2012-02-20 21:13:01
Sportlovsveckan 2012
Geishabollar
Sportlovsmys, dag 1
Sportlovsmys, dag 1
"En ny variant av de gamla hederliga chokladbollarna."
Av Pernilla Lyck, bliminjast.se
1. Blanda rumsvarmt smör med sockret ordentligt.
Tillsätt havregryn, kakao, vaniljextrakt och kallt kaffe.
2. Krossa 25 Geisha-praliner. Blanda ner den krossade
Geishan i chokladbollsröran och rör om ordentligt!
3. Lägg resterande 8-10 Geisha-praliner i en skål och
värm i micron, tjugo sekunder åt gången. Det behöver
inte vara smält men på gränsen, så att det blir mjukt.
Häll sedan ner det i röran och blanda väl!
4. Ställ in i kylen en stun, 15-20 minuter. Ta ur ur kylen,
rulla små bollar i händerna och rulla dem sedan i pärl-
socker. Vill man inte ha socker kan man ta kokos eller liknande.
Ingredienser
ca. 25 bollar
100 gram smör
0,5 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
1,5 msk kaffe
25+6 Geisha-praliner
ca. 25 bollar
100 gram smör
0,5 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
1,5 msk kaffe
25+6 Geisha-praliner
Tips!!
Mal havregrynen i en mixer så får bollarna en bättre konsistens plus lättare att hantera.
Mal havregrynen i en mixer så får bollarna en bättre konsistens plus lättare att hantera.

Kommentarer
Postat av: Pernilla -Bli min jäst
Men ÅH vad roligt att du gjort de här, hoppas du gillade dem :) Tack för länkningen till mig, och tack även för din trevliga kommentar! Visste inte att den där foldern hade kommit ut i butik nu, det måste jag kolla upp! Ha ett mysigt sportlov :)
Trackback