i hela mitt liv. Jag kan inte sluta undra om jag kanske fått influensan då det gör så ont i min kropp och hud. Dock har jag ingen feber, behöver man ha feber? Jag kan inget om influensor. Jag hoppas det går över snabbt! Jag vill jättegärna gå på en utbildning- och branschmässa på AF på måndag.

Jag ska nog dricka lite mer te och tänka över vad jag ska ge oss till lunch och middag. Tur man har färdiga rätter (som jag gjort) i frysen.

     2010-11-05  16:15:00

Shopping hos GRANIT

Igår så var det kundkväll hos GRANIT.

Jag hittade faktiskt lite som jag inte kunde låta vara kvar i butiken.
Jag har sedan i början av sommaren letat efter en gammal dymo som stansar och fick se för några månader sedan att GRANIT säljer en ny som stansar som en gammal. Jag upptäckte att Clas Ohlson också säljer samma, men för liknande pris om inte på pricken detsamma. Så den ville jag gärna ha i julklapp! Nu fick jag massa från Ullared och så får jag och Adam resan till Salzburg betald som julklapp så jag fick helt enkelt fixa egna julklappar! Så dymon åkte ner i korgen. När jag väl stod där pillade jag på de där fina burkarna de har, med skruvlock. Det skulle passa underbart till Adams välling t.ex och sedan till allt annat man har i skafferiet. Jag vill ha ett organiserat och snyggt skafferi, fastän man "gömmer" det bakom en dörr. Så de fick också följa med! Till sist köpte jag en Topliner till julklapps- och julkortspysslet jag ska göra detta året. Jag är supernöjd och 30% på det så blev det praktiskt taget att jag endast la på 15 kr utöver dymon (som jag förr eller senare hade köpt) och fick mig massa annat med. F Y N D A, kallas det!      

 {Topliner, Dymo Omega & Glasburkar från GRANIT}


     2010-11-05  10:43:00

Annorlunda färger

Jag är en färgsprakande person.

Jag har alltid gillat färg och då snackar vi om alla andra färger utom ickefärgerna vit och svart. Det ska vara livligt och glatt samtidigt som jag inte vill att det ska blir rörigt, som det ofta blir av massa olika färgklickar. Jag kan samtidigt tycka att det blir tråkigt om man bara köra med en färg i olika utförande i ett rum. Min mamma har lite problem med det där. Hon har två färger i sitt vardagsrum som hon slavigt följer och det är inte olika nyanser av en färg (två i hennes fall då) utan helst exakt samma röda färg, genomgående. Det kan faktiskt störa mig..

Så varför inte våga vara lite mer färgglad? Samtidigt som det ska vara snyggt!{Le Creuset gjutjärnsgrytor}


{Eco Kitchen stekpannor}


{Rustas Adventljusstakar}


     2010-11-05  07:21:49

Hemska hals

Nu är det ett faktum.

Jag och Adam är sjuka, båda två. Vi har riktigt ont i halsen och Adam han hostar så attt han gråter. Jag kan knappt gapa utan att det gör ont. Ingen av oss har feber så jag befarar det värsta - halsfluss!!
Jag ska ringa läkaren snart.

Kram

**Uppdatering**

Det blir att kolla Adams hals kl. 11 idag. Så håll tummarna att det inte är något.
Men fy vilken tråkig helg vi kommer att få i så fall. Jag sjuk, Adam sjuk, ingen Karin hemma och jag behöver packa?! Fy bubblan..

     2010-11-04  17:51:00

Fotografier på Adam

Modell för en liten stund.

Igår kom Veronica över och sa hej. Med sig hade hon sin nya kamera, som hon fått i födelsedagspresent. Vi skulle försöka ta några testbilder på Adam. Veronica vill lära sig sin kamera och kanske att fånga livliga barn på bild och jag tar gärna emot alla bilder jag kan få av Adam då jag inte äger en bra kamera själv.

Här är några av resultaten. Vissa är redigerade och som sagt, detta var första försöket, så döm inte Veronica för hårt!!
     2010-11-04  14:16:30

Mera jul

Det är ju faktiskt lång tid kvar..

Är det någon som håller räkningen? Till julafton alltså. Vad blir det? 50 dagar kvar, vi hinner! Det är långt tills dess. Jag har sett och hört att några är redan klara med sin julklappshandel. Det är både smart och lite sorgligt. För jag gillar julklappsshoppa i december. Då är det ju julstämmning överallt! Det skulle kännas fel att handla ALLT innan december. Nu har jag själv handlat alla Adams men det finns fler i min familj som ska ha julklappar, de väntar jag med. Fastän jag vet vad jag ska handla så väntar jag..

Jag fick ett litet mail innan idag.

the Rifle Paper Co. har kommit ut med sin sockersöta julkortkollektion!
Min favorit blev direkt de specialdesignade och handgjorda familjekorten. Med ens egna familjs porträtt och noteringar. Så sluta nu upp att tvinga era barn att se söta ut på den falska fårskinnet och tomteluvan på sne, beställ ett alternativt och underbart vackert kort. Minst lika personligt och speciellt! Och våga bryta "trenden".
Och för er som då gillar att vara tidigt ute ger the Rifle Paper Co. 10% rabatt till de som beställer innan den 15 november. Ange bara rabattkoden "HOLIDAYCHEER" i kassan (checkout). Klappat och klart!Kram

     2010-11-03  14:21:00

Kundkväll på GRANIT

Imorgon ska det inspireras!

Den 4 november är det dags för kundkväll hos GRANIT i Helsingborg. Det ska bjudas på skön musik, dricka och tilltugg. Det är mellan 19-21 och det är Vinter/jul 2010 som ska presenteras. Jag ska dit och anteckna till en önskelista av saker jag ska beta av. Saker jag givetvis behöver i nya lägenheten! Jag kanske kommer att köpa något då jag fick tillsammans med infon om kundkvällen en rabattkupong på 30%.

Det blir i så fall kanske dessa två artiklarna.

 
{Glasburkar fr. 19kr och Adresslappar 10-pack 39kr}
Butiker som anordnar kundkväll:
Stockholm
Götgatan 31 - Kungsgatan 42 - S:t Eriksgatan 45 - Sickla Köpkvarter - Stinsen - Bo:x, Kungens Kurva Uppsala Forumgallerian Göteborg Vallgatan 19 Helsingborg Kullagatan 17 Lund Lilla Fiskaregatan 6 Malmö Södergatan 3 - Södra Vallgatan 3 Oslo Thorvald ;eyers gate 55

     2010-11-03  12:23:00

Lunchtips

Min hunger är som värst på lunchen!

Då kan jag vara hungrig som ett djur och min mage kurrar så att alla hör! Det har jag fått efter min mamma.
Idag var jag sugen på något snabbt, lätt men välsmakat och jag såg i butiken häromdagen att de presenterade Korvbrödsbagarens Hamburgerbröd med Tacosmak. Lovely tänkte jag!

Vad du behöver är:
Korvbördsbagarens Hamburgerbröd EXTRA Taco, rostade i brödrosten.
Créme Bonjour Soltorkad tomat (eller annan valfri smak, varför inte hederlig Philadelphia?)
Hackad rödlök, paprika och avocado.

Voila! Nu har du en bagelinspirerad vegetarisk hamburgare med kryddig smak! Bra som mellanmål eller snabblunch. Du har ju också oändliga variationer som du kan göa

     2010-11-03  09:53:18

Nyss hemkommen

Nu är vi hemma igen!

Vilken gårdag det blev! Jag, Adam och mamma tog oss till Ullared och "fyndade". Två kundvagnar (visserligen med en sovande Adam i) blev det fram mot kassorna. Jag fick beställa lite julklappar till nya lägenheten och jag är så glad över vad jag kommer att få.
Och gissa vem man lyckades se vid matvarorna, om inte Ola-Conny! Haha.. Han stod vid veteskorporna och det var precis det jag skulle ha. Så när jag traskade fram där och skulle ta en trodde han nog först att jag skulle be om autograf eller bild då han tittade så konstigt på mig. Men jag sa bara glatt hej och "nu förstör jag din fina uppläggning lite med att stjäla ett paket". Men han bara log tillbaka. Jag försökte få min mamma att ta ett sånt där kändisfoto, ni vet, när man står bredvid och ler fåntigt men hon tyckte jag var pinsam och slutade lyssna. Jag klandrar inte henne, men det hade varit liiite kul plus jag hade lätt skrivit ut det och ramat in det och satt det vid sängkanten (endast för skojs skull, jag har kanske sett max 5 avsnitt av Ullared).

Jag hittade inte mycket av det jag hade på min lista men men..


Om en stund ska jag och Adam till läkaren för att vaccinera lillskrutten. Vi kanske får finbesök av Veronica sen. Det ser vi framemot!

     2010-11-02  19:04:00

Biljard ball LED

Danska PULZ har skithäftiga lampor!

De tar sin inspiration från vardagen runt om i världen. Det är modernt, vågat och pulserande.


{Lampetta pendel design Jesper K. Thomsen}


{8 Ball från Pulz Lab}

Det var denna sista lampa som fångade min uppmärksamhet. Hos Ljusexperten i Helsingborg ska det finnas nio olika modeller och sex olika färger på texstilsladd. Superhäftigt tycker jag! Speciellt när man sammankopplar ett par och hänger upp det i ett tufft barnrum!


Kram

     2010-11-01  18:40:00

Ullared

Nu bär det av mot Ullared!

Imorgon plockar jag fram lätavtagbara kläder (orka hoppa i och ur jeans, snöra upp converse och stickade tröjor som lämnar håret helt statiskt), plånboken, energin och tålamodet - Adam ska nämligen med mig och mamma till Gekås! Jag är positivt men undrar samtidigt vad som kan gå fel. Men han är ett snällt, lagom rastlöst barn, det går säkert fint!

På min "hålla utkik"-lista står det:
* Handväska/skötväska
* Gummistövlar
* Sällskapsspel
* Plånbok

Jag ska ju givetvis kolla efter lite kläder också men brukar bli besviken.
Vi sticker kl. 7 från Torekov!


     2010-11-01  12:32:00

Julgrans häng

Snart är den här..

Julen alltså. Riktigt snart, helt ofattbart men samtidigt mysigt. Jag gillar vintertid, det har jag alltid gjort. Jag gillar att frysa mer än att svettas, man luktar mindre då.
Vad jag fastnade för var ett utskick från Åhlens för några veckor sedan med lite av deras julpynt och jag upptäckte för några dagar sedan att de nu uppdaterat sin hemsida med deras nya julornament. Jag har knappt något att hänga i granen och jag tänker inte handla allt på en gång utan samla på mig omsorgsfullt och skapa minnen och glädje vid mina saker. Så granen kommer säkert se tom ut detta och nästa år men sedan kommer det säkert ta sig. Har ni helt nya saker varje år i er gran eller har ni ärvt/sparat mycket? Klär ni den exakt likadant eller vågar ni experimentera lite?


 

 
{Rådjur, ekorre, gunghäst och julklappscupkake fr. 39kr}


Vissa julgranshäng undrar jag inte om de passar bättre i påskriset än julgranen?
Vad tycker ni?


 


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!