2009-09-30  23:56:30

Lördagsgodis?

Jag har ju totalt glömt att skryta om mina fynd jag gjorde tillsammans med Karin i lördags på loppiset på Mäster Palms plats inne i stan. Jag har ju knarkat tradera så att jag fått åtskilda utskällningar från Micke om att jag ska hålla hårdare i mina pengar. Och det har jag faktiskt gjort denna månaden fastän jag hittat massa fina saker. Jag får hålla mig till den svårare biten - att fynda på loppis.

Och det gjorde jag nu! Jag blev helt salig över de fina sakerna som jag hittade.

Jag har ju nämligen börjat samla på 60-70tals saker.1. En plastburk/ask i form av ett hjärta. Detta är en design som är ifrån Danmark. Mitt pris: 5:-
(Den brukar säljas för ca. 50-70:- på tradera.se) Det finns ett hjärta i mindre storlek.

2. Melitta Te-kanna. Glas med plastkupa. Mitt pris: 15:-
(Den brukar säljas för 20-50:- på tradera.se)

3. NilsJohan Cyklon visp. Underbartskick, helt och hållet original. Mitt pris: 50:-
(Den brukar säljas för ca. 80-130:- på tradera.se)


     2009-09-30  20:19:14

Mycket vänligt

Tack kära vänner som la söta kommentarer i förra inlägget.
Tro inte att jag fiskade efter kommentarer om att jag är en bra mamma utan jag ville ta upp just det där fenomenet att så satans mycket är tabu inom barn, familjeliv och uppfostran. Klart alla vi vara den perfekta föräldern för just sitt eget barn. Men jag anser mig "good enough". Jag ger mitt barn vad han behöver, mat, tak över huvudet, kärlek och massor av bus. Sedan kommer jag göra mina misstag, det är mitt första barn.

Som Will Smith har sagt:

"Det är konstigt, jag köpte en stor monster-tv och fick med en manual på 600 sidor,
men ett spädbarn lämnar de över med en klapp på ryggen."


Och som Johanna skrev så är ju naturligtvis en spjälsäng ett säkert val för att barn inte ska trilla av sängar. Men jag kan intyga att detta verkligen var en dålig olycka bara. För Adam låg mellan oss, med tre kuddar i vägen för gluggen. Så hur han kom ner där vet bara han själv. Plus att han inte kan hasa sig framåt heller..
Men Adam har en spjälsäng, t o m två OCH ett eget rum. Men just nu så bråkar han med att lägga sig med huvudet rakt ner i kudden så att han får panik och han kan än så länge bara vända sig från rygg till mage.
Så hellre två små blåmärken än andnöd.

Ni får helt enkelt lita på att jag är en bra förälder till mitt barn och gör vad som är bäst för honom. Det gör jag.
Jag är anti "vaddera-hela-lägenheten" synen. Men man ska ju vara steget före och inte ha farliga föremål framme. Hellre att barnet lär sig att det gör faktiskt ont att springa in i saker än att den inte vet att skåp, bord eller hyllor har vassa kanter.

     2009-09-29  16:02:44

Tragisk x 2

I söndags så trillade som sagt Adam ner ifrån våra sängar, tidigt på morgonen. Han har fortfarande två pyttesmå märken efter det. Men har har inte vissat några tecken på att han har ont någonstans. Han mådde bra 5 minuter efter fallet ungefär. Det var som om han glömde allt efter fått gosa lite med pappa.
Men jag glömmer inte och Micke glömmer definitvt inte, för nu har han slängt ner alla sängöverkast, soffkuddar som han kunde hitta för att täppa igen det där hålet mellan säng och vägg under fönstret för att Adam aldrig ska trilla ner där igen. Det är väl bra. Lite maniskt men bra. Jag ogillar bara tanken av att överdrivit vaddera, isolera, tejpa fast EFTER att olyckan vara framme. Vad hände med det sunda förnuftet och att ligga ett steg förre? Dock gjorde jag ju inte detta denna gången men sånt som händer.

MEN.. det obehagliga efter händelsen är tydligen att det är supertabu att tappa sina barn. INGEN tappar sina barn, för då är man hemsk som förälder. Och när någon annan tappat sitt barn då helt plötsligt erkänner andra. För att ingen vill vara först! Det är ju så heeemsk! Ja, klart det inte är den godaste nyheten men klarar sig barnen helskinade där ifrån är det väl bara att lära sig av sitt misstag och se till att det inte händer igen?? Man behöver väl inte förstora upp något som inte är värt det?
Men min mamma t. ex som jag besökte igår eftermiddag. Hon kunde inte sluta säga "vad har dina föräldrar gjort?" "titta på ditt huvud, det gör inte dina föräldrar om nej.." När blev det VÅRT fel? Okej, jag kan hålla med om att visst, vi kunde stoppat kuddar i hålet tidigare, kanske slutat ha Adam i våra sänga för länge sedan eller att jag skulle legat och stirrat på mitt barn istället för att råka somna om. Jag tänker inte gå runt och tro att himlen ska trilla ner över mitt barn varje dag!! Det är inte hälsosamt för någon i vår familj.
Jag försökte snällt ignorera min mors ord och tillslut slutade hon.
Men så idag, när jag skulle till BVC för tredje och sista gången öva på spädbarnsmassage. Då småpratade vi lite innan med förskolefröknen som jobbar på Familjecentralen i samma lokaler. Jag visade Emese Adams lilla blåmärke och då frågade Eva, förskolefröken, vad som hänt. Jag svarade enkelt "Adam trillade ur sängen.." OOOOJ, jaså? Det var väl inte bra! Sa hennes blickar jag fick. Hon blev helt tyst. Hon sa inget. Varför då?? Varför är det så farligt? Han mår ju bra?! Och jag är inte sämre förälder för det. Och klart jag har dåligt samvete för allt, men det är också bra, för annars hade jag varit en psykopat.
Jag nästan skämdes för att jag erkände så lätt, så enkelt. Hon gav signalen om att jag gjort fel. Precis som min mamma.
Då blev jag bara sur och det märkte hon nog.

Galenskaper.Ulf Larsson har gått bort. Han hittades av sin sambo, Lillemor i hemmet. Han blev bara 53 år gammal. Yngre än min pappa och min pappa har många år kvar. Så hemskt för hans familj.
Jag minns honom från Söndagsöppet. Jag älskade alla djuren ifrån det programmet och frågesporten. Jag minns alla skriverier om hans viktras och alla spekulationer kring det.

Mina tankar går till hans familj och vänner.

     2009-09-27  23:45:57

Offline hela dagen

Jag tog en datorfri dag idag. Och varför ska jag nu berätta..

Jag vaknade imorse av att Adam låg och jollrade bredvid mig i sängen. Ja, han sover fortfarande mellan oss men det är för att ungen är så envis och ska tvunget lägga sig på magen med huvudet neråt och inte få någon luft, han kan nämligen bara rulla åt det hållet. Från rygg till mage och inte tillbaka. Så istället för att jag ska behöva oroa mig att han ska kvävas eller få panik, eller för den delen hasa mig upp och vända honom 5-7 ggr varje natt och istället bara sträcka ut armen och göra det i sängen.
I ALLA FALL !!
Så tittar jag lite på honom, ger honom en leksak och somnar om. Då vaknar jag ca. 1-3 minuter senare av en stor duns och 2 sekunder senare hör jag Adam skrika i högan sky!! ADAM HAR RULLAT AV SÄNGEN! Både jag och Micke flyger ur sängen, jag minns inte hur jag lyckades i ena sekunden ligga i mitten av sängen och i nästa stå med båda benen på golvet. Men vart är ungen?! Först såg vi inte honom men så kom vi ju på att vi har en glipa mellan vår huvudände och väggen under fönstret. Vi bor nämligen i en sekelskiftslägenhet med 25cm djupa fönsterkarmar och under dem finns gamla breda vattenburna element. Men just i sovrummet befinner sig inte elementet under fönstret så det blivad en håla där, då övriga cm av sängen, vid vardera sida om fönstret tar i väggen ca. 15 cm innan. DÄR HADE LILLEMAN TRILLAT NER!! Så jag springer runt och drar ut sängen och Micke plockar snabbt upp Adam. Allt detta skedde på kanske mindre än 1 minut.
Lilla gubben hade på något vänster slagit runt sig själv så pass att hans huvud kommit över kanten och med åkte kroppen. Så han hade landat med huvudet först rakt ner på en fördelningsdosa. Så han fick sig ett blåmärke i pannan och en bulla lite ovanför tinningen.

När Micke väl har han i famnen slutar han genast att skrika och bara gråter lite, men det slutade han med efter 5 min och sedan fick vi ett stort leende. Han överlevde fallet bra och han blev nog mest bara rädd. Det skulle jag också blivit om jag landat i ett trångt utrymme.
Ingen större skada skedd än de två blåmärkena. Han har varit samma goa Adam men han har fått kunglig behandling. Jag har suttit vid hans sida hela dagen och han har fått sova i min famn varje gång. Jag har pussat på honom, lekt med honom, busat med honom, sjungit, berättat sagor och bara varit med honom.
Det hoppas jag ni respekterar.

Det var det lilla dramat idag. Så det blev ingen babysim då vi blev avrådda att utföra några aktiviteter med lilleman.

Och idag är det ju söndag och då tittar jag alltid på Ghost Hunters på TV4 Plus kl. 23.00 men tror ni jag fick det idag?! Nu har dem ändrat tiderna på programmet så det varierar! Idag börjar det inte förrän 00.55! Fy. Får se om jag orkar vara vaken tills dess..

     2009-09-25  17:25:27

I en jädrans fart

Nu smällde jag precis igenom boken som jag påbörjade igår eftermiddag.
Det var nr. 27 av de 47 böckerna i serien Sagan om Isfolket som jag bestämde mig i högstadiet att jag någon dag skulle läsa. Nu ska jag hämta nr. 28 och påbörja den. Dock ska jag nog sätta på en kanna kaffe först.
Adam fick just mat. Han vaknade med ett matgråt. Så han är nöjd i ca. 3 timmar till.

Jag har förresten gjort min husmorliga plikt och nu gått igenom, vikt allt och organiserat i Mickes byrå. Inte för att han vill men för att jag stör mig på att stumporna nästan hoppar ut och attackerar en när man går förbi och gud förbjude att man öppnar en låda, då kan man inte få igen den igen! Men nu, nu är det lite kvinnlig touch på det. Haha.. vi får väl se vad Micke säger när han kommer hem.


Och en fråga, ska jag pröva på videoblogga?

     2009-09-25  13:17:36

Ha !.. sa Adam

Tji fick jag igår. När jag skrev i min blogg att Adam skulle sova tungt och gott ca. 1½ timme efter en hel portion gröt. Det är hans vanliga rutin. Men igår fick vi oss en överraskning!
Hans ögonlock började bli tunga runt den tiden jag trodde. Men tror ni han somnade?? Jag tror han skrattade åt mig. "Nu ska jag allt lura mamma.. som har ont i ryggen och handleden. Nu ska vi se hur länge hon orkar vyssja mig.." JAG STOD UPP OCH GUNGADE DETTA BARN MELLAN 19.30 TILL 21.00 då Micke stövlade in. Hans första fråga var givetvis "Varför sover inte Adam?!". Ja, det undrade bannemej jag med. Det var inte så att han var gnällig, tvärtom! Han var överdrivit glad och tyst och när Micke kom blev det liv i helvete. Då skulle han snacka, skratta och leka. Han berättade nog hela sin livshistoria.. I DETALJ för Micke igårkväll och vi skrattade så att vi nästan grät. Det gick i ett sådant tempo.
Lillskiten somnade inte förrän kl. 22.30 (ca. 3 timmar efter den tiden jag trodde). Men då däckade han totalt. Han somnade innan jag hann lägga hans huvud på kudden. Men tror ni han sov länge? Nix!! Han vaknade kl 6 och krävde mat! Så det var bara att gilla läget (gilla la la la läget som, Alex Schulman säger). Men vi hade det roligt igår.

Idag kom min brors present från Österrike till Adam. Han trodde den skulle komma tors-fre innan namngivningen men den kom idag! Så två veckor tog det. Men vilken rolig present. Micke, mamma, pappa och min bror är kära i fotboll och vill gärna att Adam inte möjligtvis behöver gilla att spela fotboll men att titta på det. Min bror och min kära far kan rabbla alla namn på alla spelare i världen tror jag. Och kan också säga för vilka olika lag utbytta spelare spelade i innan. Det är galet, nästan sjukt. Så presenten var en fotbollströja, Liverpool - nr 9. Torres. Fast han kan inte ha den förrän han är ca. 2 år, men det är väl också då han kan börja se på fotboll med Micke?.. jag som vill att Adam ska bli dansare
.


     2009-09-24  18:53:41

Han klarade det!!

Idag har vi faktiskt också bott i sängen. Alla leksaker är där inne nu. Jag har mått bättre men är fortfarande riktigt tung i kroppen. Adam är snorig men inte hängig. Han har pratat och skrattat mycket med mig idag. Han fullkomligt älskar sitt nya mjukiståg med alla olika prassel, pip och vibrationsförmågor.
Jag har läst ut den 26e boken ur Sagan om Isfolket böckerna (det finns 47 st) och jag ska läsa alla! Jag köpte precis 39 st, ej i ordning - saknade vissa lösnr - för endast 100kr på Enhörnas årliga marknad. Snacka om fynd! Jag påbörjade snabbt nr 27.Och den stora nyheten idag är - trumvirvel tack!! - ADAM ÅT EN HEL SMAKPORTION GRÖT!! Med stor aptit också! Han gapade fint när jag förde skeden mot hans mun. Det är ett steg mot nya matvanor. Det är trots allt ca. en dl gröt. Sedan ville han ju givetvis ha sin ersättning.

Nu "tittar" han på Unga Mödrar medan jag snabbt skulle skriva detta inlägg. Vi ska försöka leka lite till. Så somnar han gott och mätt om ca. 1½ timme. Då ska jag försöka förbereda lite mys här hemma tills Micke kommer hem. Tända lite ljus och städa undan det mesta här i vardagsrummet..

Puss

     2009-09-23  09:17:25

090923

.. och lidandet fortsätter!

Idag vaknade jag upp med världens halsont, huvudvärk (vilket kan vara de tre glas vin jag drack igår men..), värk i bihålorna, dunk i öronen och muskelvärk. Vad är nu detta? Det är inte speciellt roligt att vara utslagen när man har en irriterande pigg son som vill leka med alla sina nya leksaker. Jag får göra en "Operation-sovrummet" med honom igen. Det vill säga plocka in datorn, alla hans leksaker, blöjor, krämer och bosätta oss där. Vi har en stor tv där inne. Nu ska jag bara finurla ut om jag ska ta in vattenkokaren till mitt te eller om jag ska orka springa till köket var gång.

HEY! Jag fyller ju en termos med kokt vatten såklart. Då var det bestämt. Idag bor jag och Adam i sovrummet.

     2009-09-22  21:26:40

KÄNSLIGA LÄSARE, IGNORERA!!

Ni, känsliga läsare bedes titta bort, ignorera detta inlägg. Läs det med förbunda ögon..


Jag har så förbaskat ont i min handled nu att när jag ska torka mig när jag kissat får jag bita mig i tungan för att inte skrika av smärta. Vet ni hur töntigt detta känns? Vet ni hur LÖJLIGT detta känns? Vet ni hur pinsamt detta känns? Det gör så ont när jag behöver vinkla handen och jag har ingen kraft i handen kvar!!

Apropå ingen kraft så försökte jag skära upp en bit brieost, inte ens det klarar jag utan jag får göra det med vänster hand! PERKELE!

     2009-09-22  19:20:03

När tar lidandet slut?

Jag har ont i min handled nu igen så jag har självdiagnoserat mig till att jag har en handled som lätt blir överansträngd. Så vad gör man nu? Ska jag gå med mitt skavande handledskydd hela tiden? Nja, då försöker jag nog fixa ett bättre och dyrare någonstans. Finns det receptbelagda?

Det gick bra hos läkaren också. Vi gillade henne inte innan, men idag var hon mycket trevligare. Denna gången interagerade hon bra med Adam och var väldigt vänlig. Adam väger 9 kg och är 70,5 cm lång! Han följer tydligen sin kurva prefekt, har legat på exakt samma streck sedan 4 månader tillbaka. Men han är storleksmässigt som en 6månaders men inte utvecklingsmässigt. De anser fortfarande att han är som sin korrigerade ålder, 5 månader. Han kunde inte släppa en leksak och titta efter den, han kunde inte ta en leksak som visades framför honom. Han kan endast rulla på ett håll, inte båda (mage till rygg, rygg till mage). Men han är stark och vaken. Han kan mycket väl hoppa ett par utvecklingssteg höll läkaren med oss. Han står nämligen med hela fötterna, rör sig bra, försöker sitta upp och är glad och lugn. Nöjd bebis sa hon, det är bra.

Vi ska försöka ge honom mer katrinplommon då han fortfarande är hård i magen och bajsar bara var 4-6e dag vilket är ganska lång tid emellan då han är så pass stor.

Adam somnade
här bredvid mig igen och denna gången ska jag faktiskt väcka honom kl 21 för att ge honom lite mat, så han inte vaknar runt 4 tiden IGEN och ska ha mat då.

     2009-09-22  14:49:59

Massa G:e

Om tjugo minuter ska jag springa ner med Adam, som sover just nu till babymassagen. Hoppas jag kan massera honom idag. Jag fick aldrig chansen förra gången för att han ville precis äta då vi skulle börja. Sedan ska vi bli inkallade till läkaren och jag är faktiskt nervös. Jag är nervös att man ska börja undra varför Adam inte gör som alla andra när jag innerst inne inte bryr mig. Min son gör allt i sin egen takt.
Men de andra mammorna skrämde upp en när de berättade om "kraven" barn i 6månaders kontrollen ska klara av. De är ju inte direkt krav, utan mer riktlinjer på att se hur pass framgångsrik barnet är.
Adam uppfyller inte ett enda av det dem sa.. så vi får se. Han uppfyllde aldrig något på 3månaders kontrollen heller.
Det gör mig lite deprimerad faktiskt. Jag blir rädd. Tänk om något är fel med min lille kille?

MEN JAG VET ÄNDÅ BÄTTRE! Jag ser ju min lilla prins försöka varje dag. Han hoppar steg istället för att göra allt i utvecklingsstegen. Han vaggade inte för att sedan rulla runt utan han gick från att ligga blixtstilla till att vända sig från rygg till mage över en natt. Han gick ifrån att inte vilja ha mat till att gråta varje gång jag stoppar något i munnen. Han är den tysta typen. Han iakttar.

Jag har som tur är Micke med mig.

     2009-09-22  11:24:06

090922


Idag blir Adam 6 månader - grattis älskling!
Du är ett halvt år, tänka sig! Idag ska vi fira med bakelser (halva)!


♥ ♥ ♥


     2009-09-21  21:35:20

Beskrivning

Nu sover Adam för kvällen. Han är fortfarande lite gnällig och jag har ont i mina muskler, men vi börjar bli piggare båda två. Jag lät dock väldigt förkyld imorse när jag lämnade tillbaka stolarna till Familjecentralen i våningen under oss.

Idag åkte jag och Emese till Landskrona och vi delade en lunch med min pappa, sedan gick vi till barnbutiken Toddler och fann mycket fina saker, men vi shoppade inte. Vi är båda "fattiga" (vi har pengar men inte till att slösa till ickebehövande saker), vi försöker spara. Snart kommer julen och så..
Plus att Adam har leksaker så det blir över efter namngivningen i lördags.

Tack till alla ni som kom! Det var en helt underbar dag & kväll! Jag gick inte och la mig förrän kl 3 på natten. Jag och Danie var lite mysfulla där runt 2 tiden, härligt.

Dagen började med att Adam väckte oss allihopa. Markus, Michaela & Tommy bodde inne i Adams rum som också är vårt gästrum pga vi har en inbygd loftsäng där inne. Vi började med att dricka lite kaffe sedan kom min mamma och så började dagen rulla på. Jag och mamma handlade grönsaker på torget medan Micke, Markus, Michaela och Tommy åkte till Ikea och Väla för att handla uppläggningsfat och alkohol. När jag och mamma kom tillbaka så började jag göra de sista cupcaksen och mamma började med salladen, dressingen och köttet. När de andra kom tillbaka började vi duscha och göra oss iordning. Micke och Tommy åkte och hämtade fler stolar, kaffekoppar och kaffekokare på pappas jobb och sedan gjorde de sig iordning. Vi låg bra till i planen under förmiddagen men sedan började det blir knapert om tid.
Helt plötsligt när jag sitter inne i sovrummet och fixar med det sista på överraskningen och placeringskorten så ringer det på dörren och in kliver mickes föräldrar!!! Sibyl och Bruno var finklädda till tänderna och stod där med en vacker blomma! Jag var så paff och så stressad att jag inte ens sa hej! Micke kramade om sin mamma och började gråta. UNDERBAR ÖVERRASKNING!! Jag ändrade snabbt i placeringen och sedan började gästerna komma!
Då hade vi inte placerat ut allt på borden, korten låg i min hand och glasyren på cupcaksen var inte gjord. Så när gästerna strömmade in stod Markus, Michaela, Tommy och André i köket och hjälpte mig med cupcaksen. Vilka cupcakeshjältar ni är! ♥
Sedan så satte vi igång med ceremonin. Den var lite längre och lite mer högtidlig än den i Södertälje. Jag försökte att inte gråta denna gången också men när jag såg mina släktingar och arbetskamrater fylldes jag av så många känslor på en gång att hulkandet satte igång igen. Jag hade skrivit ett litet tal till Sabina och då började hon också få tårar i ögonen. Sabina läste ett otroligt fint tal till Adam sedan läste jag en dikt jag tänkte skriva här.

"Jag födde dig raring, du kom ifrån mig,
Och hela mitt liv ska jag älska just dig
Din hy är så fjunig din kropp är så varm
Jag håller dig nära intill på min barm
Du somnar så nöjd och så trygg vid mitt bröst
Jag nynnar små visor till glädje och tröst
Gyllene lockar och ögon så blå
Knubbiga armar och fingrar så små
Din hand i min hand, ditt gurglande skratt
För mig är du lyckan, en värdefull skatt
Du växer var dag, liten blir stor
Jag gläds åt din framgång, jag är ju din mor"

Vem som har skrivit den vet jag inte. Det är ett stycke ifrån en längre dikt. Jag tänkte kanske att jag skulle läsa upp mer och mer från dikten ju äldre Adam blir och sedan tillslut ge honom hela dikten..

Sedan fick våra kära gäster äta en härlig buffé av kycklingspett, oxfilé, potatissallad, pastasallad, grönsallad med tillbehör och bröd. Salladerna hade Sabinas kära far gjort. Allt åts med stor aptit men mycket blev över :) Det ska jag och Emese äta upp..
Sedan var det kaffe, cupcakes och presentöppning som gällde. Jag hade gjort över hundra stycken cupcakes, fem olika sorter. Pecan & sirap, Morot & Kardemumma, Kokos, Cheesecake och Rocky Road. Det blev ca. 25 stycken över bara!
Och till presenterna. Herregud!! Folk kom ju med fler än EN! Och vi hade ju bjudit många. Presenterna fick ligga på golvet och i en stol för att få plats!

Adam fick:
Tre måtstickor, olika slutlängder på alla.
Ett mjukt tåg,
My Very First Musical Rabbit,
Lilla boken om pappor & Lilla boken om mammor,
En liten Mirandanalle
Hundnalle (som Adam fått samma av tidigare och som är en stor favorit!)
Två Lasse Åberg tavlor
Musical Zoo
Bestik
Snickarbord
Sköldpadda i koppel
Pussel
Två klosslådor
DVD-box - Fem myror är fler än fyra elefanter (!!!!!!)
Tuggleksak
Ask med en liten grodprins på, till hans första tänder
Mjukisgroda, ekologisk
Nike träningsställ och puma skor
Ram där man ska gravera in namn, längd, vikt, klockslag vid födsel
Tröja och byxor
Barnservis från Rörstrand
Bondgård från Rättvis handel
Grodtavla med Adams namn på
Vita Barnkammarboken

och faktiskt den gåvan jag uppskattade mest och gillar skarpt (jag gillar ju givetvis alla saker, men denna åkte direkt in i hjärtat) och det är det porträtt Jenny ritade på Adam och ramat in!! UNDERBAR!!!!


Gästerna gick inte heller hemma lottlösa. Jag hade gjort en presentpåse till alla med en liten gåva i. Den som jag pratat om lite här på bloggen som "överraskningen". Det var lite godis i påsen samt en nyckelring med en bild på Adam och en text på baksidan. Den var väldigt uppskattad och folk tyckte det var en rolig idé.

 

adam 2,5 månad gammal


     2009-09-20  11:04:45

Nu är jag trött

Vilken gårdag!! Vilken underbar dag och vilka underbara vänner och släkt jag har! ♥

Nu har vi städat det mesta och vi är alla riktigt trötta.
Jag är bakis, riktigt bakis och det var längesedan jag var det så det är faktiskt en ganska skön känsla.
Vi gick inte och la oss förrän kl 3 inatt.

-- Mer uppdatering kommer senare --

Snart ska jag, Adam och Sabina babysimma och sedan ska det städas mer.


     2009-09-18  12:15:07

Förkyld pappa = förkyld bebis & mamma

Micke har nog smittat mig och Adam med hans förkylning! Adam är snorig och andas svårt genom näsan. Han är gnällig, trött och äter jättedåligt. Jag har huvudvärk och muskelvärk och det hjälper inte att behöva bära Adam överallt just nu pga att han är gnällig.

Jag fick ha honom den första 1½ timmen i bärsjalen då jag dukade lite och satte igång en tvätt&diskmaskin. Sedan åt han minilite till somnade gott i soffan. (Ursäkta den dåliga kvalitén på bilden)

Jag har gjort en agenda för dagen:
1. Först ska jag fixa med kycklingspetten här hemma
1½. Förbereda köttet (om jag hinner)
2. Gå på babymassagen
3. Bära upp 6-10 stolar från Familjecentralen (där jag ska ha babymassagen)
4. Hänga upp tvätt och tvätta mer!
5. Välkomna Sabina (gudmor) och min pappa.
SEN GÄLLER DET ATT JAG FÅR DELEGERA!
6. Pappa får börja bryna köttet & Sabina får passa Adam alt. disken om Adam är gnällig.
7. In med kycklingspetten i ugnen
8. Micke kommer hem!
9. Micke får vika tvätt och städa sovrummet (igen!)
10. Jag, Sabina & Adam går ner till stan och gör ärende.


Sedan har jag inte hunnit planera mer.
Jag vill åtminstone hinna med det innan min mamma kom 17.30 - för då ska vi duka färdigt, fixa buffébordet, alla glas och koppar ska vara diskade så dem kan placeras ut. Sedan behöver köttet vara färdigt.

Puh!

     2009-09-17  12:03:07

Oväntad inkomst

När jag satte mig vid datorn imorse för att kolla om mina danska pengar hade kommit in så fick jag en stor överraskning 4 gånger summan jag förväntat mig var insatt. Nu är bara frågan om det är hela månadens summa (som jag skulle fått utbetalt den sista) det vill säga att jag inte får pengarn igen förrän den siste nästa månad. Så ska jag hålla hårt i mina pengar eller ska jag vänta mig en mindre inkomst igen den siste denna månaden?
Ja, det är ju frågan. Jag får helt enkelt ringa eller maila Hörsholm Kommun i eftermiddag.

Nu ska jag baka muffins som jag både hade tänkt att frysa in och att ge bort till Emese när jag ska bort till henne. Jag är en ordentlig bullmamma! Jag vet bara inte vad för slags muffins jag ska göra, men jag måste nog skynda mig, för Adam vaknar nog från sin vila snart! Dock är ju Micke hemma och kan ta honom.
Micke ska inte börja jobba förrän 14.30 men slutar kl 22 ikväll, MINDRE KUL!! Men min kära far ska komma hit.

     2009-09-16  23:15:49

Värsta rensningen!

Mina föräldrar har varit här mellan 17.30-22.30 och hjälpt mig och Micke att möblera, städa och diska inför lördagen. Det har gått riktigt bra och nu är vi tillbaka i planeringen! Nu är vi säkert några steg före.
Vad som krävs av mig imorgon är att moppa golven (i alla rum! puh), diska alla kaffekoppar, stryka dukarna och lägga dem på borden, städa rent på alla ytor det ska stå saker på (presentbordet, köksbänkarna och buffébordet).

Kl 14 imorgon ska jag traska över till Emese och vara med på ett barnklädes homeparty - så mammigt av mig va? Fast jag ska bara vara ett litet stöd så att det kommer några på hennes lilla party, jag har nämligen inga pengar ju! Alla våra pengar går till namngivningen nu :)
Men imorgon ska jag visserligen få en summa Danmark glömt bort att betala mig den sista förra månaden. Så man kanske skulle kunna köpa något fint till Adam? Men jag ska vara superkräsen!

Jag gjorde precis klar bordsplaceringen, det blir 38 st gäster, ett barn under 1 år och så Micke och jag = 41 pers och så ADAM såklart!! Men han behöver inte någon placering, för han är en liten en. Det blir en härlig kompott med människor men jag hoppas alla kommer att trivas med sin bordplacering. Det blir ett långbord för 32 pers ska sitta och sedan resten i vår stora soffa. Och vi har minsann plats för alla! Jag ska ta foto imorgon när dukarna ligger på!     2009-09-15  21:48:35

Idol

Fuck idol, detta är bra tv!!


     2009-09-15  11:14:01

Och-när-ni (Onani)

Varför finns det inget ord för kvinnlig onani?
Männen onanerar eller runkar, vi tjejer.. onanerar - BARA! Vart är vårt runk?
Man kan säkert säga, pilla, peta, fingra.. men samtidigt det kan killarna åter igen också säga! Varför är det så?
Okej, det finns ju ett ord till oss självnjutande kvinnor - pulla. Men använder man det fortfarande?


Slanget runka kommer från det åldriga ordet som betyder skaka på huvudet och det ska då vara beskrivande till vad män gör under sin egentid. Vad skulle då kunna bli som slang till oss kvinnor? Gärna också ett uråldrigt ord för att krydda upp det lite.

Vispa - fast det kanske blir för våldsamt? Men nu snackar vi handviskpning och inte vispmaskin![Fotnot: Kolla in förslagen nederst till mitt sökord på www.NE.se]


Stackars Nanne Grönvall !!     2009-09-15  08:54:45

Oh baby baby

Godmorgon vänner!

Jag är så himla trött! Adam har fått tillbaka sina gamla sovvanor dvs att somna vid 20-21 och vakna vid 7-8 på morgonen istället för att vakna runt 8-9. Det gör egentligen inget för som nu, är jag vaken, har matat och lekt lite med Adam och hunnit sätta igång en maskin tvätt - torktumlaren. Jag väntar bara på att bli pigg.
Tror jag ska gå och göra mig en god kopp rykande hett kanelkaffe ♥

Jag läste förresten på Alex Schulmans blogg för några dagar sedan (jag läser den varje dag) att han precis köpt en butik och snacka om att avundsjukan bubblade upp i mig! Jag vill också äga en butik! Jag vill inreda, servera och äga något eget. Men vad skulle man då sälja? Jag och mitt ex var inne på att öppna en alternativ konst butik och den idéen ligger mig fortfarande varmt om hjärtat.

Här är en bild jag fick via mailen igår av Emese på Adam och Julia när dem gosar på mattan på babycaféet!     2009-09-14  19:46:15

Danmark

√ Tandhygienisten kl 10.30
√ Handla till namngivningen, glömde det viktigaste - köttet!!
√ Placera ut vårt gigantiska bord
√ Mysa med Adam
√ Åka till Helsingör med mamma och handla alkoholen
√ Mysa med Micke

Nu ska jag bara städa köket sedan är denna dagen slut!

     2009-09-13  23:04:52

Oj oj

Jaha, nu är sovrummet 100% klart! Ett soffbord ska också bara in, när jag bestämt mig vilket av dem. Det får bli imorgon när mamma kan hjälpa mig att städa lite. Hon kommer att DÖ när hon ser hur stökigt här är men så får det vara. Jag har iaf ett rum klart, matsalen är på G att bli klar, kan inte göra så mkt där inne..
Köket och badrummet tar vi när Micke är ledig tisdag och onsdag.

Imorgon ska jag till tandhygienisten för min tandsten - puh! Och jag får hoppas att Micke känner sig så pass dålig att han stannar hemma men så pass bra att han kan ta hand om Adam så jag slipper tänka på honom när jag sitter där. Är nervös så det räcker för att besöka tandläkaren av något slag.
Efter det ska jag hem och fortsätta städa, städa städa!

Kl 15.00 ska jag hämta min kära mor på hennes jobb och sedan bär det av till Helsingör där vi ska handla vin och skumpa till namngivningen! Kanske smygshoppa något med.

Förresten, här har ni ett youtubeklipp som kanske roar er. LYSSNA NOGA !!


     2009-09-13  08:48:25

Godmorgon!

Godmorgon, eller något liknande. Jag är täppt i näsan och grusig i ögonen och Adam är irriterande pigg! Det luktar gräddfil  och tacokrydda efter middagen igår. Bleh.

Lillkillen valde att vakna kl 4 inatt och ville leka lite men först äta. Suck. Men Micke var så snäll och hjälpte till, han bytte blöja, jag gjorde maten och matade sedan nattade Micke honom lite och till sist vyssjade jag honom i 5 min så han däckade totalt. Good teamwork buddie!

Om några timmar ska jag och Adam till babysimmet. Vi missade det förra gången så det ska bli intressant vad dem ska lära sig idag. Efter babysimmet ska jag rusa hem för Micke ska ha bilen och sedan är det att STÄDA som gäller för mig. Vi hann flytta in skinnsoffan i sovrummet och göra iordning där inne. Nu ska bara soffbordet in med, rensas i matsalen och börja ställa in borden.

Goddag!

     2009-09-12  17:00:44

Herregud

Nu är det städdags!! Jag och Micke ska börja möblera och städa
inför namngivningen som vi ska ha om 7 dagar!

Första anhalt, SOVRUMMET!!

     2009-09-12  15:52:19

Nytt bloggnamn?

Samtal i bilen hem från Väla & IKEA.

MICKE: Varför bytar du inte namn på din blogg?
JAG: Vad har du i åtanke?
MICKE: Från Living Deluxe till Spending to Much!

Jag misstänker han vill berätta något för mig. Kanske för att jag "råkade" blåsa alla mina pengar på tradera denna månaden. Jag har gått runt med 300kr i min plånbok nu men fick ett positivt besked från Danmark igår. De hade sett fel på när jag skulle börja på min dagpeng/föräldrarpeng från kommunen så de ska betala ut en veckas bidrag till den 17e sep. Det tråkiga är att den danska kronan gick ner i värde från 1.35 till 1.20 häromdagen. Så skulle de betalt ut då det var tänkt skulle jag fått ca. 700kr mer bara pga värdet av kronan.

     2009-09-11  15:09:55

Monkey see, monkey do(do)


BLOGGEN ÄR UNDER KONSTRUKTION !!!!

(och jag håller just nu på att lära mig all kodning, på egen hand by trial and error metoden!)

Så ni får ursäkta röran!!

     2009-09-10  20:37:47

StadsbiblioteksbesöketNu kom jag nyss hem ifrån den lilla minnesstunden på Stadsbiblioteket. Det var en fin stund. Vi var inte många och tur är väl det på ett sätt? Det hade varit hemskt om hela cafeterian hade fylls med folk för man önskar verkligen folk slipper känna vid ett självmord. Alla frågetecken och förvirringen..
Det var en tjej där som talade, som försökt ta sitt liv när hon var 20 år. Överdos av sömnpiller. Hon hamnade senare på psykriatiska avdelningen och är nu fri från sitt svarta hål, som hon beskrev det. Men dock gjorde hon en stor tabbe när hon avslutade sin intressanta historia med att säga (ej korrekt citat..) "Jag är tacksam över att jag blev räddad och hjälpt, alla kan nämligen bli hjälpta och hjälpen finns.. alla kan bli räddade." Detta står hon och säger inför en grupp som förlorat sin vän eller släkting på det värsta möjliga vis och tänkt tusen ggr "tänk om..". Här står en tjej och säger att den hade gått att rädda dem! Då knöt jag nävarna lite..

Det fanns 41 st stålpinnar med vita vimplar på. De representerade de människor som valt att ta sitt liv förra året, i Helsingborgs polisdistrikt (vilket innefattar några fler kommuner än Helsingborg stad).

     2009-09-10  15:01:22

Suicide Dagen

Idag är det World Suicide Preventions Day, den 10e september 2009.

Officiella hemsidan - http://www.iasp.info/wspd/index.php
Helsingborgs Dagblads hemsida, repotage - http://hd.se/helsingborg/2009/09/10/nordvaestskaanska-sjaelvmord/

Jag ska tillsammans med min mamma och övriga boende i Helsingborg stad gå till Stadsbiblioteket kl. 17:30 för att hedra våra nära och kära. Jag ska tänka på min kära moster som drev sig själv till den punkt att hon den 28e januari 2007 valde att ta sitt liv i sitt eget hem och efterlämnade sin man och sitt barn. Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka.
Det värsta var att jag och min moster fått dålig kontakt den senaste tiden och när hon ringde dagarna innan min brors födelsedag (den 12e januari skulle han fylla 20 år) och undrade vad han önskade sig. Det konstiga var att hon aldrig varit intresserad av födelsedagar innan men hon lät nästan sur på mig när jag ganska surt bara sa "köp honom en DVDfilm..". Men hon visste inte! Hon visste inte hur sur jag var på henne att hon glömt min födelsedag året innan, hur hon bakis ringde och sa grattis två dagar efter. Eller när hon stal pengar från min mormor gång på gång. Jag var så arg, så frustrerad! Hon var som min extramamma när jag mådde psykiskt dåligt. Hon tog hand om mig, älskade mig, lät mig sova hos dem hur ofta jag ville.. Hon lät mig göra dumheter men påpekade senare vad jag gjort fel. Hon visste inte att allt jag ville höra från henne var "förlåt..". Jag skulle berättat så att när hon gick bort, så skulle vi fortfarande vara bästa vänner. Jag mår så dåligt över det! Ingen visste, inte ens hennes arbetskamrater - som var psykologer och psykoterapeter allihopa. Bittra verkligenhet.

Idag, ska vi tänka på dig Pernilla Burle ♥

     2009-09-09  09:21:39

Ont i handledenJag har så förbaskat ont
i min handled. Jag har lidit med den i snart 10 år kom jag på. Det startade som en putteliten smärta då jag gick i högstadiet, i början av gymasiet började jag linda handleden varje gång smärtan och för två år sedan köpte jag ett handledsskydd i hopp om att det skulle hjälpa då smärtan kom krypande. För det gör den.. kommer sakta men säkert. För två dagar sedan så började jag känna hur det värkte i handleden och att jag blev stelare i rörelsen. Det är i min högra handled också, oturligt nog.Denna procedur sker ca. var 3 månad och det gör bara mer ont för varje år som går. Idag märkte jag den när jag fällde ner toalettsitsen då ilade en knivskarp smärta rakt upp för armen. "På med handledskyddet!", skrek min hjärna och jag rotade fram det från vår medicinlåda. Men det var ju redan försent. Nu gör min handled ont i varje
minsta lilla vink. Så tänk er, jag sitter här just nu och krimaserar när jag skriver detta inlägg.
Värst är nog att jag kan absolut inte lyfta upp min lilla Adam på 9kg utan att börja svettas. Det gör så in i norden ont men han kan ju varken hasa, krypa eller gå så han måste bli buren om han ska ta sig från en plats till en annan. Och jag måste byta blöja vilket betyder lufta upp honom, bära honom till badrummet och lägga honom ner. Sedan får ju typ skjuta in blöjan under hans rumpa för jag kan absolut inte hålla uppe honom i hans fötter. Då svimmar jag nästan. Sedan har den envisa herren lärt sig att vända sig från rygg till mage men inte tvärtom så ca. 15 ggr i timmen får jag vända honom rätt, vilket är en ren sagt plåga i skrivande stund. Men jag överlever! Denna smärta brukar vara i 2-3 dagar bara. Sedan är jag som ny igen. Men borde kanske undersöka den? Vad kan det vara?

Idag ska jag och Adam på babycaféet och fika. Sedan ska faktiskt Emese och Julia få komma hem till oss för första gången. Det är stökigt här hemma men jag ska förblinda dem med att baka muffins. Vad sägs om det!

     2009-09-08  23:10:59

Proppmätt!!

Nu har jag kommit hem ifrån stan.
Vi hade det riktigt trevligt på Cantina West inne i stan och billigt var det - halva priset på tex mex menyn. Pappa och jag delade på någon häftig variant där man fick allt från majskolv till chicken wings! Vi snackade gammalt och då dök det upp minnen som då jag besökte 4H-lägret i Hörby och min undulat Kalle. Härliga minnen jag vårdar ömt.

Adam hade det mer än bra hos tant Karin och tant Inger. Så härligt att se! Och skönt att veta för mig som kan vara en hispig hönsmamma som gärna inte lämnar ifrån mig Adam om jag är osäker. Men för varje dag och för varje person jag möter så blir jag lite lugnare. Dock får dem inte ta på honom. Ni vet, som Alex Schulman skriver i sin blogg - "svinis". Jag nojjar fortfarande om detta och tack Konsultpappan och David som kommenterade mitt förra blogginlägg. Det är precis det jag vill uppnå med bloggen. Utbyta kunskap. Jag ska kolla in krisinfon och tack för att ni lugnar mig. Kärlek till er! Men jag kommer fortfarande kolla snett på dem som jobbar inom skolbranschen (som min mor) och som inte vaccinerar sig. Jag skiter i om det är den så kallade "svin"influensan. En influensaepidemi som influensaepidemi. Finns det vaccination som är godkänd och beprövad (annars, så förstår jag er..) och om chanserna är höga att ni kan bli smittade eller smitta andra så snälla. Tänk en gång till?
Helsingborgs Kommun snackar iaf om att stänga skolor efter hand och omdirigera folk samt kanske stänga igen dagverksamheter för mindre barn. En hel skola hade ju insjuknat någonstans i Sverige så när ett barn får det är det nog stor risk att det smittar värre.. så är det väl alla smittor? Och det är aldrig bra att vara sjuk, i influensan som vattkoppor.

Och en liten fotnot:
Glöm ej, Suciced Dagen den 10e september - för att minnas dem som begått självmord!
Min moster tog sitt liv den 28 januari 2007.
Här i Helsingborg ska Helsingborgs Stadsbibliotek hedra dem bortgångna med diktläsning, tal och musik kl 17:30. Kom gärna dit!!


     2009-09-08  09:41:45

Godmorgon

Idag ska jag försöka städa vårt sovrum då vi ska ha en av våra soffor här inne under namngivningen men vi får se hur mycket jag orkar. Jag har ont i min höft och min rygg idag igen. Men det är inte så tunga lyft och Adam kan ligga i våra sängar hela dagen. Samt vi har ju TV här inne och jag kopplade in datorn vid sängen igår. Jag kan bo här!
Fast jag behöver mat..

Ikväll ska jag och Micke fira mina föräldrars silverbröllopsdag (25år) med att äta på restaurang och sedan titta på lite film och äta snacks. Vi har fixat barnvakt och det blir min första kväll utan Adam i ca. 3 timmar. Det är kära tant Karin som ska passa honom. Hon bor ca. 5 minuter ifrån restaurangen och vi passerar dem när vi ska gå hem till mamma och pappa så det kan inte bli mer än perfekt! Nu får vi bara hålla tummarna att Adam sköter sig så man slipper springa ifrån restaurangen. Isf får jag be om en doggybag och äta hemma hos Karin.

Nu ska jag nog försöka få något i magen och sedan kanske vika lite tvätt.

     2009-09-07  20:15:15

Adam och jag

Jag har förresten färgat/blekt håret. JAG ÄR SÅ NÖJD! Nu är det bara långt hår som behövs.
     2009-09-07  19:26:57

Långhelg - namngivning & höftont

Nu har jag äntligen landat på jorden igen! Efter en otroligt händelserik helg!

Min mamma, pappa, Adam och jag åkte till Södetälje i fredags. Micke, André och Karin åkte redan i torsdags med alla saker, inkl våra två datorer - därför kunde jag inte blogga torsdag eller fredag.
Vi hämtade upp gudmor Sabina i Jönköping, som hon mellanlandade i från Götet. Sedan fortsatte vi mot Södertälje. Adam hade en riiiktigt dålig eftermiddag och kväll för han grät nästan nonstop hela kvällen. Det var en lång resa och sedan när vi var framme i Enhörna (utanför Södertälje) var det massa människor som ville hälsa på honom. Men han somnade till slut och då åkte vinflaskorna fram och herregud vad vi höll låda! Värst var min mamma, som hade massa överskottsenergi efter ha suttit 7 timmar i en bil och druckit massa vin. Så rätt vad det var började hon bygga en konsol som skulle skydda oss från strålningen (vi hade tidigare snackat om strålning från mobiler, då Sabina studerar till Strålningsfysiker) och sedan jiddrade hon massa om svininfluensan och mobbade mig lite. Jag fick nämligen reda på att min mamma inte tänker vaccinera sig!!! Har ni hört något mer idiotiskt??
Fine, svininfluensan är bara ett stort mediapåhopp men fakta är att det är en influensaepidemi på väg mot Sverige. Den smittar 4 gånger snabbare än vanligt och har hittills en dödlighet på 40% - dvs 4 av 10 människor D Ö R! Det är inte lite. Det skulle innebära 40.000 av 100.000 smittade. Ja, jag anser iaf det allvarligt och jag vill gärna se folk i Adams närhet ska vaccinera sig, annars håller jag honom i karantän. Han är så pass liten än att han inte skulle fara illa av att vara inomhus i ca. 2-4 veckor. Det börjar ändå bli dåligt väder och vi har BVC våningen under oss.
Jag blev mäktigt förbannad då min mamma också jobbar på en skola! Ren idioti.
Jag får skriva mer om mina åsikter om det senare. Det är inte vad mitt inlägg ska handla om idag!

På lördagen var det dags för Adams namngivning och vi arbetade med vårt yttre, jag och Sabina, hela förmiddagen. Gästerna var väldigt punktliga och så finklädda allihopa! Majoriteten var Mickes kompisar.
Bilder kommer så fort min pappa bränt ut dem till mig. Det var han som var fotografen.
Adam var så söt i sin dopklänning och gudfar Tommy höll honom så varsamt. När vi skulle börja själva ceremonin blev Micke så nervös och fick tunghäfta att han sa helt fel och bara kastade ordet över till mig som också var hyfsat nervös, men mer spänd. Och i allt detta så blev jag känslosam och började gråta. Eller mera hulkade för det kom nog aldrig några tårar. Men det är aldrig lätt och tala om sina djupaste känslor.
Jag hade också hittat en underbart vacker dikt som jag läste upp och då började min mamma och mickes mamma också att gråta då jag stod där och försökte andas kontrollerat igenom dem så dem kunde höra vad jag sa.
Sedan kom skålen och festen var igång!
Jag gick och la mig redan kl 21.

Adams presenter ska jag också fotografera och lägga upp imorgon.
Han fick iaf:
En sparbössa i form av en groda med en kungakrona (något du känner igen Natalie?) från gudfar.
En fylla-i-bok i form av ett fotoalbum av faster Cecilia och hennes pojkvän.
Ett halsband med en vädure från Micke och Elin, som jag ska försöka hitta en kedja så jag kan bära det först.
En spargris och ett fondsparande av mamma och pappa, plus lammskinn.
Bröderna Grimms sagor och en underbart söt nalle av Markus och Michaela.
Två Hammarby bodies av Patrik, Larssa och Aase.
En anonym summa med pengar från Mickes gudfar Kjelle.
Hans första skor och en RIKTIGT FIN dopsked av farmor och farfar (Sibyl och Bruno).

Nu hoppas jag inte att jag glömt någon/något. Jag får i så fall ursäkta och klaga på min trötthet efter ha städat hela dagen och försökte göra lite iordning.

     2009-09-02  20:20:26

Frosseri & teknik

Micke kom hem för inte så länge sedan och hade med sig en liten påse och ett busigt leende.
Som jag nämnt innan så jobbar han på ICA MAXI och där delar dem ut varuprov lite då och då som de anställda kan ta hem och prova själva eller ge bort. Denna gången var det en påse fylld med nya chipssmaker!! Oj oj..
Så jag ska faktiskt synda och pröva några, i rent vetenskapligt syfte..

Men innan Micke kom fram med påsen så kom han bärande på vår nya teknik pryl - EN NY TV!!
Eller ja, det är en gammal tv egentligen. Den var min mormors och när hon låg på sjukhuset så mindes hon att jag var avundsjuk när hon köpte en ny plattskärm - LG 42 tums ! Så hon frågade mig om jag ville ha den. Min mamma har haft hand om den fram tills nu, då hon bad Micke komma hem till dem för att hämta en sak, men hon ville inte berätta vad. Och så var det TVn! Micke är lyrisk då han äntligen ska få en TV i sovrummet och inte vilken tv som helst utan en gigantisk en!

Imorgon åker Micke, Karin & André till Södertälje med all vår packning till namngivningen.
Jag, mamma och pappa åker på fredag och så hämtar vi upp Sabina i Jönköping.
Planeringen för där uppe är väl inte 100% direkt

     2009-09-02  10:47:15

babycafédag

Idag är det onsdag och på onsdagar är det babycafé på familjecentalen. Det är något jag ser framemot varje vecka. Men idag är inte Emese eller Julia där. Så jag tror jag tar mig en snabb fika, kanske läser en tidning eller så och sedan fortsätter städa vår lägenhet. Helt plötsligt, på bara 1½ dag ser det ut som ett mindre kaos i vår lägenhet igen. Men jag har inte haft tid att plocka undan då jag inte varit hemma så mycket.

Jag behöver egentligen gå till banken för att starta upp ett bankkonto till Adam då en fågel viskade i mitt öra om att det var någon som ville sätta in lite pengar till Adam i namngivningspresent men jag har riktigt ont i min mage.
Jag har haft känningar i min mage sedan 3 dagar tillbaka nu. Igår råkade Micke klämma mig på magen och det gjorde så ont att jag tappade andan och tårarna bara rann. Fortsätter det får jag uppsöka läkare i nästa vecka. Denna veckan är jag för upptagen för att tänka på det.

Min kära mor och far kommer förbi ikväll på en liten vinare och kanske mat. Ska bli trevligt.

IMORGON ska jag få bleka håret! Sedan ska vi testa lite frisyrer på mig.

     2009-09-01  19:23:39

Luspank och skäms

Idag har Micke, jag och Adam varit på Väla - en av Helsingborgs köpcentrum.
Vi fick fixat det sista till namngivningen i form av överraskningen till gästerna och sedan mina kläder till själva namngivningarna. Enkelt men jag ska hotta upp det med smycken hoppas jag!

Jag har fått paket idag! Tre stycken! Min hyllremsa med körsbär från www.happystore.se - love it! Min ena vinst från www.tradera.se en textilbag ca. 25 cm hög och med en söt babuschka på. Det ska bli så kul när mina andra 3 paket kommer så jag kan inreda i köket. Micke han himlade så fint med ögonen när jag sken upp som en sol med mina tre paket. Varför jag inte beskriver det tredje paketet är för att det också tillhör överraskningen till gästerna på namngivningen och jag har vänner som läser bloggen som inte ska få veta vad det är.

Och så har jag betalat alla våra räkningar idag. Så nu är jag riktigt pank efter ha sprätt iväg någon tusenlapp på tradera. Sorgligt men sant dock har vi Adams barnbidrag till hans nytta och nöjen samt budgeten till namngivningarna är långt ifrån slut och nästan allt är klart. Jag har dock sparat pengar också för dem som blir oroliga.

Karin, lilla Karin var så söt och blev rädd att jag inte skulle vilja åka till loppisen nu när jag blev pank. Hahah.. tack för att du tänker på mig och min familjs välfärd innan dina egna nöjen! Hewra ♥Jag måste förresten lägga i en film till på Adam. Jag må vara tjatig men detta var så sött. Det är Adam och min mamma när dem busar och Adam var så full av skratt och mamma var så stolt över att hennes barnbarn gillar att leka med henne..


RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!