2010-05-29  09:25:49

WOW!

Jenny: Vilken klippa du är! Och vad du kan, inte konstigt då du säkert måste svara på massa frågor gällande folks ekonomi, då de kanske inte vill teckna något, för att köpa tvn, men måste och så!
Tusen tack, vilken dunderkommentar och nu vill jag verkligen veta mer. Jag vill liksom kunna allt detta utantill. Jag vill kunna hjälpa företag komma vidare och kanske starta ett utan att dra det i botten direk :)
I like! Och jag förstår inte hur siffror INTE kan intressera. Hur folk bara köper för mycket eller rent för lite, så att säga. Jag är en sån där pusselköpare. "Köper jag detta för xx så får jag xx över till detta, eller så köper jag detta pch.."! Ja, pusslar så att varje krona kommer till sin rätt.
Sedan så är jag väldigt givmild och rundar gärna upp och lägger alla småmynt jag kan hitta i olika bössor, mina egna eller de som någon skramlar med på stan.

Nu ska jag, Micke och Adam ner till det måntliga loppiset på Mäster Palms plats och sedan ska vi vidare till matmarknaden och äta massa gott!!! Jag hittade mina favoritkakor där!!!! Mums!

     2010-05-28  17:20:09

Pickaboo

Oj, vad kul med så många kommentarer inför mitt förra inlägg!!
Intressant och läsa andras reaktioner och tankar.

Jag kan svara lite löst och osammanhängande härligt här.
Det jag menade med att inte behöva 6 månader var inte för att jag inte hade pengarna om 6 månader. Klart jag kan spara, det är bara det att jag som är en sådan person som gärna inte vill gå och se ut som en mumie i 6 månader och/eller gillar förändringar ofta och gärna, så håller inte en plan på 6 mån.. jag kommer tappa lusten/intresset och den stackars frisören som kunde fått mig som kund blir utan :) Såklart jag förstår där säkert står 3 villiga efter mig som kan betala direkt.
Och jag har det faktiskt så illa, då jag inte har mammapeng, jobb eller har rättigheter till att få bidrag då jag går hemma med Adam och han kan inte få dagisplats förräns 4-6 månader då vi ska flytta och vi har fått vänta tills vi adressändrade honom där (läs: folkbokförde) och jag vill hinna kolla dagis innan jag sätter honom på ett - jag har mycket att säga till om på mitt framtida dagis.
Så jag MÅSTE spara 200-300kr i månaden för att få göra mitt hår.
Det är just det!
Jag KAN betala 200-300kr i månaden, på en avbetalning för t.ex blekning eller vänta 6 mån och tröttna.
Så problemet var inte att JAG (nu skrev jag just inlägget rent allmänt men baserat på min ekonomi) inte har pengarna, det är bara att jag lever under väldigt små marginal, ni vet det där härliga existensminimum, just nu. Men jag vill ändå vara fin..

Och vem är det som fixat en hårförläning som bara hållt i 2-3 månader, det kan ju inte varit bra gjort!
Alla jag hört eller sett har hållt minst 6 månader..

Och ja, det är dumt med kreditformer men tänk alla som betalar sina frillor med tidigare "köpta" kreditkort, gör inte dem samma misstag? Det finns ju redan, som t.ex GE Moneybank och Ikanobanken där du får ut ett Master eller Visa så du kan betala men det hamnar på en kredtirräkning men jag hade heller velat öppna ett litet "konto" hos min frisör och betala henne räntan än ett stort blodsugande bolag.
Och jag vet också att små lån och annat är dumt, jag avbetalar fortfarande min dator :) Som är 3 år gammal. Dock har jag använt det där kortet jag fått och köpt datordelar, senare.. Så det har ökat.

Jag undrar bara varför finns det ingen valmöjlighet?
Speciellt inte en avbetalninsgplan på två tillfällen? Att man betalar halva nu och halva sen, så att frisörerna får en kostnad som täcker materialkostnaderna direkt i handen (en blekning kostar ca. 500-900kr då kan ju inte materialet kosta skjortan, för då hade ju besöket kostat mer..) men sedan resten inom 2 månader. Vore inte det något?
Och min stora fråga var också, kostar det FRISÖRERNA något att ha det på det viset? Eller kostar det bara oss som tar det, de där 29kr, om man nu inte kanske kan få det på e-fakturar - RÄDDA REGNSKOGEN!

Tandläkaren är inget nödvändigt på det viset att jag känner att det är självklart för dem att ha en avbetalninsgplan, förutom kanske då man får tänderna utslagna.
Jag har många gånger fått tacka nej till en tandläkartid för att jag inte haft råd till att gå till tandläkaren och när jag väl tagit mig råd har det varit mina sista pengar.. Då man aldrig kan förutspå när den lilla lappen trillar ner och man "måste" gå..
Men ja, tandläkare och frisörer är en helt annan sak, jag ville mest bara ha en öppning i att jag anser det ändå lite underligt att ett sådant ställe har det men inte frisörer som också kan vara räddare i nöden.
Hur kommer det bli när Adam kletar tuggummi i håret på mig eller någon annan?
Eller om man råkat missfärga sitt hår för man fått färga håret hemma för man inte har råd att gå till frisören.
Haha..
Ja, detta är nog en omöjlig grej att enas om, men jag tyckte det var en intressant tankegång och jag tänker alltid massa sånt här så det ska bli intressant att veta mer när jag läser Ekonomi.
Samt, det är nog någon i kommentarfältet som misstar sig. Bara för att man läser/ska läsa Ekonomi så behöver man inte vara ekonomisk, titta bara på mig! :) Det är inte därför jag vill läsa det, för att räta upp min vardagsekonomi..


- -

Förresten, jag har alltid trott att de här inkassoföretagen betalar ens summa istället för en, därför de kräver lite mer än summan, för att de fått betala plus processen. Precis om om ens partner inte vill betala underhållsstödet så går ju Försäkringskassan in och betalar så blir partnern skyldig Försäkringskassan istället..
Och om det inte är så, om man skulle starta något som fixar det, skulle alla problem vara lösta för frisörernas del då????
Och i övrigt också. Då skulle ju företag inte behöva gå minus för det finns rötägg som inte betalar i tid.

     2010-05-24  15:24:54

Hårfaktura

Jag funderade på en sak idag..
Varför finns det inte faktura på hårsalonger?
Eller finns de det? Vilka isf? Vet ni några?

Jag kommer ihåg hur chockad jag blev över att min tandläkare, som är en privatklinik, hade avbetalning! Det är ju jättesmart! Jag vet att folktandvården haft det men samtidigt undrar jag om Folktandvården haft det om de inte varit just Folktandvården.. de får nog mycket serverat för det är det bolag de är idag.

Men åter till håret.
Hur svårt är det att få ett samarbete med t.ex Klarna eller Fakturera mig? Kostar det ett bolag mycket?
Det kan det väl inte? DÅ jag sett små, små inredningsbutiker på nätet so använder sig av dessa bolag?
Varför har då inte frisörsalonger snappat upp på denna idén?
De borde ju i regel få fler kunder om fler har möjligheten att komma, pga de har olika plånböcker men får nu också fler betalningssätt.
Jag hade lett gått oftare till frisören om jag fått min blekning på avbetalning och speciellt hårförlängning!!
Det går ju åt ca. 1000kr för en blekning och javisst, jag kan spara men samtidigt är jag en person som sparar till en sak sedan dyker en oanmäld räkning upp eller annat och då ryker ju alltid såna pengar och man måste avboka sin tid. Samma gäller hårförläning, min. 2800kr för det, det skulle ta mig 6 mån att få ihop för en ordentlig hårförläning vilket med stor chans aldrig blir av för om 6 mån har jag slutat bry mig eller så annat kommit upp. Jag kanske har hunnit hemma-färga håret eller nått.

Jag tycker hårfrisörer ska börja med avbetalningar på just de större klippningarna, uppsättningar och de jag nämnt innan. Jag vet nog ett par som t.ex vet att de har råd att lägga undan det är bara det ATT det ska läggas undan annars rinner pengarna mellan fingrarna och då har man en liten räkning i ca. 2-5 mån att betala.
Det skulle iaf vara skitsmart med en halvering av betalning. Alltså betala halva nu och andra halvan kanske om 2 mån så att frisören får kanske en summa för just produkterna och arbetet kommer i betalningen efteråt.
För om företag inte får in sin betalning går någon i god så länge?

Åh!! Jag är så sigen på att studera ekonomi NU! Hahah.. märks det?!
Jag vill veta sånt här och jag vill syssla med sånt här! Siffror och företagsverksamhet.

     2010-05-24  11:56:12

I have a dream

Jag drömmer om min blogg.
Vad jag ska göra med den. Vad jag vill göra med den. Jag hoppas ni följer med mig på den resan!

Det händer ju inte allt för mycket här nu. Adam är tillbaka till att vara en harmonisk och lugn bebis förutom det faktum att han är lite bångstyrig med att gå hela tiden, fastän han inte riiiktigt är 100% på det. Så att sitta i vagnen är inte alls lika roligt, men det går nog över snabbt så som han utvecklas, gångmässigt, dag för dag.
I helgen ska Micke komma förbi och se sin lille skrutt gå. Kommer bli så kul och Adam kommer nog strutta runt så stolt inför sin pappa.

Min dröm för min blogg är när jag flyttat upp införskaffa mig en bättre kamera eller rättare sagt börja fotografera mer! Jag har en hyfsat dålig digital kamera jag kan börja använda igen. Sedan önskar jag ju mig en finare i födelsedagspresent, jag fyller år i slutet av juli så det är också snart!
Jag vill börja visa upp mina inredningsdrömma, mina inspirationer och mina egna smarta lösningar. Jag kommer ju gåhemma med Adam ett bra tag till så jag vill komma igång att laga mat och baka och visa upp det!
Jag hoppas jag kan nischa min blogg åt lite Laila-hållet på bakning och matlagning (varför inte testa alla hennes recept först?? he he). Sedan inredningslösningar kan ju vara roligt, speciellt när det inte direkt finns någon blogg för just compact living. I alla fall inte som inte har med IKEA eller dyra designmöbler som lösningar.

Det kommer bli intressant, det är verkligen något jag brinner för och ser framemot med flytten upp dit.
Ett litet lantliv, lugn tillvaro och framför allt en ordnad tillvaro.
Jag vill börja plugga, jag vill börja jobba och jag vill att Adam ska in på förskola så snabbt som möjligt!

SRF -16 DAGAR!

     2010-05-22  16:57:11

Rock Camp

Jag och Adam var och nyttohandlade på Jysk. De hade erbjudande på tält och tillbehör.
Liggunderlag - 99kr, Sovsäck, 149kr, tält - 299 kr och kudde 69 kr.
Jag äger nu:


 


     2010-05-22  09:41:34

What to do

Idag var det meningen jag och Adam skulle följa med Emese till Lund för att gå på ett stort loppis.
Hon skulle dock vara barnfri då Janos är hemma med Julia och hade jag haft Micke eller mina föräldrar hemma för den delen hade jag nog inte bangat som jag gjorde. Adam är inte speciellt nöjd med att sitta längre stunder i vagnen nu när han upptäckt att han kan gå. Han har aldrig egentligen gillat sitta i vagnen, eller han har aldrig varit storförtjust. Som Karin och jag upptäckte. Han log aldrig när han satt i vagnen, han bara stirra på allt. Fastän vi skämtade och stojade runt så log han inte.. Bara satt där stenfrusen och undrade varför han var tvungen att vara fastspänd. Nu sitter han dock inte fastspänd längre och det är egentligen samma veva.
Nu har han börjat peka på saker och ting och sträcker sig efter annat. Han har börjat upptäcka djur och andra barn nu när han kan röra sig mer.
Sover gör han dock väldigt bra i vagnen, det är ju tur det. Sulkyn vi har nu är underbar!!

Det kanske var tur att jag inte åkte till loppis nu, för jag borde spara varenda krona! Men jag vill fynda! Plågsamt.
Imorgon är det tänkt att jag ska, själv ta mig till backluckeloppis och själv sälja men jag tror jag hoppar det med, för jag tror inte Adam kommer kunna sitta still så länge och jag kan inte direkt springa runt och roa honom.
Så vi får vänta tills mamma är hemma och kan hjälpa till, nästa söndag.
Så det blir en tråkig helg. Vi har ingen att besöka, ingen som ska besöka och vädret är lite sådär idag.

     2010-05-20  17:09:52

Tittut!

Hej!

Jag har inte fått och dött.
Jag försöker intala mig själv att jag har för mycket av ett liv så därför har jag inte hunnit blogga men då skulle jag ljuga. Jag har bara inte gjort det. Jag har dock inte suttit vid en dator alltså. Så jag har mail att gå igenom och facebook ska kollas. Ja, så dåligt av mig.
Men jag har dock umgått jättemycket med min familj, mina föräldrar och Adam.
Jag har lagat mat nu två dagar i rad och tagit hand om hemmet litet. Jag och Adam har lekt en massa och lillskiten har ju börjat att ta sina första steg nu. Inte som i ett steg utan i sina första steg från att gå 100%igt. Han går mellan alla möbler nu och kryper inte lika mycket. Han kan fortfarande inte hålla balansen upp riktigt men han går flera steg efter varandra utan problem. Så mina källor säger att jag ska ge det en 2-3 veckor sedan kan han gå 100%!
Så det är så kul och än så länge har det inte skett några större olyckor och jag ser på det med possitiv syn än sålänge. Vad är det negativa egentligen? Att de slår sig? Att de kan ta sig fram självmant?
Slå sig är väl lite skitsamma, jag är ingen mamma som blir skärrad när Adam faller i backen, bara han inte slår sig sönder och samman. Och att han kan ta sig fram självmant är supoerhärligt, slippa bära på honom!!! Slippa höra han storböla för han vill ur vagnen men jag har inte tid eller ork att bära. Han kan inte heller krypa¨på alla ytor. Att han tar sig fram till där han inte kunde innan finns ju inte direkt då han kunnat resa sig upp länge och gått längs möbler länge och han är så pass lång att han når en bra bit in på borden och lite in på diskbänken. Så det finns ju inget i den höjden som han inte klämt, vält eller ätit på innan och vi har redan barnsäkrat den höjden. Så just nu jublar mina ben, axlar och rygg över att Adam kan gå! Hurra!!

Springet som kommer senare, kommer senare. Det tar vi då. Och då har vi massor av ytor (i Enhörna) att springa på utan att det kommer något ej barnvänligt ivägen.

Jag ska nu fortsätta löka i soffan och Adam går runt här hemma och trycker på allt intressant.


     2010-05-16  16:37:22

Gulaaaasch

My gulasch kicks ass!
Den har tagit forever att göra speciellt när man ska passa Adam under tiden men tur det är en "puttra-på-grytan"-soppa och inget man måste föra i en speciell ordning och massa saker hit och dit. Bara hacka, i och puttra.. med allt. Och underbart gott blir det av ingen kryddning alls typ. Så enkelt på ett sätt.. och svårt med tanke på tiden det tar. Men det funkar..
Jag ska minsann bjuda på gulasch någon gång. Så kan man få sörpla ikapp. Nice!

Jag gjorde små klimpar nu så är sååå gott att ha i. Jag älskade dem när jag åt ungersk gulasch hemma hos Emese och Janos. Jag gjorde inte överdrivit många då jag inte vet hur mamma och pappa tycker, men det finns fler att lägga i om de vill ha fler under tiden jag värmer om soppan. Mums.

Min mamma fyller år idag förresten.
51 år, den gamla kärringen.
Hon har varit fru i 26 år, mamma i 25 år och nu mormor i 1 år.
Det tråkiga är bara att hon är helt själv, av sin egen familj. Hennes syster, pappa och mamma är borta.
Visst, vi finns ju - jag, min bror och min pappa men det är hennes "nya" familj. Rötterna är borta.
Men jag hoppas det inte bekymrar henne allt för mycket för jag vill minsann ha kvar min mamma i 51 år till!!
Tänka er, min mamma, den varma och omtänksamma bitterfittan 102 år gammal. Vilken killer lady!
Hon skulle lätt vara som de där tanterna Hell Grannies i Monty Pythons sketch:


     2010-05-15  19:15:31

Ikea ftw

Nu har jag fått en liten IKEAdos och det har faktiskt trillat in lite roliga nyheter på IKEA, speciellt alla moderna möbler i gammal stil, det är vitt, cremé och knoppar överallt!
Vi skulle iaf bestämma oss för en kontorsplats till Micke i det lilla utrymme vi har och det fanns inte mycket att välja på men det som fanns passade oss utmärkt trots allt!

Det blev ett skrivbord, en lampa, tidskriftssamlare, lådor och ett hyllplan. Allt fit för en kontorsplats på ca. 100x55 cm. Det är ytan som finns att tillhandahålla på väggen i hörnan Micke ska sitta.

Jag har gjort ett kollage på det vi köpt men det fungerar inte att ladda upp. Ska se om jag kan få över det till en annan dator eller liknande. Usch, fy vad alla datorer krånglar just nu.

Jag har hyrt 3 filmer också. Ska se 1 ikväll, Fish Tank.
De andra två jag hyrde var Soraya M. och Old Dogs som ska ses imorgon eller i övermorgon.


     2010-05-14  10:37:51

14 maj

Idag har jag fått en dundersovmorgon! En riktigt, "sova-tills-jag-vaknar-alldeles-för-sent"-sovmorgon!
Micke, jag och Adam var och lunchade med mamma och pappa i Torekov igår. Vi lämnade kvar grodan där. Mamma och pappa ville mysa lite med honom. Sedan for vi vidare till Össjö (ca. 1,5 mil ifrån Torekov bara) och umgicks med Jim och Jenny (och Karin som var med oss). Micke fick en tatuering! En söt liten ängel på armen och det var meningen jag och Karin också skulle skaffa oss något litet men färgen började ta slut så vi bokade i veckan istället!
Mat och sällskapet var otroligt uppskattat och vi åkte hem runt midnatt.

Sedan sov jag.. sov, sov, sov soooooooooooov. Mm.. vaknade för 20 min sedan. Så skönt!
Snart kommer lillfisen hem till oss igen. Vi ska då luncha med min kusin.


Åh!! Jag måste ju berätta vad jag gjort! En sådan idiotisk och klantig sak. En Frida-sak! Heja mig!!
När vi skulle åka mamma och pappa igår så hade jag inga fickor på mina kläder och jag hade en Adam och en mobiltelefon att hålla reda på när jag skulle krångla in junior i bilen. Så jag försöker lägga mobilen i urringningen som jag brukar.. men den åkte ut då. Så jag lägger mobilen på taket. Ni börjar förstå var jag kommer va?
Mobilen på taket, en stressad Frida och en körgalen Micke = trubbel!
Så vi kör iväg, kommer en bit.. ca. 1 km då jag upptäcker att mobilen inte är i min urringning som jag senast mindes den. MOBILEN LIGGER PÅ TAKET! Skriker jag, vi stod vid ett rödljus så jag hoppar ur bilen och kollar på taket, runt om och konstaterar att den inte är där vi är just då.
Vi kör tillbaka och kör 3 varv extra, ner i garaget, jag går hela bilfärden runt för att se om den glidit av en bra bit i farten. Ingen mobil. Så förmodligen så har den åkt av, landat synligt och någon har plockat upp den i tron av att någon tappat den, ifrån en ficka - INTE EN BIL! För den måste varit ganska repig/trasig.
Den var iaf avstängd och vi spärrade den direkt.
Det duktiga i denna berättelsen är att jag alltid försäkrar allt jag kan, för jag är en drulle. Därav försäkringsnamnet. Så jag får mitt SIM-kort inom kort och de skickar mobilen när jag fyllt i en forumlär på nätet.
Sådär, fixat!! Men oj vad jag skrattade igår och Micke blev förbannad för jag tog så lätt på det och alla andra tyckte jag var riktigt klantig.
Det sista kan jag hålla med om men att bli förbannad över en mobil? En sak, en sak som man själv bytar ut så fort ens abonnemang går ut eller liknande. Jag är inte alltid anträffbar via mobilen, jag glömmer den på jobb och hemma då jag inte anser den superviktig. Jag har inte mitt liv i min mobil. Alla bilder synkar jag med datorn, jag använder inte mailen i mobilen, jag har inga viktiga namn, adresser eller annat i mobilen. Så jag vet egentligen inte vad jag gör med en iPhone, men den var fin? Man kan spela roliga spel, apparna är superroliga (speciellt Hipstamatic!!) och mitt abonnemang gick ut. Jag kanske kommer få användning för den i skolan sen?
I alla fall, så viktigt är det inte. Man ska inte gråta över spilld mjölk. Man ska inte låta en pryla äga en.
Så jag skrattade och tyckte det var jäkligt dumt av mig men sedan fick det vara nog, jag tänkte inte mer på det.

Jag får ju behålla nr. och en ny fin och blank mobil kommer på posten. Det är luuuuuuugnt.

     2010-05-13  10:13:56

Knullträdet

Som ni ser uppe till höger är jag stolt ambassadör för knullträdet. Mitt knullträd finns att skåda för dem som är vän till mig på Facebook.

Det räknades ut enligt statistik och "troligtvis har.."-metoden att jag har 2774 buksvågrar/buksvägerskor och trädet växer!! Det ökar min medvetenhet om att skyddar inte jag mig så kan det vara så att jag delar baciller och virus med över 2000 st andra muttor/snorrar! Det är en hel del, en hel del angrepp och troligtvis en hel del könssjukdomar. Herre min skapare!

Trädet har kommit till för att öka medvetenheten och kunskapen om könssjukdomar, speciellt HIV som är the really, really bad guy.
Gör testet själva! Roligt om inget annat och tveka inte att posta den på Facebook eller på er blogg!


     2010-05-12  13:30:45

IQ-inlägg

Alltså, jag och reklamer. Eller rättare sagt, jag, Adam och reklamer. Det är Adams favorittid, när reklamerna kommer. Då snackar han, viftar och han älskar att dansa med till Telia och Bredbandsbolagets reklamer där det är monotona musiksnuttar.
I alla fall, jag skrev för inte så länge sedan om Jysk reklam att detaljen med att jyskpåsen drar upp ett par Wayfarer och sätter på sig. Helt rätt och det är bra med detaljer. Jag älskar detaljer.. som är rätt dvs!
Jag är en plåga att se film med ibland då jag kan störa mig ganska mycket på att någons hår är fel sekunden efter det visats eller att man märker för tydligt när de spegelvänder bilder/scener med hjälp t.ex en skådespelares födelsemärke eller ärr. Av 3 års teaterstudier på gymnasienivå, teaterintresset i blodet, filmkurser från och till och en besatthet av att se det unika i filmer. Jag älskar filmer pga deras utseende i scener och framförande, inte alltid i berättelsen i sig eller budskapet. Framförallt inte t.ex i min f.d. favoritfilm Romper Stomper.

Nu svamlar jag. Ursäkta.
Till det jag ville säga med reklam och detaljer.
Har ni sett Lokas nya? Den där tre kompisar står vid en boulebana och diskuterar de nya smakerna från Afrika.
Sista scenen där de snackar om en afrikans fest och de visar ett klipp på det sedan försvinner bilden med en utzoomning. Då visas det i vänster hörna en lyktstolpe med ett par röda converse hängande där. Är denna scen iscensatt av ignoranta reklammänniskor med ingen känsla för research?
Alla vet väl vad ett par upphängda skor i lyktstoplar eller el-kablar från stople till stople betyder?!!
Att det säljs knark på gatan. Olika skor betyder olik droger..
Så varför har man valt att ta med detta? Afrikansk- kultur och fest betyder droger??? Nej fy!!
Ta bort det där.

Over and out.

     2010-05-12  10:59:51

Soon

Vi åker snart. Puh, denna dagen rusade ju förbi!! Nu ska jag vara i Skåne i 1 månad till och sedan flyttar jag.
Jag ska hinna packa och åka till SRF där emellan också. Ja, packningen är ju inte så stor, då det mest är möbler men det ska göras och ordentligt för på fredagen den 11e juni så åker Micke ner och packar så att bilen är klar den 12e då jag kommer hem och förhoppningsvis får jag sova en natt innan vi sticker den 13e juni. Det är pirrigt, detta.
Jag har nog inte fattat det än..
Att jag inte ska bo i Skåne ens. Ingen mer Helsingborg på ett bra tag, men förhoppningsvis så är det inte adjö till min vackra och underbara stad.
Men mina föräldrar ska ju inte ens bo där inne och många jag känner bor antingen utanför eller långt bort. T o m Emese som jag umgåtts mycket med ska flytta till Ekeby. Så detta är nog bra ändå..
Här uppe har Micke ett bra jobb, vi bor superbilligt och vi har Mickes föräldrar väldigt nära. Jag får tid att studera och eftersom det ska bli på distans kommer jag kunna känna mig mer fri att åka ner till Helsingborg/Torekov/Ekeby på besök.
Javisst. Detta kommer nog blir bra!
Men fy vad jag kommer att gråta då jag lämnar mina föräldrar (och Karin såklart!).
Jag kan inte hålla tårarna borta ens nu. Jag är en sådan mes.
Men dem betyder så otroligt mycket, speciellt nu då Adam finns här. Min mamma och jag har gått ifrån endast mor och dotter till jämlika. Vi är fortfarande mor och dotter men nog mer mor och mormor i så fall. Hon är fantastisk med Adam och jag lär mig jättemycket av henne. Det blir ju inte samma sak med Mickes mamma. För det första så kan hon ju inte säga "kommer du ihåg när vi gjorde såhär med dig och din bror" eller "vi åkte ju dit då och så.." Jag vet ju vad jag anser min mamma gjort rätt och fel. Jag kan ju fråga henne varför.
Medan Mickes mamma och jag är väldigt olika i föräldrarskapet. Min mamma och jag är otroligt lika. Och det är defenitivt ingen given mor och dotter-grej. Jag har bara träffat på en annan som lyssnar lika mycket på sin mamma och umgås lika mycket med sina föräldrar som mig. De flesta tycker deras mammor borde komma in i leken mer, tänka att det faktiskt är 2010 ect. Så jag är lycklig av att ha en sådan underbar mamma. Att Adam har en sådan jordnära, sträng men rättvis, varm och godhjärtad mormor.
Fy bubblan vad jag kommer ha hemlängtan till en början.
Men samtidigt får jag tänka på att jag kan inte vara beroende av mina egna föräldrar när jag ska vara förälder till mitt egen barn. Vi är en egen familj nu, Micke, jag och Adam. Vi har varandra och det ska vi bygga på istället.
Inte sant?
Snart kommer Karin och Micke och då ska vi fixa allt för färden mot Helsingborg.
Puh, jag hoppas Adam är på ett bättre humör i bilen.

     2010-05-11  10:13:04

Morn morn

Denna morgon började som den ska och Adam sover nu förmiddag som han ska.
Tricket att få honom att sluta sova direkt efter vällningen var kanske att själv kliva upp och starta dagen där och då. Jo, jag har tänkt tanken innan och förstår att självklart var det bästa medicinen men jag har faktiskt inte orkat. Jag hade min PMS, min mens och är fortfarande frusen och trött av det jag tror är försommarförkylning. Så då får det bli så ibland.

Vad tyckte ni om mina traderafynd då?
Det tredelade setet kostade mig 143 kr och ägghållaren 10 kr.
Jag håller på att fixa till vardagsrummet nu. Jag startar med fönstret som är den störta blickfånget i det lilla rummet. Jag önskar mig en hissgardin, två ljusstakar i silver och någon assecoar i form av en liten spegel kanske, eller en tavla?
Jaja, jag kan inte kosta på mig för mycket just nu men drömmarna finns där och någon dag blir det som jag vill ha det. Det får ta sin tid.. Max 3 artiklar - oberoende kostnad - i månaden ska jag ha som regel. Annars blir jag bankrutt.

Just nu tittar jag på Ingmar Bergmans Smultronstället och jag gillar den väldigt mycket. Det är nog den första Bergmanfilmen jag ser på helhjärtat och tänkt att se från början till slut.

Imorgon åker vi till Helsingborg. Kanske redan runt 12 tiden.


     2010-05-10  20:05:16

Nämen tittar häääär!

Jag vet, jag är kass på uppdateringen nu men vi har infört en ny regel att ingen av oss (Micke eller jag) ska sitta vid datorerna och spela respektive blogga i evigheter när Adam är vaken. Det får ske när han sover eller kanske är inne i sin lek eller liknande. Det är bara detta att Adam som innan sov mellan 9-10 och sedan mellan 14-15, vilket är underbara tider för- och eftermiddags lurer, för att sedan somna vid 20-21, vilket ger en som förälder lite egentid och framförallt tomt i soffan lagom till 21-filmen och ikväll VILL jag se vad som visas. Hugh Jackman, slurp!

Hmm.. jag undrar egentligen vad Micke spelar.
Precis så hörde jag han säga och jag citerar:
"Spider loves the c*ck" - Say whaaat??

Åter till ämnet!
Adam har nu ändrat sina tider till att gå upp kl. 7 för att vilja ha morgonvälling (som jag ska ändra till morgongröt när jag återvänder till Helsingborg) bums! Det får han och vi gosar lite, säger godmorgon och kittlas lite.. men då ska han sova direkt igen. Snooza alla jäkligt tidig förmiddagslur! Så sover han ibland ända till kl 9! Herre min skapare.
Så är första naptime klar! Och dagen rullar på och han ska sova igen vid 11-12 tiden och sedan IGEN kl 16-17 tiden. Hmm.. det är något lurt på G, jag misstänker utvecklingsfas! För han är sur mest hela tiden också. Inget kul att växa upp.
Men ja, så dagarna är lite snurriga och jag vet inte när han vill sova och vad han vill äta och sedan ska jag hinna städa, diska och tvätta under tiden så datorn har varit prio -100 just nu.
Men på onsdag åker vi till Helsingborg och då får jag nog lite rutin på allt igen, då har jag ju mamma och pappas beskydd och hjälp med Adam. Jag hoppas på en kickstart till sommarens träning också då jag tänkte teckna ett måndagskort på friskis (=träning på kvällar och helger med!).
Sommar 2011 here I come! (Ja, jag vet det är 2010 nu men har ni sett mig?! Puh, det krävs 1 år för att få rätt på det här fläskberget!)

Jag har förresten kammat hem två fina "priser" från Tradera till vår hem i Enhörna.
     2010-05-09  09:38:11

Cookies!

Godmorgon!
Jag har haft den mest underliga natt på mycket länge. Jag drömde konstigt, jag inbillade mig en massa saker och jag kunde framförallt inte somna ordentligt! Jag sov dock 3 timmar på kvällen, jag är bombsäker på att jag har en förkylning i kroppen då det gör ont konstant i mitt huvud och käke samt jag är trött och frusen mest hela tiden - lingonveckan är slut.
Så runt 01 gick jag upp och gjorde det jag brukar göra på nätterna när jag inte kan sova. Skissar.. inget fancy och inget jag vill visa upp men jag fick lite inspirationstoppar till den nya headern jag vill ge mig in på till flytten.
Adam knorrade ett par gånger i natt också när jag väl krypit ner under täcket och vid 04 så vaknade han och ville absolut inte somna om själv. Han fick ligga och knorra och leka om vartannat i vår säng medan Micke hasade ut till soffan.
Jag var inne på ämnet pin-up att ha en som jag själv ritat i headern, tillsammans med cupcakes och kanske någon inredningspryl. Vi får se om det blir så att hela headern blir ritad av mig eller om jag klipper ihop bilder. Under mitt sökande kom jag in på lite olika sidor och en av dem visade pin-up bilder på Jennifer Lopez som var jättefina!


(Jag fyndade lite igår.
En sak till normalpris och tre saker på loppmarknaden. Bild kommer senare idag! Ska hämta sakerna från bilen samt min mobiltelefon.)


     2010-05-08  09:13:10

Loppis/marknad/lycka!

Idag ska vi ta en loppis/marknad dag! Som jag har längtat!
Micke klev precis ur duschen och vi ska ta en snabb matbit sedan åker viiii !
Första stoppet blir nyttosaker på K-Rauta. Jag vill starta små projekt till vårt kök. Vad, får ni se senare.
Sedan ska vi tillbaka till Enhörna och vandra till Norrlöts och se om de fått in något nytt. Man känner sig nästan som en gam då, eftersom mycket av deras saker kommer ifrån dödsbon så indirekt hoppas man att någon gammal människa har dött och haft massor av fina saker i sitt hem som familjerna inte vill ha. Hemskt va?
Sedan ska vi bort till Butik C som vi inte hittade förra gången.
Hon som äger Butik C äger också en till butik mot Nykvarn där vi också ska dit och kolla samt in om Nykvarn och Lilla Torpet samt ett café.
En underbar heldag! Men Micke håller i plånboken och jag ska bara köpa sådant som kommer till användning direkt.
På kvällen ska vi grilla, om vädret tillåter, med Markus och Michaela!

     2010-05-07  16:40:23

Botemedel

Vet ni vad som botar mensvärk från helvetet??

Jo, det ska jag berätta för er!
1. En pigg och glad son.
2. En underbar sambo.
och...

     2010-05-07  09:57:04

Godmorgon

Godmorgon!
Idag var det svårt att ta sig upp ur sängen. Jag somnade om och om och om igen. Utan att ha någon större kontroll. Jag sov tydligen sämre än vad jag trodde fastän Adam som bättre än vanligt. Denna lingonvecka tar kål på mig! Jag har så ont i huvudet att det strålar ut i käken.
Micke lät mig snooza en halvtimme medan han tog hand om Adam samtidigt som han gjorde sig färdig inför jobbet. Det första jag gjorde när jag var uppe på benen var att koka en kanna kaffe och fixa Adams frukost.
Det som slog mig nyss var att jag kanske har en förkylning i kroppen samtidigt? Då brukar man ju känna sig såhär utslagen.. hmm. Ja, den tråkiga veckan är snart slut och då får vi se om symptomen släpper.
Gårdagens ToDo är dagens också då den där listan blev väldigt lång. Jag har ca. hälften kvar och jag är på bokstaven R (P,R,S,T och W är de största högarna). Hittills har jag skrivit ner 103 st. filmer.

     2010-05-06  16:31:57

Dagens todo

På dagens ToDo-lista så hade jag skrivit "att rensa bland DVD-filmerna" och det betydde att ta bort alla DVDer som ockuperade en hel Markör-hylla med fem hyllplan plus lite av den andra hyllan också. Jag har ett par DVDer. Hur många får jag återkomma med! I alla fall, hyllan är nu rensad från alla DVD-filmer och jag tog sedan och sorterade dem enligt alfabetisk ordning för nästa projekt är att beställa hem en fin DJ-väska med plats för ca. 250-400 plastfickor till mina kära ägodelar. Jag vill nämligen inte se dem ligga i en kartong under tiden vi bor här och jag tittar gärna på film då och då och köper gärna nya (för ofta). Det är min samling. Underbara, underbara samling.
Så alla skivor ska upp ur sina fodral och ner i plastfickor i en pärm/väska sedan ska alla omslag omsorgsfullt ner i två kartonger och sparas till vi har större boende och de kan få återförenas och förmodligen få en fin filmhylla att bo på!
Här är några av DVD-filmerna. I alfabetisk ordning.
Nu sitter jag och skriver in alla filmer, inom bokstaven, i alfabetisk ordning. Vilken genre filmen är och de största skådespelarna i filmen är. För ibland får man frågan när man lånar om man har någon komedi eller en film med just den eller de skådespelarna. Jag upptäckte också att jag måste fylla i mina triologier. Jag saknar sista filmen från Blade serien och från Bournefilmerna saknas någon och så Ocean'sfilmerna. Födelsedagspresenter kanske?
Jag fick förresten höra att han som driver, eller är med och driver (?), Missing Sweden är en kompis till min föredetta. Så om han/hon/den/det är intresserad av lite mer PR så varför inte skicka lite smakprover till min kära bror i Salzburg *hint, hint* så nämner jag dem gäääärna fler gånger i bloggen! :-)

     2010-05-06  10:14:20

Jag totaldog

Jag har varit ett vrak de senaste två dagarna. Totalt nere!
Jag har haft ont i ryggen, magen, huvudet, armarna och rumpan. Jag har varit yr, svimfärdig, snurrig och utmattad! Denna månadens sk. lingonvecka har varit som en studieresa till helvetet! Herre min skapare vad jag har haft ont och våndats. Det är ju inte bara jag som blivit lidande utan hela min stackars lilla familj.
Jag har inte orkat lyfta Adam eller vara morgonpigg och käck. Micke har knappats få ha en egen åsikt förrän mitt djävulsansikte förstört alla hans snälla planer. Jag har varit otroligt sötsugen och deppig över det.
Jag har knappats kunnat gå ut och gå två dagar i rad då det har varit en plåga att ens gå från soffan till toaletten.
Jag har inte ens orkat mig till datorn (som inte står så långt bort från soffan med tanke på hur litet vi bor).
Varför blir det såhär ibland?
Några månader så springer mensen förbi, rättare sagt och så kommer såna här månader när jag lever 4-5 dagar helvete. Det är som att behöva föda igen. Allt förarbete med värkar och skit.. pi!
Är det pga jag har fött barn? Får man kraftigare PMS-symptom då?
Jag måste sätta mig in i ämnet bättre.. eller så kanske jag har den där PMS-sjukdomen det jiddrade om för något år sedan. Som man faktiskt får medicin mot. Då man blir totalt personlighetsförändrad och mår riiiiiktigt dåligt.
I alla fall, idag kändes det bättre när jag vaknade men vi får se om jag orkar med dagen som jag vill.
Jag vill gräva i trädgården och förbereda för mina örter/kryddor.
Jag vill promenera bort till Norrlöts och fynda något fint!
Jag vill hinna plocka från minst 3 kartonger till och planera vad som ska inhandlas från IKEA.
hjälp mig?
Och förresten, en annan bloggerska här på blogg.se har skrivit ett inlägg till de som inte bor i Sverige men saknar kanske de supersvenska varorna och har kanske inte släktingar som kan komma förbi titt som tätt och leverera. Jag tänker givetvis på min bror i Salzburg men också min brors gudmors son som bor i Prag.
Så finns det iaf två fina siter som kan tillhandahålla lite onyttigt från Sverige.
Missing Sweden
och
Candy from Sweden

     2010-05-04  10:51:04

Inreder och inreder

Min själ är lycklig! Jag är och börjar inreda i lillstugan här hemma!
Jag har nu tagit upp tredje lådan till stugan och går igenom vilket som ska upp och vilket som ska packas om eller rent av säljas/skänkas. Micke har också börjat tänka i inredningsbanor och saker jag sagt tidigare, som skulle vara snyggt och funktionellt i ett sådant litet boende har börjat sjunka in hos honom också! Så detta kommer bli riktigt fint!
Vad jag mest menar är byte av duschdraperistång från en 90-graders 53x90x53 cm (90 cm bred och 53 cm djupt bara) - vilket är väldigt litet!! Till en U-formad på 80x95x80 cm (95 cm bred och 80 cm djup) som möjligvis behövs kapas till att vara 70 cm djup istället. Jag skulle lagt upp bilder men imorse fick jag inte rätt ljus så jag ska försöka uppdatera idag.
Sedan vill jag hänga upp en redskapshylla och den enda jag kan hitta för en billig peng är ju den från IKEA.
Den är väl inte fy skam? Jag har ju en fin Römertopf som kan stå uppe på gallret sedan kanske min stora pastagryta som tar så fasligt med plats i skåpen sedan hänger man lite fina köksredskap runt om. Läckert!
När jag flyttar upp hit ska jag minsann ändra min bloggdesign och blir mer nischad! Det kommer fortfarande vara en enkelhet som styr blogginläggen men jag vill skriva mer om mina passioner än vad jag gör om dagarna. Sedan så hoppas jag ha mer tid till dem (inredning, bakning och trädgården - vilken liten tant jag är!). So bare with me!

     2010-05-03  20:05:58

Gubben i lådan!

img_0591 (MMS)

Gubben i lådan!


     2010-05-03  10:28:15

Är det bara jag?

Är det bara jag eller har ni andra också märkt att Jyskkassen i deras reklam sätter på sig ett par röda Wayfarer!
Hur coolt är inte det? Snacka om att bry sig om detaljer och veta vad som är snyggt!
Hihi.

     2010-05-02  12:30:05

Gårdagens fynd

Här i Enhörna finns det ett fast loppis. Det är flera lador som säljer antik och kuriosa för lite mer, sedan en säljer samlat från olika dödsbon och andra välgörenhetsinsamlingar, de har också ett mysigt café och en liten blomsterhandel men lite inredningsartiklar som man ser överallt (Cult Design t.ex).
Det heter Norrlöts, Handels & Auktion och dem har öppet vardagar 10-18 och lördag 10-15 - underbart!
Igår var vi då och fikade samt tog en snabb vända inom ladan som säljer lite blandat. Där fanns mycket fint och jag hade absolut kunnat gå hem med mer men jag känner inte för att bara fynda för priset skull (dock hittade jag en superfin Erik Kold ostkupa för endast 40kr - den går för ca. 150-200 kr på tradera!) utan jag letar efter fynd som jag vill ha, kosta vad det kosta vill (inom rimliga gränser).
Och jag fann två söta saker!
En liten fotogenlampa till badrummet med blå mönster på, ca. 15 cm hög och fullt funktionsduglig.
En kaktång (större än en sockertång dvs)
Bilden tagen med min iPhone via appen Hipstamatic

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!