2011-11-14  10:11:00

Blogg-almanacka!

Ny vecka, nya tag!

Jag skrev i lördags om min fredag som gick i att samla minuspoäng i vuxenskalan, men det tar jag igen med råge denna veckan som inkluderar däckbyte, utvecklingssamtal och en tripp till Gekås.
Jag fick ett tips via Little Miss Fix It att man kan göra en blogg-bild av sin vecko-almanacka! Kanske i det yttersta "jag-kan-inte-bry-mig-mindre-av-vad-du-gör-om-dagarna" men förhoppningsvis kan det vara lite kul emellanåt?


Idén kommer från den poplära sajten Personlig Almanacka.se. Klicka på bilden för att göra din egen.


     2011-11-12  16:22:14

För bra?

Vissa saker sägs vara för bra för att vara sant?

Jag är någon slags mix av optimist och realist (går det, tänker ni nu?) och det baserar jag på att jag gång på gång befinner mig i situationer där min slumpmässiga tur blir nästan ohanterbar samtidigt som jag försöker hålla huvudet kallt och INTE anta attt jag ska vinna och ibland vill jag inte vinna, då man hört någon snyfthistoria som är "bättre" än ens egen..

Det fanns en period på 1,5 vecka i somras som verkligen var too good to be true.
Det börjar med att jag fick med en tjejkompis på Nellys High Heels "turné" och väl där fick vi oss ett par gratis skor och en rolig goodie bag. Jag fick också chansen att vara med i en tävling på plats och vann första pris, en orange Triwa-klocka (värde ca. 1300 kr!!). Sedan samma veva blev jag månadens medarbetare på jobb och fick ett presentkort på 400kr på Åhlens som tack. När jag nu satt med denna glädjen i hamn så skämtar min pappa om att jag måste köpa mig en triss lott. Ja, men det kan väl inte skada tänker jag och köper dagen därefter två trisslotter. Nit på första, givetvis. Andra lotten skrapar jag snabbt och ser att jag vunnit 50 kr! Lyckan är komplett, trodde jag!
När jag kommer in i butiken och ska inkassera min vinst säger kassörskan att jag glömt skrapa "x-gånger vinsten" rutan. Så jag gör det och där står det "x10" med liten text. VA?! Jag hade rättare sagt vunnit 500 kr än bara 50 kr! När jag berättade det för min pappa så skrattade han bara. Jag visste inte vart jag skulle bli av.

Kontentan av detta inlägg (det var inte för att skryta alltså..) var att jag såg en tävling i blogosfären jag INTE kan låta bli att delta i. Jag vill ha! Jag behöver en sådan, det ska gudarna veta!

Klicka på bilden för att komma till tävlings-inlägget.


     2011-11-12  10:54:39

Oturligt

Min fredag i korthet.

Ibland så skrapar jag ihop jädrar i det massa vuxenpoäng med att hinna bädda, städa och diska innan jag rullar vagnen mot bussen eller drar upp cykeln från förrådet för att ta mig och Adam till förskolan. Men ibland så går allt fel! Som igår..

Jag orkade inte riktigt gå upp i tid. Fick stressa in i badrummet medan Adam njöt av sin morgonvälling. När jag ska ta av min tofs så råka jag sticka in min tumme i ögat! Inte "peta-lite-försiktigt"-in i ögat utan nästan halva tummen åkte in! Så ont det gjorde! Hela mitt öga vibrerade till och tårarna sprutade. Sedan tog det ögat 45 min att fungera ordentligt. Pupillen fick spel och när jag öppnade ögat var det som om någon lyste en stark lampa i ögat. Så jag fick  duscha, sminka mig och klä på Adam med ett stängt öga och ett annat med brytningsfel.. Herre min get! När jag sedan själv ska ta på mig så i min halvblindhet och stressighet så kör jag armbågen rakt in i min Malm-byår (fan ta dig IKEA som gör superspetsiga hörnor på dina byrårer!!) så att jag började blöda lite. Så var den ur funktion också. Jag kan varken räta ut den eller lyfta ordentligt med vänstran.

När jag kom till jobb och försökte få folk att tycka synd om mig skrattade de bara. Ytterst elakt och osympatiskt!
Jobb-dagen var också lite ur funktion. Folk som kom och åt frukost hos oss hade inte riktigt kopplat på Fredags-charmen ännu. Jag blev nästan lite ledsen. Tur jag med min halv handikappade kropp kunde bjuda på lite fnitter i restaurangen.

     2011-11-07  20:52:11

Lagerhaus-feber

Godkväll!

Jag har inte bara vanlig feber ikväll utan också Lagerhaus-feber. Innan var det Granit-feber. Jag har lite tendenser till en Rusta-feber nu när jag tittat in deras julutbud.

Just nu sitter jag och dreglar över några nyheter som trillat in.

Förklädet Juläpplen - Barnstorlek, 129kr. Lampa, Electra, 399kr.
Stapelbara koppar, Cup of Three, 99kr. Presentsnöre Polka, 15 kr.

     2011-11-06  19:06:28

I'm back!

Fy skäms på mig!

Hej!!

Åh, jag tittade precis in för första gången sedan den 25/6. Helt galet! Jag har inte bloggat på över 4 månader. Vart tog tiden vägen? Okej, jag ska inte ljuga. Jag vet precis vart min tid har tagit vägen och jag kan inte skylla på att jag inte haft något att skriva om. TVÄRTOM! Det har hänt jättemycket sedan jag skrev senast. Både positivt och negativt. Allt det positiva har kommit utifrån och det negativa innefrån och tur är väl det?

Jag har bara haft så mycket att processera. Att älta. Att grubbla. Att ta itu med. Att få panik på.
Det är tur att jag inte är speciellt filosofisk av mig. Jag är mer känslostyrd men det betyder också att en känsla, från då t.ex negativ till positiv sker ganska snabbt och smärtfritt!

Okej, ni fattar säkert nada! Men jag tar den korta versionen.

Jag har mått för jävla dåligt. Jag tappade bort mig själv någonstans.
Jag gick in i ett arbetsnarkomanmönster. Jag jobbade bara, jobbade alltid över. När jag kom hem orkade jag knappt laga middag sedan somnade jag när Adam somnat och så rullade det på. Det förbaskade ekorrhjulet.
Världen runt om snurrade runt allt snabbare och jag började få prestationsångest.
Mitt bland detta sker det otroligt underbara ting!

De sista dagarna i Juli meddelar en arbetskollega att jag utnämns till Månadens Medarbetare, efter bara 2 månaders anställning. Jag hade också precis innan dess fyllt 26 år. Jag blev jätteglad!
I samma veva kommer min chefs fru fram och frågar hur mycket jag vill satsa mer?
"Allt?", svarade jag.
Så blev jag helt plötsligt handledare (okej, inte helt plötsligt, det tog en månad) och nu när verifieringen av mig var klar fick jag följdfrågan "vill du satsa mer?" och nu ska jag bli områdesledare påväg till arbetsledare.
Jag fullkomligt älskar mitt jobb som uppskattar mig så mycket!

För att knyta ihop säcken idag/ikväll - så har jag verkligen haft en manodepressiv period i mitt liv. Som en konstant PMS-berg och dal bana. Helt för jävlig men samtidigt underbart produktiv!RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!