2011-06-25  14:57:40

Gud vad snögg!

Jag kanske ska bli designer?

Jag hade några minuter över nu när Adam somnat. Så jag såg att de flesta bloggat om en tävling inne hos Nelly.com och ibland faller jag för grupptrycket. Såhär snygg blev min klänning! Rösta nu va!
Jag kan lett se mig själv, Elaine eller Karin i denna - eller vad säger ni brudar? Hö hö.

 


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


     2011-06-24  13:27:49

Midsommar

Ack, denna midsommardag!

Vädret är kanske inte strålande solsken men det verkar stabilt. Det är ju allt som krävs. Så man vet vad man kan och inte kan ha på sig i kväll. Om man ska testa sitta ute, plocka blommor eller dansa runt en midsommarstång.
Jag älskar midsommar. Jag är tydligen ganska ensam om detta.
Men jag har att tacka denna mysiga känsla som infinner sig mina föräldrar och alla andra från Raus Södra åren -89 till -04. Där hade vi ett underbart och varmt midsommarfirande. Men alla högtider där var underbara.
Jag längtar tills Adam kommer upp i ålder och jag bor liknande som nu och då är det min tur att föra en tradition vidare, Sommarlovs-klubben. Det kliar i fingrarna redan nu! Jag hoppas det får samma slagkraft nu som då.

Jag hade inga planer detta året, inte för att det gjorde så mycket. Jag hade tänkt fixa det mysigt på min balkong åt Adam och mig.
Men med min underbara familj och släkt behöver man aldrig känna sig ensam. Min mammas kusiner bjöd in mig och Adam till ett relativt stort firande i Allrum ikväll. Där finns god mat, midsommarstång och andra barn! Underbart!
Så just nu ska vi göra oss iordning för att om ca. 1 timme ut och plocka blommor med Eva.

Hoppas ni får en bra midsommarafton!

     2011-06-23  15:07:00

Klick klick klick..

Vad jag skulle vilja klicka hem just nu..Är denna otroligt roliga och påhittiga barnbok som jag fick nys om via ett youtubeklipp.
Den finns som ljudbok där Samuel L. Jackson läser.

Boken utgavs i Sverige förra veckan och finns från 117kr.


Den är så spot on!! Otroligt rolig och vi föräldrar med svensktalande barn skulle ju faktiskt utan problem kunna läsa den högt några gånger och fnissa med utan att barnen förstår. Men jag skulle vilja ha den framme, i mitt sovrum för att sedan ge den till Adam när han blir större - för han är trots allt en halv Hansson och då har man sån här humor.
Gillar era barn att ni läser sagor för dem? Adam börjar bara kvittra eller pipa samt försöker sno boken och ska peka på allt och helt plötsligt är han pigg igen. Den enda gången det funkat var när han låg i sin spjälsäng (inspärrad!) och jag låg på ANDRA sidan av min dubbelsäng och läste. Så egentligen somnade han av mitt mummel än faktumet att jag läste Paddington för honom.

     2011-06-22  22:03:31

Cirkus

Prima Ballerina?

Ikväll bjöd mina föräldrar (på distans, då de befinner sig i Salzburg just nu) mig och Adam på cirkusen som är i stan. Det var riktigt längeseda jag var på cirkus och Adam har givetvis aldrig varit på någon.
Jag tvekade en aning när jag såg att föreställningen började kl. 19 men sedan kom jag på att han inte somnar förrän 20.00-20.30 numera. Så jag åkte till Citygross och beställde en biljett (Adam fick gå gratis).

Taggad som tusen och med fjärilar i magen satte vi oss på cykeln och åkte bort till cirkusen. Adam hade stora ögon när vi svängde förbi alla husvagnar och lastbilar. Det var lite tunt med folk men det är ju trots allt bara onsdag och många börjar ju inte semestern förrän nästa vecka.
Vi väntade.
Sedan var det insläpp!! Vi fick en bänkplats. Men det var ett litet tält så man såg bra ändå.
Adam satt så fint till en början med och dansade med när de spelade Danza Kuduro.
När allt sedan satte igång så tog det fart i sonen också. Han sprang överallt och vägrade sitta still eller ens titta på föreställningen. Inte ens när fyra söta små ponnier gjorde entré brydde han sig. En dam frågade om hon fick bjuda på lite salta pinnar så att jag kunde få sitta still en stund. Adam åt en halv sedan slängde han resten i gräset och satte av igen. Ett flertal gånger försökte han ta sig ut i manegen så jag fick ta honom i nackskinnet.
Svetten lackade på oss båda och till slut så kom Grande Finale. Jag började att nysa!
Sedan började det svida i näsan, det spred sig snabbt till ögonen och så började jag pipa vid varje inandning.
ALLERGICHOCK!
Paniken började sprida men tre sekunder efter att jag började titta efter våra saker så ropar de ut "Nu tar vi en liten paus och fortsätter snart igen.."

Ut fort som fan och andas frisk luft!
Hjälpte inte ett dugg.
Så det var bara att cykla hem igen.
160 kr för att Adam skulle leka djävul i ett stort tält? Aldrig igen.
Eller det blir aldrig igen, för min del, jag klarar tydligen inte den miljön och det är lite tragiskt. Jag kommer aldrig kunna ta mina barn till cirkus. Får man börja gråta nu?

Nej, jag borde skratta.
Vilken cirkus! Bokstavligen.

     2011-06-22  15:55:46

Fungerar fortfarande

Idag fick jag en paket.

Jag följer otroligt många bloggar men vissa fastnar och jag dubbelkollar alltid min bloglovin så att jag inte missat något inlägg medan jag läst andras. En av dem är en gammal klasskamrats - Home and Desire. Hon skriver fångande, personligt men proffessionellt och ni som följer Livet Hemma vet också att hon vann deras tävling för inte så länge sedan.
Dessi skrev för några dagar sedan om en anslagstavla som fick mig att dö, där - på fläcken. Jag var tvungen att ha den!

Så jag klickade hem denna skönheten.

Bubblan från Plenty Design på Signerat.se

 

 


     2011-06-06  23:45:09

Vart tog den vägen?

Jag skickade ett MMS till bloggen häromdagen.

Det försvann. Eller kom aldrig fram.
Men jag bloggade faktiskt.
Med en bild.

Ni får se imorgon! Jag lovar!

Godnatt!

     2011-06-05  01:59:34

Ser ni vad jag ser? Jag och min pappa är n...

imag0464_1307231 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Jag och min pappa är nyss hemkomna från krogen i Torekov och vad väntar vid min "säng" (soffan i vardagsrummet) om inte en bricka med nattamackor, en ros vid ett magnethjärta, kolsyrat vatten, biscotti, senaste Allt i Hemmet och en bild på min älskling Adam. Min mamma är bäst.


     2011-06-05  01:59:32

Ser ni vad jag ser? Jag och min pappa är n...

imag0464_1307231 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Jag och min pappa är nyss hemkomna från krogen i Torekov och vad väntar vid min "säng" (soffan i vardagsrummet) om inte en bricka med nattamackor, en ros vid ett magnethjärta, kolsyrat vatten, biscotti, senaste Allt i Hemmet och en bild på min älskling Adam. Min mamma är bäst.


     2011-06-02  17:38:00

One Piece tävling

Jag är med och tävlar!

Jag har och kommer nog alltid tycka att en OnePiece är snygg. Vilka bloggerskor eller andra b-kändisar som burit dem och "smutsat" ner deras rykte. Den ser otroligt skön ut och jag skulle definitivt springa oftare till tvättstugan och tvätta om man haft en sådan här! Eller cykla och handla mjölk 5 min innan butiken stänger istället för att dra på sig mixade mysplagg.

Jessica Karlén har en tävling och jag är med i den. Vill du också tävla, då gör du det här.

Jag vill ligga.. i soffan med min OnePiece!


     2011-06-02  13:43:54

Jag vill åka till Rusta

Jag vill ha!

Jag har velat åka ut till Rusta nu ett tag men utan bil, ett överaktivt barn och ont om lastutrymme i barnvagnen så verkar det inte bli av. Nu har också min favoritvara blivit grymt nedsatt i pris, så jag ska försöka övertala min pappa att åka inom Rusta när vi ska till Torekov på lördag. Världens omväg, jag vet!

Är dem inte fina? Otroligt vackra vinglas. De kostar 5 kr just nu!! I vanliga fall 14,90 kr.

Sedan kan jag inte bestämma mig för vilka plastmattor jag vill ha på balkongen som är ful med sin gröna beläggning på betongen plus att den gamla grådassiga färgen börjar att flagna så att man inte kan rengöra den ordentligt. Vad tycker ni?

,

(Samtliga mattor säljs på Rusta)

 


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!