2009-10-30  10:25:07

I rock!!

Headern är reparerad, så får vi se hur länge denna håller då! :)

     2009-10-30  10:24:02

Where did it go?

Vart tog all tid vägen? Vart flög alla dagarna? Är det fortfarande oktober?

Jag känner bara att dagarna rinner förbi, som sand genom fingrarna. Det är väl visserligen roligt att jag gör så pass mycket aktiviteter på dagarna att det blir så. Förhoppningsvis gillar Adam det också. Men jag vill ju också få ihop en aktiv blogg. Kombinationen är svår för mig, men träning ger färdighet.

Jag har iaf börjat gå ut lite mer nu. Nu tycker jag faktiskt vädret är lagom att gå längre promenader i. Det finns ingen chans i världen att man svettas (om man nu inte pälsat på sig för mycket) av en timmes promenad. Det är inte överdrivit mycket folk över allt och speciellt inte halvnakna människor i alla parker. Det är grymt fina färger i naturen och luften är sval, krispig och frisk!
Det negativa är ju att med min nya storlek i kläder så har jag just nu ingen jacka!! Så efter tre dagar av promenerande är jag nu snuvig och hes. Men jag får hålla igång ändå, jag dör inte.

Jag försökte ladda upp lite bilder häromdagen men min dator är en aning trasig så den blir överhettad supersnabbt och bara stänger av sig. Jag behöver rensa den så inte massa program står och går i smyg vilket gör att datorn arbetar onödigt mycket.
Jag ska försöka fixa det senare idag och samtidigt vill jag försöka få upp min kära header igen. BLOGGEN ÄR JU NAKEN UTAN!

Adams kära gudmor var på besök igår, hon fyllde år den 27e så vi åt lite bakelse och mös. Hemskt trevligt!
Hon är här enda tills på söndag så jag hoppas att få träffa henne idag och på söndag.
Adam börjar ju få en tand. Han är nu tillbaka till sitt normala lugna jag och tanden syns mer och mer, det är jättespännande! Jag vill se hur han ser ut med en fullt utväxt tand! Men jag är inte lika spänd över tanken att nästa tand kanske gör minst lika ont?

Jaha, då var det dags att betala räkningar! Min danska mammapeng är kommen!

     2009-10-23  13:41:40

Tandsprickning

Igårkväll var en riktig pärs! Adam grät och grät och grät! Jag vjyssade och sjöng. Inget fungerade, det var bara att rida ut stormen. Vid midnatt somnade han och sov ända till kl 11!! Tack vare dubbelportion välling, alvedon och dåliga sovvanor under två dagar.

Han fick gröt som frukost. Vi hade riktigt roligt. Han fick kladda precis hur mycket han ville idag. Han stoppade hela handen i skålen och rörde runt, spretade med fingarna, kladda på sig själv, stolen, handduken och stoppade den sen i munnen. Efter ett par rejäla skedar fick han skeden också som han lyckligt rörde runt och stoppade i munnen. Efter det fick han två majskrokar han gnuggade mot tanden samtidigt som han åt upp dem. Han fick också Alvedon i början av frukosten som förebyggade syfte, då han inte var ledsen i morse men vem vet..

Jag hade tappat upp ett badkar men jag sket i det nu när Adam sover så tänkte jag gå igenom lite lådor istället. Kanske hinna städa liiite mer? Nja, åtminstone gå igenom lådorna i skrivbordet så det är fint.

Jag laddar in bildern nu!! ÄNTLIGEN vill min dators blåtand fungera med min telefon.
Så nu ska ni få se lite av dem bilderna jag snackat om innan..  67 st bilder är på väg in. Det tar lite tid.

     2009-10-22  15:04:39

Orsak känd

ADAM BÖRJAR FÅ SIN FÖRSTA TAND!!
Det är orsaken till att gnäll, matvägran och sovvägran.
Min lille pojk har ont i sin mun..

Det är i underkäken, hans högra sida. Där är en vass lite sak som vill igenom.
Och idag blir han 7 månader. Vilken stor pojke! Undra hur han ser ut i tänder.. nu saknas bara de blonda lockarna.

     2009-10-21  23:34:57

Energiförlust

Adam har haft en riktigt dålig dag. Han var varit klängig, grinig, ej hungrig, ej trött, jobbig.. B A D D A Y !
Och jag har haft sådan lust att fixa iordning saker och ting, speciellt nu när jag bjudit hem massa mammor till nästa vecka. Men jag har verkligen bara fått sitta i soffan med Adam i knäet! Det har inte heller varit så att han var nöjd med det, men NÖJDARE än att ligga på golvet eller att äta, sova eller leka. Han har grinat, stretat emot, skrikit.. bara haft en allmänt dålig attityd till idag.
Och det smittar av sig på mig. Nu gick ju jag en dålig dag för det. Men vi har ju många bra dagar som väger upp det men man blir ju helt uttömd på energi. Jag är inte trött men trött i sinnet.

Just nu sover ängeln slash djävulen.
Imorgon ska vi till Karin, vår barnsjuksköterska, det heter ju inte barnmorska - tydligen. Fast i folkmun heter de det.
Jag ska fråga om Adams ansträngda andning, hans matvägran och hans kräkningar. Är det växtvärk? Jag är bara rädd att han fått astma och har blivit allmänt slö av det. Då jag har haft barnastma.

Jag har börjat sortera i vår DVDhylla. Vi har tre st Billy DVD/CD-hyllor här hemma. Dem är snart fyllda. Det blir ca. 250 st DVD. Det saknas väl en 25-30 st. Men det fyller vi på snabbt, jag ska köpa lite Disney-klassiker, till Adam.
Dem är nu sorterade i genre typ. Jag har satt dem lite efter skådespelare också. För att få ihop det snyggt och prydligt.
Jag kom också på ett sätt att få skötbordet roligare, så det ska jag kolla på imorgon. Om herr Adam tillåter mig får lite ledig tid.

Nu ska jag klämma in dem sista DVDerna, så projekter avslutas. Annars ligger det DVDs på en pall i två veckor.

     2009-10-21  16:51:47

Dagens göra

Nu har vi varit på babycafé. Jag och Adam.
Dem serverade nygräddad äppelkaka idag, för det blir ett höstlovs uppehåll nästa veckan. Men det fixade jag lätt med att bjuda upp alla mammor, vilket inte är så många längre, till oss nästa vecka. Vi bor ju ovanför, har ett riktigt stort vardagsrum, skötbord, micro och leksaker. Där kan vi nog ha det bra.

Idag kommer mina varor från perfect home.

Vänstra bilden: köp - den mindre "lyktan"
Högra bilden: köp - de två lägre ljusstakarna.


     2009-10-20  20:57:12

Blind

Jag upptäckte precis att min header har försvunnit. Varför har ni inte sagt något???

     2009-10-20  20:42:57

Premiärkväll!

Ikväll har Adam fått smaka på välling för första gången!! Heja heja!
Och han verkade bli dundermätt. Nu får vi se hur kvällen och natten blir. Morgondagen också för den delen. Jag hade tänkt jag ska ge honom en sked katrinplommon innan vällning då jag hört dem kan bli hårda i magen av det.
Vad säger ni?

fin reklam jag gör va?


Just nu tittar jag på The Wrestler. Den är seg att se på, lite för.. realistisk för min smak men jag gillar ändå den.
Den blir dock lite bättre för var minut.


     2009-10-20  17:36:58

Träningsdiss(ciplin)?

Jag har precis snackat med Emese i telefon. Shit, vi snackade över en timme. Vi mammor är duktiga på att snacka! Fast det var inget skvaller eller snack om den senaste kaffesmaken på Espresso House.
Vi snackade om hur vi ska göra med framtida träning, oroligheter med barn och deras matvanor.
Jepp, jag och Emese ska börja träna lite. Emese är ju långt ifrån överviktig men hon behöver träna upp kondis och styrka. Jag behöver träna upp det plus viktnedgång. Så vi tänkte starta en mammapakt. I alla fall tills jag börjar jobba igen, sedan har jag ingen tid att gå på de utsatta tiderna. Vi ska börja gå på mammagym. Friskis & Svettis har som sagt öppet för mammaor och deras vagnar 7.30-11.30 och det tänkte vi utnyttja.
Sedan finns det ett gratistillfälle på onsdagskvällrna som vi tänker gå på så fort Emese kan, dvs om Janos inte jobbar över. Går det inte tänkte vi ta en promenad tillsammans istället. Vi bor ju bara 10 min ifrån varandra.

Haha.. Adam har blivit en superrymling nu. Man hittar honom ofta 1-3 m ifrån sin lekmatta numera. Så det blir mycket bärande tillbaka. Men jag tänker då inte sätta honom i en lekhage, resesäng eller liknande. Han har det bra där på golvet.. och skadas gör han inte. Då vi inte har något i närheten som kan trilla över honom. Det är bara massa trägolv och han gör inga utfall (inte än iaf..) mot detta.

Nu ska jag och Micke laga mat tillsammans. Det är vår familjekväll då Micke är ledig.

     2009-10-20  15:21:37

Bänkhäng

När jag var och handlade frukost innan då mötte jag en man med rullator. Jag släppte givetvis in honom i butiken först med att hålla upp dörren. Vi hamnade i kön efter varandra också och han undrade snällt om jag kanske kunde hålla upp dörren när han skulle ut också, ABSOLUT! Sedan när jag betalt allt mitt och var på väg över gatan så såg jag honom sitta på en bänk bakom busshållplatsen på Faktorsgatan. Han frågade mig om jag ville sitta där en stund med honom och titta på människorna. Så sött. Han var verkligen en liten söt pensionär som tog sin lilla morgonpromenad. Jag avböjde snällt och gick hem. Men under hela tiden som jag satt och åt frukost så tittade jag ut genom fönstret och såg honom sitta där. Jag var verkligen sugen på att tacka ja. Men det kan man ju inte när ens karl och barn sitter hemma och väntar på mig. Men han verkade då glad och så intressant. En sådan människa som ruvade på många berättelser och fakta. Jag älskar de äldre. Jag älskade när min avlidna mormor berättade hennes historia och när hon berättade om vad hon tyckte om saker och ting. Jag delade hennes passion i böcker, det ockulta och att njuta av en vacker solnedgång. Vi var ett radarpar, mormor och jag!
Det är snart ett år sedan hon gick bort men såren river fortfarande i mig. Jag gråter fortfarande. Sorgeperioden är inte över än och jag kan endast drömma om vad min mamma går igenom som förlorade sin syster och pappa samma år, bara 6 månader emellan och sedan sin mamma året efter.

Men till lite roligare, jag var och hämtade ut tre paket på posten nyss.
Ett från Svalan, ett från Tradera och ett från Me&i. JAG ÄLSKAR PAKET!

     2009-10-20  10:50:30

091020

Jaha, då var det morgon igen.
Natten var nästan identisk med igår. Fast denna gången vaknade Adam vid 05.10 och började gråta. Jag försökte först få honom att sova men sedan så fick jag ändå gå och hämta flaskan. Han somnade 15 min efter han ätit upp. Så frågan är om han får tillräckligt med näring under dagen? Jag tror inte det. Han äter ju 280 ml ersättning så rätt mängd får han men innehållet är kanske lite för svagt. Så jag ska utöka grönsakssmakportionerna till två om dagen, eller kanske testa mig på välling? Den idén slog mig precis! Ja, vällning innan läggdags - varför inte?! Han är ju snart 7 månader, så hans mage bör klara det.. det ska vi testa.

Micke tar sig ett bad just nu och jag leker med Adam. Eller han ligger just nu på golvet på sin lekmatta och snackar för sig själv. Låter väldigt intressant.

Jag ska strax springa iväg och köpa nybakta frallor och lite annat till frukosten vi ska äta.

     2009-10-19  09:55:18

091019

Godmorgon vänner!

Idag har jag faktiskt inget på min agenda. Så jag hade faktiskt tänkt att ta det lilla lugna.
Adam sov i sin spjälsäng inatt, vilket blev ett mindre lyckat uppdrag då han vaknade kl. 01.50 och var sådär irriterande halvvaken. Han öppnade aldrig ögonen men han viftade hejvilt med armar och ben samt gjorde lite ljud. Jag försökte vjyssa, hysha och klappa. När det gott en timme så började mitt tålamod rinna bort.. så då tog jag till nappflaskan, vilket jag gärna inte gör. Då jag vill inte uppmuntra till några nattliga mål (och han FÅR gott om mat på dagen.. så var inte oroliga). Efter den flaskan somnade han nöjt men då var jag så trött att jag bara sekunderna efter att jag hörde att han andades tungt somnade själv. Så då sov han mellan oss en natt till. Haha.

En god kopp kaffe och kanske lite frukost skulle sitta fint. Ska krypa upp i soffan och fortsätta läsa min bok.
Adam skriker på golvet just nu men han kommer nog somna inom 45 minuter. Så då ska jag ta mig tiden.

Jag har visserligen massor i köket jag kan fixa. Men det kan jag också vänta med tills Micke kommer hem. Han slutar redan kl 15 och är ledig imorgon. Så det luktar Micke-Adam-tid om det.

     2009-10-18  22:33:50

Kasse

Jag är ju riktigt kass. Nu har jag tappat tråden igen och bloggen har glömts bort, NÄSTAN!
Jag har inte haft speciellt mycket att göra och jag har faktiskt suttit vid datorn men jag har varit så besatt av mina nerladdade program, Ghost Hunters säsong 4 och säsong 5 är på väg! Har någon av er sett på det?
Det brukade visas på TV4 Plus kl 23.00 varje söndag. Nu har det flyttats fram till 00.35 pga någon kass brittisk kriminalserie. Hur många såna ska det finnas?! Har man sett en har man för f*n sett alla?
Min mamma knarkar Morden i Midsomer och konstapel hit och dit (de flesta program heter ju ngt med konstapel). Tacka vet jag "normala" program som 2½ Men & Big Bang Theory.

Idag fyller min pappa år. Han blir 57 år gammal! GRATTIS PAPPA GÖRAN!
Han var med mig och Adam på babysimmet och när han tänkte låsa in sina värdesaker så ville han vara lite rolig och försökte leta upp sin ålder bland nyklarna men de hade bara 56 st skåp. TJI fick han, nu börjar han bli gammal. 57 år, till såna gamlingar finns det inga värdeskåp till!
Lilla Julia var inte med denna gången heller, hon har haft feber och behövde en vilodag, förstår jag!

Jag ska nu se sista avsnittet av säsong fyra ikväll. Kommer längta tills jag har säsong fem hemma. Tills dess ska jag försöka slipa på mina bloggvanor och kanske försöka få in lite fotografier på Adam.
Jag har ett till er iaf!


     2009-10-10  17:49:20

Jag och vår lägenhet

Nu städar jag vår lägenhet IGEN! Shit vad jag och Micke är duktiga på att stöka ner och vi är snabba också!
Som häromdagen (eller ja, i torsdag för att vara korrekt) så kom en ny mamma från babycaféet upp med Emese och mig. Och Emese visste att jag legat i sängen i 4 dagar och Micke haft hand om mig, Adam och lägenheten så allt stod just nu stilla. Och det är inte så "bara" då jag och Micke gärna drar fram alldeles för mkt saker runt i lägenheten, så fastän jag "låg still" i fyra dagar så stökade jag till. Jaja, för att återgå till vad saken gällde så ursäkta jag för röran och tyckte hon det var för mkt fick hon stanna i hallen. Men jag menade på att eftersom vi har en liten, som ligger på golvet så är här rent (förutom ett rum) på golv och så.. det är bara prylar, tallrika och förpackningar överallt! Det förstod hon inte alls hur det kunde gå ihop.

"Vadå? Städar ni runt alla saker?"
- Nej, nej.. det är ju städat innan.. och prylarna ovanpå.."
"ÖÖh.."

Vad jag menade var att jag dammsög dagen innan jag blev sängliggande och eftersom vi inte rördes oss så värst i lägenheten så flög ju inte dammet runt direkt och jag åt i sängen så jag stökade inte till i vardagsrummet med matrester och allt som kan trilla ner på golv och så. Men sedan så har jag tagit fram saker ur min garderob, adams leksaker, Mickes alla colaflaskor ect. RÖRIGT, ej skitigt.
Men denna bruden är ju lite bakom flötet.

Jag försöker få in bilderna jag lovat men min dator grälar med min mobil. Den vill inte få igång kommunikation mellan deras blåtand. wtf!
Så ni får vänta några dagar med mina bilder.

Jag kan iaf visa vad jag bett Adams gudmor Sabina köpa till Adam.

bästa BOKEN OM MIG inte så lite kaxig från barnbyrån.
En lite annorlunda fylla-i-bok med lite roligare frågor och unikare utseende.
Jättesöta illustrationer och boken är i bra material och bunden med ringar.


Också köpt på barnbyrån.
En bok där mormor/morfar eller farmor/farfar ska fylla i.
     2009-10-09  09:22:15

Inlägget från igår

Detta inlägg skulle hamnat i bloggen igår men av någon anledning så fuckade internet med mig. Min kära sambo har flyttat in sin dator i Adams rum nu igen och med hans dator kom också routern. Så jag har jättedålig signal via det trådlösa. What ever, här kan ni läsa om min morgon dag iaf.

Idag mådde jag mycket bättre när jag slog upp ögonen.
Jag försvann ner till babycaféet kl 9 och fick i mig en välbehövlig frukost och snack med tanterna. Dock hade Adam en kräkdag och kräkte ner mig två ggr och över allt annanstans. Dock inga mängder utan mer.. små pölar. Det var pinsamt, illaluktande och jobbigt. Men vad gör man inte för sin lilla ängel. Alla har vi våra dagar, det yttrar sig bara annorlunda när man är 6 månader gammal.

Efter det gick jag och Emese upp till oss för Julia skulle ha mat. Sedan bjöd hon mig upp till sig på äppelkaka. Det kunde man inte tacka nej till. Men först mötte vi upp Angelika och lilla Tim. Det är mig en intressant kvinna, den där Angelika. Sedan traskade vi tillbaka, Emese gick faktiskt med oss tillbaka då vi både behövde hämta ut paket. Emese paket var GIGANTISKT, tur man har barnvagn då och en sovande bebis. Jag hämtade ut tre mindre.
Jag ska ta foto på det imorgon, då jag har bättre ljus då blixten på min digikam suger och min mobilkam inte har någon blixt.
Det var iaf 2 fylla-i-böcker till Adam, Adams namngivningspresent från Natalie och hennes Alexander samt månadspaket från Go'boken. Jag ska också hämta ut Adams kläder från me&i imorgon och så kommer det mer snart. Hahaha.. Jag är inne och hämtar paket varje vecka känns det som.

Jag tog ett långt bad idag och fick besök av en liten Adam i slutet av badningen. Vi lekte runt lite och tog foton. Jag ska försökta klippa till dem och cencurera lite så ska ni få se. Adam är så stor nu!


     2009-10-07  10:06:26

Aj aj

Jag trodde inte jag kunde bli sämre. Men det kunde jag tydligen!
När jag vaknade så hade jag fått en ny förmåga i min sjukdom. ATT NYSA!

Så nu har jag ont i örat, grusig i ögonen, snorig, nyser, hostar och är trött. Vart ska det sluta?

Är det bara en vanlig förkylning?? Svinis kanske?

Jag ska iaf inte utanför dörren idag. Jag ska försöka be Micke att se om han kan hämta mina packet. Jag läste någonstans att det kunde man. Om han hade mitt leg. med sig samt sitt eget så.. HOPPAS!!


     2009-10-05  22:31:42

Snygga grabbar gör en frisk

Jag gjorde ett försök att bli frisk ikväll.
Jag googlade mina favorit kändiskillar.Michael Wheaterly som de flesta känner från NAVY CSI.
Jag upptäckte dock denna läckerbiten innan då Dark Angel gick.
Eric Dane från Grey's Anatomy. Jag har aldrig förstått mig på varför folk gillat McDreamy när denna läckerbiten går omkring i lokalerna?! Är ni blinda?? McSteamy ska det vara!Och mamma och min favorit! När Smallville var nytt på tv bodde jag hemma och mamma och jag timade kvällarna till detta program. Programmet var bra till en början men nu.. nja. Fast Tom Welling blir snyggare!

- Adam ligger just nu och klappar mig på benet. Han är snäll. Han vill också att hans mamma ska bli frisk.

     2009-10-05  16:20:59

V.A.S.S

Jag mår inte bättre idag, men jag är åtminstonde mer pigg i huvudet. I förrgår var jag inte människa, igår så umgick jag med min mamma & pappa hela eftermiddagen plus kvällen för att bli lite friskare. Jag tror det hjälpte.
Plus den goda tårtan Lina kom förbi med i lördags. Tack vännen!!

Idag är Micke hemma av vård av sjuk sambo (V.A.S.S). För vår lägenhet är stökig och jag orkar knappt ta hand om Adam. Han ska hjälpa mig imorgon med.

Ikväll ska vi bara äta onyttigt (som alla andra kvällar? hehe) Det blir tacoskryddat köttfärd, nachoschips, gräddfil, riven ost och sås. F*ck grönsaker!

     2009-10-03  22:57:56

...

Jag är sjuk. Jag får återkomma.
Jag har jätteont i mitt öra och har bott i våra sängar nu igen. Jag är helt utslagen.

     2009-10-01  13:44:59

Burned out

Min fina hårfön dog nyss. Jag hade kopplat in den i ett uttag som man måste sätta på och det gör man samtidigt som man ska tillföra el till tvättmaskinen. Jag skulle tvätta lite nu, drar igång den gamla kontakten till strömmen och då hör jag hur det vibrerar till och upptäckte att sladden till hårfönen gick bakom tvättmaskinen - den hade trillat ner på klinkersgolvet. När jag plockade upp den började det ryka från mynningen.. passande nog.

Då min hårfön ser ut såhär:

R.I.P

Detta var faktiskt hårfön nr. 2 av samma modell, då den första jag köpte small vid premiäranvändningen. Så det är egentligen bara billigt skit. Men det var SNYGGT billigt skit.

 

 

Ursäkta min pose. Bilden tagen 2007 i Kalmar.


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!