2010-08-26  22:43:26

KARIN ÄR EN OLYDIG FLICKA!!

Fy vad jag har varit orolig ikväll! Fy bubblan vad mitt hår har rest sig på kroppen och magen knyts sig.
Det räckte inte med att jag blev dundermätt av avokadon så börjar klockan ticka på..
Rätt vad det var, var kl. 21.30 och Karin hade fortfarande inte kommit hem! Hon stängde butiken ikväll och då slutar hon 20.15 och är hemma typ 20.30! Vart har hon tagit vägen?
Jag skickade ett sms "du har väl inte cyklat och dött?".
Fick inget svar.
Jag ringde en gång.
Fick inget svar.
Jag ringde en gång till.
Fick inget svar.
Jag började bli orolig!
Skickade sms till Heden "är Karin hos dig?"
Fick svaret: Nej.
Meddeladen honom om läget och vi blev oroliga tillsammans.
Jag ringde Karin en gång till.
Inget svar.
Jag skickade ett sms till hennes mamma "är Karin hos dig?"
Fick inget svar.
Ringde sedan upp hennes mamma och hon var INTE DÄR!!!
Nu var vi tre st. som var oroliga för Karin. Har hon cyklat och trillat? Har hon blivit kidnappad eller påkörd?
Vi alla tre försöker sedan ringa om vart annat till Karin och tillslut kommer Heden på att hon kanske är med Fanny. Fanny är Karin arbetskamrat och jag springer till hennes schema och ser att hon jobbade med henne.
Okej, hur får vi tag på Fanny då??
Jag börjar söka på google, hitta.se och eniro.se. Jag vet vart hennes balkong är! Men ingen Fanny finns på internet! Varför är det så med dagens "ungdomar"? Varför reggar man sig inte? Dumt! För Karin har sprungit bort och vi behöver Fannys nr.
Ska jag ringa polisen?
Nej, jag ringer Karins mamma igen. Jag har under tiden fått Hedens msn och vi är oroliga tillsammans däröver.
Vart är den där Fanny???
Heden kommer på att jag skulle kunna gå in på Karin msn, men har inte henns uppgifter. Men kanske logga in på hennes dator och se om hon loggas på automatiskt och leta upp en Fanny i listan. Jag får hennes superhemliga lösen till datorn, FÖRLÅT KARIN!!, och loggar på.
Jag loggas inte på automatiskt och oron kommer igen, men sedan ser jag att det finns offlinemeddelande i aktivitetsfältet!!! Jaaaaaaaaaaaaa!! Fanny står där!!!
Jag tar hennes msn snabbt och rusar in till min dator.
Addar.
Väntar.
Ser att Fanny går online!!
Skriver "Jobbar du med Karin? Är hon där?"
Får inget svar.
Karin mamma ringer mig. Hon ber mig ringa hennes pappa. Ja, säger jag. Han har bil.. den kan jag låna och leta efter Karin fina cykel.
Men just när jag har Karins mamma i telefonen lyser det till från Fannys konversation.
"Ja hon är här"

HURRA!! Vi hittade Karin.
Vi tycker alla hon är en "jävla unge" men vi är alla glada.
Karin har inte trillat och skrapat upp sina söta knän, eller blivit kidnappad eller blivit påkörd.
Hon är hos sina kompisar.

Nu ska jag sova!!!
Och du, Karin. DU FÅR DISKA I EN HEL VECKA FÖR DETTA!! Älskar dig!

     2010-08-26  21:36:44

Dämpad aptit

Jag har precis gjort en häftig måltid i form ut av köttfärsfyllda squasher! Det var lekande lätt och både GI- och LCHF-vänligt. Nyttigt helt enkelt! Jag kunde dragit i mer creme fraishe och lagt på ost men Karin ska också kunna äta det. Så jag drog på lite Bea-sås efteråt :) Mums! TRODDE JAG! Jag skar nämligen upp en avokado som "sallad" till och åt ena halvan och blev BOMBmätt, gick inte ner en tugga till!
Herreguuuud tänker jag, vad är det med mig mage? Jag har inte haft något aptit på 3 dagar nu och blir störtmätt av 1 ägg på morgonen.
Så det var ut och googla på "dämpad aptit, lchf" och där var svaret! Det ÄR dieten. Det är att nu när jag varit utan kolhydrater i 1,5 vecka så går jag nu in i en Ketosfas. Det blidas Ketoner i mig och då smakar man aceton :(
Jag ser inte framemot att ha minskad aptit, en förkylningsblåsa deluxe i munnen PLUS smaka aceton! Det bli vatten för mig i en vecka då!
Det positiva är ju att dieten funkar och att jag gör rätt. Jag trycker i mig det mest onyttiga och vips försvinner kilon! På månad ska jag väga mig lite tänkte jag.

Så nu är mina vackra squasher i en matlåda istället i kylen. Får se om jag kan äta det imorgon..
Jag tror jag börjar smaka aceton i munnen redan nu..

     2010-08-26  16:45:21

Matmarknad

MATMARKNADEN ÄR TILLBAKA I STAN!

Så glad jag är! Igår slog de upp igen och är här till den 29e aug. De tyska kringlorna, de franska ostarna och de tyska korvarna. Crepes, belgiska våfflor och kängrubörjare.. mm. Vilka dofter och smaksensationer!
Jag fick med mig hem 3 st. ostar och 7 st. korvar som jag ska njuta av nu med min härliga diet!

Det var jag, Adam och Danie som gick omkring där, sedan slappnade vi av med två koppar kaffe tills Adam fick spader och vi gjorde en liten runda på stan och jag fick skön inspiration från Granit. Vad jag skulle vilja ha i mitt hem är.Sedan gick vi inom H&M och där blev jag kär i en munkjacka på herravd. som var 90tals inspirerad, uppdelad i tre stora ränder lite snett, grön, turkost och vitt.. skitcool!! Och så givetvis en keps. Blir det pengar över denna månaden ska jag köpa det. Men först ska Adam få ett par rejäla skor. Hittade ett par kängor, dr. martens kopior!

 


     2010-08-25  16:11:32

Kärlek

Jag såg en reklam för Libresse i Spotify och blev sugen på vad det var.. Kärlekslåtar handlade det om.
Vad är min ultimata kärlekslåt? Jag tänkte först på kanske en söt låt som man fått skickat till en eller som man skickat själv men nej, det är egentligen bara just den känslan som kanske just fanns hyfsat tillgänglig nerklottrad av en artist. Vad är det för låt som jag verkligen förknippar med kärlek?? Om naiviteten, lyckan, intensitivteten, uppvaktningen, passionen, attraktionen och så dessvärre sveket.
Jo, så dök ju det mest självklara valet upp och det är Nick Cave & Kylie Minogue - Where The Wild Roses Grows (ni behöver Spotify för att använda länken).

Jag måste bara lägga in musik-videon också.

 

 


     2010-08-24  15:38:22

Vad det ÖSER ner!!

Herregud, vad det öser ner just nu (när jag började skriva).. och jag blir alltid så sugen på varm choklad när det regnar.
Kanske skulle testa den där Äggmjölken och "krydda" upp det med kanel, kardemumma och kakao, tror Ni det blir gott? Jag måste ju testa!

Karin, Adam och Heden är ute på en promenad nu. Hoppas inte lillkillen blir för kall. Han har dock sin regnjacka undertill men undrar är om Karin sätter på honom det. Borde kanske ringa om det..
Jag erbjöd mig just nu att hämta dem var de nu befann sig men det har ännu inte svarat på sms:et.

Ni missade väl inte Fångarna på Fortet igår???
Det är underbar underhållning och jag tycker programmet går så snabbt, jag hade gärna velat se att de skulle hämta hem 7 nycklar var men om ingen lyckas speciellt bra blir ju programmet väldigt långt, det förstår jag ju. Fast "mitt" lag vann igår! Jag hejade på Fortets Mästare, mycket pga min älskling Magnus var med :) Yummi! Jag har någon slags rubbad svaghet för kraftigt, biffiga män med underliggande och riktigt starka muskler. Inga små seniga karlar som orkar springa 1000 mil om dagen. Det ska vara rå styrka, råa ägg och råa dialekter! Som Magnus <3


Jag var hos Astmasköterksan nyss. För att se så min astma inte är tillbaka då jag fått många besvär nu denna sommaren. Jag skulle också på en uppföljning av mina allergier som jag endast fick via telefon av min läkaren för någon månad sedan.
Astman är inte tillbaka i var fall! Det var skönt att höra. Men jag ska fortfarande använda min Bricanyl vid behov. Men så till mina allergier. Det var så att jag brast ut i skratt när jag fick höra vad jag samlat på mig, detta året. Mina gamla allergier är häst, hund och katt. De har varit under kontroll men kattallergin har eskalerat detta året! Riktigt jobbigt! Men nu är jag också allergisk mot kvalster, damm, timotej och gråbo. Jag är så allergisk man bara kan bli och det kallades klass 6 vilket var högsta klassen av allergi. Heja! Ska man göra något ska man göra det ordentligt, eller hur?! Det roliga var att man ska ligga runt en 0,3 som högst på kvalster men mina nivåer var närmre 10,0! På både damm och kvalster. Men sedan till Timotej, som är nu från midsommar till september, som också ska väl ligga runt en 0 och en decimal - jag hade OMÄTBAR allergi! Det stod bara >100 brevid.. omätbar. Helt otroligt.

Nu borde jag kunna gå till affären och handla upp mina få pengar. Tjing!

     2010-08-23  21:37:34

Underbara loppmarknader, 17 månader och Lars Winnerbäck!

Igår, söndag (22/8), så var jag, Karin, Heden och Patrik på backluckeloppiset här i Helsingborg. Det är varje söndag mellan 11-15 om jag inte misstar mig. Samtidigt firade Adam sina 17 månader i livet hos mina föräldrar.
Jag fyndade en rund melaminbricka, en kaffeburk i plåt, två LPs med barnvisor, en leksaksspishäll och plastverktyg till Adam och en underbar tvättbräda, allt för under 100 kr.

På kvällen åkte jag, Karin och Heden in till Malmöfestivalen för att se Melissa Horn och Lars Winnerbäck. Inga är mina personliga favoriter men jag har aldrig hört Melissa (a k a "horn-it") och gratis är gott! Jag är fortfarande inte speciellt imponerad av Winnerbäck men hans show var bra, men det borde den vara.

Imorgon ska jag till min astmasköterska. Jag har ju fått två nya allergier för i år, kvalster och gräspollen. Jag har det grymt jobbigt vissa mornar och får nu använda mig av Bricanyl varje morgon. Det känns faktiskt som ett litet nederlag när man varit utan de medicinerna på många år nu och så man tillbaka på ruta ett. Det är min pappas fel!!

     2010-08-20  09:14:27

Let's start over

Okej, nu börjar vi igen. Nu har jag nog tid, ork och intresse samt intressanta saker att skriva om.
Jag orkar faktiskt inte gå in på vad som hänt, så pass som jag ville innan, hoppas ni förstår det. Men är ni supernyfikna så skriv en kommentar så kan jag svara så bäst som möjligt. Jag kan bara säga att relationen mellan mig och Micke är allt annat än jobbig, negativ eller tråkig och det är något som jag värderar högt!

Men just nu ser vardagen ut såhär: Jag, Adam och Karin bor i mina föräldrar gamla lägenhet mitt i stan, de skulle precis lämna den då allt hände och jag fick snabbt överta deras kontrakt. Det är en fin och välplanerad 3a för oss. Det funkar utmärkt och jag känner mig trygg. Jag befinner mig dock just nu i ett No Mans Land scenario där jag inte har några mammadagar kvar, jag har ingen barnomsorg och inget jobb. För att få ett jobb så måste jag ha barnomsorg och jag får inte räknas som aktivt arbetssökande eller egentligen KAN TA några jobb förrän jr. är på förskola. Jag håller tummarna innerligt att det sker någon gång i okt. Men det är 1,5 månad kvar. Tills dess har jag fått krypa till korset och tagit kontakt med försörjningsstödet i stan och snacka om bra grejer! Jag har blivit superduper bra bemött, fått hjälp DIREKT, fått svar på alla mina funderingar, allt är up'n'running och funkar perffa!
Jag måste dock också försöka finna en ny lägenhet innan januari, men det borde väl gå? Håller ni tummarna med mig?

Så jag överlever, vi överlever och vi har det faktiskt bra. Det går inte nöd på oss än!

Och så till vikten, som jag skrivit om innan. Det flyter på..
Jag och Karin började med LCHF för ca. 1 vecka sedan och vilka måltider man "måste" trycka i sig! Man blir dödsmätt, vilket är bra, och så finns det roliga kombos att testa. Jag älskar faktumet att få laga/baka lite annorlunda saker som blomkålsmos (vilket inte alls var så gott till en början men med liiite mer smör och fetaost så var det mumsigare!) och Oopsies. Jag ska testa göra en efterrätt i helgen, vad sägs som LCHF chokladmousse? Jag vet Pannacotta är bättre, men det har jag faktiskt gjort många ggr, då det är min favorit sedan länge!

Min startvikt var 119,6-119,8 kg i mitten av januari, tror det var den 19e faktiskt.
Jag började gymma mycket, sedan gick jag till min VC och fick hjälp samtidigt som jag räknade kcal.
Sedan stoppade jag i juni då mitt gympass gick ut, jag åkte till SRF och sedan lämnade jag Micke. Ork och tid infann sig aldrig, förrän nu, förra veckan. Dock har jag sakta men säkert gått ner under juni-juli också.
Så tillåt mig presentera min nya vikt, vägde mig imorse!

102,8 !!!!!
Det är en viktminskning på -17kg på 7 månader med 2,5 månaders vila från all aktivitet och jag har förlorat 1,5kg på bara 11 dagar nu senast, hur? - det vetti katten!
Snart är jag under 100-strecket, det ska bli så efterlängtat och skönt!

Så, vad ska man göra när man är under 100kg?
Jag vill göra något, en upplevelse, inte för dyr då ekonomi är inte min starka sida.
Har ni några förslag?
Jag tänkte låna en lägenhet i Köpenhamn kanske och bo där en natt? Gärna inte allt för fest- och matförnkippade saker. Något sunt och fräscht! Vad kostar en spa-dag?

RSS 2.0

Jag är en levnadsglad ensamstående mamma med ett brinnande intresse för inredning och stil. Med denna blogg vill jag dela med mig min vardag, intressen och hem i Helsingborg. Min familj består av min son Adam, född 03-2009 och alla mina vänner som står bakom mig i ur och skur! Jag hoppas jag kan inspirera och motivera er när ni läser. Välkommen in i min vardag, deluxe!