2010-10-31  17:25:44

Balkong inspiration

Kanske fel årstid att snacka om balkonger.

Men jag ska faktiskt ha en balkong nu och vilken årstid är perfekt att handla inför sommaren? Jo vintern såklart! Det är ju nu de bikinis som finns, är som billigaste. Utemöbler säljs ur lagerna och så vidare. Nu är jag inte ute efter att ställa balkongen i perfekt skick, riktigt än, men jag vill få ett "hum" om hur jag ska ha det. Vart jag ska ha saker. Ska man ha balkongmöblemang, göra egna tolkningar, kanske en vilostol istället? Ja, det finns ju tusen möjligheter tror jag. Min balkong är på markplan men har ändå ett högt "staket" då byggnaden är byggd med loftgångar. Hänger ni med?

Här kommer lite bilder som inspirerar mig till att vilja fixa iordning därute.


{En söt retroinspirerad balkong från Alvhem}


{Mycket trä och mycket grönska, häftigt med en vilostol, från Apartment Therapy}


{Kanske lite nergånget, men jag ser potentialen i det gamla bordet och grönskan, från Apartment Therapy}


{Jag fullkomligt älskar färgschemat i denna bilden! Stolarna är underbara! Apartment Therapy}


{Välkommen till trädgårdstomteparadiset! Ungefär såhär stor är balkongen jag kommer att ha}



Det finns faktiskt inte så många inspirationsbilder på balkonger. Inte mindre balkonger, som är i större behov att ordnas efter alla knep för att få ut så mycket av ytan som möjligt. Har ni bilder på era balkonger? Har ni överhuvudtaget lagt energi och ordnat era?
Och om det nu heter inredning, är balkonginspiration utredning då? Ett skämt i sann Svorskan-anda!!


Kram

     2010-10-31  12:17:00

Sköldpadda

Det här med husdjur.

Jag blir så modfälld när det snackas husdjur. Jag är grymt allergisk mot alla slags pälsdjur. Men samtidigt vill jag så gärna ge Adam ett husdjur. Ett som vi båda kan gilla men som jag förmodligen måste sköta, det vill säga inte vara allergisk mot! Jag tänker därför på en sköldpadda! Det finns faktiskt en hel del positiva saker. De äter inget speciellt djurfoder, man kan till och med plocka mycket ute på sommaren! De behövs inte gå till vetrinären kanske lika ofta. De går i ide i fyra månader, vilket betyder praktiskt taget ingen skötsel (bara nästan). De är urgulliga och jag vet att jag jättegärna ville ha en och skulle få en sköldpadda när jag var mindre. Men när jag väl ville skaffa en kände jag att jag nog inte hade tillräckligt med tid och lät bli.
Min bror och hans tjej har en, Frankie, och den ska jag få hälsa på i vinter. Dessvärre ligger han i ide då så jag kan inte "testa" Adam om han gillar en sköldpadda redan nu. Annars väntar jag lite. Jag vill att Adam ska uppskatta sköldpaddan och se den växa. Lära sig ta hand om honom/henne och inse ansvaret bakom, kanske inte direkt men så att det ligger i bakhuvudet. Det är nyttigt tycker jag.

En grekisk eller rysk landsköldpadda hade jag tänkt mig.
De ser ungefär ut såhär:



Har ni några bra namnförslag? Jag kan tänka mig Batman.

När jag klickade mig runt på lite sidor ang. dessa djur och läste på lite så snubblade jag över något roligt. Kan ni se vad jag menar?? Haha..



Say whaaat?!


     2010-10-30  21:04:11

Halloween mode

(läs titeln på engelska, tack!)


Gooodkvääääll alla monster.



Idag/ikväll är tydligen då vi plockar fram våra sanna sidor och dansar med djävulen. Jag minns senaste Halloween-festen jag var på och det var 8 år sedan(!!). Tydligen "firar" vi, i min närhet, inte Halloween. Lite tråkigt, jag hoppas jag kan få införa lite Halloween där vi ska flytta. Det bor ju massor av godissugna barn där tror jag!

Ikväll hade mina grannar dött om de knackat på hos oss för en halvtimme sedan. Jag försöker vänja Adam vid sin spjälsäng igen då han legat och snusat bredvid mig i snart en månad. Det är ju bara för mysigt! Tycker barn kan vara bebisar till de fyller 10, minst! Men i alla fall, senast Adam sov i spjälsängen gjorde han det utan protester och jag behövde bara ligga en liten stund bredvid i min egen säng. Men jag visste det skulle bli bråk ikväll. Och vilka lungor min son har! Nästan så man tror han är Pavarotti reinkarnerad! För att lugna honom lite körde jag min egenkomponerade "5 minutersmetod" och satte på ugnen och började skära rödbetor. Jag ska nämligen testa att göra rödbetschips - låter väl gott? Ser ni nu scenariot framför er? Adam står och skriker hjärtskärande och verkligen obehagligt (han har alltid gråtit och skrikit som om han ska dö inte ledsamt, till och med ibland så hårt att han inte kan andas emellan) och jag skär en grönsak/rotfrukt som lämnar röda fingrar efter sig. Hade jag öppnat dörren där och då (gärna med kniven kvar i  andra handen) så hade de absolut trott att jag lemlästade mitt eget barn!

Synd att de inte gjorde det.


Happy Halloweeen!


     2010-10-29  16:44:02

Dagens shopping

Idag känner jag mig inte så kry. Mina bihålor strejkar nu igen och jag vet inte om det är dagisvirus, vädret eller allergi. Det återstå och se. Nästa vecka blir mer fartfylld så jag hoppas jag orka.

Adam vaknade inatt, vid 2.55 tiden och valde att vara klarvaken och nyfiken i ca. 1 timme eller mer. Han bara låg där och tittade. Log lite bakom nappen ibland och gjorde ett av hans "uuh.. uuh"-ljud. Men av någon anledning vill jag inte somna innan honom, så vi låg och snackade lite. Att han sedan valde att vakna 6.15 imorse var inte lika populärt men det var bara att gill-la-la läget. Jag är grymt trött nu kan jag säga er! Kan ju inte direkt lägga mig och vila då Adam sovit sina timmar och han kan inte springa lös i lägenheten utan uppsikt.

Innan jag hämtade Adam så smet jag inom Lagerhaus. Ibland blir jag nästan sur över hur fina saker de har där. Jag behöver faktiskt en hel del nytt och mycket hittar jag där som jag kan tänka mig. T. ex deras duschdraperi, krokar eller varför inte deras nya lampa som är på extrapris, 129kr (ord. 179kr) någon vecka till.



Eftersom jag inte har någon kamera eller duglig mobil så får jag försöka beskriva vad jag köpte, då två av tre av dessa varor var på rea, alltså utgående sortiment och finns ingen bild på hemsidan.
Det var en av deras bokstäver i plåt, bokstaven A som i Adam, i vit - går att hänga och att ställa. Sedan en molnkudde, en vit kudde formad som ett mjukt moln som jag hade tänkt Adam skulle ha i sin säng. Och sist köpte jag den där dagsalmanackan, svart med stora vita siffror som man själv bläddrar fram dag för dag. Jag känner mig riktigt nöjd och speciellt glad blev jag över att molnkudden kostade endast 49kr och den har jag gått och pillat på när den var ny. Då är det ett riktigt fynd enligt mig!
Hittar jag ingen ordentligt skrivbordslampa på Ullared (vet inte alls hur deras sortiment är nu) så ska jag köpa den där från Lagerhaus.

Har ni förresten handlat något julpynt än?


Kram


     2010-10-28  13:09:22

Glömde bort

Jag glömde ju bort att skriva igår att det var första dagen då det inte var några tårar på förskolan! Inga alls, han gick fram till en av dagisfröknarna och hon plockade upp honom, vinkade hejdå till mig och dagen fortsatte! Idag var han inte lika positiv men han slutade dock gråta när jag höll han i handen och uppmuntrade honom att gå in. När han dock hamnade i Fridas famn blev han ledsen men det är en stor skillnad, det känns som det är rent "bekvämhetsgråt".

Intervjun jag var på idag var okej. Kan egentligen inte skriva så mycket om den då det inte ens är säkert att den tjänsten jag intervjuades för existerar. Det är två som slutar i december och en i januari men om han ska rekrytera fler eller befodra internt har han inte bestämt sig än. Lite tråkigt, jag är så taggad på att jobba! Så nu får jag göra det jag avskyr.. vänta. Vänta på besked.

På schemat idag står det att gå med Adam till BVC och ta spruuuuuutooor. Ska bli intressant (eller intressant kanske är fel ord..) och se hur han reagerar på nålstick när han lärt sig säga nej och i allmänhet säga ifrån lite.
Jag hoppas jag hinner snabbt inom H&M då jag spotat på stan en fin kofta jag vill testa.

<
{från H&M}


Vad tycks? Trodde det var beige på bilden men läser på hemsida att den är puderrosa, men kanske kan fungera? Fanns i blå också. Men tror ni den sticks och/eller luddar?? Tänker ju ha svarta leggings, trikå eller jeans, till. 


Kram


     2010-10-27  21:19:03

Vilken skillnad

Godmorgon, middag och kväll!

Vilken skillnad det är mellan mina bloggningar nu.
Mitt schema förstör ju mina spontaninlägg, snart får man ta till den där "kalenderknappen" och skicka färdiga inlägg på varierande tid och datum. Men det funkar väl det med?
Jag har i alla fall försökt koncentrera mig på en sak i taget. Det verkar funka, så nu är jag tillbaka i game:et igen! Imorgon är det jobbintervju som gäller, för Citymail Sverige (jobbade på Citymail Danmark 2007-2010 men det lades ner). Så håll nu alla tummar ni har och kan få tag på?
Lite klirr i kassan passar bra till min blivande flytt. Mommy need some new things!

Jag lovar att meddela så snabbt som möjligt om hur det kändes eller gick. Vet inte hur snabbt de kan ge besked!
Imorgon får jag besök förresten. Av "norrmannen", den ni!

Kram

     2010-10-26  22:15:41

Paraplyställ / Umbrella stand

Howdy!



Hur har ni det så här sent på en tråkig tisdag?
Vet ni att jag kom fram till att tisdagen är veckans tråkigaste och innehållslösaste (vilket fint ord va?) dag. För måndagen, som sägs vara tråkigaste, den brukar man kunna förbereda sig psykiskt för. Okej, det är verkligen  skittråkigt att behöva gå upp för att gå till arbetet och barnen är extra kinkiga vid lämningen på dagis men på något vis biter man ihop och går in i måndagsdimman. Onsdagar, det är ju officiellt lill-lördagen. Då kan det vara lite festligt. På gymnasiet så hade vi en håltimme på 3 timmar varannan onsdag så då brukade vi tura över till Danmark och strosa på stan eller så fikade vi. Torsdagar är ju dagen innan helg och den brukar gå riktigt snabbt. Sedan är det ju fredagen kommen! Givet.
Men vad är det med tisdagen? Det är inte nära till helg, måndagen är över.. Det är typ en onödig dag bara!


Nu när hösten kommit så kommer ju också regnet på vissa håll. Använder ni vanliga paraply eller såna små?
Jag är riktigt duktig på att lämna mina paraply på busshållplatsen, i bussen, i affärer eller hos kompisar. Hur är det med era paraplyvanor?



{Uggleparaplyställ från Burke Decor}



{Stövelparaplyställ från Z Gallerie}



{Hederligt paraplyställ från Fakir Trendy Homestyling}



{DIY paraplyställ från The Creative Maven}


Vad tycks?


Kram

     2010-10-25  11:52:15

Gewlt är Kewlt

Vad jag har märkt och det är ju inte bara jag misstänker jag, så är lila något av en favorit bland höstfärgerna. Dock undrar jag vart det kommer ifrån då inget blir lila under hösten. Om ni förstår vad jag menar? Jag tycker färgerna man tar fram ska återspegla det som sker utomhus. För mig hör färgen lila, våren till. Jag tänker på solnedgångar, svag värme, på väg att bli ljusare.
För mig är gult, som också är min absoluta favoritfärg som pastell eller klar, den ultimata höstfärgen. Nu ska vi inte måla väggarna gula utan bara använda den som en accentfärg. Lite senapsgult i hörnan av hallen, kanske sätta barnens gulaktiga leksaker i blickfånget, byta kuddfodral och örngott med ljusa toner av gult. Jag avundas dock de som vågar gå "all in" och öppnar upp färgburkarna och syr sofföverdrag.


{Solid Frog}


{Sugar and Spice}


{Inredningsbloggen (Trine Thorsen)}


{House to home}

Den sista bilden representerar mig bäst, tycker jag. Så skulle jag önska att min blivande hall ser ut och jag ska faktiskt försöka göra allt att sätta min egen prägel på det men ha en tydlig röd tråd och använda mig av denna mall. Jag har sett denna bild (de har säkert ni andra som också följer de större inredningsbloggarna) många gånger men speciellt glad blir jag då jag såg den beskrivas hos Jannice, som driver bloggen Simplicity. Där tar hon fram Feng Shui-andan bilden har och det gjorde mig glad i själen! Jag vill jättegärna tillämpa Feng Shui i min blivande lägenhet. Jag blev totalt såld!

Kram




     2010-10-24  14:33:40

Good day

Vet ni vem som är hemma?



Adam! Adam kom hem för en liten stund sedan så nu ska det lekas och skojas hela eftermiddagen! Heden lyste upp som ett ljus, Adam likaså, när de började jaga varandra. Karin ska iväg på en HIFmatch och då kanske vi ska baka här hemma. Vad vet vi inte.. vi saknar jäst dock.

Vad skulle ni baka? Vi har typ allt som behövs för annat, förutom vetedegar eller liknande.

Det blev inget fyndande på bakluckeloppiset. Det fanns fina saker, framför allt tre stycken Kobratelefoner i pastellfärger (grönt, creme och blått). Jag fann dock en liten söt robot som drivs på batteri. Jag gillade bara själva utformningen på roboten, jag älskar robotar! Men när vi satte i batteri så älskade Adam den! Den pep, snurrade och vickade på armarna. Nu har vi vuxna huvudvärk och Adam ler.
Jag försökte lägga in en bild på datorn men Bluetoothkopplingen mellan min gamla telefon och datorn är värdelös.


Så nu håller vi tummarna för Karin och hennes hemmalag.

Kram

     2010-10-24  11:09:12

Frukost

Vad äter ni till frukost?

Godmorgon alla! Här är vi vakna! Äggen kokas, kaffekokaren puttrar,  Karin och Heden skrattar och det verkar vara okej väder utomhus. Idag är det söndag och då är det ju bakluckeloppis-dagen! Det är bara två söndagar kvar sedan stänger de ner för vintern. I mars tror jag nog de slår upp portarna igen, hoppas vi! Detta var den första satsningen men det måste ju gått bra, så vi önskar oss alla en fortsättning av Helsingborgs stad i julklapp. Idag är jag ute efter julpynt, pysselkrams och glasljusstakar, vi får se vad jag kommer hem med!

Vad gör ni på en söndag som denna?


Kram

     2010-10-24  00:19:41

Vilken dag!

Go' afton!



Vilken rolig dag jag har haft!
Jag mötte upp Veronica i Malmö strax efter kl. 13 och så började vi vandra på stan. Vi (med vi menar jag, jag) skulle titta in lite krimskrams och bara ha det bra. Första anhalten var det T*G*R (Tiger) som är en butikskedja från Danmark. Där hittade vi inget speciellt men det fanns mycket söta saker.

Oktobernyheter på T*G*R


{1. Vantar, ankor 40 kr, 2. Skrivblock, A4 30 kr, mindre storlekarna 20 och 10 kr,
3. Kanna, röd finns i olika färger 20 kr}

Sedan hann vi inom Systrene Grene, också en butikskedja från Danmark som först dök upp i Malmö för bara några år sedan - glad jag blev som slapp vallfärda till Köpenhamn för att ta del av deras söta och billiga saker!
Jag blev jätteglad när jag fann vid utgången de "fruktpinnar" jag köpt i en supermarket i Danmark förra helgen som Adam fullkomligt älskade och han blev jätteledsen när det var slut. Nu har han 15 st till att tugga på! Jag gillar mitt Danmark.

Vi diskuterade just Köpenhamn vs. Stockholm igår. För oss skåningar, speciellt oss på västkusten så är ju Köpenhamn "vår" huvudstad. Det är närmre dit än till självaste Stockholm och det är faktiskt mer internationellt.

Jag och Veronica hann snacka inredning, tankar och allmän catch up och det var en otroligt trevlig dag och kväll. Vi ska ses snart igen. På vägen hem kom jag på världen mest vattentäta affärsidé. Jag är så smart! Så nu ska jag sätta igång och klura fram mer information och fakta om detta och så får vi se vad som sker nästa år!

Hoppas ni också hade en lika fin lördag!



Kram


     2010-10-23  11:40:22

Sova lite till?

Är ni vakna?

Ja, det borde ni vara. Det är bara jag som varit seg och vaknade inte förrän en timme sedan. Jag fick mitt sällskap igår i form utav Danie, som faktiskt fick en stelkrampsspruta och penicillin mot hundbettet (danska hundrar bär på fler bakterier än svenska tydligen) och Ullis som kom lite senare. Så en flaska vin slank ner (endast 8,5%!) och vi snackade lite. Det var så behövligt från min sida! Tack för igår tjejer!
Vi diskuterade förresten en blivande resa till Göteborg där två av våra gemensamma vänner fyller år, med endast 2 dagars mellanrum. Vi får se hur det blir med barnpassning och den ekonomiska biten för min del, men jag vill så!

Idag blir det mer sällskap då jag ska åka till Malmö och hälsa på Veronica, som bland annat gjort designen på bloggen och skriver själv. Vi ska försöka hinna inom två butiker och se om vi hittar lite krims krams! Ska bli så skoj! Jag uppdaterar kanske hemma hos henne sen!

Hoppas ni får den lördagen ni förtjänar! No more snow, alright?

Kram

     2010-10-22  18:43:05

Rastlös

Godkväll!



Här sitter jag, rastlös som aldrig förr. Jag vill gå på bio. Jag vill dricka vin. Jag vill snacka och skratta. Har egentligen ingen att gå med på bio, nu är det nog för sent att hitta någon som vill. Dricka vin kanske blir av om nu inte Danie har fått rabies av den danska hunden som bitit henne (jag håller tummarna för dig). Skratta får jag väl göra åt min situation helt enkelt. Här sitter jag; singel, trevlig, ganska rolig tjej i sina bästa år, barnfri, fick precis 700kr för jag sålde min kära pinnsoffa - så krogen skulle inte ruinera mig totalt. Tragiskt. Sorgligt.
Vad ska jag ta mig till???

Vad gör ni ikväll?





Jag vill flytta nu förresten. Om ca. 30 dagar flyttar vi. Till en söt trea på 81 kvm, alldeles lagom. Adam får sitt första rum, ganska litet men han får plats! Jag får ett fräsch kök, ett stort sovrum och vardagsrum, två toaletter och en klädkammare. Jag är inget annat än nöjd!

Vilka färger är bra att ha i ett gästbadrum? Jag känner att antingen har man ett totalt anonymt rum - "här kissar ni, varsågoda!" eller så ska det skrika "välkommen hem till Hansson-Almkvist! Vi gillar färger, retro och mönster!" Men hur skapar man då en skön miljö? Jag vill i alla fall ha konst i mina badrum. Min mamma hade tavlor i vårt badrum, inga knepiga tavlor, ganska enkla. Men ändå samma tavlor som man kunde ha i vardagsrummet. Min mormor hade också det. Jag vill också ha det så.

Här är ett bra exempel på vad jag är ute efter.


{Badrum från okänd källa}


     2010-10-22  15:27:42

Elakt

Vad är detta?!



Just rub it in my face, att jag inte får så många meddelande på facebook! Bara gör det!







(fotnot: det blev något fel när jag fick ett meddelande, hör och häpna(!), imorse.. men den där röda nollan bara skrek åt mig. Jag blev nästan lite sårad av Facebook, det var ju första gången man kunde skriva så..)

     2010-10-22  10:46:38

Utsövd

Nu är jag vaken!



Jag vaknade för ca. 45 minuter sedan. Helt otroligt. Jag är hyfsat utsövd men tråkigt att man inte slängs in i morgonrutiner som man gör med Adam, för jag är så segstartad annars. Men vilken skillnad det är att vakna nu egentligen från i somras då min allergi fick mig att bli som en zombie. Jag hade huvudvärk varenda morgon!

Nu står kaffebryggaren och puttrar i köket. Jag ska dricka kaffe och äta pannkakor, som igår. Det blev ett helt gäng över då jag skulle testa ett recept på jästpannkakor som mitt ex mamma gjorde ofta. Adam orkade en och jag orkade tre så var det tjugo kvar! En bunt in i kylen och resten i frysen. Men goda var dem!!

Jag sitter och drömmer mig bort till att köpa en kaffemaskin. Mina föräldrar har en som gör vanligt kaffe och cappuccino och så en separat maskin som brygger via kapslar, vet inte om det bara bli espresso. De är supernöjda med sina. Jag vill dock ha en vanlig kaffebryggare och så då en maskin som brygger espresso, cappuccino ect. Det finns ju två fina maskiner på marknaden just nu,Tassimo och Dulce Gusto.
 


{Tassimo från Bosch, ca pris 1690 kr}




Tassimo gör te, mellanrost, cappuccino, latte macchiato, espresso, café mocha och café crema. Men jag ser också att den kan göra varm choklad. Dock är all kaffe från Gevalias sortiment, vilket inte är så positivt men det spännande är att chokladkapslarna (varm choklaaad) är ifrån Marabou, Milka och Gôte d'or. Detta är också den billigaste varianten, jag tycker faktiskt man får ganska mycket för pengarna. Plus designen är riktigt snygg och den orangea färgen lockar mig.


{Dolce Gusto Circulo från Krups, ca pris 1749 kr}






Dolce Gusto gör 18 olika kaffedrycker!! Och en varm choklad. Den gör t.ec cappuccino och cappuccino light, tre olika espresso och iste. Denna maskin verkar vara en gud. På deras hemsida kan man också läsa sig till lite roliga kafferecept, så man kan piffa till det lite mer - om det nu ens behövs! Men det bästa, det absolut bästa är att Nescafé ska satsa på att ge ut Zoegas kapslar till Dolce Gusto! Det finns redan till Nespresson men det är ju alldeles för dyr. Åh, mitt älskade Zoegas.
Designen på denna Circulo och syskonmaskinerna är inte speciellt vackra. De ser ut som små utomjordingar. Jag hade i så fall valt den vita då den har en kaffefärgad insida. Jag gillar inte svarta eller röda köksmaskiner. Det blir så hårt och stelt. Det som slog mig nu är att med Elgigantens priser skiljer det endast 59kr (medan det kan skilja 300kr via andra företag). Så jag ska nog spara mig till en Dolce Gusto.

Mm.. kaffe.
Nu ska jag dricka mitt och starta dagen!


Kram


     2010-10-21  23:21:27

Sing Halleluja!

Godkväll på er!

Nu tänkte jag krypa till kojs. Alldeles själv. Adam är nämligen hos sin pappa i Södertälje, förhoppningvis sover han sedan många timmar tillbaka. Det låter inget ifrån min säng, så tragiskt. Nu när man fått så mycket tid på dagarna, då han har sina 15 timmar på dagis (ser ni, jag tar avstånd från "f-ordet") så att kvällarna är på något sätt Adam-tid. Men nu finns det ingen Adam att slösa den på. Vad gör man då? Glor på TV. När det inte finns något kvar att titta på, ja, då går man och lägger sig. Som sagt, tragiskt.
Men jag är nybörjare på det här. Jag kommer säkert in i den här rutiner också och tar bättre vara på min ensamtid. Men ladda batterierna gör jag nog ändå.

Idag har jag besöksrekord! Det måste jag ju bara skriva. Och jag måste tacka! För att ni läser.
Tack!

Jag hoppas ni sover sött. Imorgon är en ny dag.
Varför inte drömma om vackra miljöer och varma hem?



Kram

 


     2010-10-21  12:46:09

Duschen i garderoben eller tvärtom!

Vad säger ni om det här? Här har en snubbe satt i duschkrokar i en hänganordning i sin garderob som iofs är ganska snygg och smart (återvinning är bäst!). Jag kan tycka att krokarna påminner om sådan slaktarna använder att hänga upp djuren upp och ner på. Som man också sett så många gånger i skräckfilmer.
Vad tycker ni egentligen själva? Läskigt eller snyggt??


Aj, aj, ser lite vasst ut. Hur många kläder går sönder hemma hos dem tror ni?



{bild från Apartment Therapy}

Vad använder de som duschkrokar egentligen? Eller är hela hyllan från duschen? Jag har svårt att förstå artikeln om hur han har lyckas och jag undrar som sagt hur original duschanordning såg ut. Jag hade nog hellre valt att köra på ett par snygga metallgalgar, varvar med kanske i tyg och trä. Varför inte ommålade i industriella färger som grönt, blått och orange? Jag älskar iaf hyllan!!


Kram


     2010-10-21  09:26:12

Vad har ni i ert kaffe?

Jag fick nog uppleva det sötaste idag, när jag skulle lämna Adam på förskolan. Jag är så trött på att skriva förskolan, det låter så pretantiöst och grått. Hädanefter kommer jag skriva var det kallades för innan, dagis! Så det så! Hehe..
I alla fall, när jag ska lämna Adam nu så börjar han snyfta när jag tar av honom ytterkläderna och står riktigt tätt, tätt emot mig. Jag försöker genast få honom intresserad av vad de andra barnen gör men samtidigt försöker jag ju visa på att det är OK att vara lite extra mammig då, men jag kommer faktiskt och hämta honom senare. När vi gick fram till grinden sprang en av de andra flickorna fram, Leia, hon är dundersöt med sitt stora leende och blonda paige. Tydligen har hon fattat tycke för Adam. Så när jag tog ett steg bakåt så började Adam fälla tårar och då går sötaste Leia fram (hon är kanske 3 år) och kramar om Adam. Detta har hon gjort en gång tidigare när han var riktigt ledsen. En liten låtatsstorasyster! Ni som har ett mammahjärta vet att vid såna tillfällen sväller det lite extra och man kan gå och le över det i flera timmar efteråt.
Adam är i trygga händer.

Det var lite blandade åsikter om sänggavlarna igår. Alla är ju aktuella för mig, jag tycker alla är snygga på sitt sätt. Dock har jag ju inte bestämt mig om sovrummet ska gå i övrig stil, som resten av lägenheten, eller om det ska vara lite mer avskalat, lugnt som en fristad. Jag kommer nämligen inte ha datorn eller en TV där inne. Det kommer bara vara säng, hyllor och tavlor.
Min övriga stil är hippie chic tillsammans med industriellt. Vintage och retro är också något jag älskar. Så vi håller det lite öppet, sedan får jag se vad som landar i mitt sovrum, vet inte ens vad jag ska ha för påslaka, överkast och örngott.

Kolla in detta underbara möblemang! Soffgruppen ser otroligt mysig ut och perfekt avslappnad men ändå stylish. Detta är vad jag kallar Hippie Chic. Lamporna är också otroligt snyggt upphängda, jag vill försöka återskapa något liknande hemma.


{Mah Jong Sofa från Hans Hopfer, bild från Apartment Therapy}

Förresten!
GODMORGON


     2010-10-20  19:44:16

Hjälp tack!

Godkväll!

Är det lika mörkt och kallt hos er som det är hos oss? Så mysigt! Hösten är här! Snart kommer vintern med dess underbara snö och frostmoln från munnen. Jag tycker mycket bättre om att frysa än svettas!

Jag behöver er hjälp som sagt!
Jag köpte (eller mina föräldrar köpte, jag ska köpa loss den sen) en säng häromdagen. Den jag snackade om innan, från Jysk. Nu äre det så att jag vill nog inte ha en sängstomme, det blir för upplyft på något sätt. Jag gillar inte riktigt känslan av dubbelsäng i en sängstomme. Inte min grej!
Så jag hade tänkte kanske snickra ihop något själv? Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, men hur svårt kan det vara när man har internet och kompisar? Vad drömmer ni själva om för sänglösning? Har ni sett något roligt? Jag vill ha en annorlunda lösning till en sänggavel.

I min inspirationsmapp ligger det:


{Snygga hyllor från Apartment Therapy}


{En snygg tavelvägg från Elle Interiör}


{Sänggavel av en gammal dörr, bildkälla okänd}


{Eller varför inte en gammal grind? Från nätbutiken/bloggen Me and my home}


{Uppklistrade band på väggen från Elle Interiör}

 

Just nu lutar det mot det sista alternativet med det upphängda bandet/snöret som får en påmålad effekt. Man skulle väl också kunna måla på väggen, rakt av? Dock måste man nog måla om det när man ska flytta, kanske en onödig utgift när man kan nåla upp det? Jag har sett en närmre variant om just vad för slags band som är uppe, det såg på något sätt virkat ut. Jag måste finna det igen!
Vad tycker ni?

Min mamma vill gärna ser att jag hänger upp ett tygstycke från tak till golv. Det skulle också kanske funka, men det känns som temporärt och för billig lösning. Vill ha något annorlunda. Men textilerna de har på Lagerhaus just nu skulle ju inte alls sitta fel i och för sig.

Kan ni hjälpa mig?

Kram

     2010-10-20  13:13:34

Vart tog tiden vägen?

Swooooooooooosch!



Så sa tiden just nu. Men jag får skylla mig själv som satte mig på fel buss (vad sa jag igår Karin???) och hemfärden tog 35 minuter istället för 10 minuter så jag hamnade mitt i en lunchrush till matstället jag skulle hämta min lunch ifrån. Mötet gick bra, det blev några skratt, jag berättar mer sen, ok?

Så det blir inget sovrumsinlägg, just nu! Jag ska snart iväg och hämta Adam sedan ska jag hem till Nathalie och hennes två busar Benjamin och William. Vi ska diskutera lite affärer. Men jag ska be om hjälp efter att jag kommit hem!


Tänk på.. sänggavlar!




Kram

     2010-10-20  09:19:21

Nu kommer ni att vakna i alla fall

Hahaha..



Ni måste bara gå in på Veronicas blogg och se vad hon skapat av gamla bilder på mig.
Jag borde printa ut det och sätta upp det, men min skrivare har ingen färg kvar. Så synd!!

Tack Veronica! Jag satte nästan kaffet i halsen!


Nu ska jag sätta mig på buss nr. 1 som jag tagit såå många gånger då vi bodde ute på Raus Södra och skulle till skolan, affären eller stan. Ser inte framemot det, men man gör vad man måste göra.

Kram

     2010-10-20  09:01:57

Är ni med?

Gooodmoooorgon

Är ni vakna? Är ni pigga? Har ni borstat tänderna?
Jag fick sova till kl. 7 idag, snällt av Adam! Sedan var det bara att starta med morgonrutinerna och nu är det lilla monstret på förskolan. Det är inte alls kul att bli lämnad på förskolan nu. Han börjar gråta direkt när jag tagit av kläderna på honom. Men det är inte mer än lite "gå inte mamma"-tårar då han inte sätter sig emot när fröknarna plockar upp honom. Jag försökte att snacka mer uppmuntrande och käckt, för jag tror fortfarande att föräldrar har så stor makt i sitt sätt att uttrycka sig att man kan spä på den där osäkra känsla av att bli lämnad. Om man duttar och säger "naaw.. men inte vara ledsen, det kommer gå så braaa".

Idag ska jag på ett spännande möte! Nej, det är egentligen inte alls spännande, försöker bara intala mig själv det. Det är dock intressant. Jag ska börja på en sån här aktivitet. Söka jobb via Jobbtorget, som vi har här i Helsingborg. Kan nog vara en bra start. Man får ju alla verktyg där. Någon som går igenom ens CV, personliga brev, intervjutekniker ect. Det får inte alla.

Så in i duschen med mig! Sedan när jag kommer hem vill jag ha lite råd av er!
Det handlar om sovrum!

Kram

     2010-10-19  15:58:17

Pyssel/Diy

Det kliar något otroligt i mina fingrar idag och jag är sugen på att göra om! Men jag tänkte stoppa mig där. För jag får hålla mig tills jag har flyttat. Då ska jag minsann få härja. Jag ska göra upp ett litet pyssel-schema med deadlines, annars så startar jag 100 projekt men blir aldrig klar. Jag vill sy upp ett par saker, jag vill lära mig virka och sticka (helst virka) och så ska jag måla om och renovera möbler.
Vad jag helst vill göra är att få lite större syn på begagnade saker. Göra om gamla saker till snygga "nya" saker.

Jag såg detta söta tipset idag om hur man kan spexa upp ett par glasskålar, supersnygga som godisskålar eller varför inte för bomullstussarna i badrummet? Resultaten ser du på bilden nedan. Blev genast sugen på att gå på loppmarknad och ska faktiskt kolla lite extra om jag hinner gå på någon loppmarknad och/eller auktion i slutet av denna månad.


{Glasskålar på fot från Apartment Therapy}


     2010-10-19  10:17:46

Okej, okej!

Godmorgon!


Nu äntligen kan jag sätta mig ner vid datorn en längre stund.
Adams mysbehov har inte varit att leka med. Självklart har mina armar varit till tjänst de flesta timmarna om dygnet. Han hade en hyfsat bra dag igår. Det var ingen feber, inget snor och bara lite heshet kvar. Han äter inte bra än men han är ju fortfarande öm i halsen. Men idag så tog jag valet att lämna honom på förskolan. Han är varken slö eller speciellt förkyld, symptommässigt. Jag berättade hur det varit och så får de ju ringa mig om han blir dålig. Men han är piggare än barn jag fick se under inskolningen, så det blir nog jättebra!
Men usch så jobbigt det var att bli lämnad på förskolan idag, tyckte Adam. Han klängde på mitt ben och backade sådär, som han gör, rakt in bland hans kläder. Han hade både napp i och gosedjuret i famnen. Sedan kom tårarna när förskolefröken Frida (låter så fint när man säger så) fick honom i famnen och mamma Frida skulle gå. Men vad jag såg, när jag gått runt om byggnaden så verkade han inte gråta mer, men han var fortfarande i Fridas famn.

Nu har jag försökt läsa ikapp mig bland bloggarna sedan helgen. Jag kör totalt datorförbud när jag är bortrest, varesig det är till mina föräldrar eller någon annanstans. Jag har heller ingen iPhone som lockar. Men jag hoppas jag får min nya telefon snart! Alla lånemobiler jag har börjar sakta men säkert dö ifrån mig.

Idag ska jag luncha med min kära far. Han fyllde 58 år igår! Snart 60 år, den gamla mannen. Världen finaste människa! Jag har aldrig haft en dålig stund med min pappa. Han är harmonisk, rättvis, lugn och smått galen. Han och jag är lika, jag vill jättegärna bli mer som honom, ju äldre jag blir. Vi har också superkul ihop. Han är inte mesig, när det kommer till oss barn men han drar sig väl kanske gärna undan, dock under balansen att min kära mamma gärna vill styra och ställa. De är som ying och yang. De som träffat mina föräldrar förstår. Det kan vara lite knepigt till en början. Att hänga med i deras förhållande för de är inte alls lika på ett sätt men det finns ingen bättre kombination är de två.






Min pappa tillsammans med Adam, när han var 2 månader gammal.


     2010-10-18  09:41:22

it was a good night

Godmorgon!

Tro det eller ej, men inatt blev allt bättre! Adam hade ingen feber men han hade väldigt svårt för att somna. Mycket på grund av hans halsont. Men han var så söt inatt, då väckte han mig kvart över två och drog i min hand. När jag väl reste mig ur sängen gick han mot köket med mig i släptåg. Där inne pekade han på en nappflaska och gjorde sitt "uuh.. uuh" ljud. Så det var bara att röra ihop lite välling och ner gick den och Adam somnade om direkt. Så det blir nog vällingdiet idag, kombinera lite vätska med värme för halsen och något som landar tungt i magen. Fin, fint!

Jag undrar vad som kommer att hända idag.
Vad ska ni göra idag?


Kram

     2010-10-17  17:41:34

Bland snorpapper, glass och yoghurt!

Godkväll!

Ett snabbt inlägg blir det idag.
Adam har blivit jättesjuk, jätteförkyld rättare sagt. Jag parerar och sick-sackar just nu mellan snorpapper, glass och yoghurt. Mitt lilla hjärta har jätteont i sin hals, vill varken dricka eller äta - 5 skedar glass gick ner dock(!) och har haft hög feber (hittar inte termometern men sånt känner man!) sedan lördagskväll. Han har nu fått de där underbara feberutslagen så jag ska förbi vårdcentralen imorgon och kolla upp så det inte är något mer än förkylning. Önska oss lycka till! Och ett snabbt tillfrisknande!

Han är totalt förkrossad och vill inte lämna min famn för fem öre. Han somnar till lite då och då och det är så skönt för både mig och honom. Jag ska försöka muta honom med glass och sedan lite pommes.

Hoppas ni har haft en underbar helg!
Förutom juniors snabba insjuknande så hann vi komma till Danmark, och vi hade en trevlig eftermiddag och kväll.

Kram

     2010-10-15  18:15:58

Det snälla spöket

Tjenamoss!

Det sa precis KRASH BOOM BANG här i hemmet. Adam drog ner hans nya nattlampa i golvet. Ingen dyr lampa men den behövs och det är bara så onödigt. Jag har nog den mest långfingrade sonen, ever. Det är verkligen den sämsta kvalitén Adam besitter och det driver mig till vansinne ibland. Han pillar på allt och då snackar vi inte barnslig nyfikenhet utan snarare en besatthet! Han ska verkligen ta på allt. Lyfta, klämma, slicka på, banka på och gärna sedan bara släppa det. Utan eftertanke. Jag börjar snart misstänka seriös hyperaktivitet hos Adam. Det skrämmer mig lite. Jag får ta upp det på den försenade 18-månaders kontrollen han ska på om 2 veckor.

Vad jag egentligen ville skriva om var att jag fick höra om en söt barnsajt, Bra Barnkläder. Jag är inte ute efter billigaste kläderna egentligen, jag låter stilen/utseendet styra ganska mycket, sedan ogillar jag tanken att lägga för många hundralappar på något som inte används tills det går i sönder utan tills det inte passar (efter ca. 2-5 mån). Jag hittade i alla fall de sötaste t-shirtarna från ett lokalt märke (Malmö), Sture&Lisa.





Från deras hemsida kan man läsa:
".. Stina fick idén till klädmärket under sin designutbildning, och intresset för fair trade växte genom en resa till Afrika. Att tyget skulle vara ekologiskt var en självklarthet.."
Du kan ju inget annat än älska sådana budskap!!

Nu är det fredagskväll och Adam och jag är mätta. Jag surar dock fortfarande över lampan. Det får bli soffligg och snart är det dags för välling/nattning och så ska jag få packa och fixa inför miniresan till Danmark imorgon!

Hoppas Er fredag slutar bättre, än en krossad lampa!

Kram



     2010-10-15  09:31:52

TGIF!

Thank God is Friday!

Hej, hej! Godmorgon! Vad ska ni göra idag? Det är ju freeedag! Så trevligt, så trevligt!
Idag kommer nog bli en bra dag. Det tror jag! Det känns så..

Adam var dock lika förkrossat ledsen när han snygga mamma (det är jag alltså) skulle gå ifrån. Men jag får ju återknyta mina "skuldkänslor" med att självklart är det jobbigt att se ens mamma lämna en. Jag får ju verkligen hoppas att det inte är för att han inte vill vara på förskolan. Det kan jag inte tänka mig. Jag tror vi överlever, Adam och jag. Han är en kämpe!

Idag ska jag packa en liten resväska till mig och Adam för vi och mina föräldrar ska hälsa på mammas kusiner i Danmark. Ska bli så skönt och trevligt så. En minitrip.



Kram

     2010-10-14  11:45:21

Bak och fram

God förmiddag!

Här sitter jag, i tystnaden. Karin är och jobbar och Adam är på förskola. Det har bara gått 4 dagar på inskolningsvecka 2 men det känns redan så normalt att Adam är och leker om dagarna. 
Vad som inte är lika roligt är att Adam verkar gå lite tvärtomvägen. Han var hur glad som helst när vi besökte förskolan, under inskolningen och de första 3 dagarna jag lämnade honom men igår och idag har varit tuffa. Dock tror jag junior börjar få sin första förskole-förkylning samt han har snubblat och blivit biten. Han har fått lära sig den tuffa biten, att världen är inte bara är kramar från mamma. Det är inte lätt att vara liten.

Jag har försökt kombinera vila med att göra så mycket jag kan här hemma, så att det inte är för rörigt inför flytten. Någon kanske kommer och tittar på vår lägenhet (då måste den se representabel ut) plus att sitta rakt upp och ner här hemma känns lite onödigt. Idag borde jag spänna musklerna och bära ner 4-8 kartonger till källaren. Så får man en mindre rörig framtoning i vardagsrummet, som iofs är fylld av två-tre olika möbelstilar plus då kartonger.

Jag tror förresten att jag köpt en säng, från Jysk. En mäktig och kunglig säng. Där kommer jag snarka gott.

Nu blir det att pumpa kroppen med kaffe så att man orkar bära lite kartonger!

Tjingeling!

     2010-10-13  15:52:53

JAG VANN!!

Herregud, min skapare!

Jag tänkte precis sätta mig och skriva ett inlägg om hur galet Adam verkar ha det på förskola. För idag plockade jag hem ungen med en blåtira och ett bitmärke. Ingen fara så sätt, det händer ju. De vet inte när bitmärket gjordes och blåtiran fixade han bra själv när han snubblar över sina fötter x antal gånger om dagen. Han är lik mig där!

Vad jag sedan upptäckte medan jag startade bloggen var ett grattis i kommentarfältet. Jag hade vunnit något. I en av mina favoritbloggars tävling, House of Philia, som ni ser så är jag inspirerad av hennes typsnitt också (sorry H of P - se det som smicker?).

JAG HAR VUNNIT EN HOTELLVISTELSE PÅ ETT SCANDICHOTELL I MALMÖ!
Det är helt sjukt. Jag vann.. jag kan inte tro det. Jag såg alla kommentarer inför tävlingen och folk med för mig, hjärtgripande anledningar. Folk som hade små barn, jag har ju själv upplevt bebistiden kanske nyligen, folk som hade många barn, inga barn men jobbigt ändå. Folk som behövde en paus och så vidare. Jag tänkte "jag håller det kort, jag måste ändå chansa". Så jag skrev exakt det jag kände. Att för mig skulle det vara en så underbar gåva att dela med en viss person. Han är fortfarande okänd bland de flesta av mina vänner. Därför hotellvistelsen skulle vara så underbart att uppleva. Egentid, bara vi två. Lära känna varandra mer och bättre. Bara få njuta av varandras sällskap. Jag längtar så!

Jag är så glad att jag fortfarande rodnar. Herrn i frågan det gäller blev väldigt rörd, för han visste inte om att jag tävlade. Speciellt inte med anledningen till att jag ville dela vinsten med honom. Så det blev en riktig liten present!

Tusen tack H of P! Jag vet inte ens ditt namn, det känns så fel! Skulle velat tacka dig öga mot öga! Ge dig en kram! Tack!




     2010-10-12  10:37:21

Varenda timme

Tjabba!



Puh, jag försöker pussla ihop och organisera så att jag inte missar något av det jag ska göra idag. Först på schemat stod det att lämna Adam på förskolan 8.30 sedan skulle jag traska bort till min mammas jobb och hämta bilen, kl. 9.00 var jag där. Nu har jag fixat med viktiga papper och lagt det i en fin, fin hög som jag ska ha med mig till min nya socialsekreterare jag ska få träffa idag. Jag ska också på väg ut ur lägenheten/byggnaden märka om dörr, porttelefon och så vidare med Adams namn då han tydligen inte får någon post (BVC ringde och frågade om han nämns på dörrarna). Jag i min tankspriddhet har hela tiden tänkt "men målsman står väl alltid med?" och Hansson står det på dörren sedan mina föräldrar bodde här. Men Adam heter ju inte samma som mig! Dumt av mig. Jaja, jag har skrivit små söta lappar som jag ska tejpa upp!

Jag hinner inte göra något med lägenheten innan jag ska hämta Adam då jag tänkte handla innan jag ska göra det och lämna bilen också! Här tar vi vara på varenda minut! Det blir att städa lite när Adam är hemma tror jag bestämt. Kanske kan locka med en disneyfilm, äppeljuice och frukt!

Nu ska jag leta reda på en tejprulle!

Hoppas ni får en underbar höstdag! För den är faktiskt det, underbar!

Kram

     2010-10-11  21:40:18

Bättre sent än aldrig

Pink Projekt 2010



Två av de större bloggerskorna, Pethra med Design & Inredningsbloggen och Charlotte med Hemmariket, uppmanade till att man skulle tolka den rosa månaden med att göra ett personligt kollage av sina favoritprylar till hemmet. Visa sin rosa sida och inspirera samtidigt! Underbar idé och kreativt ut i fingerspetsarna! Jag tänker ställa in mig i ledet och här får ni se lite prylar i en inte så vanligt färg för mig, rosa. Jag försökte behålla det så retro/kitsch som möjligt.

Glöm nu inte att klämma på tuttarna flickor!



{1. Rosa, lysande jordglob från Åhlens. 2. Flora serien i Syrén från Höganäs Keramik. 3. Taklampa i plåt från Bolagret. 4. Ingen reklam-skylt från bluebox. 5. Bäddset med rosor från Lagerhaus. 6. Söta små Ekorrekrokar från favoritsaker. 7. Melaminskålar från bluebox.}


     2010-10-11  10:06:21

Få ord

Godmorgon i Sverige!
ja, ni utomlands också såklart!



Jag har nu lämnat junior på förskolan och så ska jag snart sätta igång att plocka undan så att min nya soffa kan få plats i mitt och Adams sovrum. Om fem minuter kommer min mamma förbi och fikar lite.

Allt känns så.. normalt. Nu saknas dock bara ett jobb sedan så, är jag som vilket svensson som helst!



Ursäkta för det tråkiga inlägget. Ville mest bara säga godmorgon till er, lovar er ett lite inspirationsinlägg senare!

Kram

     2010-10-09  21:47:50

Jag bara råkade..

Det är sant,
min hand slant.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta och göra med mig själv. Jag vet att jag behöver möbler till mitt nya boende, men idag skäms jag nästen över min köpmani. Fast samtidigt är jag otroligt stolt och glad. Idag var jag, Adam och Karin på auktion, Helsingborgs Auktionskammare, och skulle kolla in lite sittmöbler.

Karin hade siktat in sig på ett par underbart söta Emmastolar och jag, jag hade sett, the big whale! Den största av dem största! En dröm, en riktig dröm. En Chesterfield soffa! Jag har sedan liten velat ha en sådan. Jag har sett den hemma hos bekanta till min mormor, på film och speciellt som sittmöbel i intervjusammahang på tv. Där var den! Det jag behöver som mest, en soffa och inte vilken soffa som helst - en skinnsoffa (pga min allergi då alltså)! Jag var rikigt nervös över att den skulle springa iväg i pris. Det var nummer 33 på auktioneringsrangordningen. Så började det!

30.. Nu började det spridas ett leende på mina läppar 31.. Nu tittade jag nervös på min nummerlapp 32.. Det började spritta i benen och jag gnuggade Karins axel.. 33 "En Chesterfield soffa.. Jag har 1000kr" sa utroparen. "Min min min" tänkte jag bara. Så jag höjde lappen, "Jag har 1100kr" säger mannen. Då ser jag att en ur staffen har en mobil i näven och han höjer andra. "1200kr" får jag höra. Snabbt viftade jag på mitt nr igen. Nej, jag bara måste ha soffan! Så satte kriget igång!
1300,
1400,
1500,
1600, okej, nu började jag ärligt talat svettas lite grann..
1700,
1800,
1900, säger telefonbudet 2000 så lägger jag mig..
...
2000, fan, fan fan.. okej, jag testar en gång till!
2100!
...
"första, andra, tredje!"

Jaaa!! Jag äger en Chesterfield soffa
! Vet ni hur glad jag är? Woohoo, liksom! Den är skitfin. Den är finast! Det var inte bara det jag halade in. Jag är nu stolt ägarinna till tre par gamla backar, två stringhyllor, två retro taklampor och en snygg dammsugare. Fy vad mycket, säger ni nu. Men då svarar jag med: Jag har en son med 100 olika leksaker men ingenstans att lägga dem i (där av de fina lådorna), sedan har jag säkert fyra kartonger med böcker men ingen bokhylla (därav stringhyllorna) och jag äger faktiskt inte en enda taklampa till en blivande tre-rummare (så två taklampor är väl ändå en hyfsat bra start?) och med min nya allergi så behöver jag dammsuga ofta och därför var en sladdlös och snygg dammsugare perfekt inflyttningspresent till mig själv! Vad säger ni om det då?? Är det godkända anledningar?

Nu ska jag krypa ner i soffan med ett glas Rosé, glädjas över dagen och de fina fynden och titta på en bra film!

Hoppas ni får en underbar lördagskväll! Om inte, så kan ni komma över nästa gång, och sitta i min nya soffa!

     2010-10-08  19:14:56

Och vet ni mer??

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG, FÖR IDAG ÄR DET ADAMS NAMNSDAG!
Idag har alla Nils namnsdag och Adam är en av dem!

 

{bild gjord av Veronica}



Nils Adam Almkvist heter min lilla parvel. Nils fick han efter att hans farfar heter Nils Bruno. Det klingade så fint tyckte jag och det är alltid kul med lite släktillhörighet. Adam är ett nytt namn från båda våra sidor. Finns inte en enda Adam mellan far- eller morföräldrar, mostrar, fastrar, morbröder, farbröder, kusiner eller nästkusiner. Det var lite meningen också. Adam skulle vara ny, på både det ena och andra viset. Han är första barnbarnet på min sida, av alla mina kusinbarn också (dock kom Axel och Ebba bara 4 månader efter - hans nästkusiner).
Nils betyder seger och i mitt tal jag höll på hans namngivning så sa jag ".. och visst är det en seger att föda ett friskt barn." Jag fyllde också i sedan att Adam som var första människan på jorden så är han också den första av Mickes och mina barn samt första barnbarnet. Kunde inte blir bättre namnval! Eller hur?

I min familj firar vi allt vi kan fira! Så namnsdagar firar vi med kaka/tårta och presenter, i mycket mindre skala än födelsedagar (som är viktiga saker också!). Adam fick en present av mina föräldrar idag, en inlärningsbok och av mig fick han en förstaklassig fika på stan efter förskolan. Lille nisse pisse..

     2010-10-08  10:28:13

gissa vad?

Hej, hej!
Hur är läget?

Vet ni vad? Adam är själv på förskola! Helt själv, ingen mamma. Bara massa snälla, roliga fröknar och leksugna barn i samma ålder. Ni förstår att ekvationen är ganska lätt? Klart det är roligt att vara där än hemma. Men jag var mäktigt nervös inför överlämningen. Kommer han helt plötsligt inte vilja gå in bland barnen? Kommer han börja gråta? Kommer jag börja gråta? Vad ska jag säga? Barn är ju inte dumma! Jag har läst lite om att vi vuxna ofta "skrämmer" våra barn med felformulering som t.ex "hoppas du får kul på förskolan.." som om det inte är det.. i och med man uttrycker en osäkerhet i ordet "hoppas". Ja, massa tankar snurrade i huvudet. Men jag höll det enkelt. Jag tog av han kläderna och jag såg på honom att han ville springa iväg direkt. Sanna, en av fröknarna och en av favoriterna, kom ut och jag kramade om mitt lilla spratteltroll och sa bara "nu går mamma, detta kommer gå jättebra! Spring och lek du, så hämtar jag dig senare.." Och in for han, som en raket! Så det var bara för mig att avlägsna mig.

Nu är en maskin tvätt igång och fyra till väntar. Kaffekokaren är precis färdig och soffan är inbjudande. Idag blir det inte alldeles för mycket aktiviteter men nästa veckan, när Adam ska vara på förskolan hela veckan, då ska dammsugaren och moppen får komma ur skrubben och leka!

Jag vill förresten flytta nu. Om lite mer än 1,5 månad går flyttlassen. Både jag och Karin flyttar. Jag fick precis reda på att jag kan få hämta nycklarna tidigare så jag får flytta helgen innan (inflyttningsdagen är en onsdag). Smidigare för en ensamstående mamma vet ni! Spännnande! Bara så ni vet. Anteckna! haha..

Nu ska jag och min kaffekopp ligga i soffan.

Kram

     2010-10-07  19:49:32

Nervositet

Godkväll!
Här har mörkret fallit.



Jag börjar bli riktigt nervös inför imorgon. Adam ska vara själv på förskolan i 5 timmar. Jag hoppas verkligen överlämningen går bra. Jag har faktiskt ingen aning om hur han kommer reagera, det är det som gör mig nervös. Jag kommer nog bli chockad över vad han än gör. Om han så börjar storlipa eller bara springer rakt in i leken. Den där ovisheten gnager lite. Fast tanken av att lämna honom skrämmer mig inte. Det känns bra och tryggt.

Så om allt går väger blir det en tvättdag för mig, så jag slipper tänka på det i helgen. Jag ska också hinna göra två små ärenden på stan. Det är lagom och det är inget som blir lidande om jag behöver springa upp till förskolan. Undra hur många gånger det sker. Att ett barn inte alls klarar inskolningen.. Ja, Adam är var fall inte besvärlig och han har inga problem att vara där. Så att han gråter ett par minuter på morgonen kan inte skada. Jag hade nog faktiskt blivit lite ledsen om han inte grät efter mig. Jag grät när jag skulle flytta till Stockholm nu i somras och lämna mina föräldrar. Avsked är alltid sorgligt.

Nu ska jag snabbt se över alla mina bloggar och sedan krypa ner i säng.

Godnatt!
Håll tummarna för oss imorgon!

     2010-10-06  15:52:44

Min arma hjärna

Välkommen hem!
.. eller jag kom nyss hem.

Idag har varit en bullrig dag! Vi var på förskolan i tid och jag hann precis ta av Adam ytterkläderna innan han sprang in bland alla barn, fröknar och leksaker! Här är det nog inga problem att klämma in ett snabbt, informativt avsked. När jag väl gått tror jag inte fröknarna har några som helst besvär att få styr på Adam. Idag var jag endast i bakgrunden och gick bort från Adam då och då. Inte en enda gång kom han efter eller letade efter mig. Vid ett tillfälle så stod jag och förskolefröken Frida bredvid varandra, vem tror ni han sträcker sig efter?? Inte sin mamma i alla fall! Det känns bra. Att han känner sig trygg bland de vuxna som ska finnas där när han äter, leker, sover och i framtiden kanske slår sig. Men stökigt och bökigt var det idag, de var en man kort och en vikarie var insatt, jag vet ju själv att det nästan stjälper mer än hjälper med vikarier men man måste ha de där extra paret av ögon fastän vikarien inte känner till barn eller rutiner så bra. Men vi klarade oss. Jag kunde inte låta bli att hjälpa så jag har nattat, plockat av från borden, läst bok (läs: böcker!!) och lekt med lera. Endast med de större barnen som nästan bad mig om att vara med. Man kan ju inte bara stå där med armarna i kors och se på..

Nu efteråt ringer det lite i skallen på en men jag är fortfarande nöjd med både plats, fröknar och hur Adam agerar. Idag försökte jag gå ifrån nattningen men det gick inte speciellt bra, men vi ska försöka imorgon med! Det kan ju inte vara annat än jobbigt att gå ifrån klarheten att mamma är med överallt för en liten kille som Adam.

Jag skulle så gärna velat fotografera Adam idag. Han har sina nya fina kläder på sig. Jag kan försöka beskriva istället. Han har ett par mörkblå jeansleggings från Cubus, coola grå strumpor med ett svart pacman-spöke på från Lindex, en gråmelerad långarmad tröja från Cubus och så sin underbara lila hood från H&M. Sköna men också med lite attityd.

Har Er dag flytit på bra?

Kram

     2010-10-05  21:30:40

it's been a long, long day

Godkväll!

Nu äntligen kan jag sitta vid datorn. Inte för att jag saknat den eller ens längtat efter att slå mig ner i datorstolen. Jag har varit på färd hela dagen! Adam somnade för ca. en timme sedan eller mer, vet inte, för jag somnade också.

Idag var vi på förskolan mellan 9-14 och det var en riktigt lång dag! En rolig, händelserik och söt dag. Men lång. Jag fick vara med på Knopparnas (Adams åldersgrupp) morgonsamling där de gjorde söta små lekar och så hade de en frukt- och sångstund. Adam kunde inte sitta still för fem öre. Han ville peta på allt! Efter dena lilla tid brukar de gå ut men på grund av Adam så var de inne så han kunde känna av lokalen. Så de sprang runt och lekte lite. När det närmade sig lunch så var det verkligen en kritisk tid. Fastän de bara var fem stycken barn istället för tio så var det tillräckligt då de började bli både trötta och hungriga. Men lunchen kom, den åts med stor aptit och sedan var det dags för oss att testa sova. Adam blev sur för att han inte fick välja madrass och när en av fröknarna satte sig bredvid så kunde han somna (så trött är han på mig.. hahah!). Positivt för dem, lite mindre för mig. Men dagen i allt var riktigt bra. Adam fick en teckning med sig hem och han dela ut en kram till en av fröknarna. Jag är jättenöjd med förskolan och fröknarna. Jag hoppas resten av inskolningen går bra.

Efter förskola så vandrade vi upp till Karin och hälsade på henne på jobb sedan gick vi till min mammas jobb, då hon hade hand om fritidsverksamheten idag. De stora barnen ville bära och leka med Adam så det var en skön paus. Sedan åkte jag, mamma och Adam till Väla Köpcentrum och shoppade upp tillräckligt med pengar på kläder till Adam för att bli avundsjuk själv. Det blev inhandlat basplagg, mjuka plagg och varma plagg. Redo för förskola! Jag fick köpt mitt gula regnställ från Kappahl också. Som jag älskar denna färg!
Vi kom först hem kl. 19 och jättetrötta.

Super duper!
Nu ska jag sova!

Godnatt.

     2010-10-05  08:22:49

En ny dag

Godmorgon i stugorna!
... lägenheterna, husen, villorna och kojorna.

Idag är första dagen på många! Idag ska Adam få gå på dagis mellan 9-14. Det ska faktiskt bli riktigt intressant och se hur de har det och vad dem gör. För mig som endast ska ha Adam där 15 timmar i veckan kan det vara bra att se hur dagarna flyter på så att man själv kan styra upp måndagar och fredagar, som han är hemma med mig, liknande. Då blir det inte lika jobbigt för Adam när jag får jobb och han måste gå där heltid. Det blir väl bra?

Ni åt inte för många kanelbullar igår väl? Jag fick smaka en av Karins goda. Så slapp jag baka själv. Tråkigt att så många bloggar skrev om endast kanelbullens dag och inte internationella barndagen, speciellt de bloggar som har barn, större barn. Jag har inte så mycket att göra med min lille. Men nästa år ska vi börja fira den dagen. Det var någon på min Facebook som jobbar med yngre barn som hade läst om Afrikas barn och sedan hade de dansat till afrikansk musik. Det var ett bra sätt att inkludera världens barn. Nytta med nöje.

Nu hade jag tänkt kolla över packningen till förskolan sedan titta på lite barnprogram med Adam.

Ha en bra dag!

     2010-10-04  11:36:29

Lyckat resultat

Oh, happy day!
Vilken underbar start på dagen!

Adam och jag knallade upp till Slottvångens förskola så vi var där lagom i tid imorse. Jag gick som på rosa moln (fast det var ganska jobbigt sista biten av Bergaliden - en backe i stan) hela vägen. Jag tror jag sa godmorgon till fyra olika främlingar bara för att sprida vidare av all bubblighet!

Väl på förskolan sprang Adam direkt in i ringen av barn och ville se vad de gjorde. De hade fruktstund, så Adam fick sig en päronbit och slog sig ner i mitt knä mellan två nyfikna flickor. Sedan började det, han sprang fram och tillbaka, plockade fram allt han fick tag på, hälsa på flera av barnen och så åkte han rutschkanan oräkneliga gånger. Så kul att se honom får utrymme för all sin energi och se andra barn leka tillbaka. Mitt mammahjärta svällde lite extra där. Han var så duktig och så modig men samtidigt lugn. Jag och en av fröknarna snackade lite om hur saker och ting går till, vad de gör under dagarna och vad just Adams grupp - Knopparna - gör för aktiviteter. När vi snackat och känt av lite så föreslog hon en alternativ inskolning då Adam är så pass trygg i sig själv och visade absolut inga tendenser på att inte trivas, inte vilja vara där - tvärtom!

Så vi ska testa tredagarsmetoden. En inskolning som "ska" ta tre dagar. Passar säkert oss utmärkt sa jag! Jag har inga problem i att lämna honom i goda händer med massa roligt på schemat och Adam har inga problem med nya ansiktet eller att vara utan mig. Så nu väntar tre heldagar på förskolan, jag och Adam ska skolas in "tillsammans" och han ska få leka, äta och sova där sedan på fredag ska jag lämna honom ensam första gången. Inskolningen kommer att ske på två veckor ändå, så hela nästa vecka, då han ska vara där själv ska jag ändå vara redo att backa ett par steg om det inte skulle funka. Men som min mamma sa "det är nog bara bra, slippa dra upp på "lidandet" för barnet". Men det är klart, det passar inte alla men bra att det finns alternativ plus att det borde underlätta för t.ex föräldrar till syskon som redan går där.
Det känns jättebra! Och när vi skulle gå blev herr Almkvist inte glad, det var faktiskt ganska skönt att se, på ett sätt. Samtidigt som det är svårt att klä ett motstridigt barn! Men det var det värt! Imorgon börjar äventyret!

Och vad tror ni hjälten gjorde direkt när han kom hem? Kröp upp i sängen med en flärp och somnade!!
Jag vågar påstå att dagen hade en väldigt god start och jag känner mig fortfarande riktigt pepp!

Lite bubblighetskramar till er med!

     2010-10-04  08:52:26

Dagen D!

Goodmörning, goodmörning!
Idag är det Dagen D!

Jag springer runt här hemma med ett fåningt leende på läpparna. Idag börjar min lilla bebis på förskola! Det är nästan för mig, som när man skulle tillbaka från sommarlovet när man var yngre. Man såg framemot att träffa alla kompisar, berätta om vad man gjort på sommaren och krama om fröken! Idag ska Adam få träffa sina fröknar och sina nya kompisar. Vilken stor grej jag får vara  med om, egentligen. Detta kanske är som med mig, vänner för livet. Jag umgås fortfarande med de jag träffade på dagis. Dock  var det ju mycket för att vi bodde på samma område men om jag kommer överrens med Adams nya kompisars föräldrar så finns det inget som hindrar! Vad skoj! Jag kanske kommer kunna berätta om söta små anekdoter från förskoletiden när de är lite äldre. Så mysigt!
Hade ni bra förskola? Har ni många minnen därifrån? Jag har tusen! Jag älskade förskola och sedan fritids. Jag är pepp! Min kära son däremot, han är sur! Han är så sur, så sur! För jag väckte honom i morse då han vänt dygnet lite. Synd, säger jag bara ! För idag kan vi inte sova länge, vi ska ju till förskolan! Men han blev inte gladare för de nyheterna. Nu önskar jag han bara kunde dricka en kopp kaffe och bli människa. Så typiskt! Men han kommer dra på smilbanden när han ser alla leksaker och barn. Adam älskar andra barn, han ska peta, kramas och jaga efter. Om mindre än en timme ska vi vara där, det tar bara 5 min att gå dit men jag vill gå nu! Känna kanske lite desperat? Vi väntar.

Nu är bollen i rullning!

Jag fick precis ett SMS från min mamma som löd:
"Hej Adam,
Hoppas du får roligt på dagis idag.
Kram mormor"

Tusen kramar på Er!

     2010-10-03  17:47:52

Fy vad orättvist!

Hej på er!



Blogg.se fungerade inte för mig igår, jag kunde i alla fall posta ett inlägg men jag kunde varken se det eller redigera det, så jag hoppas det såg bra ut. Kunde inte heller läsa några kommentarer eller andra inlägg från blogg.se. Jaja, det verkar ha löst sig nu.

Min energi och pigghet fick sig en törn idag. Nu mår jag som en överkörd katt. Jag totalkrashade i soffan för ca. 2 timmar sedan med en rejäl frossa och fejkfeber. Ni vet då det känns som om huvudet är skålhett, man är iskall om fingertopparna och bara känner sig riktigt sjuk. Man tar tempen och den visar inget! Den visar till och med min vanliga låga temperatur på 36,5 (min pappa, jag och Adam har låg temperatur, inte kul när man ska försöka förklara för folk att när vi har 37,6 så har vi feber). Så den där energikicken igår känns som en sån där falsk tillfriskning som dödsjuka kan få precis innan de går bort. Så hemskt det lät men man har sett och hört så många gånger hur värden blir bättre och till och med normala men sedan så droppar dem till ännu sämre än var det var innan. Men jag är så glad över att jag fick diskat, dammsugat och moppat igår. Jag orkade också hålla uppe det i förmiddags så jag kan med gott samvete krypa ner i soffan och tycka synd om mig själv. Känner jag min kropp så är detta lite av en bromsning. Som att den vill att jag ska sakta ner lite och inte tro jag är 100% men jag är varken snorig, hostig eller något sådant. Bara inte riiiktigt frisk än.

Imorgon är det den stora dagen! Imorgon ska min lilla Adam börja på sin förskola. 9:30 ska vi vara där. Jag har fjärilar i magen och ikväll ska jag packa hans söta ryggsäck med saker som man ska ha med sig.

Ikväll blir det gottemat i form av pommes och hamburgare (hemmagjort men lika onyttigt visserligen.. haha). För att jag orkar inte vara någon mästerkock eller ens stå bland matoset.

Kram

     2010-10-02  09:31:28

Sweet dreams

Godmorgon, godmorgon!
Hör ni hur fåglarna kvittrar?

Det kanske bara är i mitt huvud som de gör det? Jag har en fantastisk morgon! Jag fick en god natts sömn, Adam sov också som en ängel. Vi vaknade iofs sent, men det behövde vi nog båda två! Vi sprang nästan ur sängen och så gick jag direkt och satte på en kanna kaffe (jo, nästan iaf - jag dricker 3 koppar varje morgon) och började med vår frukost. Men det känns så annorlunda idag på något sätt. Allt bara flöt på så fint. Adam och jag avnjöt varsin macka och lite filmjölk. Strålande! Sedan när jag plockade undan från bordet så tänkte jag, "varför inte?" och började diska det lilla berg med disk jag, Karin och Heden åstakommit häromdagen (det blev god mat iaf). Sedan tänkte jag igen "varför inte?" och drog fram dammsugaren och dammsög hela köket. Och när jag nu ändå kommit så här långt så bytte jag dammsugaren mot golvmoppen och vips så var köket skinande rent! Nu har jag plockat undan i vardagsrummet också. Haha.. vilken energikick jag har. Jag har en liiten aning om var den kommer ifrån men det berättar jag inte!

Idag ska jag och Adam till Össjö och gå på 76års kalas! Jimbo fyller 26 och hans far fyller 50 så det ska bli skoj! På väg ut ska vi ha ett litet äventyr. Jag har nämligen alltid kört ut dit, de bor på landet, men idag ska vi ta tåg plus buss och sedan bli hämtade. The real deal! Tåget tar oss först till Klippan, jag har aldrig varit på Klippans tågstation och där ska vi hitta en buss som tar oss ut till landet. Spännande! Jag hoppas Adam sover hela resan.

Vad ska ni göra denna lördag?

Kram

     2010-10-01  19:48:11

Rosa månad

Ni glömmer väl inte bort att idag inleds rosa månaden, för bröstcancerforskning och drabbade! Jag har sedan 4 år tillbaka köpt rosa bandet, till mig själv och familjemedlemmar. Vår familj har drabbats hårt av cancer, dock ej bröstcancer.

Detta året rosa band är formgiven av svenska Liselotte Watkins. Det är en otroligt duktig formgivare! Ni kan köpa bandet runt om i butiker i hela Sverige. Vad jag vet så har priset höjts från 20kr till 25kr men vad gör det? Det går till ett bra ändamål!



     2010-10-01  10:39:36

what to do

Tjipp!

Idag står absolut inget på agendan. Jag har inga samtal att ringa, inga brev att posta eller tider att passa. Karin ska jobba hela dagen sedan iväg någonstans. Det är hyfsat fint väder men jag är fortfarande inte frisk och äger ingen vinterjacka än så jag vill inte utmana ödet och råka bli ännu mer förkyld inför Adams inskolning. Vill inte komma dit snorig och smita de andra små trollen.

Jag bakade förresten aldrig den lyxiga vetedegen häromdagen, jag hade inte alla ingredienser som jag trodde. Så den kanske man kunde göra idag? Så får Adam lite roligt att titta på och vi sitter inte bara rakt upp och ner. Vad brukar ni göra för inomhuslekar?

Vi hörs lite senare!

Kram

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!