2011-01-31  15:33:22

Moder natur

I många år har jag varit intresserad av inredning.

Men bara för att jag gillar inredning så har jag inte alltid haft ett snyggt hem om ni förstår vad jag menar. Jag har alltid haft en försmak för pyssel, kreativitet och hemtrevlighet (är det ett ord, nu är det!). Min mamma har alltid möblerat om och köpt nya möbler efter hand. Målat om och spikat tusen ggr i samma vägg.. för vi går igenom faser i livet, man är inte samma person mer än några år i taget. Min stil har verkligen varierat och speciellt nu det senaste 3 åren då jag fått lov att inreda mina egna hem. Inte alltid så lyckat.
Först ut var mitt rum i en studentkorridor på 19kvm och då var jag inne i en Jolly Rogerperiod och allt var i dödskallar! Överallt.. det och orientaliskt, ni förstår kaoset? De två stilarna gillade inte varandra alls..
Sedan hade jag en liten etta på 40 kvm. Då blev det svart och mörkt men jag återgick till endast orientaliskt men också tema på mina "rum". I köket skulle det andas 50tals cafékänsla med turkost som accentfärg och i badrummet skulle mina dödskalla få bo. Usch där med!
Sedan flyttade jag ihop med Micke på 118 kvm, en gigantisk fyra och som var i ett underbart ursprungsskick. En riktigt sekelskiftslägenhet med urgammalt trägolv lägenheten igenom, nyrenoverat kök och badrum samt cphögt i tak! Där hann jag aldrig köpa in det jag ville då ja.. det är så invecklat. Men vårt hem var aldrig hemtrevligt. Bara hans och mitt i en salig blandning.

Men nu, nu jäklar! Ni känner av min inredningsfrustration?! Denna gången ska jag budgetera, tänka efter, tänka efter en gång till, göra önskelistor, redigera önskelistorna, köpa det jag verkligen vill ha och sälja mitt gamla skit!
Men min stilkänsla har varierat nu det senaste 6 månaderna. Först snöade jag in på 60-70tals retro men känner att jag inte är retro ut i fingerspetarna. Jag kan inte möblera snyggt i den stilen.. det blir så klumpigt.
Jag överlåter det till Karin, som förövrigt har det skitsnyggt i sitt hem, fastän det inte finns många pinaler än.

Jag ska ha naturmaterial, skandinaviskt och industrialistiskt. Då kan jag nog få det som jag vill.


Kollage från Village.


     2011-01-30  17:39:17

Färgglada böcker

Jag har för mycket fritid som en vän så fint beskrev det.

Men allt jag har just nu är fritid som jag kan göra vad jag känner för. Jag ser det som en chans att få iordning min lilla lägenhet tills jag får ett jobb och då tänker jag jobba häcken av mig, inom vissa tidsramar. Idag har jag organiserat mina böcker som låg som färgklickar runt om i lägenheten men det störde mig.
Egentligen vill jag inte ha de där hyllorna men har inte hittat något bättre alternativ än. Dessa tillhörde mina föräldrar innan, men precis när de skulle göra sig av med dem så flyttade jag och Adam ner igen.
Detta är alla böcker jag äger. Ingen direkt monstersamling och färgerna är inte så intensiva som man hade hoppats. Men det ger en bara små dagdrömmar om att hitta färgglada omslag på billiga böcker på sommarens loppis.
Uppe till vänster ser ni min nya samling småvaser från IKEA. Det ska givetvis i lite grönt i dem men så långt har vi inte kommit än!

Jag vet inte heller vad jag ska ha i den tomma rutan. Jag ställde efter att bilden togs några av Adams fina träleksaker.

     2011-01-30  09:32:02

Ni är inte glömda!

God morgon peeps!

Nu är denna veckan slut och ibland.. när allt bara flytit på bra så kan jag ibland glömma bort hur veckan var. Men jag har lärt mig av mig själv att det är mitt sätt att slappna av. Jag har inget att älta, inget att oroa mig över och inget att tänka på. Det är väl bra?
Jag som dock skrev tidigare att jag blivit glatt överraskad över min ekonomi gick och handlade lite till köket (bestämde i sista sekund att hans rum får bli lite närmre sommaren). Sedan var jag igår och handlade på IKEA. Nu har jag jätteont i magen och dåligt samvete. Jag försöker förklara för min hjärna att jag gjort så många avkall och varit duktig på att kontrollera mina utgifter att de hundralapparna allt blev tillsammans inte ändrar något. Hur brukar ni komma över den där ångesten man kan få efter inköp?
Jag är rädd för att bli en riktig snålis. Jag har aldrig varit en människa som behövt pengar på banken för att känna mig lugn och lycklig. Jag nöjer mig med ett litet sparande sedan ska resten "slösas", som i inte växa på hög, man vet aldrig då man blir påkörd av en bil eller liknande (ha ha ha).

Och nu kommer lite bildbevis, bättre sent än aldrig..
En bild på Adams "hemska" skada som läker hyfsat fint nu.
Och så åter igen, den kassa bildkvaliten är på grund av att barn aldrig sitter still och min mobil.


I eftermiddag kommer jag lägga in ett videoklipp på Micke och Adam och hur vår disfunktionella familj är ganska söt när man tänker efter. Humorn ligger till grund för vår relation. Jag ska bara dubbelkolla kvalité och om man hör vad som sägs ordentligt.. Återkommer helt enkelt!

     2011-01-28  12:24:43

Stuvade makaroner och falukorv

Har ni såna dagar ni känner ni har kontroll?

Idag känns det riktigt bra! Det känns som att livet bara flyter på, precis som JAG vill. Klart inkluderat med en överraskningsmån som bara förgyller lite extra! Igår fick jag besök av en gammal vän och vi snackade och drack kaffe i flera timmar.
Idag kommer Adams pappa ner så jag vet Adam kommer att få en underbar helg och jag får lite filmsällskap. Mina föräldrar bestämde sig för att passa honom nästa helg så jag vet ungefär vad jag behöver planera in under veckan som kommer. Jag har fått ett preliminärt besked om distanskursen i Photoshop och känner att jag är ett steg närmre mot min nya dröm - att bli Grafisk Designer.
Imorgon hade vi tänk göra vår första "familjeutflykt" en av många, hoppas jag! Vi siktar mot äventyrsbad men jag får tänka över hur det egentligen står till med Adams mage samt de nya skrapsåren i ansiktet. Annars har vi en hederlig backup i Tropikariet här i stan.
Jag har fått kontakt med en trevlig pojke, det är väl alltid välkomnat? Läs nu inte in för mycket gott folk!!

Jag kan bra säga: Awesome!

Bild på Adams skador kommer senare, just nu ska jag bara.. just det, sitta på mitt arsle och dricka kaffe!

     2011-01-27  11:04:07

Missing kamera

Jag ville lägga upp lite bilder idag.

Men jag hittar inte min digitalkamera, inte för att den tar så smickrande bilder men det är bilder! Det är alltid kul att se bilder i bloggar.. Men den är försvunnen!! Jag misstänker min huligan till son har fått tag på den.. Senast jag såg den hade det chokladiga fingeravtryck (Adam fick slicka skålen när jag gjorde muffins sist) och låg på vardagsrumsbordet. Hmm. hmm.. Vi får se när jag hittar den!
Jag har just en städfrensi men tar varje rum för sig, noggrannt! Det dammas, gnuggas, putsats, dammsugs och moppas! Idag ska stora toaletten göras och vardagsrummet ska plockas undan.. Sedan ska jag glo lite mer på inredningstips för man får alltid energi till att möblera när man städat.
Just nu läser jag ikapp mina 300 blogginlägg som det blivit på 2 dagar och dricker kaffe. För det kan jag inte göra när Adam är hemma. Han hatar när jag sitter vid datorn och jag klandrar inte honom! Så när han är på dagis läser jag mina bloggar och slappnar av, för det betyder att när jag hämtar honom är allt "mitt" klart och jag kan ge honom fullständig uppmärksamhet, förutom när jag städar - han hjälper ju till! En ganska rättvis deal.

Jag kan åtminstone klistra in gårdagens drama i bildform så ni kan få se.


Jag ska försöka fota honom idag så nu kan få se resultatet
(det ser ganska otäckt ut men barn är barn).
Jag gillar att mina kompisar gillar att min son trillat. Vi är alla lite skadade..Jag har en ny bild på facebook förresten. Den är också inklistrad på mina nya CV. Fråga är bara om mina chanser ökar eller sänks med bilden. Skitsamma.. den är ny och jag ser ganska glad ut.

 
Visst är Adam lik mig?!


     2011-01-26  10:27:07

Som en liten myra

Idag är jag mäktigt upptagen..

Fast bara med roliga saker!
Ska först på ett möte med min jobbcoach via arbetsförmedlingen.
Sedan ska jag fika med en hemlig gäst samtidigt som jag ska shoppa lite på granit! Efter det ska jag fika lite till, denna gången hemma hos världens bästa Karin, tillsammans med Adam givetvis! Och efter det bär det av hemmåt där jag ska fika en gång till, med min lilla mammsing! Eller det blir kaffe i farten för min del som ska städa samtidigt, mamma ska leka lite med Adam medan hon väntar på att min pappa ska sluta jobba och hämta henne.

En alldeles underbar onsdag.

I veckan kommer förresten första saken till en förändring. Första saken jag handlar till mitt hem sedan jag bröt upp med Micke. En personlig och underbar liten sak!

     2011-01-25  21:26:06

Adams kollage

Här kommer ett urval

Jag satt och tittade lite på nätet och kollade ut vad som finns i butikerna just nu. Nu tänkte jag inte gå och köpa kuddar och/eller tillbehör för mycket pengar, eller dyrare saker än vad jag velat ha innan. Mest ATT jag kommer köpa saker, nu. Jag kommer inreda med saker jag sett och velat ha, till budgetpris utan att känna mig dum.
Adam förtjänar det.

Här har ni vad jag kommit fram till vad jag skulle vilja se i hans rum, blandat med loppis.En riktig vitaminkick som inte är könstypisk.
Det är också lite odödliga motiv som man kan återanvända.
Det mesta är ifrån den nya serien från Lagerhaus förutom bordslampan/nattlampan Moln och fruktkorgen, som är ifrån IKEA.

     2011-01-25  12:50:51

Shoppinglista/önskelista till Adam

Jag går mest och tänker på Adams rum hela dagarna.

Jag vill så gärna att hans rum ska få bli klart men jag har varit så rädd för min ekonomiska situation är körd i botten och hålla på att komprimissa och slänga in saker jag inte vill ha där från början känns så fel. Hellre asketiskt men ändå MINA grejer. Mina saker till min son. That's it!

Jag har dock kollat över min dåliga ekonomi och inser att det är jag som är dålig. Dålig på att slösa! Jag har tydligen varit en sådan krösus att jag hade, utan att skryta, några fler tusenlappar än vad jag trodde. Så nu ska jag faktiskt ge gärnet och köpa lite fina saker.
(För er som känner mig och blir orolig att jag ska glida in i slösmanin igen så lugn, jag sparar pengar på 3 olika konton, detta är plotter/hemmet-kassan jag snackar om!)

Så nu ska jag sätta mig ner, rannsaka internet och knåpa ihop en liten önskelista, till adams rum.

     2011-01-24  20:49:50

FILM!

Här kommer ett av mina första videofilmer till er!

Jag tänkte jag skulle ha lite röriga bilder med i bloggen. De kommer skildra vardagen, fånga ögonblick som är knasiga och kanske när jag får iordning här hemma en liten guidad rundtur? Varför inte liksom?

Först ut är.. ADAM! Och vad han kan hitta på en helt vanlig dag.Ursäkta att videon är sne. Bättre lycka nästan gång säger jag bara! Hihi..


     2011-01-23  22:21:41

Jag är kär

i att vara kär.

Eller i att känna mig kär.
Det där pirriga, glada och töntiga! För det är faktikt lite fånigt hur man kan sitta och småle för sig själv.
Här sitter jag, i min rosa badrock och tittar på en riktigt tjejfilm och bara förälskar mig i alla karaktärer. Så underbart. Hjärtat dunkar snabbare, leendet går från öra till öra och jag flämtar till.
Åh, dessa underbara kärleksbekymmer!


Undrar när det ska hända på riktigt.

     2011-01-23  12:58:43

Som ett brev på posten

Jag fick läsa om en träff på min facebook i vecka.

Jag blev jättenyfiken och undrades vad som var på väg att hända. Och så var det min tur att få det där brevet! Det som två av mina gamla klasskamrater frågat om i sina statusar.


Vi ska ha klassfest!

Det är nu 10 år sedan jag gick ut nionde klass och fastän fenomenet Facebook sätter käppar i hjulet bland de flesta överraskningarna (om vem som har fått barn, vilka har flyttar ect) så är det ju ändå kul att vi ska ses! Dock har det redan stött på lite negativitet men det är ganska tufft. Vi var en otroligt splittrad klass med en hel del back-stabbing och skitsnack. Jag tror vi är minst lika olika nu och våra vägar har inte korsats alls fastän 90% av oss fortfarande bor i samma stad, bara det är lite pinsamt i sig. Men jag vill jättegärna höra vad folk har gjort, från dem själva än att lusläsa via Facebook. Vi får lite mat, lite dricka och massa sällskap. Man gör det till vad man själv vill!
Jag ska gå i alla fall! Nu ska jag headhunta de andra i klassen.

     2011-01-22  14:06:47

Ibland är det inte lätt..

när det är svårt..


     2011-01-21  20:23:43

Goodiebag

Jag fick ju ett paket tidigare idag!

Det var ifrån Goodiebag.nu. En sajt jag fick tipsat från en vän. Där kan du få beställa små goodiebags de plockar ihop och tipsar om med produkter som man i sin tur kan välja och ge lite feedback om senare.
Denna gången hade det ett samarbete mellan en annan bra sajt, bravardag.se.

I det fanns saker som gör en liten fattiglapp till mamma glad.Blöjor! Yes-tabletterna ska mina kära föräldrar få. Så blir vi alla glada!


     2011-01-21  14:57:31

Lövmiddag

Eftersom Adam har världens energiöverskott så tog vi en promenad.

Jag trotsade min huvudvärk efter en hård kväll och gick ut för att hämta ett paket, som ni får se senare vad det var och för lite lek ute på lekplatsen. Adam hade jätteroligt och fick springa av sig lite..


På denna satt vi i ca. 10 sekunder.


Jag försökte leka butik men Adam bara sprang iväg, dålig service!


Vi testade den megabautalånga rutschkanan som fanns på den lilla kullen bredvid "butiken".


Lite läskigt var det, han var tvungen att hålla min hand, medan jag sprang vid sidan av.
Jag bör tillägga att både rutschkanan och kullen den var monterad på var hal och brant!


Sedan åt vi en god lövmiddag innan vi gick hem.


     2011-01-20  21:09:42

Detaljer hemma

Lite uppdatering..

Det har ju skett lite sedan jag flyttade in i Adams och min trea på 80kvm den första december förra året. Vi har hunnit måla om Adams rum, vi har hängt upp en tavla (yay!) och börjat förbereda för resten som ska upp.

Jag måste åter igen påpeka, jag har bara en gammal digitalkamera att tillgå och jag kan inte använda något redigeringsprogram, än.


Här är vänstra delen av vardagsrumsdelen.
Ser ni vad jag skaffat? Free Mover kopior, från Lagerhaus. I love them!


Cremé a la cremé av böcker i mitt fönster. Lite roliga titlar som fångar ögat.


Här ser ni mitt fina ris jag stal från min mamma, hon behövde säkert inte det ändå!
Och så vårpyntet, i form av söta små fjärilar.


Min pappsi var så snäll och hängde upp mina grenar i hallen.
Inköpta billigt på Ica Maxi för 2 år sedan.


Och här ser ni försök nr 1 till att skruva/borra upp stringhylla i köket.
Det blev ett gigantiskt håll då hela borren studsade tillbaka.
Bra jobbat! (Det var inte jag, det var min pappa)

     2011-01-19  21:37:48

Cupcakeday

Dagen fick en bra start, en god mellan och ett trött slut.

Idag har det varit över förväntan med Adams sjukdom. Han har inte kräkt och han har inte varit gnällig. Tvärtom! Hans energi är tillbaka och han är så rastlös och vill hela tiden slå mig, jag förstår honom - som tvingar honom vara inomhus. Men imorgon ska vi ut lite..
Hans aptit är tillbaka också och fastän han inte vill äta ordentlig mat än så åt han en hel risifrutti och en hel miniyoggi under dagens gång.


Adam tittar lite på tv från datorstolen.
Han har en (ursäkta mig) skitig I <3 TV t-shirt från Sammy Rose på sig.


Och min energi ökade också under dagen så jag bakade lite muffins, till att ha när folk kan börja besöka oss igen, efter denna hemska magsjukdom. Det blev de där kladdkakemuffinsens jag testade förra vinkvällen. Mäktiga saker! Jag åt två, fy skäms, men nu kommer jag sprängas.. av all choklad.


De söta muffinsformarna fick jag av Lina & Dan i inflyttningspresent.
Brickan/underlägget är köpt i Torekov hos Pika Pika.


     2011-01-19  09:31:18

Sjukstugan fortsätter..

Igår blev ett bakslag..

Jaha, när man trodde det värsta var över så fick vi gå tillbaka till ruta ett igen! Så himla tråkigt!
Jag tycker så synd om Adams stackars mage. Igårkväll vaknade han med panik som avslutades i badkaret.
Men nu är det en ny dag och nya tag!
Min pappa var så snäll och körde inom MAXI imorse och jag fick en påse med Provivas filmjölk, Nestlés Majsvälling, Kiviks Morotsjuice och Gyllen Must (havrevälling som man också kan göra gröt på). Här ska vi kurera en dålig mage! Jag har också läst på att osötat te (med eller utan druvsocker) är bra för äldre barn så nu har Adam en egen liten kopp med te bredvid min, urgulligt.

Har ni några husmorstips till kräkiga och "diarréiga" barnmagar? Ursäkta infon men det är alltid bra att nätverka!Såhär såg det ut för någon dag sedan då jag gjorde lite varm choklad.


     2011-01-17  17:14:16

Varför sträva efter något man aldrig kan bli..

Vi är och kommer aldrig att vara normala, jag och Adam.

Här sitter jag och njuter av att vi börjar tillfriskna framför ett uppiggande avsnitt av Family guy och så vänder jag mig om och får se den här figuren!!Vem är detta?! Vad gör du i mitt hem?Jahaa.. det är bara du Adam. Men vad har du på huvudet?Är det en mössa?Är det en scarfs?Neej, det är ju bara dockans byxor!Hihi.. du är så rolig Adam! Tror du inte h*n vill ha tillbaka dem? Det är ganska kallt på golvet.Ja, men det var ju snällt av dig. Sedär, på huvudet h*n med.. snällt. Jättesnällt.


     2011-01-16  18:47:55

Bilderna jag glömde

Jag har ju glömt bort att visa er!

Innan sjukstugan började skulle vi måla om Adams rum. Han hade något rosa, grått och vittaktigt innan. Hans tapet var också en sådan bubblig variant, så egentligen skulle vi dra ner den och/eller bredspackla men vi har inte pengarna, kunskapen eller tiden till det så vi körde ett litet fegspel och målade rakt på. Oavsett så blev resultatet bättre än hur det såg ut innan och om min plan om att få skapa oss ett ordentligt liv, en fast tillvaro i denna lägenheten kan vi alltid fixa det senare!


Detta är första gången jag får måla ett rum! Jag var helt exhalterad! Här har vi målat alla kanter.


Som ni ser blev resultatet en mer jämn yta, till synes sätt, av den nya färger till höger.
Jag valde en varm gräddvit färg till att börja med då jag har svårt för kritvita sovrum.


Och medan jag och mamma slet i Adams nya rym så gjorde pojkarna det här!
Hahaha.. vi vet INTE varför min pappa dragit upp sin tröja men gulligt var det och det bjuder han på!


     2011-01-16  12:05:57

Knäpp på näsan

Tji fick jag!

Det där med att friskförklara var inte min grej.
Men jag hann dock göra alla ärenden och det var faktiskt väldigt viktiga ärenden.

Nu ligger vi hemma i maginfluensa. Adam slutar inte kräka, jag börjar dock må mycket bättre och orkade duscha idag. Min kära mor och far insjuknande dock igår.
Förra gången Adam hade maginfluensa blev han så pass uttorkad att han blev ej kontaktbar och vi fick spendera 2 nätter på sjukhus. Men det är lite annorlunda denna gången. Han är äldre, han kan fortfarande äta och dricka. Då levde han i en vecka på endast vätskeersättning.

Så nu förstår ni varför jag inte varit så aktiv. Jag har knappt kunnat sitta upp, bara ligga ner. Och nu när jag är bättre går alla mina nya krafter till att få det så bekvämt jag kan för Adam och fixa vardagsrutinen någorlunda.


Detta var förra gången, lite mindre än ett år sedan. Han såg död ut. Så utmattad.


     2011-01-13  13:05:42

Dr. Frida

Ibland säger en bild mer än tusen ord.Eller hur, det stämmer ju?! 1177, ta er i häcken!


     2011-01-12  15:24:52

Tusen böcker och en natt

Nu ska vi försöka lyckas med det omöjliga!

Jag äger inga bokhyllor eller har satt upp några hyllor över huvudtaget. Adams dekorationer till hans rum är nerpackade i en kartong just nu och mina kokböcker är i ett av köksskåpen. Sedan har jag två platskassar, såna man kan köpa på ICA ect fyllda med böcker och tidningar, plus en kartong! Dessa ska nu försöka komma upp ur sina fängelse och introduceras i lägenheten. Jag tänkte portionera ut tidningar runt TVn, i fönsterkarmen och övriga vardagsrum. Sedan böcker får försöka bo i mitt sovrum, alt. några i vardagsrummet också.
Nu är det så att mina fönsterkarmar är mindre än normalt och är endast så djupa att man bara kan lägga pocketböcker där, vilket är en bristvara bland mina böcker. Så hur vi löser detta, får ni se!!

Här är några inpsirerade idéer till hur man kan blanda massvis med böcker och tidningar utan använda tråkiga bokhyllor eller att gömma dem!

     2011-01-11  11:13:47

Oh happy Yesterday

Igår blev en riktigt lyckad dag!

Hade ni en bra måndag?
Jag hade det!

Igår hann jag organisera lite mer och plockade fram lite vårpynt i form av söta små fjärilar. De kommer förhoppningsvis upp i bloggen någon dag, helst när jag fått låna mamma och pappas kamera. De vet det inte ännu, att de vill låna den till mig alltsp men jag ska påminna dem på torsdag. Inte mer än rätt!

Sedan, till Adam stora lycka plingade det på dörren exakt 10 minuter innan hans normala bedtime.. vem kunde det vara? Jo, pappa!! Som en sol sken han upp i hallen och visste inte riktigt vart han skulle bli av. Hade han varit en hundvalp hade han bajsat på mattan. Det är nog den bästa beskrivningen jag kan ge, eller den roligaste iaf. Så de lekte och gosade men sedan var han tvungen att sova och det gick perfekt fastän han visste att hans pappa satt ute i vardagsrummet.
Micke och jag fungerar riktigt bra ihop nu. Vi snackar, vi busar och vi skämtar. Vi trivs i varandras sällskap, som vänner - no strings attached! Jag råkade äta alldeles för mycket godis och Micke bara skrattade åt min dumhet, för vi varje tugga jag tog så sa jag "nej, nu får du flytta bort skålen.. nu vill jag inte ha mer." Självdisciplin?

     2011-01-10  12:14:18

Film flooding

Det är översvämmning hos mig!

Jag har lite ont i ryggen nu, efter ha gått och plockat undan. Jag hade så prydligt organiserat mina DVDfodral, staplat dem fin på golvet innan läggdags. Vilken klok mamma gör så?! Jo, jaag!
Ut springer Adam i morse med en sömndrucken mamma efter och ser detta berg av fodral.
COWABUNGA!!

Jag får skylla mig själv.


Adam och jag har en ledig dag idag för att hans dagis har planeringsdag. Så jag saktade ner städningen igår lite för att göra utrymme för mer lek! Så nu ska jag försöka organisera mera. Jag flyttar saker från en kartong till två mindre och tvärtom för att få de snyggare kartongerna ut i lägenheten och försöka ha så lite ner till källaren som möjligt. Ikväll, när Micke kommer, ska jag försöka springa ner med de 2 kartonger jag ska ha ner.
Jag vill påbörja målningen av Adams rum till helgen!! Därmed basta!

     2011-01-09  12:43:54

My name is Hurtbullen!

Igår gick i hurbullens tecken.

Jag älskar detta ord, hurtbulle. Det är så catchigt och gulligt men samtidigt väldigt beskrivande. Man är lite käck, pigg och full av energi. Det var jag igår. Dagen började med att jag kände jag ville sova hela dagen men sedan, när kaffet åkte ner i strupen och Adam visade på ett underbart humor så kickade energin igång!

En maskin tvätt skulle in först och främst!
Sedan fick vi besök av Veronica, som lämnade en försenad julklapp till Adam. Han "favoritgodis"! Det är torkad frukt som är lite skojig nermosade i platta pinnar, de påminner lite om de där Banana Skids.
Efter den fina gåvan drog vi ner i tvättstugan, satte igång ett långt program och gick till bilen.
Nu skulle vi hurtbulla!
Först inom Systemet, för att handla en låda vitt vin till girlsen som skulle komma förbi på kvällen. Adam är så söt, för han säger hej till alla som passerar och vissa blir så otroligt glada när ett litet barn är socialt och trevligt, inte för att jag lärt honom det men jag tar åt mig komplimangerna! Barn är verkligen en glädjespridare (och hör sen, Kribba!).
Sedan när jag ändå var med bil så åkte jag inom Pingstkyrkans fasta loppmarknad och fyndade en kulram med många roliga färger, ett urtvättat prickigt barnförkläde och en frukthatt till Adams blivande maskeradlåda!
Jag hann inom Maxi också, men vid denna tiden hade Adam somnat i bilen och jag satt och tänkte en lång stund om jag skulle veva ner en ruta, låta honom sova och handla de tre varor jag behövde men jag vågade inte. Gör man så fortfarande? För Adam sover djupt och inte en atombomb skulle kunna väcka honom!
Han vaknade iaf inte när jag stängde min bildörr, öppnade hans, knäppte upp hans bälte, drog han ur stolen, slängde upp honom över axeln och promenerade in i en alldeles upplyst och högljudd affär.
ZZzzzzzz.. lät det från honom.
Han sov hela tiden, så jag handlade lite extra (läs: OSTBÅGAR) och kassatanten var så snäll som såg hur tung denna strax 2åringen var, så hon packade alla mina varor, sa att han var otroligt gullig och önskade mig en trevlig helg.

Och eftersom han sov tänkte jag vara lite onyttig och ta mig en cheeseburgare på vägen hem (det är bara en liiiten omväg till McDonalds, jag lovar) men tror ni inte när jag stannar i Drive Thrukön och vevar ner rutan så slår han upp sina två blå. "Vad ska du ha mamma?!" Fudge. Det var bara att torka mitt dregel och köra ur kön och palla sig hem. Det fick bli en macka istället.

Innan girlsen kom tog jag en svängom med Herr Dammsugare och 30 minuter innan tjejerna skulle dyka upp hade jag fortfarande för mycket energi över så jag drog igång ugnen och gjorde en sats med chokladmuffins att bjuda på! Herregud, jag vet inte vad som flög i mig men jag mår ganska bra idag, för idag kan jag verkligen parkera min fina häck i soffan och inte bry mig.

     2011-01-06  21:24:57

Nybörjarstilleben

Godkväll mina godingar!

Idag har vi hållt "aftonledigt" i vårt lilla hushåll. Det var planerat snölekar och kanske pulkasökning (har fortfarande inte hittat en pulka än!!) men pga min påtagliga frossa och det väldigt knepiga snövädret så lät vi bli. Jag började gå igenom saker i Adams rum som fortfarande står i kartonger, i väntan på en bokhylla av något slag att få bo på. Jag började också leka med tanken av att istället för två stringhyllor ha en stringhylla och en tallrikshylla där man då sätter böcker och annat smått och gott och sparar den andra stringhyllan till köket.

Ohja, det löser sig nog. Först ska vi slipa ner tapeten, spackla, måla om och sedan möblera. Köksbordet och köksstolarna ska också under tiden försöka hinnas med, då Adams rum är tillgängligt att ställa in dem i under tiden de behöver torka (jag kan låsa rummen).

Jag tog bilder på mina julklappar.
Jag fick en vattenkokare, en kaffekokare och en brödrost av mina föräldrar, i svart. Men när jag tog hem dem så upptäckte jag att det skulle se alldeles tokigt ut med min vita matberedare. Men till min lycka fanns setet i vitt också PLUS att om man la till 300kr så fick man en micro och en dammsugare på köpet! Halleluja! Så nu har jag alla köksredskap i vitt och silver.
Visst är brödrosten alldeles underbart söt?! Det liknar en radio.
Perfekt då jag inte använder brödrosten så ofta men orkar inte plocka undan den varje gång.
Den är minst lika fin ovanpå micron - alla tider!
Setet är köpt på NetonNet.


Här är min söta matberedare, ej en fancy Kitchen Aid men minst lika användbar!

Jag försökte få lite fina stilleben, med hjälp av min mobilkamera - jag har ingen bra kamera! Tråkigt nog.


Min kära Kockumsmugg som jag har i tre olika storlekar. Den avlånga brickan är köpt på loppis.
Sockerströaren är från Lagerhaus och den främre glasburken är ifrån Granit.


Den röda tekannan utan lock har min mamma stulit till mig, från var låter vi vara hemligt.
Underlägget är ifrån Lagerhaus.


     2011-01-05  16:38:41

Vart ska man börja?

Idag har vi börjat stöka och böka i Adams rum!

Ska bli så kul att få iordning här och få bort leksakerna från vardagsrummet. Han kommer givetvis leka med sakerna här inne, det är jag mycket väl införstådd i men leksakerna kommer att kunnas plockas undan och sova i Adams rum när man t.ex har gäster eller när han inte är hemma ect, ni förstår?
Jag vill ju kunna köpa mig en eller två teakskänkar att ha i rummet och/eller spika upp en jädrans massa hyllplan att ha fina saker på.

Imorgon ska jag och Adam städa lite, så jag hade tänkt ta lite foton på hur det ser ut just nu hemma hos oss.


Vad säger ni? Middagen är serverad?!men vänta nu.. det saknas något..


VOILA!


     2011-01-03  21:23:32

Let get this party started!

Godkväll godingar!

Här har vi haft det sjukt mellan 13-16 dec, sedan åkte Adam till sin pappa mellan den 17-26 dec och jag for till Torekov däremellan (22-26 dec) och sedan när Adam kom tillbaka tog det ett par dagar innan han ville släppa famnnen och mellan den 29 dec-2 jan var vi i Salzburg och firade nyår med min lillebror! PUH!

Men nu är jag på G igen! Nu har allt landat, alla julklappar är testade ett par ggr, mina ska dock bytas (det var valfritt och medan jag valde annan färg på mina nya elapparater till köket hittade vi ett annat supererbjudande!), mer får ni se imorgon!

Mina nyårslöften blev:
- gå på krogen oftare, ej inkl. att dricka varje gång givetvis! Men för att komma ut!
- dricka vin och spela spel med mina girls oftare (Team Frida!)
- fixa ytterligare -20kg år 2011

Förresten, min julklapp till mig själv var just det, att se vågen stå på -20kg sedan februari.

Jag packade ner allt julpynt igår, så skönt! Det kändes inte riktigt rätt med pyntet i år och nu när mamma och jag ska renovera min klädkammare och Adams sovrum så vill jag att lägenheten ska befinna sig i "ursprungligt skick" så man får se effekten direkt om hur det kommer att se ut mestadels av året.


Några bilder ur mappen "Nyår i Salzburg 2010/2011"


Adam äter lite innan planet ska lyfta,


Adam och sin onkel Dennis.


Dennis flickvän Lisa och Adam leker lite innan vår mat ska komma.


Min lillebror leker följa John med Adam.


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!